هزاران مهاجر از کشورهای آمریکا مرکزی وارد مکزیک و در آن ماندگار شدهاند. برخی در این کشور تقاضای پناهندگی کردهاند و برخی دیگر عازم ایالات متحده هستند.
به گزارش ایسنا، دویچه وله گزارش داد، این مهاجران در مکزیکوسیتی وضعیت مناسبی ندارند. برخی از آنها شب را روی نیمکتهای چوبی میخوابند و آنان که خوششانستر بودهاند، چادری برای خود دست و پا کردهاند. هزاران مهاجر آمریکای مرکزی هفتهها است که در حال حرکت به سمت آمریکا هستند.
در این گزارش به عنوان نمونههایی از مهاجران به دو زن به نامهای ماریلنا تورس و یامیلت سونیگا اهل هندوراس اشاره شده که با دمپایی حدود ۱۲۰۰ کیلومتر مسیر را طی کردهاند تا خود را به مکزیکوسیتی برسانند. آنان میخواهند مسافت طولانی دیگری را طی کنند تا خود را به شهر تیخوانا در مکزیک و نزدیک مرز آمریکا برسانند.
اکثر مهاجرانی که از کشورهای آمریکای مرکزی همچون السالوادور، گواتمالا و هندوراس خود را به مکزیک رساندهاند، افرادی تنگدست هستند که از فساد حکومتی، درگیریهای مسلحانه باندهای جنایتکار و فقر به تنگ آمدهاند و هیچ شانسی برای ادامه زندگی در کشورهای خود نمیبینند.
دونالد ترامپ برای جلوگیری از ورود این افراد به کشورش و تشویق دیگران به مهاجرت، "وضعیت اضطراری" اعلام کرده و گفته است که در صورت نیاز نیروهای ارتش را روانه مرزهای جنوبی خواهد کرد. آمریکا قصد دارد شمار سربازان خود در مرز با مکزیک را نیز افزایش دهد تا مانع ورود مهاجران شود.
بسیاری از این مهاجران اگر راهی برای ورود به آمریکا پیدا نکنند، در مکزیک باقی خواهند ماند. یکی از این مهاجران ۱۹ ساله است و میگوید، در هندوراس هیچ آیندهای برای آنان وجود ندارد. او میگوید: در هندوراس نه کار هست، نه امنیت وجود دارد و نه امکان تحصیل.
راخل، دختر ۱۹ ساله از هندوراس درباره این موضوع که خوان اولاندو هرناندز، رئیسجمهوری هندوراس قصد دارد سازماندهندگان این موج از پناهجویان را مجازات کند، سر تکان میدهد و میگوید: خوان اورلاندو هیچ وقت علاقه نداشته بداند که چرا ما از کشور فرار میکنیم. او حالا طوری رفتار میکند که انگار ما داریم به کشور آسیب میرسانیم؛ در حالی که قضیه عکس این است. ما میتوانیم با کار کردن در آمریکا و فرستادن دلار برای خانوادههایمان، کمی به اقتصاد کشورمان کمک کنیم.
بر اساس برآوردها، مهاجران هندوراس در آمریکا طی سال گذشته میلادی حدود چهار میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار پول نقد به کشورشان فرستادند تا به خانوادههای تنگدست خود کمک کنند.