پیش‌نشانه‌های افزایش جزئی حقوق کارگران برای سال ۹۸

در دورانی که به نظر می‌رسید افزایش قیمت‌ها، زندگی بسیاری از کارگران را به دشوارترین وضع ممکن مبتلا کرده، حتی نشست‌های روتین و ماهانه شورای عالی کار تشکیل نمی‌شد، چون وزارت خانه وزیر نداشت و سرپرست آن هم به دغدغه‌های دیگر سرگرم بود؛ وضعیتی که انتظار می‌رفت با مشخص شدن وزیر پایان بیابد، اما هنوز این گونه نشده است.
کد خبر: ۸۵۴۹۶۷
|
۰۵ آذر ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۶ 26 November 2018
|
24115 بازدید
|
تخریب سازه‌های عمرانی، حاصل امضاء فروشی مهندسین خاکستری است/ واگذاری پروژه‌های عمرانی به سرمایه داران، نتیجه‌ای جز تحویل پروژه ضعیف و نا ایمن ندارد نداردبه فاصله چند ماه تا پایان سال ۹۷ و در شرایطی که نرخ تورم در ماه‌های گذشته سر به فلک گذاشته و بسیاری از قشرهای جامعه از جمله کارگران را به مخمصه‌هایی دچار کرده، خبری از تصمیمات حمایتی از این قشر نیست.

به گزارش «تابناک»، فروردین‌ماه سال جاری و در شرایطی که اغلب مردم در گیرودار دید و بازدید‌های نوروزی و سفر بودند، یک نگرانی بزرگ ذهن میلیون‌ها کارگر را به خود مشغول کرده بود؛ اینکه دستمزدشان چه میزان افزایش خواهد یافت؟ پرسشی مهم که خیلی زود پاسخ آن بی اهمیت شد.

در واپسین روز‌های اسفندماه سال گذشته و در شرایطی که هر ساله حوالی نیمه اسفندماه میزان افزایش حقوق و دستمزد کارگران برای سال جدید در شورای عالی کار تعیین و تصویب می‌شد، از این شورا اخباری به گوش می‌رسید که حکایت از گره خوردن همه چیز داشت. داستان جلساتی که به دلیل استیضاح وزیر وقت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دیرتر از همیشه شروع شده بودند و علاوه بر آن، دیدگاه‌های نمایندگان کارفرمایان و کارگران بیشتر از همیشه با هم فاصله داشتند.

وضعیتی که وقتی به ۲۸ امین روز اسفند رسید، این تصور به وجود آمد که قرار نیست حل شود تا اینکه در واپسین دقایق کاری سال خبر رسید شورا به توافق رسیده است؛ توافقی که البته به تصویب نرسید و قرار شد بعد از عید، در فروردین ماه به تصویب برسد. در روز‌هایی که نرخ ارز رو به افزایش گذاشته بود و هر روز، هر ساعت و هر دقیقه، قیمت‌ها به روز می‌شد و افزایش می‌یافت.

البته آن افزایش‌ها خیلی فراتر از چیزی که تصور می‌شد، پیش رفت تا به دنبال آن، افزایش حقوق کارگران خیلی زودتر از همیشه بی اثر شود؛ دستمزدی که هر بار قیمت ارز بالا می‌رفت، ناچیز‌تر و به دنبالش، زندگی کارگران و خانواده هایشان، دشوارتر می‌شد؛ روندی که هنوز هم کاملا متوقف نشده، اما به رغم آن، کسی دست یاری به سمت کارگران دراز نکرده است.

همه این‌ها در حالی است که بر اساس قوانین و مقررات بالادستی، باید در این شرایط که معیشت کارگران به مخمصه دچار می‌شود، شورای عالی کار تشکیل جلسه داده و تصمیمات ویژه در خصوص ترمیم حقوق و دستمزد اتخاذ کند؛ تصمیمی که هرچند دشوار است (چون کارفرمایان هم به بحران‌های اقتصادی شدیدی مبتلا هستند)، ضرورت دارد که اتخاذ آن در دستور کار قرار گیرد، اما برای چندماه به دلیل عزل وزیر و اداره وزارت خانه با سرپرست، به محاق رفت.

در دورانی که به نظر می‌رسید افزایش قیمت‌ها زندگی بسیاری از کارگران را به دشوارترین وضع ممکن مبتلا کرده، حتی نشست‌های روتین و ماهانه شورای عالی کار تشکیل نمی‌شد چراکه وزارت خانه وزیر نداشت و سرپرست آن هم به دغدغه‌های دیگر سرگرم بود. وضعیتی که انتظار می‌رفت با مشخص شدن وزیر پایان بیابد، اما هنوز این گونه نشده است.

البته زمان زیادی نیست که شریعتمداری عهده دار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شده، اما در این بازه نیز اقدامی جز برگزاری یک نشست شورای عالی کار، اقدامی در خصوص ترمیم حقوق کارگران صورت نگرفته است. وضعیتی که با توجه به زمان کوتاه باقی مانده از سال، بعید است تغییری در آن ایجاد شود، به ویژه اگر بدانیم نشست‌های تعیین حقوق و دستمزد سال بعد، در بهمن ماه هر سال کلید می‌خورد.

نکته قابل توجه در این میان آن که اگر ترمیم دستمزد بر اساس افزایش نرخ تورم صورت می‌گرفت، احتمالا شاهد افزایش چند ده درصدی حقوق و دستمزد کارگران تا پایان سال می‌بودیم و در پایان سال و با شروع نشست‌های تعیین دستمزد سال جدید، احتمالا افزایش مشابهی برای سال بعد شاهد می‌بودیم که می‌توانست افزایش حقوق چشمگیری را موجب شود، حال آنکه در نتیجه ترمیم نشدن دستمزد، بعید به نظر می‌رسد که افزایش نهایی برای سال بعد، عدد چشمگیری شود.

پیش نشانه‌هایی که می‌شود آن را به افزایش جزئی و غیرقابل تطبیق با نرخ تورم برای سال بعد تعبیر کرد، به ویژه که به یاد آوریم روند افزایش حقوق و دستمزد کارگری برای سال جاری چه اندازه فرسایشی و زمان گیر بوده است؛ اتفاقی که احتمالا برای سال آتی با شدت بیشتری بروز خواهد کرد و بعید است به رضایت کارگران منجر شود؛ کارگرانی که در بحرانی‌ترین شرایط اقتصادی کشور، حتی گام کوچکی در راستای عمل به قانون برای ترمیم حقوقشان برداشته نشده است!

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۶۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۵
منم اگه جای دولت بودم وانتخابات چهارساله دوم هم انجام شده بود همین برخوردرابارای دهنده هایم انجام میدادم
پاسخ ها
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۰۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۰
خدا کنه زیاد نشه تا ببینیم این قشر کارگری من جمله خودم تا کی میخوان سکوت کنن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۵
وقتی اقتصاد یک کشور دولتی باشد و تمام شرکتهای بزرگ یا دولتی اند یا شبه دولتی (خصولتی) همه سود می برند الا اون کارگری که توش عرق میریزه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۵
چه انتظارهاییییییی؟ اونم از کییییی؟
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۵
اين حرف زدن هاي بدون عمل بيشتر از تورم و گراني مردم را ميسوزاند اگر مسئول با وجداني در حوزه تعيين حقوق و دستمزد وجود دارد هر وقت به اقدام عملي رسيد آنرا رسانه اي كند!
سبوس برنج شمال
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۵
درود بر تابناک مردمی



چرا بعضی ها خجالت نمی کشند



وجدانا شما خودتونو بزارید جای این مردم


آیا میشه با این چندر غاز حقوق امورات رو گذروند




.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۵
چرا باید کارفرما تاوان ناکارامدی دولت پرداخت کنه حالا دولت دست در جیب مردم کرده ودوسوم پول مردم را برده حالا مردم باید جور ناتوانی دولت بپردازند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۵
در دوره انتخابات آقای روحانی در نقد دولت گذشته می گفت : شما تورم 41/5% را 19% اعلام کردید ،چرا به مردم دروغ گفتید.
حال باید به روحانی گفت ،وقت امتحان است شهامت راست گفتن و عمل کردن به آن را داشته باش.مرگ فقط برای همسایه خوب است ؟دولت شما تا کی میخواهد دستش را از جیب و سفره ی کارگر در آورد و دست از کذب بر دارد.
دولت از طرفی کارگر را محروم از افزایش حقوق واقعی میکنید و از طرفی از صندوق بازنشستگان تامین اجتماعی کارگران جهت اهداف دولت بهره میبرید.ضمن اینکه بدهی صندوق مذکور را هم پرداخت نمیکنید.
تابناک عزیز ؛ کارگران بیشتر و بهتر از هر کسی میدانند که در این کشور کسی به فکر کارگر نیست .در سالهای نه چندان دور ، همه ی کارگران مستمری بگیر کمیته امداد خواهند بود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۵
آقای روحانی جلوی کاهش ارزش پول ملی را بگیرید
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۵
شریعتمداری همونقدر که بازار خودرو و سایر قسمت های صنعت را سر و سامان داد حقوق کارگران را هم سر و سامان می دهد!!!
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۵
برادر قابلیت افزایش رفاه افراد هر جامعه تابع رشد اقتصادی و میزان کمیت و افزایش تولید ملی است و نه چیز دیگر وقتی رشد اقتصادی منفی شده،صادرات نفت نصف شده و قیمت ان هم کاهش یافته و اخر الامر درامد های مالیاتی هم بواسطه رکود حادث نشده است چگونه می شود درامد نیروی کار را افزایش داد؟در حال حاضر 95 درصد کارگران در اصناف و بنگاههای کوچک زیر 20 نفر مشغول به کارند که وضع آنها بر همه کس عیان است و همه در حال تعدیل نیرو و تعطیلی هستند لذا وضع معیشت امروز نیروی کار ما حاصل سالها سوء مدیریت است.اگر در سالهای وفور درامد نفت به جای حراج کردن منابع کشور و پخش کردن آن بین مردم در قالب یارانه های نا کارامد این مبالغ را صرف توسعه تولید کشور می کردیم،امروز تولید ملی ما بسیار بیشتر از ارقام فعلی بود و به این فلاکت دچار نمی شدیم .الان هم افزایش دستمزد با چاپ پول بی پشتوانه نه تنها مشگلی را حل نخواهد کرد بلکه ما را در مسیر ونزوئلا شدن قرار خواهد داد.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟