به گزارش «تابناک»؛ به فاصله ده روز از استعفای نمادین نمایندگان استان اصفهان در پی اطلاع ایشان از عدم تخصیص بودجه به طرحهای انتقال آب و مدیریت جامع زاینده رود توسط دولت، روز گذشته نامهای به امضای این نمایندگان خطاب به رئیس جمهور نوشته و ساعاتی بعد واکنش رئیس جمهور به آن منتشر شد.
حسن روحانی در حاشیه نامه نمایندگان اصفهان ـ که در آن از وی خواسته بودند ـ به مانند تصمیم گرفته شده برای احیای دریاچه ارومیه، «ستاد احیای زاینده رود» را تشکیل دهد، نوشت: «آقای جهانگیری، با توجه به اهمیت زاینده رود برای زندگی مردم، کشاورزی، صنعت و گردشگری، پیشنهاد نمایندگان محترم اصفهان، بررسی و در دولت مطرح گردد»؛ هامشی کوتاه و مختصر که بسیاری آن را به چراغ سبز رئیس جمهور به درخواست نمایندگان مستعفی تعبیر کردند.
اتفاقی که اگر به اجرای چنین طرحی منجر شود، بی شک پروژههای متوقف شده انتقال آب از بالادست کارون و دز که متوقف شدهاند، از سر گرفته خواهند شد و حتی فراتر از آن، احتمالا پروژههای جدیدی در این خصوص کلید خواهند خورد؛ موضوعی که پیشتر در کلام برخی دولتمردان، مانند معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نشانههای آن دیده شده و حاشیههایی آفریده است.
دورنمایی که موجب شد، امروز شمار دیگری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نامهای خطاب به رئیس جمهور تهیه کرده و در آن نسبت به چنین تصمیمهایی در دولت هشدار دهند؛ نامهای که در آغاز آن تأکید شده «تصمیم مدیران ارشد نظام باید با در نظر گرفتن اصل مهم و اساسی آمایش سرزمین و ظرفیتهای منابع طبیعی همان مناطق باشد.»
نکاتی کلیدی که اگر پیشتر مورد توجه مسولان کشورمان قرار گرفته بودند، چه بسا هرگز مشکلات آبی تا این اندازه وسعت نمیگرفتند و بحرانی نمیشدند؛ مشکلاتی که از جمله بغرنجترین هایشان، مسأله مورد اشاره دو گروه از نمایندگان در نامه روز گذشته و امروز است که عبور از آن و حلش، نیازمند دقت فراوانی است.
دقتی که نمایندگان امضا کننده نامه فوق، خواستار اعمال آن توسط رئیس جمهور و مجموعه دولت شدهاند، چون میبینند فشار وارده توسط نمایندگان استان اصفهان، در حال تأثیر گذاشتن بر رئیس جمهور است؛ فشاری که با استعفای این نمایندگان به اوج رسیده و به باور امضا کنندگان این نامه، دستور رئیس جمهور پیرو آن، به امتیاز دادن به این نمایندگان مستعفی شباهت دارد.
اتفاقی محتمل که برای پیشگیری از آن، شماری از نمایندگان گرد هم آمده و با تهیه و امضای نامهای، از رئیس جمهور خواستهاند بر حفظ اصول اساسی توسعه پایدار کشور و رعایت آمایش سرزمین پایداری نشان داده و به مسئولین مربوطه، به ویژه وزیر نیرو دستور دهد تا تصمیم غیرکارشناسی در خصوص انتقال آب از سرشاخههای دز و کارون نگیرد!
نامهای که مهمتر از متن و موارد مندرج در آن، شکل گیری دو قطبی در مجلس شورای اسلامی است که یک سوی آن نمایندگان استان اصفهان هستند و سوی دیگرش، نمایندگانی که میدانند امتیاز دادن به نمایندگان اصفهان معنایی ندارد، جز تزریق مشکلات بزرگ به دیگر نقاط کشور، از جمله استانهایی که انتقال آب از آنها به مقصد زاینده رود طرح میشود.
دو قطبی که شاید بتواند بی دخالت دیگران به تعادلی سازنده برسد، اما ورود رئیس جمهور و دولت به آن، آن هم ورود یکطرفه به ماجرا، میتواند منجر به شکل گیری تنشهای قومی و استانی شده و آرامش کشور را به مخاطره اندازد. اتفاقی که دستور روز گذشته رئیس جمهور، نقطه شروع آن به نظر میرسد؛ دستوری که اگر صادر نشده بود، چه بسا نامه امروز تهیه و منتشر نمیشد.