ماه گذشته، رئیسجمهوری آمریکا در کنفرانسی مطبوعاتی با نخستوزیر ایتالیا درباره مذاکره با ایران و دیدار با مقامات کشورمان تصریح کرد که تمایل دارد با مقامهای ایرانی ملاقات داشته باشد.
وی گفته بود: من به ملاقات کردن اعتقاد دارم. اگر آنها بخواهند، من قطعاً با [مقامهای] ایران ملاقات خواهم کرد. نمیدانم آیا آنها آماده این کار هستند. آنها اکنون در حال پشت سر گذاشتن دوره سختی هستند.
در ادامه خبرنگاری پرسید، آیا ترامپ پیششرطی برای چنین ملاقاتی دارد که رئیسجمهوری آمریکا پاسخ داد: هیچ پیششرطی، نه. اگر آنها بخواهند ملاقات کنند، من هم ملاقات خواهم کرد. هر زمان که آنها بخواهند. هر زمان که آنها بخواهند. این کار برای این کشور خوب است، برای آنها خوب است، برای ما خوب است و برای جهان خوب است.
در همین زمینه، بسیاری از تحلیلگران و ناظران بر این باورند که اعلام آمادگی ترامپ برای مذاکره بدون پیش شرط با ایران واقعی نیست و رئیس جمهور آمریکا اهداف مشخصی را از اعلام آمادگی برای مذاکره بدون پیش شرط با ایران دنبال می کند.
در همین زمینه، پایگاه تحلیلی «اوراسیا ریویو» در مطلبی به چرایی اعلام آمادگی آمریکا برای مذاکره بدون پیش شرط با ایران پرداخته و نوشته است: ایالات متحده پنج مرحله یا گام برای «استاندارد سازی رفتار ایران» یا به عبارت بهتر، اجرای طرح«تغییر رژیم» برنامه ریزی کرده است.
این پنج گام یا مرحله عبارتند از: 1. بالا بردن فشار اقتصادی و معیشتی بر جامعه ایران، 2. ایجاد تردید در صداقت مقامات ارشد ایرانی در میان مردم، 3. ایجاد یک شکاف عمیق بین حاکمیت و مردم، 4. ناامید شدن و ترس از آینده در میان مردم و مهمتر از همه 5. پیشنهاد مذاکرات بدون قید و شرط با حکومت ایران برای تحریک احساسات مردم و ایجاد همبستگی ایرانیان برای مذاکرات جدید با ایالات متحده.
واشنگتن معتقد است، چهار مرحله اول تکمیل شده است و پذیرش مذاکرات مستقیم با ایالات متحده نیز مرحله پنجم را تکمیل می کند. پس از آن، استاندارد سازی رفتار و برنامه تغییر رژیم ایران پیگیری خواهد شد. به همین دلیل است که ترامپ اخیرا و برخلاف انتظارات، پیشنهاد ملاقات و مذاکره بدون پیش شرط با ایران را داده است.
قابل توجه این که در حالی که او پیشنهاد مذاکره بدون پیش شرط را داده است، آمریکا بدون پرداخت هیچ گونه هزینه ای از برجام خارج شد و در حال تلاش برای تحریک مردم ایران جهت فشار بر حکومت و آغاز دور جدید مذاکرات مسقیم میان دو کشور بر سر برنامه موشکی و منطقه ای ایران است.
این به معنای آن است که پیشنهاد مذاکره بدون پیش شرط آمریکا، دام جدیدی از سوی واشنگتن برای تحریک جامعه ایران جهت مقابله با حکومت است. در واقع، ترامپ و دولت وی، بر این باورند که اکنون زمان مناسبی برای تحریک جامعه ایران برای مذاکره با آمریکاست. در همین راستا، فشار اقتصادی بر مردم ایران می تواند زمینه های تحریک جامعه برای اعمال فشار بر حاکمیت جهت مذاکره با آمریکا را فراهم آورد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.