خشم بولتون از تصمیم روسیه برای تحویل اس۳۰۰ به سوریه، برگزاری نخستین نشست دبیران و مشاوران امنیت ملی کشورهای منطقه در تهران، راهبرد جدید اروپاییها برای حفظ برجام و محکوم کردن حوادث تروریستی اهواز در شورای امنیت سازمان ملل، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به ارسال سامانه اس 300 روسیه به سوریه در پی تنش میان مسکو-تل آویو نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در اظهاراتی، خبر منتشره از سوی وزارت دفاع روسیه، مبنی بر تصمیم مسکو برای تجهیز سوریه به اس ۳۰۰ را تأیید کرد.
این تصمیم به دنبال بروز تنش میان مسکو و تل آویو به خاطر سقوط هواپیمای روسی در سوریه ـ که روسیه رژیم صهیونیستی را مقصر آن میداند ـ گرفته شده است.
پیش از ظهر امروز، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد، تا دو هفته سامانه اس ۳۰۰ را در سوریه مستقر میکند.
نشریه روسی «کامرسانت» نیز یکشنبه شب در گزارشی اختصاصی به نقل از یک مقام ارشد نظامی روس اعلام کرده بود: شاید مسکو دمشق را به سامانه پدافندی «اس-۳۰۰» مجهز کند.
دیروز یکشنبه، وزارت دفاع روسیه با انتشار بیانیهای درباره سقوط هواپیمای این کشور در سوریه اعلام کرد: اسرائیل توافق خود با روسیه در خصوص پرهیز از برخورد هوایی در سوریه را نقض کرده و در این حادثه مقصر است.
خشم بولتون از تصمیم روسیه برای تحویل اس۳۰۰ به سوریه
مشاور امنیت ملی آمریکا روز دوشنبه درباره آنچه پیامدهای تصمیم روسیه برای تحویل سامانههای دفاع هوایی "اس۳۰۰" به سوریه در پی سرنگونی اخیر هواپیمای روس در سوریه خواند، هشدار داد.
جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا تصمیم روسیه برای تحویل اس300 به دولت سوریه را به زعم خود «اشتباهی فاحش» خواند و مدعی شد: مسلح کردن ارتش سوریه به این سامانهها، تهدیدکننده بروز «تنش خطرناکی» در منطقه است.
بولتون ابراز امیدواری کرد، مسکو از تصمیم خود صرفنظر کند.
وی ادعاهای واهی مسئولان رژیم صهیونیستی را تکرار کرد و به زعم خود، ایران را مسئول "حمله به سوریه و لبنان" و سرنگونی اشتباه هواپیمای روس توسط سامانه پدافند هوایی سوریه در پی حمله هواپیماهای رژیم صهیونیستی به منطقه لاذقیه سوریه دانست.
برگزاری نخستین نشست دبیران و مشاوران امنیت ملی کشورهای منطقه در تهران
نخستین نشست دبیران و مشاوران امنیت ملی کشورهای منطقه، روز چهارشنبه، چهارم مهرماه در تهران برگزار می شود.
این نشست یک روزه که کشورهای ایران، روسیه، چین، هندوستان و افغانستان در آن شرکت می کنند، تحت عنوان گفت وگوی امنیتی منطقه ای برگزار خواهد شد.
در نخستین نشست دبیران و مشاوران امنیت ملی منطقه ـ که به ابتکار و میزبانی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود ـ راه های مبارزه با تروریسم و افراطی گری و تهدیدات جدید تروریسم در منطقه غرب آسیا مورد بررسی و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.
گفتنی است، در حاشیه این اجلاس، مقامات امنیتی شرکت کننده در نشست گفتگوهای دوجانبه نیز خواهند داشت.
راهبرد جدید اروپاییها برای حفظ برجام
روزنامه والاستریتژورنال در گزارشی نوشت: مقامهای اروپایی همچنان در حال بررسی روشهای مقابله با تحریمهای آمریکا و محافظت از شرکتهای خود در برابر جریمههای آمریکا هستند. آنها ادعا میکنند، قصد دارند با حفظ کانالهای انتقال پول و تجارت با ایران، این کشور را برای ماندن در توافق هستهای برجام متقاعد کنند.
اما مقامهای غربی میگویند، تدابیری که اروپاییها در این زمینه در نظر گرفتهاند، احتمالاً آثار محدودی خواهد داشت و تصمیم تهران برای ماندن در توافق هستهای ممکن است به تمایل مشتریهای غیراروپایی ایران برای خرید نفت از این کشور بستگی داشته باشد.
والاستریتژورنال نوشته: هم اکنون تفکر غالب در میان کشورهای اروپایی این است، چنانچه ایران بتواند تا سال ۲۰۲۰ در برابر فشارهای آمریکا مقاومت کند، ممکن است رأیدهندگان آمریکایی، رئیسجمهور جدیدی انتخاب کنند که روال کار را تغییر دهد.
محکوم کردن حوادث تروریستی اهواز در شورای امنیت سازمان ملل
شورای امنیت سازمان ملل، دوشنبه شب به وقت محلی نیویورک، با صدور بیانیهای، حمله تروریستی به رژه نظامی اهواز در جنوب ایران را محکوم کرد.
روز شنبه، یک هسته تروریستی که به گفته مقامات اطلاعاتی ایران از طرف عربستان و آمریکا و اسرائیل حمایت میشدند، با حمله کور به رژه نظامی که به مناسبت هفته دفاع مقدس در اهواز در جریان بود، 24 تن از جمله یک کودک را کشته و بیش از 60 تن دیگر را نیز مجروح کردند.
بر اساس این بیانیه، اعضای شورای امنیت به شدیدترین وجه، حملات تروریستی شنیع و بزدلانه در جمهوری اسلامی ایران، در اهواز در 31 شهریور را محکوم کردند. این حمله تروریستی علیه یک رژه نظامی باعث کشتار 24 تن از جمله کودکان و مجروحیت 60 تن دیگر شد.
اعضای شورای امنیت، عمیق ترین مراتب همدردی و تسلیت به خانواده قربانیان و به دولت جمهوری اسلامی ایران را بیان داشته و آرزو کردند که مجروحین به سرعت بهبودی کامل بیابند.
اعضای شورای امنیت دوباره تأکید کردند که تروریسم در تمامی اشکال و مصادیق، یکی از شدیدترین تهدیدهای صلح و امنیت بینالمللی است.
اعضای شورای امنیت، ضرورت پاسخگویی مرتکبین و حامیان این اقدامات تروریستی نکوهیده و آوردن آنها به پیشگاه عدالت را خاطرنشان کردند و از همه دولت ها خواستند بنا بر تعهداتشان تحت حقوق بین الملل و قطعنامه های مرتبط شورای امنیت، فعالانه با دولت جمهوری اسلامی ایران و دیگر مراجع مربوطه در این زمینه همکاری کنند.