دبیر ستاد اربعین حسینی با بیان اینکه به چند دلیل احتمال کاهش و یا تثبیت کرایهها وجود دارد، گفت:بیشترین تاکید را به کشور عراق مخصوصا به کمیته حمل و نقل عراق که سفارت ایران نیز عضو آن است و در سیاست گذاریهایی که میشود، دخیل است، داشته ایم.
به گزارش میزان، شهریار حیدری با بیان اینکه به چند دلیل احتمال کاهش و یا تثبیت کرایهها وجود دارد، گفت: بیشترین تاکید را به کشور عراق مخصوصا به کمیته حمل و نقل عراق که سفارت ایران نیز عضو آن است و در سیاست گذاریهایی که میشود، دخیل است، داشته ایم.
وی افزود: احتمال تعدیل کرایههای حمل و نقل از چند جهت وجود دارد؛ یکی اینکه افرادی خیر از جمله سران عشایر، تعداد قابل توجهی از خودروهای عمومی و شخصی در اختیار زائرین در مرزهای مهران، شلمچه و چزابه قرار دادند و به صورت رایگان تا جایی که امکان دارد و ترافیک نباشد، زائرین را انتقال میدهند.
دبیر ستاد اربعین حسینی با اشاره به اینکه در کمیته مشترک حمل و نقل، قیمت ثابتی نیز تثبیت شده است، تصریح کرد: قرار بر این شده تا رانندگان عراقی برای جابه جایی زوار بیش از این مبلغ تعیین شده، دریافت نکنند.
حیدری گفت: علاوه بر آن امسال بر قیمتها نظارت میکنند. یک نفر از طرف وزیر کشور عراق به نمایندگی از ستاد اربعین عراق به عنوان نماینده تام الاختیار دولت، در هر سه مرز مستقر است و بر رفتار ارگانها و نهادهایی که در امر اربعین در کشور عراق دخیلند، نظارت دارد.
حیدری با اعلام آمادگی ناوگان حمل و نقل برای کمک به کشور عراق، گفت و بیان داشت: سال گذشته عراقیها اعلام کردند ما نیازی به اتوبوس نداشتیم، ولی شما فرستادید امسال گفتیم ما آمادگی داریم، ولی شما به ما اعلام نیاز کنید. ۱۰۰۰ هزار دستگاه اتوبوس سواری در مرزهای ما مستقر خواهند شد در صورت اعلام نیاز دولت عراق، حاضر هستیم از این ناوگان به سیستم ناوگان حمل و نقل عراق برای جابجایی زائرین اضافه کنیم.
وی در خصوص ارز توضیح داد: از یکماه پیش تلاش کردیم، ارز همراه زائر تامین شود. چون ارز رایج در عراق، دلار، دینار و یورو بود، دلار را از چرخه اربعین حذف کردیم و به دنبال جایگزین بودیم گرچه منعی برای تهیه ارزهای رایج توسط زائرین وجود نداشته و ندارد. چون دینار در دادوستد کشور ما نبود، میزان و مبلغش در کشور محدود و کم بود نهایتا با هماهنگیهایی که در کشور عراق شد توافق بر این شد تا دولت عراق، ارزهای ما را در این کشور به دینار تبدیل کند و در اختیار بانک ملی قرار دهد.
دبیر ستاد اربعین حسینی گفت: خوشبختانه این مبلغ در چارچوب سامانهای تعریف شده و زائرین بدون اینکه به بانکها و صرافیها مراجعه کنند از طریق سیستم پیامکی که اعلام شده، ثبت نام میکنند. ثبت نامهایی که از طریق سیستم سماح انجام شده در این سیستم تعریف شده است.
وی اظهار داشت: زائران از طریق سامانه پس از ثبت نام و با پرداخت ۹۶۰ هزار تومان برای ۱۰۰ هزار دینار، یک کدی را دریافت میکنند، در سامانه زائر مشخص میکند کجا پول را دریافت کند سپس با آن کد به همراه پاسپورت به باجهای که مشخص شده، میرود و با ارائه کد و گذرنامه مبلغ مورد نظر را دریافت میکند.
دبیر ستاد اربعین افزود: اگر زائری کمتر از ۱۰۰ هزار دینار نیاز دارد، میتواند پول کمتری را به سامانه واریز کند و به همان میزان دینار دریافت کند. در ۴۵ نقطه در عراق به صورت باجه و ۵ شعبه در کربلا، نجف و کاظمین فعالیت میکنند. تعدادی از این باجهها در سه مرز ایران و عراق در داخل عراق استقرار پیدا میکنند.
وی در ادامه گفت: تاکیدم این است که اولویت زائران برای دریافت ارز، نجف باشد، چون تعدد این باجهها به ترتیب در نجف، کربلا و کاظمین و سپس نقاط مرزی است.
دبیر ستاد اربعین حسینی متذکر شد: این میزان ارز به همه زوار ایرانی و اتباع افغان تعلق میگیرد.
وی با بیان اینکه خودروهای شخصی همچنان میتوانند پروانه گذر موقت از باجههای گمرگی دریافت کنند، در عین حال گفت: در شرایط کنونی رفتن با خودروهای شخصی به عراق به صرفه و صلاح نیست، اولا ۱۲۰ دلار باید به کشور عراق در پارکینگها و ورودیهای گمرکی به عراق پرداخت کنند، دوم اینکه گیتهای ترافیکی از فردا اجرا میشود، مرحله به مرحله ماشینهایی که به سمت مرز میروند بازدید و کنترل میشوند. هر توقف حداقل چند ساعتی طول میکشد همچنین ترافیک در پایانههای عراق هم به همین شکل زیاد است.
حیدری در ادامه اظهار داشت: به اضافه اینکه وقتی وارد عراق میشود جمعیت پیاده زیادی در مسیر هستند و ممکن است به گرههای ترافیکی برخورد بکنند. احتمالا ظرف امروز و فردا این امکان داشته باشد که بتوانند با این وضعیت عبور کنند، ولی برای سه، چهار روز آینده هیچگونه توصیه نداریم که حتی یک خودرو را کاپوتاژ کنند و از این شرایط استفاده کنند.