چرا بخش‌های غیر سری ترازنامه بانک مرکزی با یک سال تأخیر منتشر می‌شود؟

به تازگی ترازنامه سال ۱۳۹۵ بانک مرکزی منتشر شده است؛ ترازنامه‌ای که حاوی نکات مهمی است و انتشار آن از سوی بانک مرکزی، گام دیگری است در راستای شفافیت هر چه بیشتر بانک ها، که رئیس کل بانک مرکزی در روز‌های آغازین کار خود در این نهاد، به آن اشاره داشتند. نکته مهم در این میان، دیرکرد یک ساله در انتشار این ترازنامه‌های بانک مرکزی و برخی آیتم‌های موجود در ترازنامه است که باید بانک مرکزی آن‌ها را شفاف سازی کند.
کد خبر: ۸۴۶۵۴۳
|
۰۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۴ 27 October 2018
|
9035 بازدید
|
۹

چرا بخش‌های غیر سری ترازنامه بانک مرکزی با یک سال تأخیر منتشر می‌شود؟به تازگی ترازنامه سال ۱۳۹۵ بانک مرکزی منتشر شده است؛ ترازنامه‌ای که حاوی نکات مهمی است و انتشار آن از سوی بانک مرکزی، گام دیگری است در راستای شفافیت هر چه بیشتر بانک ها، که رئیس کل بانک مرکزی در روز‌های آغازین کار خود در این نهاد، به آن اشاره داشتند. نکته مهم در این میان، دیرکرد یک ساله در انتشار این ترازنامه‌های بانک مرکزی و برخی آیتم‌های موجود در ترازنامه است که باید بانک مرکزی آن‌ها را شفاف سازی کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ سوم مرداد ماه سال جاری بود که هیأت دولت به عبدالناصر همتی جهت در اختیار گرفتن سکان هدایت بانک مرکزی رأی اعتماد داد. بدین ترتیب، ولی الله سیف پس از پنج سال از ریاست کلی بانک مرکزی کنار رفت و عبدالناصر همتی جانشین وی شد. این تغییر، نوید این را می داد که روح تازه ای بر کالبد سیاست ها و عملکرد بانک مرکزی دمیده شود. همتی به محض ورود به بانک مرکزی، سعی کرد تا رویه ها و سیاست های غلط دوره گذشته را اصلاح نماید.

همچنین وی در 27 مرداد ماه 1397 طی یادداشتی در صفحه اینستاگرامی خود از شفافیتی سخن به میان آورد که خود اصل مهمی در نظام اقتصادی و بانکی ایران محسوب می شود.

در آن یادداشت آمده بود: همه عزیزان کم و بیش از آنچه من تحویل گرفته‌ ام خبر دارند. به آن بزرگواران و خصوصا مردم شریف ایران، اطمینان می ‌دهم که تمام تلاشم را با بهره‌ گیری از نظرات نخبگان و صاحب ‌نظران اقتصادی، پولی و بانکی و همکارانم در بانک مرکزی و شبکه بانکی برای حل مشکلات و ایجاد آرامش و ثبات در اقتصاد کشور، خصوصا بازار ارز و پول به کار می‌ گیرم. شفاف‌ سازی و مبارزه با رانت جزو تفکیک ‌ناپذیر تمام سیاست‌ها و اقدامات من خواهد بود. تقویت ارزش آسیب ‌دیده پول ملی، هدایت و کنترل بازار ارز، کنترل حجم نقدینگی و مهار تورم بیدار شده، اصلاح ساختار مالی و ناترازی بانک ‌ها، مبارزه با تحریم ‌های ناجوانمردانه در نقل و انتقال بانکی و مذاکرات مداوم با کشورهای مرتبط در این زمینه، بخشی از خیل عظیم اقداماتی است که در حال انجام بوده یا انجام خواهد شد. حمایت و همراهی ملت بزرگ ایران بزرگ ‌ترین پشتوانه برای خدمت‌گزارشان در انجام این وظیفه خطیر است".

چرا بخش‌های غیر سری ترازنامه بانک مرکزی با یک سال تأخیر منتشر می‌شود؟

همتی تا به امروز گام های بلندی در بانک مرکزی در راستای شفاف سازی و انتشار بموقع اطلاعات برداشته است؛ اما یک رویه غلط که از گذشته تاکنون در بانک مرکزی مرسوم بوده و ادامه یافته، تأخیرات یک ساله در انتشار ترازنامه های بانک مرکزی است؛ ترازنامه هایی که حاوی نکات مهم و ارزشمند است، ولی با دیرکرد معمولاً یک ساله منتشر می شوند. به عنوان نمونه، به تازگی بانک مرکزی در 29 مهر 1397 ترازنامه سال 1395 خود را روی سایت قرار داده است؛ ترازنامه ای که حداقل باید یک سال پیش منتشر و برخی موارد در آن شفاف سازی می شد؛ اما در ابتدا دلیل این تأخیر یک ساله در انتشار ترازنامه های بانک مرکزی چیست؟

این تأخیر دو دلیل عمده دارد: اولین دلیل تأخیر در برگزاری مجمع عمومی بانک مرکزی است. برای انتشار ترازنامه های بانک مرکزی باید مجمع عمومی برگزار شود و ترازنامه ها در آن مجمع تأیید و تصویب شوند. طبق ماده 19 قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور، اعضای این مجمع را رئیس جمهور (ریاست مجمع)، وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و دو نفر از وزرا به انتخاب هیأت وزیران تشکیل می دهند. مطابق با بند د ماده 17 قانون پولی و بانکی کشور باید جلسات مجمع عمومی بانک حداقل سالی یک مرتبه تا پایان تیرماه به منظور تصویب ترازنامه بانک تشکیل شود و نیز در مواقع دیگر به نظر وزیر امور اقتصادی و دارایی یا پیشنهاد رئیس کل بانک مرکزی به دعوت وزیر دارایی این مجمع تشکیل خواهد شد.

جلسه مجمع عمومی برای تصویب ترازنامه سال 1395 بانک مرکزی، در سیزدهم اسفندماه 1396 به ریاست رئیس جمهور برگزار شد. زمان برگزاری نشان می دهد که طبق قانون، این جلسه با هشت ماه تاخیر از آخرین مهلت برگزاری آن یعنی پایان تیرماه 1396، برگزار شده است.

دومین دلیل عمده در تأخیر یک ساله در انتشار ترازنامه های بانک مرکزی این است که ترازنامه بانک مرکزی به همراه آمارهایی در حوزه اقتصادی منتشر می شود که بعضاً برخی از این آمارهای اقتصادی توسط سایر نهادها جمع آوری می شود و در اختیار بانک مرکزی قرار می گیرد که تأخیر در ارائه این آمارها منجر به دیرکرد در انتشار ترازنامه نیز می شود.

چرا بخش‌های غیر سری ترازنامه بانک مرکزی با یک سال تأخیر منتشر می‌شود؟

بنابراین باید گفت از آنجا که رئیس کل بانک مرکزی در این چند ماه نشان داده که به دنبال انتشار به موقع اطلاعات می باشد، بهتر است جهت انتشار بموقع ترازنامه های بانک مرکزی که حاوی اطلاعات بسیار ارزشمند و مفید و بیانگر عملکرد بانک مرکزی است، اولاً پیشنهاد برگزاری جلسات مجمع عمومی این بانک را در بازه تعیین شده در قانون بدهد و ثانیاً در حد امکان ترازنامه های بانک مرکزی را مستقل منتشر کند تا دیگر تأخیر سایر نهادها در ارائه آمارهای اقتصادی، به انتشار بموقع ترازنامه بانک مرکزی لطمه ای وارد نکند.

همچنین بهتر است برخی موارد موجود در این ترازنامه شفاف سازی شوند؛ مثلا در صفحه 201 این ترازنامه و در جدول مربوط به سایر دارایی ها، آیتمی با نام «تسهیلات اعطایی به کارکنان» وجود دارد. همان گونه که در تصویر زیر ملاحظه می شود در جلوی این آیتم، رقم قابل توجه یک هزار و 121 میلیارد تومان ذکر شده که نسبت به سال گذشته هم رشد چشمگیر 43 درصدی را داشته است. بانک مرکزی بهتر است در این موارد هم شفاف سازی های لازم را داشته باشد تا سوء برداشتی صورت نگیرد.

چرا بخش‌های غیر سری ترازنامه بانک مرکزی با یک سال تأخیر منتشر می‌شود؟

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۵
هزار و یکصد میلیارد وام به کارکنان بانک مرکزی مگه اینا چند نفرن
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۵
حتما قرض الحسنه هم دادن
ناشناس
|
Switzerland
|
۱۸:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۵
همش .....
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۶
با سلام؛
تعداد پرسنل بانک مرکزی همراه با بازنشستگان آن حدود 12 هزار نفر است که متوسط مانده بدهی با سود تسهیلات آنها حدود 90 میلیون تومان میشود (بسیار کمتر از تسهیلات پرداختی به سایر بانکها و دیگر ارگان های دولتی و شبه دولتی). ضمنا این تسهیلات به صورت قرض الحسنه نمیباشد. وقتی در حال حاضر تسهیلات مسکن در حدود 80+20 میلیون تومان به هر فرد عادی اعطا می شود, این رقم که برای تسهیلات مسکن و... کارمندان بانک مرکزی بسیار ناچیز است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۶
با سلام . بنظر می رسد زمان ان رسیده که در راستای اصل 44 قانون اساسی مدیریت شرکت توزیع برق . گاز . اب .پخش فروارده های نفتی . خودرو سازی و حول نقل ریلی در قالب سهام (5% کارکنان +55 % خصوصی +.40 در صد دولتی ) به بخش خصوصی واگذار شود مانند مخابرات .یعنی فقط مدیریت دولتی جای خود را مدیریت بخش خصوصی بدهد اموال هنچنان در اختیار دولت باشد . با این واگذاری 1= وابستگی به فروش نفت از بین می رود2= بسمت اینکه همه تابع یک قانون کار و یک صندوق بازنشستگی .و یک دفترچه خدمات درمانی برویم .3= سود سالانه 3% به 20% برسد . تا نوسازی . پرداخت حقوق . پاداش و غیره از سود حاصل داده شود .نه از فروش نفت
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۷
بهتره شما که خبرنگارید اول برید تحقیق کنید بعد جوسازی کنید. 100 میلیون ازین تسهیلات که همون وام مسکن و جعاله است که با شرایطی که به همه مردم عام میدن به کارمندای بانک مرکزی هم میدن . وامهای دیگه ای که میدن هم قرض الحسنه نیست فقط یکی دوتا در حد زیر 10تومن. پیشنهاد میکنم اگر تراز سال 96 اومد بیرون هم حتما چاپ کنید. کاری به سیاستهای بانک مرکزی ندارم اما کارمندان بانک مرکزی در هرجای دنیا در بهترین وضعیت معیشت به سر می برن . شما باید بدونی استخدام در چنین جای مهمی چقدر سخته و کار هر کسی نیست. من یه کارمند ساده ام و کاملا و یقینا میدونم برای استخدام ، پارتی بازی تقریبا امکان پذیر نیست . کسایی که تو امتحانش شرکت کردن و استخدام شدن میدونن چی میگم. پس
خواهشا بدون استدلال یه مساله ای رو بزرگ نکنید که تو این شرایط و اوضاع اقتصادی خراب مردم، فکر کنند بانک مرکزی داره به کارمنداش همینجوری وام میده و اونها دارن پول پارو میکنن. تو این شرایط نابسامان اقتصادی این خبرها معلومه که هدفش روشنگری نیست بلکه فقط و فقط تخریبه و افزایش نا امیدی.لطفا خبرها رو شفاف بیان کنید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۷
دوست عزیز که رگ گردنت میزنه بیرون و کارمند بانک مرکزی...اولا ما مردم عادی که کارمند بانک نیستیم و کارمند سایر سازمان ها هستیم و یا اصلا کارگریم از این تسهیلات شما برخوردار نیستیم پس الکی برآشفته نشو خواهشا و 100 میلیون وام مسکن و جعاله با نرخ سود بسیار پایین و یا اصلا بدون نرخ سود رو بی ارزش جلوه نده! کم پولی نیست 100 میلیون تومن! در ثانی دقت کنی نویسنده یا خبرنگار این متن نوشته شفاف سازی کنه بانک مرکزی...کسی رو متهم نکرده
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۷
دوست عزیر اگر کارت سخته تو بانک مرکزی یا ناراحتی از شرایط بهتر ادامه ندی منتشم رو سر بقیه نذاری. بیا بیرون و بعد ببین وضعت از خیلی از مردم بهتر
کارشناس.اقتصادی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۸
سلام.وام.ضروری.ووام.مسکن.تحت.شرایطی.یکیش.سابقه.کاره.ووو.تازه.وام.کارکنان.بانکها.مثل.سایر.ودایر.دولتی.وخصوصی.وبا.سود.بالای.۱۲.تا.۱۸.درصد.میباشد.میدانید.کار.بانکداری.کار.سختیه.منتی.نیست.چون.هدف.رضایت.مردم.و رونق.اقتصادی.است.و.دغدغه.خودش.را.دارد.کو تا.سخن.اینکه.کارکنان.بانک.مثل.سایر.اقشار.وسود.همسان.دریافت.میکنند.و کارکنان.بانک.یکی.از.شریف ترین.اقشار.جامعه.هستند.و همواره.برای.بهبودی.تولید.و اقتصاد.ایران.عزیز.کوشا.هستند.در.واقع.بانک.شریان.اقتصادی.کشور.هستند.وبه.اهداف.از.پیش.تعین.شده.از.سوی.مدیران.ارشد.بانک.فعالند.کارکنان.بانکها.امنیتدآران.مردم.شریف.ایران.هستند.وحقوق.در.حد.متعارف.دارند.وسلام.انشاالله.که.متوجه.شده.باشی.کارشناس.بانک.هستم.مخلص.مشتریان.محترم
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟