خط فقر چند میلیون تومان است؟

کد خبر: ۸۵۶۰۰۸
|
۰۹ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۰ 30 November 2018
|
25646 بازدید
|

اخیرا یکی از نمایندگان مجلس گفته در تهران خط فقر به ۱۰ میلیون تومان و در شهرستان‌ها به ۵ میلیون تومان نزدیک می‌شود.

به گزارش فرارو، رسول خضر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با تاکید بر اینکه رقم خط فقر با توجه به تورم باید تغییر پیدا کند اظهار کرد: خط فقر را ۳ میلیون تومان تعریف کردند که به نظر من خط فقر الان با این وضعیت گرانی باید تغییر پیدا کند و من فکر می‌کنم خط فقر به ۵ میلیون در شهرستان‌ها و در تهران به ۱۰ میلیون نزدیک می‌شود و این واقعیت را باید بپذیریم. هرچند دولتمردان این خطوط را برای آرامش جامعه پایین‌تر می‌آوردند، ولی آرامش جامعه را رفاه و جیب مردم تعیین می‌کند نه حرف و گفته‌ی مسوولان. ما اصرار داشتیم بسته حمایتی داده شود و اگر بشود هر ماه و اگر بودجه دولت نرسد تاریخی را تعریف کند که حداقل ۲ یا ۳ بار در بازده زمانی مختلف به مردم داده شود.

احمد میدری، معاون رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفته امروزه ۱۸ تا ۳۵ درصد مردم زیر خط فقر هستند.

وحید شقاقی شهری، اقتصاددان نیز به فرارو گفت: در محاسباتی که داشتم در سال ۹۶ برای یک خانواده سه یا چهار نفره در شهر تهران حدودا به سه و نیم میلیون تومان درآمد برای تامین حداقل مایحتاج و یک زندگی آبرومندانه نیاز داشتیم. در سایر شهرستان‌ها این رقم حدودا دو و نیم میلیون تومان بود که باید ۵۰ درصد (افزایش هزینه اقلام پرمصرف) را به این ارقام اضافه کنیم. یعنی در شهر تهران حدودا این رقم حدودا به پنج میلیون تومان و در شهرستان‌ها به سه میلیون و ۷۰۰ هزار تومان می‌رسد. فراموش نکنید که این رقم خط فقر نیست بلکه هزینه یک زندگی با حداقل امکانات است.

حسین راغفر درباره خط فقری که در تهران و شهرستان‌ها اعلام می‌شود به فرارو می‌گوید: اینکه این محاسبات دقیقا بر چه مبنایی به انجام شده مشخص نیست. اما به دست آمدن خط فقر یک روش متعارف دارد و قاعدتا باید فرایند‌های آن طی شود.

این استاد دانشگاه در ارتباط صحبت‌های یکی از نمایندگان مجلس که گفته بود: اینکه در تهران خط فقر به ۱۰ میلیون تومان و در شهرستان به ۵ میلیون تومان نزدیک می‌شود استنباط نماینده نماینده مجلس از هزینه زندگی است. با این حال در بین همه این تحلیل‌هایی که ارائه می‌شود این نکته اساسی وجود دارد که بین تهران و شهرستان‌ها فاصله بسیاری زیادی وجود دارد. این فاصله در خود استان‌ها هم هست.

راغفر ادامه می‌دهد: مولفه‌های دیگری مثل فرهنگ یا قیمت‌ها نباید فراموش شوند. این مولفه‌ها ترکیب مصرفی خانوار‌ها و هزینه زندگی آن‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. نکته دیگر در تحلیل‌ها که کمتر مورد اشاره قرار می‌گیرند این است که خانوار‌ها معمولا از چه خانواری هستند. وقتی ابعاد خانوار‌ها بزرگتر می‌شود هزینه‌های آن نیز بالاتر می‌رود. یعنی اگر می‌گوییم هزینه خانواده‌ای در تهران ۱۰ میلیون تومان است باید بگوییم این هزینه برای خانواده‌ای با چند عضو است. اما معمولا خطوط فقر را برای خانوار‌هایی اندازه گیری می‌کنند که فراوانی آن‌ها بیش‌تر از دیگر خانوارهاست. البته این رقم در استان‌های مختلف متفاوت است.

این اقتصاددان می‌گوید: از آنجایی که هزینه‌های اساسی زندگی خانواده‌ها دست کم در شهر تهران در بسیاری از موارد بین ۳ و نیم تا ۴ برابر افزایش پیدا کرده است انتظار می‌رود که فقر به نسبت بسیار قابل توجهی افزایش پیدا کرده باشد. البته باید بر حسب داده‌های هزینه درآمدی که مرکز آمار تولید می‌کند محاسبه شود. اما چون این آمار امسال منتشر نشده باید آخرین آمار یعنی آمار سال ۹۵ را در نظر بگیرم و با لحاظ کردن تورم خط فقر را به صورت تخمینی محاسبه کنیم که محاسبه ما به اینکه چه تورمی را اعمال می‌کنیم نیز بستگی دارد.

این استاد دانشگاه ادامه می‌دهد: آنچه نهاد‌های رسمی درباره تورم اعلام می‌کنند با واقعیت‌های روزمره زندگی مردم تفاوت فاحشی دارد. گروه‌های مختلف سبد‌های مختلف کالایی مصرف می‌کنند؛ بنابراین احساس تورم در بین خانوار‌های مختلف با هم متفاوت است. در یکی از ماه‌های گذشته تورم نقطه به نقطه نسبت به سال گذشته ۲۸ درصد اعلام شد، اما من معتقدم در واقعیت‌های زندگی مردم این عدد حتی می‌تواند بالاتر باشد. به این ترتیب می‌توان انتظار داشت که بالغ بر ۵۰ درصد جمعیت کشور امروز زیر خط فقر رفته باشند.

او ادامه می‌دهد: فکر می‌کنم برای کلان‌شهر تهران خط فقر باید به بالای ۶ میلیون تومان رسیده باشد. به این ترتیب جمعیت بزرگی از افراد زیر خط فقر می‌روند که البته این رقم می‌تواند فراتر از ۵۰ درصد جمعیت ساکن تهران باشد. در شهرستان‌ها هم این رقم بستگی به استان و نوع شهرستان دارد. تفاوت شهری یا روستایی بودن جمعیت هم وجود دارد. در شهر‌های دیگر اگر خط فقر ۶ میلیون تومان باشد در شهرستان‌های دیگر خط فقر از سه و نیم تا چهار میلیون تومان کمتر نخواهد بود. در روستا‌ها هم مقوله به کلی متفاوت است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۱۹
انتشار یافته: ۲۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۹
مگر فقری وجود دارد که خطی هم داشته باشد؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۰
توی سرزمین کفر غرب بیچاره فقر به وضوح مشهود میباشد ولی در کشور ایران هیچ کس فقیر نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۹
فقر معلول قوانین ناعادلانه کشور است همین سهام عدالتی که اجرا شد باعث بی عدالتی است چون دولت به افراد حقوق بگیر سهام داد اما به افراد بیکار و مشاغل آزاد ضعیف نداد ایضا در توزیع سبد کالا تنها به حقوق بگیران سبد حمایتی داده اند و افراد بی درآمد و بیکار و ضعیف تر مانده اند با این قوانین ا،روز به روز فقیر فقیرتر و غنی قوی تر خواهد شد...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۹
خوب تابناك خط فقر براي نمايندگان مجلس و مديران عامل و اعضاي هيات مديره بانك ها و سازمان ها مفهومي ندارد
اينها در خوشي غوطه ورند
البته نتيجه عملكردشان را مي بينيم كه مملكت را به چه روزي انداخته اند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۹
خط فقر نه صفحه فقر !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۹
چرا در شهرستانها پنج میلیون و در تهران ده میلیون؟ چون خودتان در تهران زندگی می کنید همه چیز را برای خودتان می برید و می دوزید. البته می دانم که فعلاً دولت به هیچ وجه نمی تواند به گفته شما عمل کند و درحقیقت زیر بار همان افزایش 20 در صدی حقوقها هم مانده است اما به شخص شما آقای خضر پیشنهاد می کنم سریعاً تهران را ترک بفرمائید و در یکی از شهرستانها مستقر شوید تا کمتر زیر خط فقر باشید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۹
تابی جون من خودم خط فقرم

من یه مغازه میرم
یک کیلو گوشت با چهارتا چیز دیگه میگرم میشه 400 هزار تومن
حقوقم هم 1800
اجاره و بقیه بماند..............
فقط میگم متاسفم
علی رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۹
کارفرمایان در قرار داد ها اقلام دلاری را با دلار بالا می برند . اما تا اصلاح حقوق کارگر مطرح می شود کارفرمایان و دولت جبهه می گیرند. واقعیت آن است که با حقوق صد دلار در ماه می شود در کپر بدون آب و برق و بهداشت زندگی کرد. با این حقوف کارگران (تازه اگر سر وقت بگیرند) انگیزه کار جهادی و دلسوزانه را از دست می دهند. کارها درست پیش نمی رود و هزینه مجوعه خیلی بالا در می آید.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۹
اقای نماینده باچه روی این حرف رامیزنیدباتوجه به حقوقها ی زیر یک نیم ملیون ازخدا بتر سید
ناشناس
|
Germany
|
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۹
30 میلیون تومن
رضا
|
Germany
|
۱۴:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۹
با این تفاسیر باید نصف مردم از گرسنگی می مردند پس چرا چنین نشده؟
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟