برداشتی آزاد از سخنان رئیس سازمان نوسازی کشور؛

نمی‌توانیم مانع آتش سوزی های سریالی در مدارس کشور شویم!

سوختن چهار دانش آموز دختر در یکی از مدارس غیر دولتی شهر زاهدان که هفته گذشته رخ داد، بار دیگر مشکل غیر استاندارد بودن بسیاری از مدارس کشور را نمایان کرد؛ مدارسی که بخش زیادی از عمر دانش آموزان کشور در آن‌ها می‌گذرد، اما متولیان آموزش و پرورش قادر به تضمین امنیت و سلامت آن‌ها نیستند. این مهم را می‌توان از سخنان رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور برداشت کرد که حقایق نگران کننده‌ای را در این باره مطرح می‌کند.
کد خبر: ۸۶۲۷۰۷
|
۰۱ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۵ 22 December 2018
|
5003 بازدید
|
نمی‌توانیم مانع سوختن دانش آموزان در مدارس کشور شویم!سوختن چهار دانش آموز دختر در یکی از مدارس غیر دولتی شهر زاهدان که هفته گذشته رخ داد، بار دیگر مشکل غیر استاندارد بودن بسیاری از مدارس کشور را نمایان کرد؛ مدارسی که بخش زیادی از عمر دانش آموزان کشور در آن‌ها می‌گذرد، اما متولیان آموزش و پرورش قادر به تضمین امنیت و سلامت آن‌ها نیستند. این مهم را می‌توان از سخنان رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور برداشت کرد که حقایق نگران کننده‌ای را در این باره مطرح می‌کند.

به گزارش «تابناک»؛ هفته گذشته و در جریان یک حادثه شوم و دردآور، یکی از مدارس غیر دولتی شهر زاهدان دچار حریق شد و این اتفاق چهار دانش آموز دختر این مدرسه را به کام مرگ کشید؛ رخدادی تلخ که عامل اصلی بروز آن عدم تجهیز مدرسه به سیستم گرمایشی استاندارد و ضعف مسئولان مدرسه در نگهداری از بخاری نفتی مدرسه اعلام شد.

وقوع آتش سوزی در مدرسه اسوه حسنه شهر زاهدان در نهایت سبب شد تا چهار دانش آموز این مدرسه با نام‌های مونا خسروپرست، صبا عربی، مریم نوکندی و یکتا میرشکار در آتش گرفتار شوند تلاش‌های تیم‌های امداد و نجات برای نجات آن‌ها از مرگ نیز موثر واقع نشود؛ آتشی که از بخاری نفتی غیر استاندارد مدرسه آغاز شد و این مدرسه غیر دولتی را به کام آتش کشاند.

این اولین و آخرین آتش سوزی هولناک در مدارس کشور نبود و سابق بر این هم مدارسی در شهرستان‌های شفت، لردگان، مرودشت و پیرانشهر با رخداد مشابهی رو به رو شده بودند؛ آتش سوزی‌هایی که عامل اصلی آن‌ها نیز بخاری نفتی غیر استاندارد کلاس‌های مدرسه اعلام شد.

هرچند انتظار این بود که پس از آخرین حادثه مشابه رخ داده یعنی آتش سوزی در مدرسه شین آباد شهرستان پیرانشهر در سال ۱۳۹۱ مجموعه‌ای از تدابیر و اقدامات پیشگیرانه در دستور کار قرار بگیرد و شرایط به گونه‌ای مدیریت شود که دیگر شاهد چنین رخداد‌های تلخی نباشیم، اما تکرار حادثه آتش سوزی در یکی از مراکز استانی کشور و فوت چهار دانش آموز، به خوبی نشان داد که تکرار چنین حوادثی حتی در مدارس غیر دولتی نیز دور از انتظار نیست.

جدا از حادثه آتش سوزی اخیر که به خوبی ضعف متولیان آموزش و پرورش را در ریشه کن کردن چنین حوادثی در مدارس کشور نشان می‌دهد، اخیراً رئیس سازمان نوسازی، تجهیز و توسعه مدارس نیز در این باره حقایقی را با رسانه‌ها در میان گذاشته است که احتمال وقوع حوادث مشابه در آینده را صد چندان می‌کند.

مهرالله رخشانی مهر، رئیس سازمان نوسازی، تجهیز و توسعه مدارس در همین باره به رسانه‌ها گفت: با وجود بخشنامه‌ها، دستورالعمل‌ها و تذکر برای مراقبت در استفاده از بخاری نفتی این‌بار شاهد وقوع حادثه در یک مدرسه غیردولتی بودیم. این مدارس برای دریافت مجوز باید تاییدیه نوسازی را دریافت کنند که به لحاظ استحکام مدرسه و سیستم گرمایشی و سرمایشی بررسی می‌شوند و گاه مشروط مجوز دریافت می‌کنند؛ به عنوان مثال شش ماه به آن‌ها فرصت می‌دهیم تا اشکالات را برطرف و استاندارد‌ها را راعایت کنند و تأییدیه نهایی مبنی بر رعایت این موارد است.

وی در مورد عدم ورود سازمان متبوعش به مسأله تجهیزات گرمایشی مدارس غیر دولتی به صورت مستقیم افزود: جمع آوری بخاری نفتی مدارس دولتی از وظایف سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور است و اعتبارات در اختیار ما برای نوسازی سیستم گرمایشی مدارس دولتی است و نمی‌توانیم اعتبارات دولتی را در مدارس غیردولتی هزینه کنیم.

رخشانی مهر ادامه داد: هم‌اکنون در مناطقی از کشور که گازکشی نشده است بخاری نفتی استفاده می‌شود و در سیستان و بلوچستان و بخش‌هایی از خوزستان گازرسانی نداریم و مدارس به ناچار از بخاری نفتی استفاده می‌کنند.

رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور، در پاسخ به این پرسش که چرا به جای بخاری نفتی از بخاری تابشی ـ که چند سال قبل وزارت آموزش‌وپرورش نسبت به جمع آوری بخاری نفتی و استفاده از بخاری‌های تابشی وعده داده بود ـ استفاده نمی‌شود، عنوان کرد: بخاری تابشی در برخی مدارس دولتی استفاده می‌شود، اما برای استفاده از این بخاری‌ها هم حرف‌هایی مطرح است که ممکن است بر روی پوست بچه‌ها اثرات منفی داشته باشد البته هزینه‌های آن هم بالاست.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه ۸۳ هزار کلاس درس مدارس دولتی با بخاری نفتی گرم می‌شوند، ادامه داد: بابت ایمنی این ۸۳ هزار مدرسه نگران هستیم و برای جمع آوری آن‌ها علاوه بر مشکل اعتبار، نبود گاز در برخی نقاط کشور نیز مطرح است. عمده‌ترین نقاطی که از بخاری نفتی استفاده می‌کنند مناطقی هستند که گاز ندارند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این پرسش که برای استانداردسازی سیستم گرمایشی و بخاری‌های مدارس به چه میزان اعتبار نیاز دارید، گفت: اگر به ما یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار بدهند می‌توانیم این ماجرا را جمع و تمام سیستم‌های گرمایشی را استاندارد کنیم، اما توجه داشته باشید اگر تجهیزات نگهداری مناسب نشوند فرسوده شده و باید برای جایگزینی مجدد هم اقدام کنیم.

وی در بخش پایانی سخنان خود درباره آموزش عوامل مدرسه برای رعایت نکات لازم در استفاده از بخاری نفتی گفت: ما در حوزه نوسازی هستیم و فقط مدرسه را ساخته و تحویل می‌دهیم. بحث آموزش به ادارات کل استان‌ها مربوط است و نمی‌دانم که آیا آموزشی ارائه می‌شود یا خیر.

بر اساس گفته‌های رئیس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور و از آنجایی که تمامی آتش سوزی‌های وحشتناک سال‌های اخیر مدارس کشور از جمله حادثه اخیر به علت سیستم گرمایشی نا ایمن و بخاری نفتی رخ داده است، وجود ۸۳ هزار مدرسه مجهز به بخاری نفتی در کشور را باید یک زنگ هشدار جدی دانست که تکرار چنین رخداد‌هایی را در نقاط مختلف ایران اجتناب ناپذیر نشان می‌دهد. به ویژه به این خاطر که این ۸۳ هزار مدرسه تنها آمار مدارس دولتی کشور است و این در حالی است که تعداد زیادی مدارس غیر دولتی نیز با چنین مشکلی مواجه هستند.

رئیس سازمان نوسازی صریحاً به عدم مسئولیت این سازمان در تجهیز مدارس غیر دولتی به سیستم‌های گرمایشی استاندارد و نیز نظارت‌های نه چندان سختگیرانه آموزش و پرورش بر این مدارس اشاره کرده است که به خوبی فضای نامناسب و غیر ایمن این مدارس به ویژه در مناطق محروم کشور را نشان می‌دهد.

روی زمین ماندن طرح تأمین انرژی گرمایشی مدارسی که به سیستم گاز شهری مجهز نیستند از طریق انرژی خورشیدی و طرح عذر و بهانه هایی، چون تأثیر منفی این انرژی برای پوست دانش آموزان آن هم در حالی که مطالعه و پژوهش دقیقی در این حوزه صورت نگرفته، دلیل دیگری است که بر تکرار چنین حوادثی در آینده دامن می‌زند.

نبود گاز شهری در بسیاری از شهر و روستا‌های مناطق محروم کشور به ویژه استان‌هایی که در فصل زمستان با سرمای شدید رو به رو می‌شوند مثل استان سیستان و بلوچستان، چهار محال و بختیاری، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، کردستان و... از دیگر موضوعاتی است که در سخنان رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور دیده می‌شود؛ شرایطی که سبب شده مسئولان آموزش و پرورش به ناچار در شمار زیادی از مدارس کشور از بخاری‌های نفتی استفاده کنند و احتمال آتش سوزی را بالا ببرند.

این همه نکات قابل تأمل اظهارات رخشانی مهر نیست و آنجا که وی به عدم ورود سازمان متبوعش به بحث آموزش نحوه صحیح استفاده از سیستم‌های گرمایشی نفتی و نیز مشکلات شدید اعتبار برای بهبود شرایط اشاره می‌کند، به خوبی احتمال بالای وقوع چنین حوادثی را در آینده نشان می‌دهد؛ حقیقتی که همچنین نشان می‌دهد در طول همه سال‌های گذشته اتفاق قابل تأملی برای پرهیز از تکرار این حوادث عملیاتی نشده است.

با چنین شرایطی که به آن اشاره شد، می‌توان مدعی شد که متولیان آموزش و پرورش کشور توان و اراده کافی برای رفع سایه این بلای خانمان سوز را از سر مدارس کشور ندارند و این معنایی جز انتظار برای تکرار چنین حوادثی را در آینده نزدیک نمی‌دهد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۱
لیست کارهایی را که می توانید انجام دهید را اعلام کنید.
پاسخ ها
هاشم رجایی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۱
اگه میتونستن جای تعجب داشت
دلسوزی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۱
با عرض تسلیت فراوان به خانواده های داغدار. .. چطور زمانی که افراد برای استخدام میآیند خود را متعهد و دلسوز و علامه همه چیز دان و همه فن حریف میدانند ولی اینقدر غفلت و بی تعهدی ما میبینیم که منجر به این حادثه وحشتناک و دلخراش میشود. فقط کمی تعهد میخواهد که حتی یک مادری که سالهای سال در روستا با وجود نداشتن سواد و داشتن تنور در خانه هیچگاه کودکانشان نسوختن و با تعهد و اخلاص از همه کودکانش که گاه 10 تا هم بودند نگهداری میکردند. فقط تعهد و دلسوزی و مانند فرزند خود دانستن کودکان در مدارس جلوی همه این اتفاقات را خواهد گرفت. کمی دقت کنید به با سواد و بی سوادی هم مربوط نیست. آموزش ابتدایی دهید تا انقدر سهل انگاری نشود.
مجید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۱
چرا استعفا نمیدهید
عبدالهی
| United States of America |
۲۰:۲۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۱
اگر هزینه ایاب و ذهاب با هواپیمای هیات عالیرتبه و همراهان وزیر و هتلینگ آن را صرف خرید بخاری می کردند . بخاری های کل استان استاندارد میشد و مردم راضی تر بودند..
سبوس برنج شمال
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۱
چرا حادثه چند سال بیش شین آباد برای مسئولان تجربه نشده بود؟




تا کی باید شاید نظاره حادثه شین آباد و زاهدان ها باشیم؟




مسئول این بی تدبیریها کیست؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۱
چرا داداش تجربه شد . رفتن مدارس حلب و سوریه و عراق رو بازسازی کردن
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۱
ما که ادعا داریم موشک نقطه زن داریم و سلاح فلان داریم و .... از تامین بخاری ایمن برای مدارسمون عاجز هستیم تا همینطور فرزندان ایران به راحتی پرپر شوند؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
پاسخ ها
عبدالهی
| United States of America |
۲۰:۰۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۱
مشکل اصلی سوء مدیریت و بی لیاقتی مسولان است. تخصیص هزینه یک همایش چند مبلیاردی بی حاصل می تواند این مشکل را حل کند.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۵:۵۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۱
بايد اين مسول بي تدبير به دادگاه معرفي شود و عزل.... تا با گستاخي به ما نفهمامد كه من كاره اي نيستم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۱
مشکلات این چنینی ربطی به مسئولین ندارد تک تک افراد جامعه باید هوشیار باشند و ایمنی را رعایت کنند.
پاسخ ها
عبدالهی
| United States of America |
۲۰:۱۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۱
جای تعجب است. به کتاب لغت مراجعه کنید ببینید مسول یعنی چه؟؟؟
مشکل اصلی سوء مدیریت و بی لیاقتی مسولان است. تخصیص هزینه یک همایش چند مبلیاردی بی حاصل می تواند این مشکل را حل کند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۱
با موشك ميشه همه بخاريهاي خطرناك را زد.
كشوري كه ميخواهد با موشك مشكلات را حل كند غير از اين راه حل ديگري ندارد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۳۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۱
چند سال پیش که شرکت ماشین سازی اراک رفت زیر نظر صندوق ذخیره فرهنگیان یادمه قرار بود پروژه سیستم گرمایش مدارس کل ایرانو بدن به این شرکت تا با تجهیز این مدارس به دیگهای بخار آبگرم کوچک که هم توجیه اقتصادی دارد و هم آنکه از ایمنی بالا برخورداره، دیگر حادثه ای رخ ندهد ولی متاسفانه این پروژه بسیار بسیار خوب و باصرفه و ایمنی بالا جهت مدارس صورت نگرفت
سبوس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۱
کجای این متن گفته شده نمی توان مانع از اتش سوزی سریالی شد
مگر از پول دولتی می توان برای مدارس غیردولتی خرج کرد
علي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۱
مدارس غير دولتي كه اين همه شهريه مي گيرن چرا بخاري استاندارد ندارن؟ در تهران شهريه ٢٠ ميليوني مي گيرن
البته اين مدارس ما اقازاده هاست
تابناك بجاي اين كه دولت رو مي كوبي برو سراغ مدارس غير دولتي ببين چه خبره؟
علي رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۱
اشتباه مي زني داداش
مسووليت اين موضوع خاص يا سازمان مدارس غير دولتي هست نه سازمان نوسازي
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟