دانستنی های حقوقی؛

تدلیس و فریب در ازدواج چیست؟

امروزه توجه صرف به ابعاد مادی زندگی و غفلت از ارزش های اخلاقی و مصالح خانوادگی و نادیده گرفتن نیازهای عاطفی بین اجزای خانواده زمینه ساز بروز اختلافات و گسسته شدن بنیان برخی از خانواده هاست. این در حالی است که خانواده نقش مهمی در سعادتمندی افراد و جوامع دارد، لذا باید در ...
کد خبر: ۸۵۸۰۱۳
|
۱۶ آذر ۱۳۹۷ - ۰۷:۰۰ 07 December 2018
|
19462 بازدید
|
۸

امروزه توجه صرف به ابعاد مادی زندگی و غفلت از ارزش های اخلاقی و مصالح خانوادگی و نادیده گرفتن نیازهای عاطفی بین اجزای خانواده زمینه ساز بروز اختلافات و گسسته شدن بنیان برخی از خانواده هاست. این در حالی است که خانواده نقش مهمی در سعادتمندی افراد و جوامع دارد، لذا باید در تحکیم بنیان های آن بسیار کوشید.

به گزارش «تابناک» در این عرصه در آموزه های دینی نیز همچون سایر ابعاد زندگی هم به نیازهای مادی و هم به نیازهای معنوی توجه شده است. بعلاوه صرف نظر از اینکه شناخت متکی بر عقلانیت را در برمی گیرد، بعد عاطفی و رفتاری را نیز پوشش می دهد. این آموزه ها شیوه های متعالی و حیات بخشی را ارائه می دهد و بر عواملی چون وجود ایمان و تقوا، عشق و محبت، وفاداری، اعتماد متقابل، صبر و شکیبایی، مدیریت صحیح، اخلاق نیکو، شناخت حقوق و وظایف و ... برای همه اعضای خانواده، تأکید دارد.

تعریف تدلیس و فریب در ازدواج

در صورتیکه هر یک از زوجین قبل از عقد ازدواج طرف خود را به امور واهی از قبیل داشتن تحصیلات عالیه، تمکن مالی، موقعیت اجتماعی، شغل و سمت خاص، تجرد فریب دهد و عقد بر مبنای هر یک از آنها واقع شود، به آن تدلیس گویند.

موارد تدلیس و فریب 

معیار واهی بودن موارد اعلامی طرفین نیز عرف می باشد یعنی هر آنچه که در عرف به عنوان امر واهی بوده و طرف واجد آن نباشد مشمول قانون می گردد. بطور مثال چنانچه شخصی قبلاً ازدواج کرده، ولی با شناسنامه المثنی خود را مجرد یا دوشیزه جلوه دهد یعنی با سکوت خود موجبات عدم اطلاع طرف دیگر را از این امر باعث گردد، نیز مصداق تدلیس در نکاح می باشد.

دریافت مهریه و هزینه های زندگی 

هر گاه در عقد نکاح قبل از نزدیکی به جهتی فسخ شود زن حق مهر ندارد مگر در صورتی که موجب فسخ عنن (عیب ناباروری از جانب مر) باشد که در این صورت با وجود فسخ نکاح، زن مستحق نصف مهر است. البته در موردیکه فسخ بعد از نزدیکی انجام شود، استحقاق زن در مطالبه مهر منتفی نمی باشد. اما در مورد نفقه تا زمانی که نکاح فسخ نشده، مرد هم چنان مکلف به پرداخت نفقه می باشد.

طریق اعلام فسخ و مراحل قانونی آن

متقاضی بدواً می‌تواند از طریق اظهارنامه رسمی اعلام فسخ نماید. سپس جهت انحلال نکاح باید دادخواستی به دادگاه تقدیم کند و دلایل خود را مبنی بر داشتن حق فسخ و اعمال آن ابراز کند. دادگاه پس از رسیدگی به پرونده، اگر دلایل خواهان را موجه تشخیص دهد، حکم به تأیید فسخ نکاح خواهد کرد. بعد از طی این مرحله متقاضی به دفاتر رسمی جهت ثبت آن در شناسنامه خود، مراجعه خواهد کرد، و نیاز به اجرای صیغه طلاق ندارد.

آیا در فسخ ازدواج مجازات هم تعیین شده است؟

بلی، قانون مجازات اسلامي نیز فريب در ازدواج را جرم محسوب و برای فريب دهنده مجازات حبس از شش ماه تا دو سال در نظر گرفته است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۶
والا با این وضع روابط نامشروع و ترمیم و کلی دروغ و تزویر از گذشته دخترا، تدلیس خیلی زیاد شده، خوبه درموردش بیشتر اطلاع رسانی کنید
پاسخ ها
سبوس برنج شمال
| United States of America |
۱۳:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۶
سطلهای زباله پر از..............



حالا خود بخوان حدیث....................
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۶
اين در مورد روابط قبل از ازدواج اقايان هم صدق مي كند فرقي بين زن و مرد نيست هر دو بايد عفيف باشند
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۱:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۶
اگر همون اول ازدواج مشخص بشه دختر دوشیزه نبوده و پزشک قانونی ثابتش کنه شروط صمن عقد مثل مهریه و .... هم باطل میشه ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۶
ببخشیدر با توجه به عندالمطالبه بودن مهریه وقتی مردی مهریه بالا را می پذیرد و در واقع ادعا می کند که توان پرداخت آن را دارد آیا وقتی برای نپرداختن آن می گوید ندارم یا کی داده و کی گرفته این تدلیس محسوب نمی شود؟!
Arash
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۶
قوانین ازدواج و مهریه باعث شده فرایند ازدواج به شکل یه بازار و تجارت برای بعضی ها در بیاد!
قبلا خانم ها بعد از مدتی زندگی مشترک مهریه را به اجرا می گذاشتن،،،،
حالا دخترا قبل عروسی با قانونی به اسم حق حبس برای زنان باکره می توانند تا دریافت کامل مهریه از هر تمکینی خودداری کنند!!!
این قوانین یا از زندگی مشترک جلوگیری می کند یا باعث واپاشی زندگی مشترک می شود،،، مجلس و قوه قضائیه بایستی قوانین جدیدی تدوین کنند که در راستای شکل گیری خانواده باشه نه اینکه هر روز آمار طلاق صعود کنه،،،
کاش دختر ها میدونستن در جامعه امروز ایران، دید مردم نسبت به یک زن طلاق گرفته چطوره...
من خودم قربانی این قوانین شدم...
از تابناک خواهشمندم که پیگیر گزارش مفصلی در مورد این قوانین و مشکلات ما جوانان باشد.
با تشکر
مسعود
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۴:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۶
البته اثبات تدلیس ار طرف زوجه بسیار مشکل است وباوجود دلیل های واضح واقرار خود زوج مبنی بر داشتن شرایط لازم در حالیکه بعدا خلاف ان معلوم میگردد بندرت حکم تدلیس به نفع زوجه صادر میشود.حتی با داشتن دلایل کافی بنا بر این بهترین راهکار اینست که پیش از وقوع عقد هر دوطرف ضمن مشورت با وکیل مجرب حقوقی نسبت به اخذ تضمین های لازم بصورت رسمی وکتبی در مورد ادعاهای طرفین ضمن درج ان در سند ازدواج از بروز مشکلات بعدی جلوگیری شود.
وحید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۶
تابناکم دلش الکی خوشه؟؟؟ یکی بیاد بگه حالا کی شرایط ازدواج داره که بعد بخواد نمیدونم تدلیس و فریبم اتفاق بیفته. تابناک اصلا خبر از مسائل اجتماعی جامعه و بخصوص میزان ازدواج و طلاق در جامعه نداره. طلاق به وفور داریم اما ازدواج اندک و به ندرت. چرا دولمردان ما شرایط ازدواج را تسهیل نمیکنند؟ واقعا چرا؟ بابا یکی به داد ما مجردها برسه و شرایط شغلی را فراهم کنند تا ما بتونیم ازدواج کنیم.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟