تلاش آقای وزیر برای افزایش تبعیض در ساختار بهداشت و درمان کشور

از جمله مشکلات بزرگ و رنج آوری که در همه سال‌های گذشته بر ساختار متداول وزارت بهداشت و درمان کشور سایه افکنده و خدمات رسانی در این حوزه را با حاشیه‌های فراوان روبه رو کرده است، باید به تبعیض و ناعدالتی‌هایی اشاره کرد که در پهنه جغرافیایی کشور وجود دارد و همگان را از دسترسی به خدمات عادلانه و برابر محروم کرده است؛ وضعیتی غیرقابل قبول که با تصمیم اخیر وزیر بهداشت و درمان با شرایط بدتری مواجه خواهد شد.
کد خبر: ۸۵۰۳۰۷
|
۱۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۵ 10 November 2018
|
11309 بازدید
|
تلاش آقای وزیر برای افزایش تبعیض در ساختار بهداشت و درمان کشوراز جمله مشکلات بزرگ و رنج آوری که در همه سال‌های گذشته بر ساختار متداول وزارت بهداشت و درمان کشور سایه افکنده و خدمات رسانی در این حوزه را با حاشیه‌های فراوان روبه رو کرده است، باید به تبعیض و ناعدالتی‌هایی اشاره کرد که در پهنه جغرافیایی کشور وجود دارد و همگان را از دسترسی به خدمات عادلانه و برابر محروم کرده است؛ وضعیتی غیرقابل قبول که با تصمیم اخیر وزیر بهداشت و درمان با شرایط بدتری مواجه خواهد شد.

به گزارش «تابناک»؛ بهداشت و درمان کشور که در سال‌های اخیر و تحت تأثیر توجه ویژه مسئولان امر به این حوزه با پیشرفت‌های قابل توجهی به ویژه در زمینه توانمندی‌های علمی و تکنولوژیکی همراه بوده، همچنان در زمینه توسعه عدالت اجتماعی با مشکلات بزرگی رو به روست که در زمان نه تنها کاهش نیافته بلکه تقویت نیز شده است؛ رویه‌ای که اکنون به استقرار بیشتر پزشکان و متخصصان پزشکی در کلانشهر‌ها منجر شده و کمتر متخصصی حاضر است در مناطق محروم کشور به خدمت بپردازند.

هرچند وزارت بهداشت در سال‌های اخیر تلاش‌های فراوانی برای استقرار عدالت و رفع تبعیض در حوزه ارائه خدمات درمانی را در دستور کار خود قرار داده و در همین راستا افزایش حقوق و مزایای پزشکان مشغول به خدمت در خدمات محروم را پیش برده است، اکنون برنامه‌هایی در ذهن و دستور کار وزیر بهداشت قرار دارد که شائبه‌های افزایش تبعیض‌های موجود را تقویت می‌کند.

سید حسن قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت در نشست کمیسیون عالی تعهدات وزارت بهداشت ـ که با حضور وی، رئیس و سه عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و معاونین و مدیران ارشد وزارت بهداشت با هدف رایزنی در رابطه با نوع و میزان تضامین حسن اجرای تعهدات دانش آموختگان و معافیت افراد بالای ۴۵ سال از انجام طرح تعهد خدمت نیروی انسانی برگزار شد ـ گفت: هدف قطعی ما، حذف طرح تعهد خدمت نیروی انسانی در آینده است، اما طرح باید در خدمت ارتقای آموزش باشد و دلیل ادغام وزارت بهداری و آموزش عالی این بود که فیلدی فراهم شود تا بتوانیم تبحر و مهارت دانشجویان را افزایش دهیم که از این ظرفیت استفاده نکردیم، اما باید در آموزش، فیلد طرح وجود داشته باشد تا دانشجویان به محیط بروند و با نحوه ارائه خدمات به بیماران آشنا شوند و مهارت‌های لازم را کسب کنند.

هاشمی در همین رابطه تأکید کرد: همه باید به قانون تمکین کنیم و اگر جایی مشکل داریم لازم است با اصلاح آن کار را پیش ببریم.

وی با اشاره به سهمیه ۳۰ درصد بومی مناطق محروم گفت: باید از سهمیه بومی، بهترین بهره را ببریم که قرار شد یک بار برای همیشه مشکلات نیروی انسانی در مناطق محروم را حل کنیم؛ بنابراین باید اجرای این قانون را ادامه دهیم و اجازه ندهیم به آن خدشه‌ای وارد شود.

وزیر بهداشت افزود: تربیت نیرو‌های بومی بزرگترین ثروت درمان کشور است، چون امسال ۶۰۰ نیروی انسانی بومی در مناطق محروم مستقر می‌شوند که باید سه برابر زمان تحصیل خود را در این مناطق بمانند، بنابراین، این ظرفیت بسیار خوبی برای کشور است.

آنچه وزیر بهداشت در این نشست بر آن تأکید دارد، ناظر بر تلاش‌های جدید وزارت متبوعش برای حذف طرح تعهد خدمت از سوی پزشکان متخصص در مناطق محروم کشور و جایگزینی این نیرو‌های زبده و توانمند با نیرو‌های بومی است؛ نیرو‌هایی که اخیراً و با توجه اعمال سهیمه‌های ویژه در فرایند پذیرش دانشجو وارد نظام آموزش عالی کشور در این حوزه می‌شوند.

در رابطه با این شرایط چند نکته مهم و نگران کننده به نظر می‌رسد که بی توجهی به آن نگران کننده است.

موضوع نخست اینکه نیرو‌های تحصیلکرده در دانشگاه‌های بزرگ کشور به ویژه آنانی که بدون سهیمه‌های ویژه وارد دانشگاه می‌شوند، پس از دانش آموختگی دارای توانمندی علمی و تخصصی قابل توجهی هستند که حضور این افراد حتی برای دورانی کوتاه در مناطق محروم زمینه ساز خدمات رسانی‌های چشمگیری در این مناطق می‌شود؛ مناطقی که به واسطه درآمد پایین قشرها و جامعه محدودتر بیماری برای اکثر پزشکان چندان جذابیتی ندارد.

موضوع دیگر آنکه حضور در دوره‌های تعهد ضمن و پس از دانش آموختگی برای اکثر مشاغل دولتی مثل شاغلین در نیرو‌های مسلح، حوزه‌های علمیه و نیز آموزش و پرورش اجباری است و در این رویه نمی‌توان و نباید پزشکان را با هر دلیلی از چنین طرح‌هایی معاف کرد؛ طرحی که یکی از اهداف بزرگ آن افزایش عدالت اجتماعی است و معاف کردن گروهی از تخصص‌ها و مشاغل از این رویه قطعاً بر خلاف مصالح عدالت طلبانه جامعه تلقی خواهد شد.

نتیجه اینکه در چنین شرایطی، پیگیری چنین طرح‌های ابهام برانگیزی، آن هم از سوی عالی‌ترین مقاوم وزارت بهداشت، حاصلی جز افزایش تبعیض‌های موجود کنونی نخواهد داشت و به تمرکز بیش از حد متخصصان پزشکی در کلانشهر از جمله تهران منجر خواهد شد؛ رویه‌ای که می‌تواند به افزایش مراجعات بیماران شهرستانی به کلانشهر‌ها نیز دامن بزند و شرایط حاکم کنونی را از آنچه هست نیز بدتر کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۶۵
حسی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
آقای وزیر بهداشت صحت و سقم تجویز ویتامین دی برای مریضها بالاخص زنان بار دار علیرغم آگاهی نسبت به این موضوع که این دارو هیچ تاثیری بر افزایش این ویتامین در بدن ندارد و راه های جذب ویتامین ذی نور آفتاب و برخی مواذ غذایی است و تمام این تجیزها برای فروش داروهایی بوده که روی دست کشوزهای تولید کننده این دارو بوده لطفا پاسخ دهید
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۵:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
این آقا وزیر پزشکان است نه وزیربهداشت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
سلام
حرف شما صحيح نيست. به صورت طبيعي از طريقي كه فرموديد تامين ميشود ولي در صورت كمبود نياز به دريافت مكمل ويتامين دي استا
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
فقط یه سوال . این آقا چه مقدار مالیات پرداخت کرده؟
سبوس برنج شمال
|
United States of America
|
۱۴:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
من نمیدانوم









چرا این داروهای کمیاب و نایاب سر از ناصر خسرو در میارن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
سلام،چرا نباید دانش آموخته دکتری دانشگاه های دولتی بزرگی مثل شریف و تهران و.... در مناطق محروم خدمت کند؟!! ولیکن رشته های پزشکی که حتی با پول خودش از دانشگاه ازاد یک فوق دیپلم گروه پزشکی گرفته در مناطق دور دست و محروم طرح اجباری برود ،از کدام عدالت حرف می زنید؟ خوب افراد مناطق محروم وقتی با سهمیه ۳۰٪ متخصص شدند بایستی در محل خودشان خدمت کنند ،ایا مناطق محروم بیش از این ۳۰٪ جمعیت دارند؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
بومی گزینی علوم پزشکی یک سیاست عدالت محور است که توسط اقای دکتر هاشمی پیگیری شده و وزرا دیگر نیز از این سیاست حمایت میکردند
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
لطفا شما دم از عدالت نزنید وقتی استاد تمام عمران دانشگاه شریف حقوق دریافتیش کلا هفت میلیون هم نیست در حالی که دکتر متخصص تو بیمارستان دولتی دریافتیش با کارانه و غیره بالای صد میلیونه
ناشناس
| Netherlands |
۲۱:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
نیاز نیاز نیاز . جامعه به رشته های پزشکی و پیراپزشکی از جمله پرستاری و تکنسین اتاق عمل و .... نیازه داره. ولی به فوق لیسانس و دکتری برق و مکانیک و عمران و ..... نیاز چندانی نداره. به جز بخش کوچکی از صنایع خاص نیازمند دکتری و فوق لیسانس هستند. شما دانشگاه های شریف و تهران و.... مثال زدید ولی اگر خوب نگاه کنید این سوال
براتون ایجاد میشه که به جز همون دانشگاه های مطرح
واقعا چه نیازی به دکتری فلان رشته مهندسی از فلان دانشگاه دولتی شهرستانی داریم ؟؟؟
امید
| Hong Kong |
۲۱:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
یک روز کار یک رزیدنت را در یک بیمارستان از صبح تا اخر ساعت خدمت و بعد اونو با روز تحصیل دانشجوی دکتری فنی مقایسه بفرما تا ببینی زیر کلر نشستن و 4 تا فرمولو تمرین کردن چقدر با بدو بدوهای این دانشجویان دوره تخصص پزشکی فرق داره .... تازه از فن اینقدر نگید که لنت ترمز پراید را هم از کره میاریم !!!
پویا
| Germany |
۲۱:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
الهی بمیرم براتون. چشم طرحتون رو هم بدین مهندسان انجام بدن ولی کارانه و حقوق نجومی نوش جونتون
حسن
| France |
۰۵:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۰
جناب ناشناس ۲۱:۴۰ من هم یک فارغ التحصیل همان دانشگاهی ام که اسمشو بردی.با مدرک فوق لیسانس حقوقم خیلی ناچیزه. دلیل عدم نیاز به رشته های مهندسی کند شدن رشد صنعتی کشور و رکود است. مگرنه سال هایی که شرکتهای بین المللی به خصوص در منطقه عسلویه کار می کردند مهندسین شرایطشان فرق می کرد. در پزشکی هم عمدا سهمیه پذیرش را بالا نمی برند تا بازار کار این قشر به هم نخورد. مگر نه میشود مانند هند و برخی کشورها تعداد پزشکان را متناسب با نیاز بالا برد.دقت کردید که چرا پزشکان کمتر مهاجرت می کنند؟علاوه بر درامد زیادی که اینجا دارند وانجا خبری از ان نیست اکثر کشورهای اروپایی وامریکا سطح علمی وحرفه ای پزشکان متخصص ما را قبول ندارد. اما فارغ التحصیل شریف و... به راحتی امکان پذیرش وحتی کار دارد.
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۰
تا حالا عزیزت تو بیمارستان گیر نکرده وگر نه بخاطر منافع شخصی این حرف رو نمیزدی. اگه عزیزت تو یه ده جایی چیزیش شد و تا بیاری شهر از بین بره. جفنگ نمیگی. احتمالا خودتم با دکتر هاشمی زی نفع هستی. ما ایرانیا ادمهای خودخواهی هست اغلبمون.
فرهاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
بنظر میرسد این سهمیه بندی و افراد برگژیده بومی و اینها باعث میشه از ورود افراد مستعد به رشته های پزشکی ممانعت عمل بیاد و بهتره برای رشته پزشکی سهمیه حتی سهمیه مناطق هم نزارن تا جوانان مستعد تر از سراسر ایران وارد این رشته شن ولی ازشون تعهد خدمت در مناطق بگیرند ویا اجازه خروج از کشور ندن و یا از اهداء مدرک تا پایان تعهد خودداری کنند ولی حقوق مزایای انها را بپردازند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
خود این طرح بزرگترین تبعیضه؛
مگر دانشجویان رشته های مهندسی، علوم انسانی و کلاً رشته های غیرپزشکی از نظر استفاده از امکانات کشور (و تحصیل در دانشگاه دولتی) با دانشجویان پزشکی تفاوتی دارند که طرح اجباری ندارند؟
جالب است که حتی دانشجویانی که از امکانات دولت استفاده نمی کنند و به دانشگاههای پولی می روند هم باید طرح بگذرانند!
یا دانشجوی تهرانی که از هیچ سهمیه ای استفاده نکرده و سخت ترین امکان قبولی در دانشگاه را داشته هم مستثنا نیست.
پاسخ ها
پویا
| Germany |
۲۱:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
آره بابا طرح پزشکان رو بدین به مهندسان ولی قانون کارانه و حقوق های نجومیشون کاملا درسته
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
بله که تفاوت دارند. خرج تحصیل یک دانشجوی مهندسی مکانیک فقط یک کلاس و یک تخته سیاه و یک مغز نابغه است ولی هزینه تحصیل عملی رشته پزشکی شامل آوردن اجساد جهت تشریح و کلای های عملی هزینه بردار و آزمون و خطا روی بیماران بیمارستان های دولتی و ... است.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۵:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
چرا وزیر بهداشت پزشک است؟!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
تا همه بودجه وزارتخانه را سرازیر کنه توی جیب پزشکها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۱
نوش جونشون
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
آیا اگر کسی پزشک باشد آن هم از نوع سهمیه رزمندگان می تواند مدیر و وزیر شایسته باشد؟
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
اقای وزیر داروخانه ها به مرز ورشکستگی رسیدن لطفا چاره ای بیاندیشید
ناشناس
|
France
|
۱۵:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
آقای وزیر چرا از مافیای واردات ادوات چشم پزشکی و علی الخصوص لنزهای طبی و تزئینی چیزی نمیگین؟ چرا کارخونه ای برای تولید این نوع لنز باید 5 سال منتظر مجوز بمونه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
آقای وزیر در یک شهرستان با 80 هزار نفر زندگی میکنم این شهرستان دارای 3 شهر است ولی فاقد پزشک متخصص کودکان ,چشم ،سونوگرافی ،ارتوپدی و.... است آقای وزیر ما برای یک سونوگرافی باید هزینه های هنگفتی بپردازیم و روزها انتظار بکشیم و به منشی های سونوگرافیستهای شهرهای نزدیک زیر میزی بدیم متاسفانه شهرها و شهرستانهای کوچک واقعا محرومند مثلا ما ماهانه بیش از 300 هزار تومان به تامین اجتماعی پول میدیم ولی این شهر فاقد درمانگاه تامین اجتماعی است و .. لطفا به داد مردم در شهرهای کوچک برسید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
تو بندرعباس یکساعت دنبال یک متخصص پوست گشتم ولی پیدا نکردم.
ناشناس
| Singapore |
۰۰:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۰
خودتون انجام بدین
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۰
وزیر جواب به اون بنده خدا که می گفت دنبال فیزیوتراپم گفت خودت فیزیوتراپی کن .
شما هم خودت دکتر خودت باش
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟