رئیس جمهوری اسلامی ایران بر ضرورت تلاش و اهتمام جامعه جهانی در راستای حفظ برجام به عنوان توافقی بینالمللی و عمل به قطعنامه 2231 شورای امنیت تاکید و اعلام مواضع صریح از سوی سازمان ملل متحد در این زمینه را، حائز اهمیت عنوان کرد.
به گزارش ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی بعداز ظهر چهارشنبه به وقت محلی در دیدار «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد در نیویورک، مواضع دبیرکل سازمان ملل متحد درباره حفظ برجام را مثبت ارزیابی کرد و افزود: سازمان ملل متحد باید به وظیفه خود در راستای استحکام قوانین بینالمللی به گونهای عمل کند که هیچ کشوری نتواند به تشخیص خود با تعهدات بینالمللی، بهویژه قطعنامههای شورای امنیت مقابله کند.
رئیس جمهور با بیان اینکه نباید عهدشکنی و بیقانونی در جامعه جهانی عادی و رویه شود، گفت: مواضع صریح دبیرکل سازمان ملل متحد در راستای حفظ برجام به عنوان نماد توافق موفق حاصل از گفتوگو و دیپلماسی، موثر خواهد بود.
روحانی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران پس از خروج غیرقانونی آمریکا از برجام علیرغم برهم خوردن توازنها در این توافق، تاکنون بر تعهدات خود پایبند بوده است، اظهار داشت: باید تلاش کنیم تا سایر کشورها بتوانند علاوه بر مواضع سیاسی در راستای اقدامات عملی برای ادامه توافق برجام همکاری کنند.
رئیس جمهور با بیان اینکه ایران آماده هرگونه همکاری با سازمان ملل متحد در مسائل منطقهای و بینالمللی و ادامه اقدامات مثبت خود در حلوفصل بحران در کشورهایی مانند سوریه و یمن است، خاطرنشان کرد: ایران، ترکیه و روسیه توانستهاند گامهای خوبی در راستای ایجاد صلح و امنیت و مبارزه با تروریسم در سوریه بردارند و توافق سه کشور مانع از شروع درگیری و کشتار در ادلب بوده و امیدواریم روند آستانه و ژنو در کنار هم بتواند به موفقیت کامل دست پیدا کند.
روحانی اوضاع نابسامان و فجایع انسانی در یمن را نگرانکننده دانست و گفت: سازمان ملل متحد باید در موضوع یمن با تلاش بیشتر و فعالتر اقدام کرده و کمکهای انساندوستانه را به مردم این کشور برساند.
رئیس جمهور تاکید کرد: اراده جمهوری اسلامی ایران همکاری و هماهنگی همهجانبه با سازمان ملل متحد در مسائل گوناگون منطقهای و بینالمللی است.
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در این دیدار با تقدیر از مواضع سازنده ایران در واکنش به تصمیم دولت آمریکا در خروج از برجام، گفت: برجام به عنوان توافق بینالمللی و مورد تایید سازمان ملل و شورای امنیت، باید بهطور کامل اجراء شود و تحریمها علیه ایران هرگز مورد تایید و در چارچوب تصمیمات سازمان ملل نیست.
دبیرکل سازمان ملل متحد با بیان اینکه سازمان ملل متحد، اروپا و سایر شرکای ایران را برای مقاومت در برابر تحریمها علیه ایران تشویق میکند، افزود: معتقدیم نقض برجام خلاف مقررات شورای امنیت بوده و تحریمهای خارج از قواعد سازمان ملل، عوارض انسانی و اقتصادی به دنبال دارد.
وی همچنین با تقدیر از تلاشهای ایران در زمینه حلوفصل مسائل سوریه، بر گسترش همکاری سازمان ملل متحد با ایران در زمینه مبارزه با تروریسم و کمک به مردم بحرانزده منطقه بهویژه در یمن تاکید کرد.