نماینده مخالف FATF در گفت‌وگو با «تابناک»؛

ما از کشورهایی هستیم که درصد فساد مالی و پولی در آن بسیار بالاست/ باید همه این لوایح را ما تصویب می‌کردیم و جهان از ما تبعیت می‌کرد/ می دانیم که مرجع تشخیص تروریست، شورای عالی امنیت ملی کشور است/ دلیل مخالفت ما وجود کشورهای مشکل دار در این سازمان است/ جای لوایح چهارگانه در قوانین ما خالی بود

چند وقتی است، موضوع FATF و CFT از موضوعات جنجالی کشور شده است و هر دو این مباحث دارای موافقان و مخالفان سرسختی هستند. حرف موافقان تقریباً روشن است و ادعا دارند برای انجام معاملات پولی، نیاز است که کشور عضو این کنوانسیون‌ها و سازمان شود.
کد خبر: ۸۴۱۹۲۶
|
۲۱ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۵ 13 October 2018
|
13284 بازدید
|

چند وقتی است، موضوع FATF و CFT از موضوعات جنجالی کشور شده است و هر دو این مباحث دارای موافقان و مخالفان سرسختی هستند. حرف موافقان تقریباً روشن است و ادعا دارند برای انجام معاملات پولی، نیاز است که کشور عضو این کنوانسیون‌ها و سازمان شود.

اما بحث‌ها در میان مخالفان شدیدتر است و نگرانی‌های بسیاری در این باره مطرح کرده‌اند. گاهی گفته می‌شود که دلیل مخالفت‌ها، حضور برخی کشورها از جمله عربستان و اسرائیل به ‌عنوان ناظر در سازمان FATF است و گاهی صحبت از این می‌شود که ممکن است برخی چهره‌های محبوب کشور، وکیل برخی از ارگان‌های رسمی داخلی و خارجی از جمله سپاه پاسداران و یا حزب‌الله توسط این سازمان به‌ عنوان تروریست شناخته شود.

برای همین منظور به گفت‌وگو با یکی از مخالفان FATF و CFT در مجلس شورای اسلامی نشستیم؛ حسن نوروزی نماینده اصولگرای مجلس و از مخالفان موضوع FATF و عضو کمیسیون قضایی مجلس است که از مسئولیت بررسی و اصلاح لوایح چهارگانه را در کمیسیون بر عهده داشت.

لوایح چهارگانه خیلی عالی بودند، من خودم روی این‌ها کار کردم

حسن نوروزی در گفت‌وگو با تابناک اظهار داشت: درباره لوایح چهارگانه مرتبط با FATF باید گفت، لایحه شفافیت مالی بسیار خوب است و ما این را در کمیسیون اقتصادی بررسی و ایراداتی که شورای نگهبان گرفته بود، نیز رفع کردیم و تصویب شد.

این نماینده مجلس در ادامه افزود: لایحه کمک به تروریسم هم خیلی عالی بود و من خودم روی این‌ها کار کرده بودم. برخی موارد آن از جمله جرم منشأ، جرایم پولشویی و پاسخگو کردن افرادی که بالای یک میلیارد پول دارند و حساب‌های مشکوک، ملزم کردن بانک‌ها برای پاسخگو کردن و مواردی از این ‌دست چیزهایی بود که ما واقعاً نیاز داریم و بسیار بجا بودند.

این نماینده درباره لایحه مبارزه با تروریسم نیز گفت: این لایحه را خود ما نوشتیم و اصلاحیه نیاز داشت که اصلاحات مربوطه را اصلاح کردیم. در آنجا قید شده، تروریسم کسی است که شورای عالی امنیت ایران اعلام کند، نه کسی که FATF آن را اعلام می‌کند.

عضو کمیسیون قضایی مجلس گفت: متأسفانه در کشور ما، دررفت پول زیاد است و افراد زیادی هستند که پول هنگفتی را در جاهای مختلف انباشت می‌کنند که ممکن است گاه مرجع مجرمانه داشته باشد و گاهی نداشته باشد. ما تا به امروز از آنجایی‌ که قانونی در این ‌باره نداشتیم، کسی نمی‌توانست بگوید این مبالغ را از کجا به دست آورده است.

وی افزود: پیرزنی را داشتیم که در حسابش 90 میلیارد موجودی بود و یا یک قاچاقچی در حساب خودش 60 میلیارد پول داشت و حدود 500 دستگاه آپارتمان به نامش بود. شخص دیگری، بیش از 1000 میلیارد تومان در حساب وی بود، ولی هیچ ‌کس نمی‌توانست به این‌ها بگوید این پول را از کجا به دست آورده‌ای؛ بنابراین، اینکه حساب‌وکتابی باشد و بانک‌ها و مؤسسات مالی بدانند از کجا به دست آمده، خوب است و اصولاً نظم در حساب و ‌کتاب و پولشویی بسیار خوب است.
باید مشخص شود یک نماینده مجلس چقدر دارایی دارد و قبل و بعد از نمایندگی چقدر شده؛ این‌ها موضوعاتی است که در کل خوب هستند؛ حال می‌خواهد از سوی FATF نظارت شود یا هر نهاد دیگری.

عضو کمیسیون قضایی مجلس همچنین یادآور شد: قانون مبارزه با تروریسم هم مانند این است. ما تاکنون قانونی دراین‌باره نداشتیم، ولی وقتی این قانون تصویب شد، اگر کسی پولی به عراق، سوریه و هر جای دیگر جهان برای کمک به تروریست‌هایی مانند داعش و هر کس دیگری بفرستد، محاکمه خواهد شد.

نوروزی گفت: قانون جرایم سازمان‌یافته فراملی هم یک قانون خوب است، چون ما می‌توانیم با استفاده از این قانون، تروریست‌هایی مانند داعش، النصره و یا گروه‌های دیگری که در کشور ما هستند و در کشورهای اطراف ما نیز فعالیت می‌کنند، از طریق همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه بین‌المللی تعقیب کرده و از آن‌ها استرداد این افراد را بخواهیم؛ مانند موضوع سکه ثامن که ما از کشورهای دیگر خواستیم و اینترپل دخالت کرد و ما این مجرم را وارد کشور کردیم. ما می‌دانیم که این‌ها نمی‌توانند هیچ کاری علیه سپاه و شخصیت‌های ما انجام دهند

وی ادامه داد: حتی موضوع CFT هم موضوع جالبی است و می‌تواند منافع بسیاری برای ما داشته باشد؛ اما موضوعی که ما را نگران کرده، این است که عربستان و اسرائیل به ‌عنوان ناظر در FATF حضور دارند و ارتباط این کشورها با امریکا باعث شده که ما نگران شویم.

وی گفت: همه حرف‌هایی که درباره FATF و CFT گفته می‌شود، قبول داریم و می‌دانیم این‌ها هیچ کاری علیه سپاه پاسداران، شخصیت‌های ما که از سوی امریکا تحریم شده‌اند و مدال افتخار برای ما هستند، انجام نمی دهند. مشکل ما با این‌ها این است که این سازمان در جایی پخت‌وپز می‌شود که ما با آن‌ها مشکلات اساسی داریم. یک پای این قضیه اسرائیل و عربستان است و حتی خود فرانسه ـ که مرکز این سازمان است ـ بر سر مسائل تروریستی با ما مشکلات عدیده‌ای دارد که هیچ‌وقت حل‌ نشده‌اند. سران فرانسوی دوباره دیده‌ شده اند که در مراسم منافق‌ها شرکت کرده‌اند.

وی گفت: برای ما جای سؤال است، آیا فرانسه منافقین را تروریست می‌شناسد یا نمی‌شناسد؟ اگر می‌شناسد چرا مریم رجوی سال‌هاست در این کشور آزادانه به کار خود ادامه می‌دهد؟ این‌ها مطالبی است که ما را نگران کرده، در غیر این صورت این لوایح، قوانین بسیار خوبی بودند و ما نیز دنبال آن بودیم و جای آن‌ها نیز در قوانین ما خالی بود.
ما حتی در این قوانین تصویب کرده‌ایم، تروریست کسی است که شورای عالی امنیت ملی آن را اعلام کرده باشد، و طبیعتاً هیچ زمانی شورای عالی امنیت ملی ما حماس، حزب‌الله، شد الشعبی و غیره را تروریست اعلام نمی‌کند؛ بنابراین ما آن را قبول داریم، پولشویی هم که مشخص است و آن را تصویب کرده‌ایم و پای آن می‌ایستیم و سایر این لوایح هم همین‌طور هستند.

دولت اصرار دارد عضو FATF شود

نوروزی در پاسخ به این که یا راهکاری وجود دارد که ایران عضو FATFنشود، ولی مراودات مالی صورت گیرد با توجه به اینکه تصویب لوایح به‌خودی‌خود الزام‌آور است و حضور در FATF خیلی هم ضروری نیست، گفت: دولت اصرار دارد، این کار صورت گیرد؛ اما به نظر من ما در مسائل مالی خیلی تأخیر داریم.

این نماینده مجلس گفت: ما یکی از کشورهایی هستیم که درصد فساد مالی و پولی در آن بسیار بالاست و اتفاقاً یکی از دلایل آن نیز این است که قوانین ما فردی است و حکومتی نیست. اساس ولایت‌فقیه و حکومت اسلامی که امام پیش‌بینی کرده بود این بود که حکومت اسلامی باید به همان میزان که به افراد نگاه می‌کند، به حاکمیت هم‌ نظر داشته باشد.

وی در توضیح این حرف خود یادآور شد: به ‌عبارت ‌دیگر، اقتصاد حاکمیتی اسلامی باید کامل برقرار شود. الآن بانک‌های ما چهل سال است از حاکمیت اسلامی عقب است. ما هم اکنون بانکداری بدون ربا نداریم و همه ربوی هستند، یا موضوع پولشویی از مسائل ولایت‌فقیه و حاکمیت اسلامی است اما ما قانون آن را نداشتیم و چهل سال از آن عقب ماندیم. در حوزه قاچاق کالا و ارز که از مسائل حاکمیتی است، یا در حوزه مدیریت شهری که کاملاً حاکمیتی است یا در حوزه مدیریتی که چه کسی مدیر شود و حوزه مفاسد اقتصادی عقب‌ مانده‌ایم. ما در حوزه مالکیت تاکنون مفهوم اصالت المالکیه را پذیرفته‌ایم و فقط از آن پیروی می‌کنیم؛ به‌ عبارت‌ دیگر اگر کسی 2000 میلیارد دارد، اصل بر مالکیت وی هست یا «اماره الید» یعنی هرکس هرچه در دست دارد اماره است و مال خودش است؛ اما این‌ یک بحث فردی است و در این چهل سال متأسفانه همه ‌چیز را فردی دیده‌ایم.

باید همه این لوایح را ما تصویب می‌کردیم و جهان از ما تبعیت می‌کرد

می‌خواهم بگویم در رابطه با FATF و CFT ما همه این لوایح را قبول داریم و با تروریسم مخالفیم و با پولششویی مبارزه می‌کنیم، و همه این‌ها را قبول داریم، اما باید همه این‌ها را ما تصویب می‌کردیم و جهان از ما تبعیت می‌کرد، ولی متأسفانه عقب ماندیم و دیگران امروز این کار را می‌کنند.

وی گفت: اما اینکه ما مخالفیم به این دلیل است، آیا کسانی که این موضوعات را مطرح می‌کنند، انگیزه انسانی دارند؟ اگر این‌گونه است، چرا مقامات فرانسه در جلسه منافقان شرکت می‌کنند، چرا این‌ها را تحویل نمی‌دهند یا خودشان محاکمه نمی‌کنند؟ اگر این سازمان یک سازمان خوب اقتصادی است، چرا ناظر آن باید اسرائیل باشد؟ این‌ها مشکل ما هستند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۵۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۱
می‌خواهم بگویم در رابطه با FATF و CFT ما همه این لوایح را قبول داریم و با تروریسم مخالفیم و با پولششویی مبارزه می‌کنیم، و همه این‌ها را قبول داریم، اما باید همه این‌ها را ما تصویب می‌کردیم و جهان از ما تبعیت می‌کرد، ولی متأسفانه عقب ماندیم و دیگران امروز این کار را می‌کنند.
خنده دار بود!!!
پاسخ ها
فرزند ایران
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۱
خب روشنفکر عزیز کجاش خنده دار بود ؟
الکی مثلا منم هستم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۱
بنظر شما خنده دار نیست؟ آخه یکی نیست بگه تو این دنیا مگه کسی هست مارو قبول داشته باشه؟ مگه تو این کشور کسی بلده حرف حساب بزنه؟ مگه ما در حد واندازه ای خودمون رو حفظ کردیم که بخواهیم در دنیا ایده ای را مطرح کنیم، آنهایی در دنیا ایده های نو را مطرح میکنند که در داخل کشورشان هم از ایده های نو استقبال کنند، وقتی ما برای اندیشه های نو جایگاهی قائل نیستیم و مغزهامون رو بلااستفاده نگه میداریم وقتی انسانهای متفکرمون را بدون اینکه براشون برنامه ای داشته باشیم میفرستیم برای کشورای دیگه که برای اندیشه اونها ارزش قائل باشند اونوقت ایشان تازه به این فکر افتادند که چرا ما بنیان نهادهایی اینچنینی نبودیم، خنده دار نیست؟ اصلا مگه با این مغزهای زنگ زده و کپک زده مگه میشه فکری نو و ایده ای نو داشت، فکر نو انسان سالم میخواد، اشخاصی که با رانت و پارتی بازی کسب روزی میکنند اگر بخواهند هم نمیتوانند صاحب ایده ای خلاقانه باشند. لذا اینجور حرفها واقعا خنده داره
ایرانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۱
خنده دار نبود مضحک بود نعل وارونه
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۱
چون خودشان نتوانستند این قوانین را تهیه و اجرا کنند و حالا هم که خارجی ها واسمون حاضر و آماده کردند با ان
! مخالفت میکنند ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۱
نمایندگان سینه چاک fatf ، چرا به قانون مبارزه با پولشویی داخلی و مبارزه با قاچاق ارز و کالا رای ندادن؟!
دانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۱
پس مخالفتتون الکیه از روی کل کله
پاسخ ها
حسن
| Germany |
۱۴:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۱
نه داداش. اونی که بهش گفته مخالفت کن دوباره بهش زنگ زد و گفت ایندفعه موافقت کن...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۱
لیست ۲ میلیاردی « امید » مصداق بارز پولشویی بود...حالا همون طیف ،مدعی مبارزه با پولشویی شده ..خخخ
پولشویی بهانه است ، هدف رضایت کدخدا و اروپاست تا کاغذ برجام برای اهداف سیاسی اقایون در داخل ، باقی بمونه..
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۱
احمدي نژاد هم ميگفت " من براي مديريت جهاني امداه ام و برنامه دارم " آخرش چي شد ... حالا ايشون هم ميگه ما بايد طرح بدهيم و دنيا از ما پيروي کنه !!! هر موقع ارزش پاسورت ايراني را در جمع 20 کشور اول دنيا ديديم بعد صحبت از مديريت جهاني بکنيد...
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۱
باید قوانین صحیح و اصولی که بر ضد تروریسم است تصویب شود عدم عضویت در چنین موضوعاتی در جهان به معنای حمایت از تروریسم می باشد. متاسفانه عملکردهای منطقه ای علیرغم تلاش عده ای وطن دوست و انقلابی واقعی به دلیل سواستفاده های صورت گرفته و دزدی های انجام شده به لجن کشیده شده و ضایع شده است بهتر است ابتدا با شرایط فعلی منطقه یک تجدید نظری در سیاست گذاری های قبلی صورت بگیرد و با اجماع و تنش زدایی در منطقه و دوستی با کشورهای همسایه وضعیت را تغییر دهیم.
منفعت بسیاری ایجاب کرده با عربستان دشمنی کنیم در صورتی که برای دو کشور مسلمان و همسایه دشمنی با هم در واقع در راستای منافع اسراییل و غرب می باشد
ناشناس
|
Germany
|
۱۲:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۱
اصلاح طلبان درباره رشوه ۲۵۰ میلیون دلاری کرسنت و استارت اویل که امروز دادگاه پاریس ان را اعلام وصول کرد ، شفاف سازی کنند!!
dayani
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۱
توجه کنید که سالهاست ادعا می کنیم سازمان منافقین مرده و دیگر تاثیری بر ایران ندارد، آنوقت بهنگام تصویب این لایحه که ایشان اینقدر بر اهمیت آن تاکید دارند، همه چیز را بند سازمان منافقین می کنند. خدا کند که شورای نگهبان نیز مردم شریف ایران را بیشتر از آنی که برخی مجلسیان پنداشتند، در تله منافقین دست و پا بسته نپندارد.
ناشناس
|
Germany
|
۱۲:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۱
معلوم نیست با خودش چند چنده!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۱
ـوجه کن ، حرف درستی زده میگه لوایح خوبیه منتها چرا منافقین رو تروریست نمیدونن و ناظرش اسرائیل و عربستانه که هم حامی تروریسته هم وحشی قاتل ، در اصل این قوانین رو اعضا چرا اجرا نمیکنن!؟
بانام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۱
خدا را هزار مرتبه شکر که شماها برای دنیا تصمیم نمی گیرید. یک کشور 70 میلیونی با این همه ثروت را ترکاندید دیگه بقیه دنیا پیشکش
پاسخ ها
فریدون
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۱
واقعاً
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟