عکسبرداری معده قلب بیمار را از کار انداخت!

کد خبر: ۸۶۱۰۶۷
|
۲۵ آذر ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۴ 16 December 2018
|
26666 بازدید
|
۶

مرد میانسال وقتی برای تشخیص علت دل درد ناگهانی‌اش به بیمارستان منتقل شد در جریان آندوسکوپی ایست قلبی کرد و جان باخت.

به گزارش روزنامه ایران، اواخر مرداد سال گذشته «هادی» ۵۱ ساله پشت میز کارش دچار دل درد ناگهانی و حالت تهوع شدید شد. با صدای ناله او همکارانش به کمک او آمدند اما هیچ‌کس کاری از دستش برنمی‌آمد. حال «هادی» لحظه به لحظه وخیم‌تر می‌شد. کم کم درد به قفسه سینه او سرایت کرد. حتی نفس کشیدن هم برایش سخت شده بود. پس از تماس با اورژانس و حضور امدادگران «هادی» معاینه شد و وضعیتش به‌گونه‌ای بود که او را به بیمارستان انتقال دادند. با توجه به علائم تنگی نفس، دل درد و حالت تهوع بیمار، پزشکان بلافاصله دستور عکسبرداری از ریه، سونوگرافی و آندوسکوپی را دادند.

دو مرحله اول بدون هیچ مشکلی انجام شد اما وقتی کادر درمانی قصد داشتند برای انجام آندوسکوپی لوله را داخل گلوی «هادی» کنند، او با همان حال ممانعت کرد و حاضر به این کار نشد. مقاومت بیمار به قدری بود که پزشک معالج از پرستار خواست متخصص بیهوشی را خبر کند. پزشک بیهوشی بر بالین بیمار حاضر شد و چون نتوانست او را آرام کند با در نظر گرفتن شرایط، دوز پایینی از داروی بیهوشی را به او تزریق کرد تا کار آندوسکوپی بدون آسیب جدی به بیمار انجام شود.

اما شرایط آن‌طور که باید پیش نرفت و لحظاتی پس از تزریق دارو، مرد میانسال دچار ایست قلبی شد و پس از احیا به کما رفت. در حالی که بررسی‌ها برای یافتن علت این اتفاق ادامه داشت «هادی» پس از دو روز در آی‌سی‌یو تسلیم مرگ شد.

احراز قصور کادر درمانی

با آغاز تحقیقات در پرونده مرگ مشکوک «هادی»، نخستین جلسه کمیسیون پزشکی سه ماه پس از این اتفاق با حضور سه کارشناس تشکیل شد و اعضا پس از شنیدن اظهارات اولیای دم و کادر درمانی، بررسی گزارش کالبدشکافی، آسیب شناسی و سم شناسی، با توجه به شرایط بالینی بیمار، انجام آندوسکوپی را ضروری اعلام کردند اما از بابت اینکه پیش از این اقدام مشاوره و ارزیابی کافی انجام نشده بود، پزشک معالج را به میزان ۴ درصد، فوق تخصص گوارش را ۳ درصد و متخصص بیهوشی را یک درصد مقصر شناختند. ۹۲ درصد باقیمانده را نیز به‌دلیل بیماری زمینه‌ای (قلبی-ریوی) بیمار و ریسک آندوسکوپی اورژانسی مربوط دانستند.

با اعتراض طرفین به این رأی، دومین جلسه کمیسیون پزشکی این بار با حضور ۵ کارشناس پیگیری شد و این بار اعضا پس از بررسی سوابق بیمار، اعلام کردند از آنجا که مرد میانسال در زمان مراجعه علائم نارسایی قلبی پیشرفته داشته و متخصص قلب آن را تشخیص نداده است، پزشک قلب به میزان ۴ درصد، پزشک معالج ۲ درصد، متخصص بیهوشی یک درصد و متخصص گوارش یک درصد مرتکب قصور شده‌اند.

با توجه به نظریه پزشکی قانونی کیفرخواست پرونده با عنوان مشارکت در قتل شبه عمدی ناشی از قصور پزشکی صادر و موضوع برای رسیدگی به شعبه ۱۰۴۳ دادگاه کیفری ۲(مجتمع شهید قدوسی) به ریاست قاضی محبوب افراسیاب ارسال شد.

قاضی پس از بررسی شواهد و مدارک و شنیدن اظهارات طرفین، چهار متهم پرونده را با اتهام مشارکت در قتل غیرعمدی ناشی از قصور پزشکی مقصر شناخت و علاوه بر تعیین مبلغ ۱۰ میلیون تومان جزای نقدی جایگزین یک سال حبس برای هر یک از متهمان، متخصص قلب، پزشک معالج، متخصص بیهوشی و گوارش را به ترتیب به پرداخت ۴، ۲، یک و یک درصد دیه کامل انسان، به‌علاوه یک‌سوم دیه‌های مقرر بر دیه اصلی به‌ دلیل ارتکاب جرم در ماه حرام محکوم کرد.

شکایت از کادر درمانی

با تأیید مرگ «هادی»، خانواده او که مدعی بودند قصور پزشکان و کادر درمانی بیمارستان سبب این فاجعه هولناک شده است، شکایت کرده و خواستار تعیین علت مرگ مرد میانسال شدند. با توجه به شکایت خانواده «هادی» و صورتجلسه کلانتری ۱۷۹ خلیج فارس، پرونده‌ای در شعبه اول دادسرای ناحیه ۱۹ تهران(دادسرای جرایم پزشکی و دارویی) تشکیل شد و با دستور بازپرس پرونده جسد برای تعیین علت مرگ به پزشکی قانونی انتقال یافت.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۸
انتشار یافته: ۶
mahdi
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۵
یعنی به همین سادگی طرف را کشتند و حالا 1 در صد و 2 درصد و 4 درصد چه دردی از خانواده مرحوم و خود مرحوم دوا می کند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۵
با سلام و احترام
هم میهننان عزیز لطفا توجه فرمایید که درد هایی که حدفاصل چانه تا بالای کشاله ران اتفاق می افتند می توانند منشا قلبی داشته باشند. بنابراین در چنین مواردی بهتر هست که بیمار اول از نظر قلبی مورد بررسی قرار گیرد و در صورت عدم وجود مشکلات قلبی سایر مسائل مد نظر قرار گیرد. در مورد حاضر نیز با اینکه شرح حال کاملی از ماوقع وجود ندارد. با توجه به توضیحات مختصری که در شرح متن آمده است مشکل اولیه بیمار می توانست انفراکتوس قلبی(سکته) باشد که متاسفانه بیمار احتمالا ابتدا از نظر گوارشی مورد ارزیابی قرار گرفته هست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۵
من كه سواد درست و حسابي ندارم با توجه به موارد مشابه اينچنيني مي تونستم تشخيص بدهم كه ايشان با همان علائم دل درد و حالت تهوع و شيوع درد به قفسه سينه در حال سكته قلبي است و قلب به شدت تحت فشار است!!!! عجبا كه متخصصين اين امر يك فشار خون ساده را چك نكرده و اولين گزينه را نوار قلبي يا اكوي قلبي قرار ندادند!!
عجب عجبا!! از اين تشخيصي كه اولويت بندي نداشته است! گرفتن و كنترل فشار خون در وهله اول مي توانست دليل درد را معلوم كند! پزشكان اكثرا از بيمار سئوال مي كنند ولي هيچوقت فشارش را نمي گيرند! پزشكهاي بسيار ماهر حتي با ديدن رنگ چهره بيمار و بدون هيچ سئوالي اول فشار ايشان را در مطب كنترل مي كنند و بعد به سراغ ساير سئوال ها مي روند اين از هوش و فرصت شناسي طبيب است كه زمان را چگونه در تشخيص كوتاه و تشخيص را دقيق نمايد. اما حالا تا پا به بيمارستان مي گذاري با دليل و بي دليل چكاپ بدون در نظر گرفتن اولويت ها بخصوص قلبي و عروقي و شرايط سني و سابقه بيمار صادر مي شود! در واقع تشخيص و سابقه بيمار را فقط چكاپ تعيين مي كند! نه مهارت تشخيص پزشك و پيوست آن چكاپ! منظورم اين است كه قرار است فقط چكاپ به پزشك بي تجربه و ناوارد دليل را بشناسد نه تشخيص و پيوست آن چكاپ مبتني بر تشخيص!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۵
يك عادت اشتباه ما ايرانيان اين است كه از حال خودمان خبر نداريم مگر آن روزي كه يا در حال سكته باشيم يا با فشار خون 25 برويم به بيمارستان و يا توده اي اگر تشكيل شده باشد به وخامت رفته باشد!
اين فرهنگ اشتباه ماست كه دلاوري و بي تفاوتي بيهوده داريم و يا اينكه شخصي مثل خود من سختش است با واقعيت بدنش روبرو شود نه آنچه دوست دارد به آن بينديشد!!!!!!!!!!!!!!!!!
ما ايرانيها نياز به آموزش جدي در زمينه برخورد درست و حفظ سلامتي خودمان داريم! اين برخوردمان هم با خودمان خشن و آرمانگرا وار و 0 تا صد است! خودم را هم جمع بستم و دارم سعي مي كنم درست در خصوص سلامتيم تصميم بگيرم.
ما همه از يك كشوريم و مي توانيم روحيات و مشكلات يكديگر را به نحو احسن درك كنيم!
بسياري از هزينه هاي ما با آموزش هاي همگاني و ياد دادن مراقبت هاي اوليه به خصوص در برخي بيماري هاي خاص و شايع كاهش مي يابد و بسياري از مصيبت هاي خود خواسته و ناخواسته مي تواند به زمان ديرتري و دورتري موكول گردد.
انشاءا... .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۵
آخه یعنی چی؟ طرف با علائم قلبی وارد اورژانس شده ازش آندوسکپی گرفتن؟؟؟!!! یعنی اینقدر سخت بوده اول یه اکو و نوار قلب ازش بگیرن؟ مثل این میمونه دستت بشکنه به جاش پاتو کچ بگیرن بگن پیاده روی برای دستت ضرر داره! اونوقت با چنین اشتباهات فاحشی فقط باید چهار درصد مقصر باشن؟ این چه عدالتیه؟ حتما بقیه درصد تقصیر مریض هست که بیمار شده و به شماها مراجعه کرده؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۵
آخه این رقم ها که برای دکترها پولی نیست
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟