غزه بدترین سال اقتصادی خود را پشت سر گذاشت

کد خبر: ۸۶۳۳۵۵
|
۰۳ دی ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۵ 24 December 2018
|
3012 بازدید

نوازه غزه در سایه ادامه محاصره ظالمانه اسرائیل و تحریم های تشکیلات خودگردان و همچنین اختلافات داخلی میان گروه های فلسطینی سال 2018 را در بدترین وضعیت اقتصادی به سر برد.

به گزارش خبرگزاری قدس (قدسنا) به نقل از خبرگزاری الرساله نت، سال 2018 لقب بدترین سال اقتصادی نوار غزه را به خود اختصاص داد چرا که تمام شاخص های اقتصادی آن از جمله فقر و بیکاری نسبت با سال های گذشته افزایش داشته است.

با ادامه محاصره غزه و لجاجت های موجود برای ارائه و اجرای راه حل هایی برای تحقق آشتی ملی و افزایش مشکلات سیاسی که فلسطینیان را احاطه کرده و همچنین مشکلات موجود برای دستیابی به راه حل هایی با اسرائیل از عوامل اصلی به وجود آمدن بدترین وضعیت اقتصادی در این منطقه شده است.

در همین رابطه دکتر مازن العجله تاکید کرد سال جاری بدترین سال برای غزه است چرا که رشد اقتصادی در آن به 6- درصد کاهش یافته و این نشان از یک رکود اقتصادی بزرگ است.

وی افزود: میانگین بیکاری به 55 درصد رسیده که برای اولین بار در تاریخ فلسطین شاهد آن هستیم، همچنین میانگین فقر نیز از سال گذشته بیشتر شده و در پایان سال به 60 درصد می رسد.

العجله ادامه داد: ما در وضع اقتصادی بسیار بدی به سر می بریم و به راه حل های ریشه ای نیز داریم، انحطاط اقتصادی در غزه دلیل سیاسی دارد و نه اقتصادی و میزان پیشرفت سیاسی تعیین کننده تحولات اقتصادی در سال آینده است.

این کارشناس اقتصادی گفت: پایان یافتن بحران اقتصادی با بهبود وضعیت سیاسی امکان پذیر است بنابراین باید تلاش کنیم در سال آینده بحران سیاسی را متوقف نماییم و پس از آن در خصوص برون رفت از تنگناهای اقتصادی که با آن مواجه هستیم بررسی های لازم را انجام دهیم.

در بخش دیگری از سخنان العجله آمده است: وضعیت در کرانه باختری بهتر از غزه است اما با مقایسه شاخص های اقتصادی در پایان سال جاری شاهد کاهش افت اقتصادی این منطقه نسبت به سال قبل هستیم، افول وضعیت اقتصادی در کرانه باختری به دلیل تنش های میدانی و کاهش حمایت های مالی است به طوری که پیش بینی می شود تشکیلات خودگردان در سال 2019 با بیشترین کسری بودحه به دلیل اوضاع مالی سخت و کاهش حمایت ها از آن مواجه شود.

وی تاکید کرد میانگین های نرخ بیکاری در کرانه باختری و غزه بیشترین مقدار موجود در جهان است و در میان جوانان و فارغ التحصلان دانشگاهی شایع تر است که مشکلات را به ویژه در غزه دو چندان کرده است.

اما با رجوع به آمارهای رسمی دولتی نسبت بیکاری در بازار فلسطین در 4 ماهه سوم سال 2018 حدود 31.7 درصد با حدود 445800 نفر بیکار بوده است که 295700 نفر آن مربوط به غزه هستند.

این در حالی است که تعداد نیروی کار بازار فلسطین 1.4 میلیون نفر بوده که 867900 نفر آن در کرانه باختری و 538600 نفر آن در غزه به سر می برند.

همچنین بر اساس گزارشات منتشر شده در همین مدت زمانی تعداد کارگران فلسطینی در اراضی اشغال 1948 به 131 هزار نفر رسیده است.

در بخش مالی نیز ودیعه های مردم در بانک های عامل فلسطین اعم از ودیعه های دولتی، بخش خصوصی و افراد و حقیقی و حقوقی تا ماه اکتبر گذشته به 11.96 میلیارد دلار رسیده است در حالی که این مقدار بر اساس ارقام رسمی ارائه شده از سوی تشکیلات خودگردان در پایان سال 2017 11.98 میلیارد دلار بوده است.

مجموع کل وام ها و تسهیلات ارائه شده از سوی بانک های فلسطینی در بازار داخلی نیز 8.38 میلیارد دلار تا پایان اکتبر سال جاری بوده و این در حالی است که بر اساس آمارهای رسمی این میزان در سال 2017 تنها 8.02 میلیارد دلار بوده است.

ذخایر پولی تشکیلات خودگردان تا پایان ماه گذشته میلادی 506.6 میلیون دلار بوده است که این مبلغ شامل ذخایر خارجی و سرمایه گذاری های انجام شده از طریق اوراق بهادار می شود.

ارزش چک های برگشتی نیز در بازار فلسطین در 10 ماهه ابتدایی سال 2018 به 935 میلیون دلار رسید که این مقدار 963 میلیون دلار در مدت مشابه سال 2017 بوده است.

این در حالی است که ارزش مجموع چک های وصول شده در بانک های فلسطینی در 10 ماهه اول سال جاری میلادی به 10.6 میلیارد دلار رسیده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟