پایگاه آمریکایی «نشنال اینترست» عنوان کرد؛

استراتژی ترامپ در برابر ایران چگونه رویای سیاست خارجی چین را محقق خواهد کرد!؟

بسیاری از ناظران و تحلیلگران غربی و شرقی، خروج آمریکا از برجام را اوج یکجانبه گرایی واشنگتن و فاصله گرفتن این کشور از ترتیبات سیاسی و امنیتی و حتی اقتصادی چندجانبه گرا در جهان می همین رابطه، پایگاه آمریکایی «نشنال اینترست» در یادداشتی به سیاست یکجانبه گرایی آمریکا در قبال ایران و فرصت های آن برای چین پرداخته است.
کد خبر: ۸۳۹۳۹۹
|
۱۱ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۷ 03 October 2018
|
14900 بازدید
|

بسیاری از ناظران و تحلیلگران غربی و شرقی، خروج آمریکا از برجام را اوج یکجانبه گرایی واشنگتن و فاصله گرفتن این کشور از ترتیبات سیاسی و امنیتی و حتی اقتصادی چندجانبه گرا در جهان می دانند.

به گزارش «تابناک»؛ در همین رابطه، پایگاه آمریکایی « نشنال اینترست» در یادداشتی به سیاست یکجانبه گرایی آمریکا در قبال ایران و فرصت های آن برای چین پرداخته است.

در این مطلب آمده است: ایالات متحده آمریکا از توافق هسته ای خارج شده است و متعاقبا تشدید تنش ها میان تهران و واشنگتن، چالش های فوری برای چین به وجود آورد. بالا رفتن بهای نفت برای بزرگترین واردکننده نفت جهان، وقوع یک منازعه بالقوه در امتداد جاده ابریشم میان ایران و آمریکا و همچنین بالا رفتن خطر تکثیر و اشاعه هسته ای از جمله چالش های عمده چین در صورت تشدید تنش های میان آمریکا و ایران است.

کارشناسان امور خاورمیانه ای چین همچنین نگرانی خود از فشار فزاینده آمریکا بر ایران را ـ که می تواند منجر به کنار رفتن میانه روها از قدرت شود و تهران را به سمت یک سیاست خارجی رادیکال سوق دهد ـ ابراز کرده اند.

یک روز پس از آنکه دونالد ترامپ اعلام کرد از توافق هسته ای با ایران خارج می شود، سرمقاله بزرگترین روزنامه رسمی حزب کمونیست، چالش های کلی چین را برجسته کرد؛ در این مقاله، عنوان شده است که خروج آمریکا از توافق باعث می شود، ایالات متحده از چند جانبه گرایی به سمت یک سیاست خارجی یکجانبه ترغیب شود.

در همین راستا، به نظر می رسد، سیاست یکجانبه گرایانه آمریکا به ویژه در قبال ایران، در کوتاه مدت برای چین چالش زا و در بلندمدت واجد فرصت هایی است.

استراتژی ترامپ در برابر ایران چگونه رویای سیاست خارجی چین را محقق خواهد کرد!؟

سیاست خارجی چین از مدت ها پیش، در پی ظهور یک سیستم نظم جهانی مبتنی بر چندجانبه گرایی بوده که به نظر می رسد با مجموعه اقدامات ترامپ در سیاست خارجی آمریکا، در حال تحقق است. به همین جهت، در نوزدهمین کنگره سراسری حزب کمونیست، "شی جینپینگ" عنوان کرد که سیستم بین المللی در حال حرکت به سمت مطلوب ترین نظم مورد نظر چینی یعنی چندجانبه گرایی است.

هل دادن نظم جهانی به سمت چندجانبه گرایی، بخشی از تلاش چین برای تضعیف و فرسایش نظم و اولویت جهانی امریکایی است.

همانطور که «رابرت بلک ویل» سفیر سابق آمریکا در هند اشاره کرد، حرکت پکن به سوی «قدرت در همه ابعاد» بر این پایه استوار است که چینی ها معتقدند، تمدن بزرگی هستند که توسط دشمنی دیگران احاطه شده اند و هرگز نمی توانند، سرنوشت خود را به دست آورند، مگر اینکه قدرت لازم برای متوقف کردن خصومت کسانی که مخالف این تلاش هستند را کسب کنند. به منظور دستیابی به این هدف، چین برای توسعه قدرت ملی خود تلاش می کند؛ اما به دنبال ترویج ظهور قطب های دیگر (روسیه، هند و اروپا) برای مقابله با ایالات متحده است. بر خلاف برخی اظهارات، نه به این دلیل است که پکن به دنبال "حکم راندن بر جهان" با قرار گرفتن در جایگاه ایالات متحده در نظم بین المللی است، برعکس، پکن علاقه زیادی به پذیرش رهبری جهانی نشان نداده است.

چین ایالات متحده را مانع اصلی هدف اصلی سیاست خارجی خود، یعنی بازگرداندن موقعیت تاریخی خود به عنوان قدرت حاکم بر آسیا، می بیند. شی جینپینگ این را در سخنرانی خود بیان کرد؛ وقتی که گفت: ملت چین در حال حاضر محکم و قوی در شرق ایستاده است.

لذا، به نظر می رسد یکجانبه گرایی آمریکا در برابر ایران هرچند در کوتاه مدت چالش هایی را متوجه چین می کند، در بلندمدت فرصت های بی نظیری برای چین به همراه دارد که عمده ترین آن را می توان ظهور یک نظم جهانی مطلوب پکن یعنی چندجانبه گرایی دانست.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۱۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۱
کشورهای درجه چندم اقتصاد قربانی بازی های سیاسی و اقتصادی جهان هستند.

سرمایه داران جهان بلای جان و مال دیگر ملتها شده اند.
مردم آن کشورها نیز در بدبختی یا خوشبختی خودشان نقش اصلی را دارند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۱
ولا خود چین ذلیل آمریکاست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۱
در اخر اشاره کرده است که: چین در سیاست خارجی بدنبال بازگرداندن موقعیت تاریخی خود به عنوان قدرت حاکم بر آسیا...این درست نیست...کشورهایی دیگری همانند ایران در اسیا داری این موقعیت تاریخی بوده اند...یا حتی هند...
ندا
|
Malaysia
|
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۱
یه روز میگن خرید و فروش ارز در صرافی ها مجازه یه وقت میگن ممنوع.بهتره سوالتون این باشه آیا استراتژی دولت موفقه؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۱
به شما گفتم ادامه فشار امریکا به ایران دو سیاهچاله را نصیب امریکا میکند گردش اقتصاد جهان در یک نقطه تاریخی به هم میخورد نفت ارزان ایران و واردات یک رفه سم مهلک برای روند اقتصاد غربی است و دلار را نابود میکند و از این بشدت مهم تر کافی است بیدار شوید روسیه را به جاسک بیاورید با توجه به همسایگی و خطوط اهن متصل بعد از 300 سال خنجری بر گلوی عرب در اقیانوس هند و خلیج فارس ایجاد میشود و هزینه ای عمیق به امریکا تحمیل میکند نمیدانید کمر امریکا خواهد شکست برای همین است امریکا بشدت به ایران برای اقتدارش بر جهان نیازمند است ولی اسرائیل اعراب و شوروی سابق چه از خارج چه از داخل نگذاشته اند لحظه ای این روابط شکل بگیرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۱
خودت فهمیدی چی گفتی؟! ترامپ به سمت یکجانبه گرایی حرکت میکنه و این فرصتی برای چندجانبه گرایی مورد نظر چین فراهم میکند؟!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۲
یعنی آمریکا با یکجانبه گری داره تو دنیا منزوی میشه و این برای چین که به چند جانبه گری اعتقاد داره فرصت خوبیه.
بهزاد
|
United States of America
|
۱۴:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۱
خدا اون روز رو نیاره که کمونیست های چینی و دیکتاتورهای روسی، قدرت برتر دنیا بشن. آزادی غربی بسیار عالیه و درسته که هر از گاهی یک بیشعور مثل دونالد ترامپ در اون کشورها سر کار میاد، ولی در مجموع شیوه ی زندگی آزادانه ی غربی و حاکمیت قانون خیلی بهتر است
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۱
موضوع مقاله کاملا واضح و گویا است ، وقتی ترامپ به سوی یکجانبه گرایی حرکت می کند ، برای چین فرصت برقراری ارتباط با کشورهای زیادی که مخالف رویکرد مطلق انگاری و یکجانبه گرایی آمریکا هستند ، فراهم می شود. این بدین معنا است که برای چین فرصت چندجانبه گرایی ظهور پیدا می کند.
پس آقای ناشناس "مقاله شنال اینترست ، خیلی خوب فهمیده چی میگه ، شاید تو .........!!!!
محمد
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۶:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۱
جالبه، اگه این مقاله چینی ترجمه کنید و برای خود چینی ها بفرستید خوشحال میشن چون چیزیهای شما میگید که اصلا چین راجع ان فکر نمیکنه.
اینده دنیا در اخرالزمان در دستان قوم عجوز و مجوز یعنی چینی هاست، اول تجارت، بعد اقتصاد، بعد جمعیت، بعد قدرت نظامی با گرفتن تایوان، بعد فرهنگ و سلطه مطلق.
از قضا کشگری مانند چین هرگز تحمل تمدنهای کهنی مانند ایران و هند را در کنار خود تحمل نخواهد کرد چون هرگز حاضر نخواهد بود در سلطه خود چندجانبه عمل کند و دنیا را با تمدنهای قدینی تر یا همطراز خود از نظر تاریخی یا قدمت تقسیم کند
ناشناس
|
United States of America
|
۱۶:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۱
ایران برای چین ، حکم اوکراین برای روسیه داردمانند چند قرن پیش ، قدرتهای بزرگ ، چون نمی توانند مستقیم با هم بجنگند در حوزه های نفوذ یکدیگر با هم درگیر می شوند و به بیان ساده تر ، چین ، روسیه و امریکا برای ما به یک اندازه خطرناک هستند ،
ما باید به سمت سیاست انزوای مثبت ، برتری نسبت به همسکایگان که همگی بلا استثنا دشمن تریخی ایران هستندو بالا بردن سطح رفاه مردم ایران روی بیاوریم ،
هرگونه درگیری با شرق و غرب به ضرر ماست
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟