حساب اینستاگرامی امیر تتلو، خواننده زیرزمینی رپ با گزارشهای مکرر کاربران فارسیزبان حذف شد و بدین ترتیب، 4.1 میلیون فالوئر او به عنوان جامعه هدفش پیگیر او نیستند؛ اما آیا واقعاً سبلریتیها مجازی به همین شکل حذف میشوند و بستر فضای مجازی تا همین حد سست و غیرقابل اتکاست، یا این تعداد دنبال کننده حتی برای چهره مسألهداری چون تتلو نیز یک پشتوانه به سرعت قابل احیاست و باید با نگرانی نسبت به وضعیت اجتماعی که ساکنش هستیم، به آن نگریست؟!
به گزارش «تابناک»؛ امیرحسین مقصودلو، مشهور به امیر تتلو، بارها با برخوردهایی مواجه و در آخرین برخورد به واسطه تهدید مقام قضایی به قتل، ضرب و جرح و موارد اخلاقی به ده سال حبس محکوم شده بود. او تلاش مداومی برای فعالیت در فضای رسمی کرد و به هر روشی برای رسیدن به این ساحل امن فعالیت رسمی دست یازید؛ اما وقتی پی برد که بعید است به او مجوزی داده شود، سراغ فوتبال رفت، ولی همان اندک استعداد در موسیقی را نیز در فوتبال نداشت و حواشیاش، او را در مستطیل سبز نیز با کیفیتی دنبال کرد که اهالی فوتبال رابطه با او را انکار کردند.
او چندی پیش که از بازگشت به فضای رسمی ناامید شد، رفتاری نامتعارف در پیش گرفت و سپس به ترکیه رفت تا این بار شاید در فضای خارج از کشور کنسرت بگذارد؛ اما از این کنسرت استقبالی نشد و کنسرت تتلو لغو شد. در واقع از میان چهار میلیون و صد هزار کاربری که او را در اینستاگرام دنبال میکردند و با در نظر گرفتن قانون احتمالات، باید چند هزار تن از آنها بخشی از میلیونها مسافر ایرانی به ترکیه میبودند، حتی 100 نفر حاضر نشدند بلیت کنسرت این خواننده را بخرند و بدین ترتیب، باورهای او درباره قدرت تأثیرگذاری اجتماعیاش فرو ریخت.
این اتفاق نه صرفاً برای او بلکه برای برخی ناظران نشان داد که اعداد پیگیری کنندگان یک شخص در فضای مجازی به منزله میزان حمایت عمومی و سرمایه اجتماعی او نیست و میتواند این پیگیری از سر کنجکاوی یا تفریح باشد. پس از این نوع مواجهه شدید تتلو با واقعیت، او رفتارهای نامتعارفتری در پیش گرفت و با توجه به اینکه ساکن ایران نبود و پیگیر تعقیب حقوقی نداشت، ادبیات به شدت توهین آمیزی را به کار برد و در نهایت حتی به اعتقاد شیعیان به شکل غیرقابل باوری توهین کرد که به کشمکش سیاسی نیز منجر شد.
او در آخرین پرده با ادبیات جنسی درباره زنان و جایگاه زنان و دختران سخن گفت و مردان را دعوت به خشونت علیه زنان کرد که این تعابیر آنچنان شنیع و دور از انسانیت بود که واکنش طیفهای مختلف را برانگیخت و گروههای مختلفی شب گذشته حساب کاربری او را گزارش کردند و با توجه به سیل گزارشها و وضوح نقض مقررات اینستاگرام و ترویج خشونت توسط این شخص، اینستاگرام حساب تتلو را با وجود چند میلیون فالوئر بست؛ اتفاقی که واکنشهای متفاوتی را در پی داشت.
گروهی از آنچه رخ داد خرسند شدند و تأکید کردند تنبیه تتلو، یک هشدار برای آنهایی است که در ابعاد کوچکتر به هتاکی و نفرت پراکنی در فضای مجازی میپردازند. در مقابل، گروهی دیگر این نقد را وارد کردند که اگر واقعا نگران رفتارهای تتلو بودند، باید همان زمان که به اعتقادات مذهبی به عنوان باورهای عموم مردم توهین می کرد، چنین موجی شکل میگرفت؛ بنابراین، این اقدام دیرهنگام و به دلیل ضعیفتر از اتفاق پیشین رخ داده است. گروهی نیز بودند که اساساً تتلو را بیمار میخواندند و توجه ویژه به او را اشتباه قلمداد میکردند.
شخصی با بیش از چهار میلیون فالوئر ـ خواه یا ناخواه ـ میتواند بر گروهی ولو اندک، تأثیر منفی بگذارد و به همین دلیل، نمیتوان با نادیده گرفتنِ آنچه او انجام داده، به سادگی از کنار ماجرا گذر کرد. در این شرایط، چنین پرسشی مطرح میشود که آیا واقعاً حذف سلبریتی مجازی نظیر تتلو با حذف اکانت او تحقق مییابد و آنچه دیشب رخ داد، مرگ یک سلبریتی با تبادل چند صفر و یک بود؟
شواهد نشان میدهد، هرچند جذب این تعداد فالوئر بسیار دشوار است، احتمالاً دستکم بخش وسیعی از آنهایی که چنین شخصی را دنبال و طیف قابل توجهی از آنها به قصد تفریح چنین اقدامی میکردند، دوباره چنین خواهند کرد؛ بنابراین، تتلو و امثال او با حذف اکانتشان به کل از فضا خارج نمیشوند و آنچه اثر آنها را کمرنگ میسازد، صرفاً کاهش توجه عمومی و عدم دنبال کردنِ آنها در فضای مجازی است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.