تالاب عینک در حاشیهٔ پارک دانشجو، در غرب شهرستان رشت واقع است.
به گزارش مهر، تالاب عینک در حاشیهٔ پارک دانشجو، در غرب شهرستان رشت واقع است.
این تالاب بزرگترین تالاب شهری ایران و دومین تالاب بزرگ استان گیلان می باشد. محیط آن ۱۲ کیلومتر و منبع آبی آن ۳۰ هکتار است. طول این تالاب ۲۶۳۰ متر و عرض آن به طور متوسط ۱۲۰ متر است. این تالاب به دلیل آن که در عکس های هوایی شبیه عینک است به این نام خوانده می شود. این تالاب از مناطق مهم گردشگری شهر رشت محسوب می شود.
پست بودن شهر رشت نسبت به آب های آزاد، بارش های فراوان جوی و آب های مازاد حاصل از کشاورزی اراضی شهر رشت و شهرستان های فومن و شفت که راه ورود به رود را ندارند، از عوامل بوجود آورنده این تالاب طبیعی محسوب می شوند.
از نظر طبیعی، اطراف این استخر پوشیده از گیاهان هیدرومرفی و درخت است، این گیاهان به دلیل شرایط مساعد آب و هوایی هرساله بخش های بیشتری از آب استخر را اشغال می کنند.
شرایط تالاب عینک نسبت به تالاب های دیگر استان گیلان اندکی خاص می باشد از آن لحاظ که این تالاب در داخل شهر قرار گرفته و از طرفی در این سالها شاهد افزایش بی سابقه جمعیت در شهر رشت بوده ایم و این حجم انبوه جمعیت، موجب گردیده تا به نسبت تالاب های دیگر، این تالاب با مشکلات عدیده تری دست و پنجه نرم کند که از آن جمله می توان به ساخت و سازهای بیشمار در حریم تالاب، ورود فاضلاب های شهری و صنعتی به داخل تالاب و تولید زباله توسط شهرنشینان اشاره کرد تا جایی که بخش هایی از تالاب را لوازم منزل و املاح و مصالحی اشغال کرده که به دلیل تخریب خانه های مسکونی به داخل تالاب رها شده و اینها دلایل خشک شدن بخش هایی از تالاب است.
اما از حدودسال 90 رشد گونه ای که به صورت بسیار متراکم، داخل آب رشد می کند در تالاب عینک مشاهده شد.با گذشت زمان سطح وسیعی از این تالاب توسط این گیاه پوشیده شد.
این گیاه همچنین دارای گل هایی به رنگ بنفش روشن است که برخی افراد محلی، اقدام به چیدن و فروش آن به عنوان گل زینتی می کنند،هنوز علت شکوفایی این گیاه در تالاب عینک مشخص نیست. این گیاه رشد انفجاری دارد.
تمامی سطح آب توسط برگ های این گیاه پوشیده شده و جلوی تابش نور خورشید به آب تالاب را می گیرد و این امر مانع رسیدن نور خورشیدن به آبزیان کف تالاب می شود. این دومین گونه مهاجمی است که به تالاب های استان گیلان وارد شده است و از طریق پرندگان و یا هاگ می تواند دیگر منابع زیست محیطی استان را با چالش های جدی و تازه ای مواجه کند.
تالاب عینک در سال 95 اتفاق مثبتی را تجربه کرد. این تالاب درحالیکه با هجوم سنبل آبی مواجه شده بود و دو لکه آن در حال خشک شدن بود با کمک گروههای مردم نهاد و ورود دستگاههای دولتی نجات پیدا کرد.
اما یک لکه این تالاب که بزرگترین تالاب شهری کشور نامیده میشود همچنان درگیر سنبل آبی است. البته درد این بخش یک هکتاری فقط هجوم سنبل آبی نیست.
ساختمانهای مجاور به حریم تالاب نفوذ کرده و در بخشهایی بهوضوح شخص است که با نخالههای ساختمانی خشکشده است.
سومین مشکل این بخش سرازیر شدن بخشی از فاضلاب خانههای اطراف به این تالاب است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.