یک تحلیلگر اسرائیلی عنوان کرد؛

چرا ایران یک «دارایی استراتژیک» برای اسرائیل است!؟

بسیاری از تحولات سیاسی و امنیتی در خاورمیانه نیز برگرفته از فضای دشمنی میان ایران و اسرائیل شکل گرفته شد. تا جایی که به باور بسیاری از ناظران، دشمن درجه یک کنونی اسرائیل، اعراب نیستند و اعراب نیز اسرائیل را دشمن خود قلمداد نمی کنند، بلکه دو طرف ایران را «other» یا دشمن خود تعریف کرده اند. در این چهارچوب، «بن کاسپیت» تحلیلگر اسرائیلی وبسایت «المانیتور» در مطلبی مدعی شد، به رغم دشمنی های میان تهران و تل آویو، ایران برای اسرائیل یک «دارایی استراتژیک» است.
کد خبر: ۸۵۵۸۰۳
|
۰۸ آذر ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۰ 29 November 2018
|
38724 بازدید
|

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ایران و اسرائیل ـ که در دوران حکومت پهلوی روابط مناسبی با یکدیگر داشتند ـ تبدیل به دشمنان یکدیگر شدند و ایران به غیر مشروع خواندن اسرائیل، بر حمایت از حقوق فلسطینی ها تأکید کرد.

به گزارش «تابناک»؛ در همین راستا، بسیاری از تحولات سیاسی و امنیتی در خاورمیانه نیز متأثر از فضای دشمنی میان ایران و اسرائیل شکل گرفته شد. تا جایی که به باور بسیاری از ناظران، دشمن درجه یک کنونی اسرائیل، اعراب نیستند و اعراب نیز اسرائیل را دشمن خود قلمداد نمی کنند، بلکه دو طرف ایران را «other» یا دشمن خود تعریف کرده اند.

در این چهارچوب، «بن کاسپیت»، تحلیلگر اسرائیلی وبسایت «المانیتور» در مطلبی مدعی شد، به رغم دشمنی های میان تهران و تل آویو، ایران برای اسرائیل یک «دارایی استراتژیک» است.

در ادامه این مطلب آمده است: یک توافق گسترده و عام در اسرائیل وجود دارد، مبنی بر اینکه ایران در بالای لیست بزرگترین دشمنان اسرائیل قرار دارد. اسرائیل تهدید ایران را تنها تهدید موجود برای آینده خود در نظر می گیرد.

ایران آخرین تهدید جدی استراتژیک اسرائیل در تمام زمینه های امنیتی است. برنامه هسته ای ایران، یک تهدید استراتژیک مستقیم به شمار می رود و توسعه طلبی ایران در خاورمیانه و محور شیعی ـ که از خلیج فارس در جنوب تا بندر لاذقیه در شمال گسترش یافته « به عنوان یک تهدید مهم در نظر گرفته می شود.

ایران به عنوان مهمترین «تامین کننده تروریسم» در برابر اسرائیل و اصلی ترین حامی مالی جنبش حماس، جهاد اسلامی و حزب الله است که همه متعهد به نابودی اسرائیل هستند. در حالی که ایران اسرائیل را «شیطان کوچک» توصیف می کند، ایران برای اسرائیل بدون شک «شیطان بزرگ» است.

در هیمن راستا، ایران را می توان یکی از مهمترین دارایی های استراتژیک اسرائیل در این زمان توصیف کرد. این یک ادعای اغراق آمیز نیست، بلکه یک واقعیت است. در ماه های اخیر شاهد آشکار شدن شمار فزاینده ای از تماس های مخفی اسرائیل با کشورهای عربی و مسلمانی در منطقه و جهان بوده ایم که اسرائیل با آنها روابط دیپلماتیک رسمی ندارد.

روابط میان اسرائیل و چندین کشور سنیِ عربی به آرامی در حال گسترش است. بابت این گسترش روابط باید از ایران «تشکر» کرد. تهدید شیعیان و توسعه طلبی ایران به سمت غرب (مدیترانه)، نگرانی بزرگی برای بسیاری از رهبران منطقه ایجاد کرده است.

اسرائیل در مرکز این عرصه به عنوان تنها پاسخ به ترس دیرین از یک امپراتوری بازسازی شده ایرانی و نفوذ رو به رشد شیعه در منطقه قرار گرفته است. نخست وزیر بنیامین نتانیاهو، با کمک پر انرژی از رئیس موساد، یوسی کوهن و میان میر بن شباط، مشاور امنیت ملی اسرائیل، به طور مؤثری از وضعیت موجود برای تقویت موقعیت اسرائیل به عنوان یک پایگاه دفاع منطقه ای و یک آهنربا برای همه کسانی که از ایران بترسند، استفاده کرده اند.

ادریس دیبی، رئیس جمهور چاد، 25 نوامبر به اسرائیل سفر و در پایان نتانیاهو اعلام کرد او به زودی یک سفر متقابل به آن کشور آفریقایی مسلمان خواهد داشت. طی این سفر آن ها از احیای روابط دیپلماتیک پس از 46 سال قطع روابط استقبال کردند.

روزنامه هاآرتص نیز نوشته، اسرائیل پس از برداشتن گام‌های مهم در راستای تجدید روابط با چاد، در تلاش برای برقراری روابط دیپلماتیک با سودان و بحرین است.

سال ۲۰۰۹، پس از آنکه نیروهای ارتش سودان، صدها هزار آفریقایی‌تبار را قتل‌عام کرد، دادگاه بین المللی جزایی برای «عمر البشیر»، رئیس جمهور سودان به اتهام جنایت علیه بشریت و جرایم جنگی، حکم بازداشت صادر کرد.

به نوشته هاآرتص، در صورتی که روابط با سودان از سر گرفته شوند، زمان پرواز از فلسطین اشغالی به سمت برزیل کوتاه خواهد شد.

روز یکشنبه، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود، پس از سفر اخیرش به عمان قصد دارد به کشورهای عربی دیگری سفر کند. پیش از این، «هانی مرزوق» سخنگوی دفتر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی مدعی شده بود، بحرین مقصد بعدی سفر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی است.

روز ۲۶اکتبر، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفری از پیش تعیین نشده، وارد «مسقط» پایتخت عمان شد و با سلطان قابوس، دیدار کرد؛ این اولین سفر نتانیاهو به یک کشور عربی بود.

از سوی دیگر، روابط مناسبی بین محمد بن سلمان و اسرائیل برقرار شده و در ماجرای قتل خاشقجی، اسرائیلی ها برای حفظ بن سلمان به عنوان یک ضد ایران تمام عیار، تلاش زیادی کردند.

همه این موارد، تنها بخشی از رخدادهای واقعی است که اسرائیل را به یک بازیگر حیاتی در محیط امنیتی خاورمیانه تبدیل می کند.

همان گونه که پیشتر گفته شد، هیچ یک از این تحولات نمی توانست بدون حضور رو به رشد ایران در خاورمیانه رخ دهد. اسرائیل به عنوان تنها پاسخ واقعی به تهدید ایران و تنها کسی که قادر به مقابله با آن است، درک می شود. کشورهای حوزه خلیج فارس، از جمله سعودی ها، اعتماد چندانی به دونالد ترامپ ندارند؛ او در مصاحبه خود با روزنامه واشنگتن پست در روز 28 نوامبر گفت: ایالات متحده حضور خود را در خاورمیانه برای دفاع از منافع اسرائیل حفظ می کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳۰
در انتظار بررسی: ۳۳
انتشار یافته: ۱۲۹
حسان بلوچی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۸
کاملا درسته

واین بود یک از ثمرات صدور انقلاب
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۸
!البته
اما اشتباه نکنیم بعد از انقلاب در مدت حیات اقای خمینی ملاحظه این مقوله می شد و تقریبا هم موفق بود که کشور های عربی به سمت اسراپیل هل داده نشوند
حتی بعد از آن هم تا سال 84 سیاست دوست نگاه داشتن حتی المقدور عربها بویژه عربستان سعودی دردستور کار دولتها بود که آن هم تا حدودی هم موفق بود
اشتباهات ( شاید هم تعمدات) حاکمیت فعلی بود که کار را به اینجا رسانده است
ناشناس
| United Arab Emirates |
۱۷:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۸
عربستان دارایی اسرائیل است که فضا را توانسته علیه ایران و به نفع اسرائیل مدیریت کند.

البته اخیرا روزهای خوشی را نمی گذراند و جو در دنیای اسلام اصلا به نفع عربستان و اسرائیل نیست
ناشناس
| Germany |
۱۸:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۸
احسنت به این مطلب.لول تابناک داره میره بالا.اسراییل تاسیس شد تا سدی در برابر انگلیس و اروپایی باشه که از جنگهای صلیبی با عثمانی زخمهای تاریخی خورده بودن.بعدا کشورهای اسلامی طوری عقب افتادن که اروپا دیگه خطر چندانی از جانب اونها احساس نکرد و رقبایی مثل چین و شوروی سر بر اوردن.لذا اسراییل رو مثل سابق حمایت نکرد.اما امریکا با نفوذ لابی صهیونیست جای اروپا رو گرفت.حالا هم که فعلا شیعه و سنی با هم درگیر شدن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۸
اتفاقا این مساله باعث خواهد شد حماس و جهاد اسلامی فلسطین چشم امیدی به اعراب نداشته باشند و خود با باور اینکه دیگر خود باید فکری به حال خود کنند به عنوان دشمن قوی اسرائیل با نوعی جنگ چریکی موجودیت اسرائیل را به صورت جدی تهدید نمایند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۹
آقای حسام بلوچی عزیز
به شما پیشنهاد میکنم ی بار دیگه متن این خبرو بخونید تا بهتر متوجه نتیجه صدور انقلاب در این خبر بشید
در این خبر از قول یک غیر ایرانی(اسراییلی)در یک سایت غیرایرانی گفته شده که: هیچ یک از این تحولات نمی‌توانست بدون حضور « رو به رشد ایران»اتفاق بیوفته و در جایی دیگه میگه: محوری از خلیج فارس در جنوب تا بندر لاذقیه در شمال گسترش یافته
لطفاً در این دو گفته به عبارت «حضور رو به رشد ایران»و محدوده جغرافیایی که مشخص شده توجه کنید و اینو هم بدونید که این محدوده رو به رشد بزودی بزرگتر خواهد شد و همین الان هم این محدوده خیلی بزرگتر از چیزیه که این اسراییلی گفته (از شرق کشمیر و افغانستان از غرب لبنان و فلسطین از شمال قفقاز و جنوب یمن و دریای سرخ) وضمنا در مورد کلمه «انقلاب» اینو در نظر داشته باشید که انقلابهارو مردم یک کشور بوجود میارن نه حکومتی که داره توی اون کشور حکومت می‌کنه ، پس اینکه حکام این کشورهای عربی به اسراییل نزدیک شدند به معنی نزدیک شدن اون کشور به اسراییل نیست و اتفاقا این نزدیکی بین حکام عربی با اسراییل ممکنه باعث نزدیکتر شدن زمان انقلاب در اون کشورها و همون صدور انقلاب مورد نظر شما بشه
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۹
ایکاش مدیران به جای ادامه سیاست های غلط گذشته به حرف های مردم عادی کوچه و بازار عمل میکردند .. قطعا نتیجه بهتری میگرفتند.. .
نکته سنج
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۹
بزک نمیر بهار میاد!
صهیونیست های ترسو بایدم دلشونو به این تحلیلا خوش کنن!
ایران قوی شده دلیلشم همون مطالب بالاست که اسرائیل غاصب ایران رو بزرگترین تهدید و دشمن خودش میدونه و از ترسش دست به دامن حکام خودفروخته عرب شده!
اما کور خونده اسرائیل سال 2040 رو نخواهد دید.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۹
خوب البته پیامبر اکرم در مورد همین قوم که دارایی استراتژیک شما هستند گفت که دانش را در ثریا خواهند یافت و البته در آخرالزمان همین دارایی استراتژیک تکلیف آخرالزمان را مشخص خواهد کرد. پیامبر در مورد آن سودانی که رئیس جمهورش آمده در اسرائیل چیزی نگفته
است و شما اینرا می دانید..
ناشناس
|
Finland
|
۱۶:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۸
اسرائیل از ایران و سیستهای غلط ایران در مقابل اسرائیل به عنوان حربه ای برای سیاستهای خود در دنیا استفاده میکند و این باعث شده اسرائیل و کارهایش به چشم دنیا نیاید .
پاسخ ها
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۸
من هیچ دلیل قانع کننده ای برای دشمنی با اسراییل نمی بینم. تاریخ اینجور بوده که روابط ما با اسراییل بهتر از اعراب بوده است .به رسمیت شناختن دولت اسراییل بایستی پیگیری شود. هر دو کشور ما و اسراییل عضو سازمان ملل متحد هستیم.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۸
اتفاقا سیاست کلی ایران در منطقه کاملا درست است ولی دولت و وزارت خارجه منفعل هستند
ناشناس
| Germany |
۱۸:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۸
احسنت.زمانی نتانیاهو میگفت ایران دنبال ساخت سلاح هسته ایست تا با سوار کردن اون روی موشکهای بالستیک اسراییل رو تهدید کنه.ما هم دقیقا داشتیم همین پیام رو از داخل بدنیا میدادیم.واقعا موندم اقایون نمیدونستن با این فیلمها که عده ای به عنوان مردم به احمدی نژاد میگفتن بمب هم بساز و او هم میخندید وقتی در دنیا پخش بشه و بعدتر روی موشک شعار بنویسیم نتیجه چی میتونه باشه؟.واقعا اونها الان میتونن به غزه حمله کنن کودک بکشن و بگن ما داریم در برابر عوامل ایران از خودمون دفاع میکنیم!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۸
جناب۱۷:۳۹
شما برو از اول دین اسلام را از نو بخوان و نه طوطی وار از پدرت به ارث بردی وگرنه اینطوری راحت نمی گفتی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۹
حسین آقا
بهترین دلیل برای دشمنی با اسراییل و البته فقط یکی از ده ها دلیل برای دشمنی با اسراییل ، فلسفه پرچم اسراییله ،
پرچم اسرائیل یعنی کشور یهودی بین دوخط آبی که نماد نیل و فرات هستند تشکیل میشه و فرات همین چند ده کیلومتری غرب ایرانه ،
حالا به نظر شما اسراییل کوچولوی الان که میگه من به زور می‌خوام از نیل تا فرات رو اشغال کنم اگه یک روز به فرات برسه و اونقدر بزرگ بشه که از نیل تا فرات رو کنترل کنه برای ایران خطرناک نیست؟
اگر این اتفاق بیوفته و اسراییل به فرات برسه قطعا اون اسراییل خواهد گفت که ببخشید منظور ما از این خط آبی رنگ روی پرچممون فرات نبود و منظورمون رودخونه سند بوده
من پیشنهاد میکنم برای عادی سازی روابط بین ایران و اسراییل ، بعنوان اولین قدم اسراییلیا پرچم خودشون رو عوض کنند تا بعد از اون دوطرفه بشینند صحبت کنند تا شاید بقیه مشکلات بین ایران و اسراییلم حل بشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۸
تحلیل درستی است.
آشنا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۸
ترس اصلی برای اعراب ایران و برای ایران اعراب است و برای هیچ کدام اسرائیل در درجه اول تهدید نیست آینده منطقه خاورمیانه سوای تبلیغات توخالی سیاسی رقابت و جنگهای نیابتی و شاید مستقیم عربها و ایران است هرچند یک طرف قضیه هم ترکیه است اما این کشور ترجیح میدهد منافع خود را در آرامش پیگیری و به دست آورد هر چند به نظر من طرف موفق در این قضیه ترکیه خواهد بود چون این کشور دارای دمکراسی نسبتا خوبی است و توان دیپلماسی بالائی دارد و میتواند همزمان در جبهه غرب و شرق ایفای نقش نماید و با اسرائیل هم دارای روابط سیاسی است بازنده اصلی اوارگان فلسطین هستند که برای همیسه به فراموشی سپرده خواهند شد اگر این روند ادامه داشته باشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۸
امیدوارم عمق استراتژیک کشور به جای سواحل مدیترانه در داخل پیگیری شود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۸
شما جز همان کسانی نیستید که کوروش پرست هستند؟
پس هنوز مانده به ان دوران و حکومت سرزمینی که تا اروپا بوده برسیم پس بخواب و وقتی رسیدیم بیدارتون می کنم
!!!!!!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۸
برو پی کارت.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۹
طرف فکر کرده چه جمله سنگینی گفته!
امان از نادانی
ناشناس
|
Austria
|
۱۶:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۸
بگذارید اینطور بهتون بگم که اسرائیل برای حفظ و دوام بقای خود ، احتیاج به دشمنی هرچند بی اثر به نام ایران دارد. اگر دشمنی های حکومت ایران نبود ، چه بسا چندین سال پیش حیات اسرائیل پایان یافته بود!
هر چه موضع گیریها و اظهارات و تحرکاتی که ایران علیه اسرائیل انجام میده بیشتر و افراطی تر و شدیدتر باشه ، اسرائیل نفع بیشتری میبینه و کشورهای منطقه و دنیا رو راحت تر با خودش میتونه متحد کنه!
پس این کاملاً حرفی درست و منطقی است که بگیم ایران برای اسرائیل ، یک دست آویز استراتژیک و حیاتی محسوب میشه!
ناشناس
|
Germany
|
۱۶:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۸
دقیقا...
حمید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۸
اسرائیل هم برای ایران یک دارایی استراتژیک است.
گوش اسرائیل در دست ایران است و اگر کسی عیله ایران اقدامی کند ایران این گوش را بشدت خواهد پیچاند
پاسخ ها
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۸
دقیقا
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۸
امروز عراق دستور داد که به مسافران راهی ایران دلار داده نشود چند ماه دیگر با اتمام ذخیره ارزی وضعیت بسیار فاجعه بارتر از امروز خواهد شد بی زحمت گوش اسراییل را همین امروز بپیچانید
دشمن دانا
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۸
احسنت با همین فرمون برید جلو تخت گاز لطفا
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۹
ناشناس ۲۰:۳۷
بیخود جوسازی نکن،،شماها خیلی وقته که به هر روشی میخواید بین مردم ایران و عراق دشمنی ایجاد کنید ولی نه حالا و نه هیچوقت نمی‌تونید.
.
این مسأله هم برای ندادن دلار به مسافرین یک تصمیم دوجانبه در دوتا کشور ایران و عراقه و دلیلش هم اینه که دوکشوذ تصمیم گرفتند دلار رو از مبادلات تجاری بین خودشون حذف کنند
امیر
|
United Arab Emirates
|
۱۶:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۸
دقیقا درسته به واسطه ایران مظلوم نمایی میکنه
ناشناس
|
United States of America
|
۱۶:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۸
عالیه!
حضرت آقای دانشمند!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟