مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای گفت: بیش از ۱۲ هزار اتوبوس آماده عملیات بازگرداندن زائران اربعین حسینی از مبادی مرزی به شهرهای خود است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، رضا نفیسی گفت: با توجه به اینکه بخش زیادی از زائران از مرز مهران تردد میکنند حدود ۸۰ درصد این ناوگان به مرز مهران اعزام شده است.
وی افزود: از ابتدای ماه صفر تاکنون دو میلیون و دویست هزار نفر از سه پایانه مرزی تردد داشته اند که ۸۰ درصد آن خروجی و ۲۰ درصد ورودی بوده، اما طبق آخرین اطلاعات، سهم زائران ورودی در حال افزایش است بطوریکه هم اکنون ۷۰ درصد زوار در حال بازگشت هستند و ۳۰ درصد در حال خروج از کشور هستند.
مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی سازمان راهداری با اشاره به برنامه ریزی این سازمان و هماهنگی با سایر دستگاهها از جمله نیروی انتظامی و گمرک برای پذیرایی از موج بازگشت زائران حسینی گفت: با توجه به اینکه ۴۵ درصد زائران از ناوگان عمومی برای سفر استفاده کرده اند سازمان راهداری، تدارک بازگشت همین تعداد را دارد و از همه پتانسیل ناوگان حمل و نقل عمومی و اتوبوسها در این زمینه استفاده میکنیم.
وی با استناد به تصاویر زنده دوربینهای مرکز نظارت و کنترل این سازمان از مرز مهران گفت: هم اکنون از نظر ترافیک در مرز مهران وضعیت خوبی حاکم است، اما از روز اربعین، این مرز، شاهد بازگشت بخش زیادی از زائران است و پلیس نیز آمادگی دارد تا با یکطرفه کردن برخی محورها، عملیات بازگشت زائران تسریع شود.
نفیسی در خصوص تامین سوخت خودروهای شخصی و اتوبوسها نیز گفت: با هماهنگی شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی مقرر شده علاوه بر جایگاههای ثابت، تعدادی جایگاه سیار سوخت نیز در مسیر مستقر شوند تا اختلالی در سوخت رسانی بوجود نیاید.
مدیرکل ترانزیت سازمان راهداری همچنین از زائران حسینی خواست با مدیریت بازگشت، سفر خود را به روزهای پایانی موکول نکنند چراکه هم جادهها و هم پارکینگهای مرزی ظرفیت محدودی دارند.
وی همچنین از آمادگی و تجهیز مجتمعهای خدماتی بین راهی خبر داد و گفت: در این ایام نظارت بیشتری روی عملکرد این مراکز خواهد شد ضمن اینکه مردم نیز میتوانند نظرات و پیشنهادات خود را از طریق پایگاه اینترنتی www.۱۴۱.ir و تلفن ۱۴۱ و سامانه پیامگیر ۲۰۰۰۱۴۱ با سازمان راهداری در میان بگذارند.
مدیر اجرایی نمایندگی بیمه ایران در عراق از فوت 25 زائر ایرانی در آیین اربعین حسینی خبر داد.
به گزارش ایرنا، 'عبدالنبی ساعدی'در این رابطه افزود: از این تعداد 12 نفر بر اثر مرگ طبیعی و 13 زائر دیگر بر اثر تصادف خودرو کشته شده است.
وی اضافه کرد: بر اساس آمار و اطلاعات موجود تعداد 3 نفر از مجموع تعداد جانباختگان اربعین در 'سامانه سماح' ثبت نام نکرده و تحت پوشش بیمه ای قرار ندارند.
ساعدی خاطرنشان کرد: زائرانی که در سامانه سماح ثبت نام کرده اند تنها با پرداخت 14 هزار و 200 تومان تحت پوشش بیمه درمان و عمر هستند و می توانند از خدمات در نظر گرفته شده بهره مند شوند.
مدیر اجرایی بیمه ایران در عراق گفت: عدد جانباختگان امسال اربعین تاکنون 4 زن و 14 مرد بوده و 7 فوتی دیگر مربوط به حادثه تصادف خودرو در بصره است.
وی تصریح کرد: ظرف چند روز گذشته تاکنون 205 زائر به دلایل مختلف در بیمارستان های تحت پوشش در شهرهای کاظمین، نجف و کربلا بستری و به صورت سرپایی درمان شده اند.
وی گفت: همچنین تا این لحظه 120 زائر بیمار نیز پس انجام اقدامات اولیه جهت مداوا از عراق به بیمارستان های ایلام و مهران اعزام شده اند.
به گزارش مسوولان ، سال گذشته بیش از دو میلیون زائر ایرانی برای حضور در آیین ملکوتی اربعین حسینی وارد کشور عراق شده بودند و پیش بینی می شود که رقم نهایی شرکت کنندگان در آیین اربعین امسال نیز به حدود 2 میلیون نفر برسد.
رییس اداره گذرنامه و روادید وزارت خارجه اعلام کرد: بیش از دو میلیون روادید برای زائران اربعین حسینی صادر شده است.
مجتبی کریمی در گفتوگو با ایسنا با اعلام این خبر گفت: همچنین بیش از 53 هزار روادید برای اتباع افغانستانی مقیم ایران برای سفر به عراق جهت شرکت در راهپیمایی اربعین حسینی صادر شده است و امروز نیز همچنان روند صدور ویزا ادامه دارد.
وی با بیان اینکه ویزاهای صادر شده دوماه اعتبار دارند، اظهار کرد: براساس روادید صادر شده زائران میتوانند یک ماه در عراق بمانند.
مسئولان و متخصصان پزشکی مستقر در درمانگاه های نجف اشرف می گویند با توجه به ارتقاء سطح بهداشت در راهپیمایی اربعین امسال بیماری های ناشی از رعایت نکردن موارد بهداشت و امور مربوط به تغذیه در روزهای منتهی به اربعین بسیار کمتر از سال های گذشته است.
به گزارش خبرنگاران اعزامی ایرنا به نجف و کربلا، پزشکان و مسئولان درمانی مراکز هلال احمر جمهوری اسلامی ایران مستقر در نجف اشرف می گویند ، امسال عمده علت های مراجعه زوار اربعین به درمانگاه ها در نجف برخلاف سنوات گذشته مربوط به ضرورت رعایت توصیه های بهداشتی ساده از سوی زائران است و عوامل اپیدمیک و بیماری های مسری بسیار کمتر شده است.
مشکلات تنفسی و حساسیت ها، سرماخوردگی با توجه به متغیر بودن هوا در نجف و پا درد از شایع ترین مشکلات و علت های اصلی مراجعه زائران اربعین به درمانگاه های هلال احمر در نجف است.
اکنون 9 مرکز درمانی به همت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران و با کمک ستاد بازسازی عتبات عالیات در نجف اشرف مشغول خدمات رسانی به زائران اربعین هستند.
بزرگ ترین و پر مراجعه ترین درمانگاه در صحن حضرت زهرا (س) در جوار مرقد حضرت علی (ع) مستقر شده است.
درمانگاه صحن حضرت زهرا (س) 12 روز پیش از اربعین مستقر شد و خدمات تیم این مرکز به گفته مسئولان، تا یک روز بعد از اربعین ادامه می یابد و تحویل تیم بعدی می شود تا آنها نیز سه روز دیگر به خدمات درمانی زائران باقیمانده در نجف بپردازند.
اکیپ درمانی درمانگاه صحن حضرت زهرا (س) شامل 120 نفر مشتمل بر 27 پزشک و بیش از 90 پرستار زن و مرد، تکنسین های اورژانس و فوریت های پزشکی، کادر پذیرش، امدادگران و نیروهای انتظامات و خدمات است.
این تیم در سه شیفت کاری 24 ساعته در حال فعالیت است.
دو دستگاه آمبولانس در ساعات صبح و دو دستگاه دیگر در ساعات شب در این مرکز فعال است تا بیماران را در صورت نیاز به مراکز تخصصی برسانند. حتی برای بیماران کم توان داخل صحن هم تمهیداتی در نظر گرفته شده است. این دسته از بیماران اگر نتوانند به درمانگاه بیایند با بی سیم به درمانگاه اطلاع داده می شود و فورا تیم پزشکی بالای سر بیمار حاضر می شوند.
5 مرکز درمانی هلال احمر در نجف خدمات تخصصی تر پزشکی ارائه می دهند.
دکتر سید علی جزایری مسئول تیم پزشکی هلال احمر مستقر در درمانگاه صحن حضرت زهرا (س) در همین ارتباط گفت : آمار مراجعات به مرکز عمدتا حدود هشت تا 9 هزار نفر در شبانه روز است که چهار هزار تا چهار هزار و 500 نفر از آنها برای خدمات ویزیتی و بیش از چهار هزار نفر برای خدمات غیر ویزیتی شامل تهیه دارو یا سایر خدمات می آیند.
وی که خود متخصص تغذیه است، افزود : خوشبختانه سال به سال وضعیت بهداشتی زائران بهتر می شود. مثل قدیم نیست که یکباره مثلا اسهال شیوع یابد و بیشتر بیماری ها به مشکلات هوای نجف بر می گردد. حساسیت، سرماخوردگی و پادردها بیشترین علل مراجعه زائران اربعین به درمانگاه های نجف اشرف است.
مسئول تیم پزشکی هلال احمر مستقر در درمانگاه صحن حضرت زهرا (س) در نجف اشرف تصریح کرد: با وجود اینکه مراجعان، اینجا در نجف هنوز در ایستگاه اول راهپیمایی بزرگ اربعین حضور دارند اما هزاران نفر از پا درد و کمر درد شکایت دارند اما مشکل خاصی که ناشی از رعایت نکردن بهداشت یا موارد مسری باشد، خوشبختانه نداشتیم.
دکتر جزایری درباره بایدها و نباید های سلامتی زائران هم گفت: بیماران حتما داروهای مورد نیاز بیماری های خاص خود را همراه بیاورند مثلا داروهایی مثل چربی خون را نباید انتظار داشته باشید اینجا در درمانگاه اورژانس پیدا کنید.
وی افزود : با توجه به تغییرات آب و هوا باید تمهیدات کافی در نظر گرفته شود. به طور مثال اینجا در نجف، روزی هست که ظهر آنقدر گرم می شود که همه کولرهای درمانگاه روشن است اما خنک نمی کند و یکبار آنقدر سرد می شود که مجبوریم کاپشن بپوشیم.
زائران حتما مراقب آب شرب خود باشند و از آب مطمئن و بسته بندی شده استفاده کنند.
غذاهای مختلف و متنوعی توزیع می شود اما باید مراقب بود آلودگی نداشته باشد به ویژه به این دلیل که گرد و غبار در نجف یکباره زیاد می شود.
جزایری تاکید کرد: زائران اربعینی هنگام پیاده روی کفش مناسب بپوشند. ما اینجا هنوز قبل از شروع پیاده روی اربعین مواردی از مراجعه زائران به علت تاول پا داریم. زائران در موقع استراحت، پاها را بالاتر بگذارند و ماساژ دهند تا ورم پا بخوابد. توصیه می کنیم که زائران حاضر در پیاده روی عجله نکنند و گام ها را آرام تر بردارند.
شهر مقدس کربلا در صد کیلومتری جنوب غربی بغداد واقع شده است. در زمان حیات امام علی (ع) این شهر را به اسامی نینوا و شط الفرات نیز میشناختند.
شهر کربلا پس از شهرهای مکه، مدینه منوره، بیتالمقدس و نجف، مقدس ترین شهر شیعیان جهان محسوب میشود. در واقع در نزدیکی همین شهر بود که واقعه عاشورا رخ داد.
کربلا از ثروتمندترین شهرهای عراق است و منابع اصلی درآمد آن از زائرین اماکن متبرکه و کشاورزی است و بویژه محصول خرما است.
این شهر از دوبخش قدیم یا بخش مذهبی و کربلای جدید تشکیل شده است. مدارس اسلامی و ساختمانهای دولتی زیادی نیز در کربلا متمرکز شدهاند.مرقد مطهر امام حسین (ع) که در برخی از منابع نیز آن را مسجدالحسین(ع) نامگذاری کردهاند، در مرکز بخش مذهبی شهر کربلا قرار دارد.
در روز عاشورای حسینی و اربعین، بسیاری از مسلمانان و شیعیان جهت زیارت این مکان مقدس به شهر کربلا میآیند. بسیاری از زائران مسن نیز به کربلا میآیند تا آخرین سالها و روزهای زندگی خود را در این شهر مقدس سپری کنند.
فرمانده هنگ مرزی خرمشهر از ورود بیش از ۷۰ هزار زائر اربعین به کشور از پایانه مرزی شلمچه خبر داد.
به گزارش افکارنیوز، سرهنگ منصور رضا عزیزی اظهار کرد: از روز گذشته شاهد روند بازگشت زائران از کربلای معلی به کشور هستیم و روند خروجی جای خود را به بازگشت داده است.
وی با اشاره به ایجاد زیرساخت های لازم برای بازگشت زائران افزود: تا کنون بیش از ۷۰ هزار زائر اربعین از پایانه مرزی شلمچه وارد کشور شده و تمهدیدات لازم برای افزایش تردد زوار در بازگشت پیش بینی شده است.
وی افزود: گیت های ورودی را با استقرار نیروهای متخصص و به کارگیری مرزیاران افتخاری نسوان تقویت کرده ایم.
فرمانده هنگ مرزی خرمشهر در پایان تصریح کرد: زائران برای خدمات رسانی و تسهیل تردد خود در بازگشت با مرزبانان و نیروهای مستقر در پایانه ها همکاری لازم را داشته و صبر و حوصله پیشه کنند
شاهین فتحی معاون عملیات سازمان امداد و نجات در گفتگو با رسانه ها، درباره پوشش امدادی اربعین حسینی ٩٧ (از٢١مهرالی٠٦آبان) در قرارگاههای مرزی گفت: در مکانهای امدادی مرزهای سه گانه ٤٦٣٠٢نفربه پایگاههای امداد مراجعه کردند که از آنها ۱۹۹ نفر به مراکز درمانی منتقل شدند.
وی ادامه داد: ٢١٦٠٧نفر از زائرین اربعین حسینی به صورت سرپایی درمان شدند و به ١٢٢٥٦خدمات پزشکی (تست فشار و قندخون) ارائه شد.
فتحی از اسکان ١٢٢٤٠نفر از زائران خبر داد و بیان کرد: خدمات سازمان امداد و نجات در کشور عراق نیز صورت گرفته است که شامل استقرار٣٠دستگاه آمبولانس و٨دستگاه اتوبوس آمبولانس است
معاون عملیات سازمان امداد و نجات عنوان کرد: خودروها امدادی در حله، کاظمین، شهرنجف، مسیر پیاده روی بین نجف تا کربلا و شهر کربلا مستقر هستند و ۱۱۸ مصدوم از کشور عراق به مرزهای مهران و شلمچه منتقل شدند
رئیس پلیس راه استان ایلام از افزایش بازگشت زائران و ترددهای جاده ای خروجی از شهر مهران به سمت ایلام خبر داد.
سرهنگ رضا همتی زاده گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته شاهد کاهش بار ورودی به مهران و افزایش ترافیک خروجی از مهران به سمت ایلام می باشیم.
وی ادامه داد: به صورت لحظه ای آمار و اطلاعات جمعیت ورودی به کشور از مرز مهران مورد تحلیل قرار می گیرد و با توجه به برآوردها طی روزهای آتی محدودیت هایی برای تسهیل در تردد بار خروجی از مرز مهران به ایلام در نظر گرفته می شود.
این مقام انتظامی افزود: از عموم مردم عزیز و شریف استان تقاضا داریم همچون سالهای گذشته پلیس را در اجرای مقررات و محدودیت های ایجاد شده همراهی نمایند تا انشالله شاهد خدمت گذاری مطلوب به زائرین اربعین حسینی باشیم.
همتی زاده در پایان گفت: جزئیات و شیوه اجرای محدودیت ها متعاقبا به استحضار مردم شریف خواهد رسید
مدارس شهرستان شوش و شهر شاوور در عصر دوشنبه و صبح چهارشنبه به منظور اسکان زائران اربعین تعطیل اعلام شد.
بر اساس اعلام فرمانداری شهرستان شوش؛ با توجه به حضور زائران اربعین حسینی در شهرستان شوش و لزوم اسکان آنها در مدارس، مقاطع مختلف تحصیلی شهرستان شوش و منطقه شاوور نوبت عصر فردا و شیفت صبح چهارشنبه ۹ آبانماه تعطیل است.
شهرستان شوش در مسیر تردد زائران اربعین حسینی هر دو مرز چذابه و شلمچه واقع شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان ایلام گفت: به منظور سهولت در اسکان زائران در مدارس، شهرستان مرزی مهران از فردا تا روز شنبه 12 آبان ماه فعالیت آموزشی مدارس این شهرستان متوقف خواهد شد.
اسفندیار رستم زاد با تاکید بر اینکه این تعطیلی تنها مربوط به مدارس شهرستان مهران است گفت: فعالیت آموزشی مدارس در دیگر مناطق استان طبق روال عادی ادامه دارد.
به گفته مدیرکل آموزش و پرورش استان ایلام، این اداره کل امسال 30 فضا و خوابگاه را در شهرستان مرزی مهران برای اسکان زائران مهیا و در کنار سایر ارگان ها در حال خدمات دهی به زائران اربعین حسینی است.
رستم زاد با بیان اینکه مدارس شهرستان مرزی مهران در ایام اربعین سال گذشته 10 روز تعطیل بود که این امر اخلال در روند آموزشی مدارس این شهرستان را به دنبال داشت افزود: تمام تلاش این اداره کل جلوگیری از تعطیلی طولانی مدت مدارس مهران در اربعین امسال بود.
حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی ترابی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان داشت: حضور در حماسه عظیم و جهانی پیاده روی اربعین حسینی بهترین فرصت جهت تبلیغ دین است و همه شیعیان به خصوص طلاب مبلغ باید از این موقعیت به بهترین نحوه استفاده کنند.
وی با اشاره به این که از استان سمنان 33 مبلغ و مبلغه جهت فعالیت های مذهبی به پیاده روی اربعین اعزام شدند ابراز داشت: برخی از این مبلغان در موکب ها مستقر شده و علاوه بر تبلیغ دین به سئوالات شرعی زائران پاسخگو هستند و برخی نیز در طول مسیر به فعالیت های دینی می پردازند.
وی اظهار داشت: مکان های استقرار این مبلغان برای ارائه خدمت به زائران حسینی در مسیر پیاده روی اربعین به خوبی جانمایی شده و محتوای فرهنگی مناسب در اختیار آنها قرار گرفته است.
ترابی اضافه کرد: 17 هیات مذهبی نیز از شهرهای سمنان، شاهرود، سرخه و گرمسار جهت خدمت رسانی به زائران حسینی به فعالیت های دینی و خدمات رسانی به زائران مشغول هستند.
دبیر کمیته فرهنگی آموزشی اربعین اداره کل تبلیغات اسلامی سمنان ادامه داد: طی ماه های گذشته 22 جلسه و همایش آموزشی - توجهی مستمر برای مبلغان، مداحان و هیات مذهبی اعزامی به اربعین از سوی اداره کل تبلیغات اسلامی استان سمنان جهت خدمات رسانی هرچه بهتر به زائران برگزار شد.
وی تاکید کرد: خادمان حسینی باید برای بهره مندی بیشتر زائران ایرانی از برنامه های مذهبی و فرهنگی اربعین حسینی و تبلیغ معارف الهی و بیان احکام دینی تمام توان خود را بکار گیرند.
وی ادامه داد: در تدارک برنامه های فرهنگی اربعین سال جاری توجه ویژه ای به بانوان و کودکان شده و برنامه های متنوعی برای آن ها در نظر گرفته شده است.
مسئول تشکل های دینی اداره کل تبلیغات اسلامی سمنان با اشاره به این که اقامه نماز در برنامه های فرهنگی اربعین به عنوان محور اصلی مورد توجه بوده است، گفت: مبلغان و روحانیان حاضر در مراسم پیاده روی اربعین حسینی با تمام توان برای اقامه نماز پرشور در موکب ها و مکان های مشخص شده تلاش خواهند کرد
دو مرد جوان و یک زن زائر با گرفتن و خوردن یک قرص سفیدرنگ از افراد ناشناسی که لباس امدادی خارجی بهتن داشتند، متأسفانه بعد از یک یا دو ساعت جان خود را از دست دادند.
حسین شریفی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: زائران اربعین برای دریافت خدمات دارویی و درمانی حتماً به پایگاههای جمعیت هلال احمر در خاک عراق مراجعه و از گرفتن دارو از افراد ناشناس خودداری کنند.
شریفی با اشاره به فوت سه نفر از زائران اربعین که بر اثر مصرف یک نوع قرص سفیدرنگ که هنوز مشخص نیست چه قرصی بوده و برای چه بیماریای مصرف شده در این خصوص هشدار داد.
مسئول درمانگاه الملاک جمعیت هلال احمر در کربلا در این باره توضیح داد: دو مرد جوان و یک زن زائر با گرفتن و خوردن یک قرص سفیدرنگ از افراد ناشناسی که لباس امدادی خارجی بهتن داشتند متأسفانه بعد از یک یا دو ساعت جان خود را از دست دادند.
وی با بیان اینکه این موضوع در حال پیگیری است، تأکید کرد: زائران برای دریافت خدمات دارویی و درمانی فقط به پایگاههای جمعیت هلال احمر در پایانههای مرزی در چذابه، شلمچه و مهران و پایگاههای بین مسیر نجف و کربلا و در شهرهای نجف، کربلا، کاظمین و سامرا مراجعه کنند تا دچار آسیبهای جبرانناپذیر نشوند.
شریفی در ادامه با بیان اینکه روند کار درمانگاه الملاک خوب پیش میرود و خوشبختانه مشکلی وجود ندارد، افزود: با نزدیک شدن به اربعین تعداد مراجعان به درمانگاه هم افزایش یافته و روزانه بین 4 تا 5 هزار زائر برای دریافت خدمات مختلف دارویی و درمانی مراجعه میکنند.
مسئول درمانگاه الملاک خاطرنشان کرد: با افزایش حجم مراجعات به تعداد پزشکان هم در درمانگاه افزوده شده است بهطوری که هماکنون 7 پزشک داوطلب هلال احمر بهطور شبانهروزی مشغول مداوای بیماران هستند.
وی یادآور شد: با هماهنگیهای انجامشده خوشبختانه خدمات دارویی تسهیل و داروهای مورد نیاز و داروهای اورژانسی بهمیزان لازم تأمین شده است.
با توجه به افزایش ترددها به سمت استانهای غربی و پایانههای مرزی مهران، شلمچه و چزابه، محدودیتهایی به منظور روانسازی ترافیک در جادههای استانهای ایلام، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه و لرستان در حال اعمال است.
بر این اساس تردد تمامی کامیون و تریلرها به استثنای حاملان موادسوختی و فاسد شدنی از ساعت هفت صبح روز پنج شنبه سوم آبان ماه تا ساعت هفت صبح روز شنبه ۱۲ آبان ماه در محورهای اهواز ـ سوسنگرد ـ بستان ـ چذابه ـ خرمشهرـ شلمچه و بالعکس ممنوع است و خودروهایی که قصد رفتن به خرمشهر را دارند میتوانند از مسیر اهواز ـ آبادان ـ خرمشهر و بالعکس استفاده کنند.
همچنین تردد کلیه اتوبوسها از ساعت هفت صبح روز پنجشنبه سوم آبان ماه تا ساعت هفت صبح روز شنبه ۱۲ آبان ماه در محورهای هفتگل، باغملک_ ایذه _دهدز_ شهرکرد و بالعکس ممنوع است و از سویی نیز مسیر اهواز ـ اندیمشک_ خرم آباد_ الیگودرز _. اصفهان_ شهر کرد و بالعکس به عنوان مسیر جایگزین تعیین شده است.
در استان ایلام نیز تردد کلیه تریلرها، کامیونها و کامیونتها به استثنای حاملان مواد سوختی و فاسد شدنی از ساعت هفت صبح روز دوشنبه ۳۰ مهرماه تا ساعت هفت صبح روز یکشنبه ۱۳ آبان ماه از محورهای دهلران_ مهران، حمیل_ ایلام، قلاجه_ ایلام، ایلام_ ملک شاهی_ مهران و ایلام_ مهران ممنوع است.
محدودیتهای ترافیکی در استان لرستان نیز اعمال شده و بر اساس اخبار رسیده در این استان تردد کلیه تریلرها، کامیونها و کامیونتها به استثنای حاملان مواد سوختی و فاسد شدنی از ساعت هفت صبح روز پنجشنبه سوم آبان تا ساعت هفت صبح روز شنبه دوازدهم آبان ماه در محورهای پلدختر _اسلام آباد و پلدختر_ اندیمشک و بالعکس ممنوع است.
در استان کرمانشاه نیز تردد کلیه تریلرها، کامیونها و کامیونتها به استثنای حاملان مواد سوختی و فاسد شدنی از ساعت هفت صبح روز دوشنبه سی ام مهرماه تا ساعت هفت صبح روز یکشنبه ۱۳ آبان ماه از محورهای اسلام آباد غرب_ پلدختر و حمیل_ سرابله و بالعکس ممنوع بوده و مسیر جایگزین محور اسلام آباد_ قلاجه است.
این همه محدودیتهای اعمالی نیست و از سوی دیگر تردد تمامی خودروهای ترانزیت و کامیونهای حامل بارهای صادراتی و وارداتی از ساعت هفت صبح روز شنبه ۲۸ مهرماه تا ساعت هفت صبح روز یکشنبه ۱۳ آبان ماه در محورهای منتهی به مرزهای درگیر طرح اربعین برابر مصوبه شصت و چهارمین جلسه کمیته هماهنگی اجرای طرحهای ویژه ترافیکی ممنوع است.
بر اساس اخبار منتشر شده محدودیت تردد برای تاکسیهای شهری نیز اعمال شده؛ بنابراین، تردد کلیه تاکسیهای درون شهری اعم از ون و سواری در مدت اجرای طرح اربعین ۹۷ از ساعت هفت صبح روز شنبه ۲۸ مهرماه تا ساعت هفت صبح روز سه شنبه ۱۵ آبان ماه در محورهای خارج از شهر ممنوع است.
بر اساس گزارشهای سازمان هواشناسی کل کشور آب و هوای مرز خسروی در روز یکشنبه ششم آبان ماه آفتابی همراه با وزش باد ملایم گزارش شده است. بیشینه دمای خسروی امروز ۲7 درجه سانتیگراد و کمیته کمینه دما نیز ۱4 درجه سانتیگراد خواهد بود.
آب و هوای مهران آفتابی، همراه با وزش باد گزارش شده است بیشینه دمای مهران ۲5 درجه سانتیگراد و کمینه دمای مهران نیز ۱6 درجه سانتیگراد خواهد بود.
آب و هوای شلمچه نیمه ابری همراه با گرد و غبار گزارش شده است. بیشینه دمای شلمچه 25 درجه سانتیگراد و و کمینه دما نیز 12 درجه خواهد بود.
آب و هوای مرز چزابه در روز یکشنبه ششم آبان ماه آفتابی همراه با وزش باد گزارش شده است و بیشینه دمای مرز چزابه 26 درجه و کمینه دمای مرزچزابه نیز 15 درجه سانتیگراد خواهد بود.
آب و هوای شهر نجف در روز یکشنبه صاف تا قسمتی ابری گزارش شده است با بیشینه دمای 27 و کمینه دمای 15 درجه سانتی گراد.
امروز آب و هوای شهر زیارتی کاظمین نیز صاف تا قسمتی ابری گزارش شده است و بیشینه دمای شهر زیارتی کاظمین 27 درجه سانتی گراد و کمینه دمای نجف نیز 14 درجه سانتیگراد خواهد بود.
آب و هوای شهر بصره در روز یکشنبه ششم آبان ماه آفتابی است و بیشینه دمای شهر بصره 27 درجه سانتی گراد و کمینه دمای ۱3 درجه سانتیگراد ارزیابی میشود.
آب و هوای شهر زیارتی کربلا صاف همراه با وزش باد ملایم خواهد بود و شهر زیارتی کربلای معلی نیز با بیشینه دمای 27 درجه سانتی گراد و کمینه دمای 16 درجه سانتیگراد آب و هوای آفتابی را تجربه خواهد کرد.
شهر ایلام با بیشینه دمای 21درجه سانتیگراد و کمینه دمای 7 درجه سانتی گراد آب و هوایی غالباً آفتابی خواهد داشت.
شهر اهواز با بیشینه دمای 25 و کمینه دمای 14 ، شهر کرمانشاه با بیشینه دمای 24 و کمینه دمای 11 و شهر مریوان نیز با بیشینه دمای 20 و کمینه دمای 64 درجه سانتیگراد امروز آب و هوایی آفتابی همراه با وزش باد و گرد دو غبار محلی خواهند داشت.