هند پول خرید نفت ایران را چگونه پرداخت می کند؟

کد خبر: ۸۶۲۰۱۶
|
۲۸ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۰ 19 December 2018
|
6510 بازدید
هند پول نفت خریداری شده از ایران را در حساب‌های تضمینی در پنج بانک واریز می‌کند.
 
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از بلومبرگ، هند پول نفت خریداری شده از ایران را در حساب‌های تضمینی در پنج بانک واریز می‌کند. دو کشور در مورد یک مکانیزم پرداخت برای دور زدن تحریم‌های آمریکا توافق کرده‌اند.
ایران بخشی از این پول را برای خرید کالا‌های اساسی از هند و تامین هزینه‌های مأموریت‌های دیپلماتیک خود در این کشور هزینه می‌کند. تمام این پرداخت‌ها به روپیه هند است.
ادامه عرضه نفت ایران برای هند ضروری است. این کشور حدود ۸۰ درصد نیاز سالانه نفت خود را وارد می‌کند. تهران نسبت به سایر تولیدکنندگان نفت خاورمیانه شرایط بهتری پیشنهاد داده است و در گذشته هم به جای دلار آمریکا روپیه هند را قبول می‌کرد. هند در سال مالی منتهی به ۳۱ مارس ۹ میلیارد دلار نفت از ایران خریداری کرد.
این مکانیزم پرداخت به هند اجازه می‌دهد به خرید نفت از ایران علی‌رغم تحریم‌های آمریکا ادامه دهد. هدف این تحریم‌ها مسدود کردن پرداخت مستقیم پول به ایران است. واشنگتن تضمین کرده است هند از تحریم‌ها معاف شود. پالایشگاه‌هایی مثل شرکت نفت هند و شرکت پتروشیمی و پالایشگاهی مانگالور پرداخت‌های خود را پس از رسمی شدن این مکانیسم انجام خواهند داد.
پرداخت پول به چندین حساب تضمینی ریسک بسته شدن حساب‌های ایران را در صورت تحریم بانک‌های بیشتری از ایران کاهش می‌دهد.
ایران و هند قبلا هم در تحریم‌های سال ۲۰۱۲ آمریکا، از مکانیزم مشابهی استفاده کرده بودند. در آن زمان ۴۵ درصد پول خرید نفت در حساب‌های تضمینی بانک‌های ایران در هند واریز می‌شد و بقیه به صورت یورو در یک بانک خارج از کشور می‌ماند.
حالا ایران از این پول برای واردات کالا از مواد غذایی گرفته تا دارو و تسویه حساب‌ها با روپیه استفاده می‌کند. همچنین می‌تواند پول را از این حساب‌ها بیرون کشیده و تمام هزینه‌های خود را مثل اجاره ها، حقوق‌ها و سایر هزینه‌های ماموریت‌های خود را در هند بپردازد.
طبق معافیت‌هایی که آمریکا ماه گذشته به هند داد، این کشور می‌تواند ۳۰۰ هزار بشکه در روز نفت ایران را تا ۱۸۰ روز وارد کند. این مقدار کمتر از صادرات ۵۴۰ هزار بشکه‌ای ایران به هند در سال جاری و ۴۵۰ هزار بشکه در ۲۰۱۷ است.
صادرات هند به ایران در سال مالی گذشته ۲.۶۵ میلیارد دلار بود و شامل برنج، ادویه، چای، نخ، دارو و سایر محصولات صنعتی می‌شد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟