آقایان مسئول، لطفا به ما سر نزنید!

درخواست مادران بیقرار دانشجویان مصدوم علوم و تحقیقات از مسئولان!

آیا این دانشجویانی که برای حضور ساعت‌ها در کلاس درس هزینه‌ها پرداخت می‌کنند حق استفاده از اتوبوس‌های استاندارد و مجهز را ندارند؟!
کد خبر: ۸۶۴۲۰۱
|
۰۶ دی ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۳ 27 December 2018
|
7796 بازدید
|
۹
طاهره مرادی- این روزها فضای بیمارستان امام خمینی(ره) سراسر ناله و بیقراری پدران و مادرانی است که یک روز صبح فرزندان دلبندشان را صحیح و سالم راهی دانشگاه آزاد کردند، اما چیزی نگذشت که جسم‌های بیجان و نیمه جان آنها را از دل میله‌ها و آهن‌های پیچیده شده و خمیده "اتوبوس مرگ" پیدا کردند و حالا در کنار تخت نظاره‌گر جسم‌های آغشته به خون فرزندانشان، رفت و آمدها و وعده‌های مکرر مسئولانی را مشاهده می‌کنند که شاید اگر پیش از این اندکی به مشکلات دانشگاه‌ها توجه می‌کردند امروز شاید شاهد چنین اتفاقات تلخی نبودیم.

به‌ گزارش ‌«تابناک»، نوشتن و به تصویر کشیدن حال غمبار مادران و پدرانی که پشت در شیشه‌ای ICU نشسته‌اند و چشمانشان با هزار التماس و امید پزشکان، و پرستاران در حال تردد را دنبال می‌کنند تا شاید خبری تازه از جگر گوشه‌شان داشته باشند، کار آسانی نیست.

ساعت ۱۲:۲۲ روز سه‌شنبه همین هفته‌ بود که تصادف یک دستگاه اتوبوس در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد، تعدادی از دانشجویان را آسمانی کرد.
 
نفس مادرانی که به شماره افتاده است

امروز که برای نوشتن گزارش پایم را به مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) می‌گذارم پنج نفر از دانشجویان این حادثه در بخش آی سی یو و اورژانس این بیمارستان بستری هستند که متاسفانه وضعیت سه نفر از آنها از سوی پزشکان وخیم گزارش می‌شود.

چه امیدها و آرزوهایی که برای پسر عزیزم نداشتم

در ابتدای این گزارش مادر "مهدی مغنیان" که فرزندش ترم یک رشته پزشکی در واحد علوم تحقیقات تحصیل می‌کرد، یکی از چند مادر بی‌قراری بود که پشت در شیشه‌ای نفسش با هر ورود و خروج کادر پزشکان به شماره می‌افتاد و چشمانش انتظار یک خبر خوش از فرزند نیمه جانش می‌کشید.

او می‌گوید: مهدی من فقط ۲۱ سال دارد. برای پذیرش در رشته پزشکی بی‌نهایت سختی کشید تا این که امسال در این رشته پذیرفته شد. ما برایش آرزوها و امیدهایی داشتیم. همیشه در روپوش سفید خوابش را می‌دیدم. حالا باید بی‌صدا به روی تخت بیمارستان بیفتد و حتی ناله و شیون‌های من را نیز نشنود.

 پسرم دچار شکستگی جمجمه شده است

این مادر در حالی که گریه امانش نمی‌دهد، ادامه می‌دهد: پسرم بر اثر ضربه سنگین به سر دچار شکستگی جمجمه شده است. پزشکان می‌گویند جمجمه را به دلیل فشار بالای مغز باز کرده‌اند و فعلا شرایط مساعدی برای جراحی ندارد. فقط باید دعاگو باشیم تا خدا فرزندم را دوباره به من ببخشد.
 
آقایان مسئول، لطفا به ما سر نزنید!

نفسم به خط مانیتورهای متصل به فرزندم بند است

او می‌گوید وزیر بهداشت روز گذشته به این جا آمد و به ما گفت می‌توانیم همین جا منتظر بازگشت فرزندانمان باشیم، اما رفتار نگهبانان این جا دل پر خون ما را آزرده‌تر می‌کند. از ما می‌خواهند اورژانس را ترک کنیم، اما نمی‌فهمند که نفسمان به خط مانیتورهای متصل به فرزندانمان بند است. اگر لحظه‌ای دور شوم نفسم بند می‌آید.

 ما از مسئولان دلجویی نمی‌خواهیم و فقط درمان می‌خواهیم

این مادر که عکس او در بازدید عارف، نماینده مجلس شورای اسلامی از وضعیت دانشجویان بیمارستان امام خمینی (ره) خبر ساز شد، ادامه‌ می‌دهد: من به او گفتم بازدید شما را نمی‌خواهم. من دلجویی نمی‌خواهم، من فقط درمان می‌خواهم. فرزند دلبندم را درمان کنند. جان آنها را به دست دانشجویان ریزیدنت ندهند. بگویند پزشکان و اساتید ماهر بر بالین فرزندانمان حاضر باشند. 

نگران سلامتی فرزندانمان هستیم

او می‌گوید دکتر شیخ نظری، پرفسور و استاد ماهر بیمارستان امام خمینی (ره)، پزشک فرزند دلبندم است، اما متاسفانه این جا پزشکان جان بیماران را به دست دستیارانشان می‌سپارند.  من به مسئولان دیگر بارها گفته‌ام که برای بازدید و گرفتن عکس از جسم بی‌جان فرزندانمان این جا نیایند و فقط جان فرزندانمان را به دست پزشکان لایق بسپارند. ما نگران سلامتی این دانشجویان که به دست دانشجویان کار آموز افتاده است، هستیم.

 جان پسر من با ناکارآمدی مسئولان دانشگاه آزاد به خطر افتاد

این مادر می‌گوید پسرم برای خوردن یک پرس غذای دانشگاه باید چندین کیلومتر را از کوه بالا می‌رفت تا بتواند ناهار بخورد. من حتی راضی به استفاده از اتوبوس دانشگاه نبودم و همیشه می گفتم حاضرم پول پارکینگ ماشین را پرداخت کنم، اما از اتوبوس‌های غیر استاندارد این جا استفاده نکنند. پسرم با ناکارآمدی مدیران دانشگاه آزاد جانش به خطر افتاده است.
 
وقتی عکس نیمه جان پسرم را دیدم دنیا بر سرم خراب شد

او ادامه داد: در روز حادثه مهدی من ساعت ۱۰ صبح در دانشگاه کلاس داشت. صبح که او را راهی دانشگاه کردم برای دیدن مادرم عازم تبریز شدم که چند ساعت بعد دخترم که در دوران بارداری به سر می‌برد با من تماس گرفت و غیر مستقیم از من پرسید که از مهدی خبر دارم؟ وقتی جواب نه دادم ، کمی مکث کرد گویی نفسش بند آمده بود. پس از قطع تماس با او سریع تلویزیون را روشن کردم و وقتی عکس پسرم را جزو مصدومان حادثه دانشگاه آزاد دیدم دنیا بر سرم خراب شد و تا غروب خودم را به بیمارستان رساندم.

کفش‌های پزشک پسرم را بوسیدم!

این مادر در ادامه می‌گوید: وقتی به بیمارستان امام خمینی (ره) مراجعه کردم، کفش‌های پزشک پسرم را بوسیدم و عاجزانه گفتم فرزند من را خودت درمان کن، اما او در جواب گفت که رزیدنت‌های من افراد بسیار ماهری هستند و مجدد از او سئوال کردم که آیا امیدی به بازگشت پسرم هست، این گونه پاسخ داد "مگر من خدا هستم که از بازگشت او سخن بگویم".

رفت و آمد مسئولان، تبلیغاتی و نمایشی است

مادر مهدی مغنیان در ادامه با احساس مادرانه خود مدعی شد: تنها چیزی که این جا می‌بینم رفت و آمدهای مسئولان از نمایندگان مجلس شورای اسلامی گرفته تا مسئولان دانشگاه و حتی بازیگران و ... است که هر کدام با هر هیاتی به این جا می‌آیند و عکس‌های نمایشی و تبلیغاتی خود را می‌گیرند و در رسانه‌ها منتشر می‌کنند، بدون این که درک کنند بستری در بخش آی سی یو به مفهوم بستری در بخش مراقبت‌های ویژه‌ است. این رفتارهای تبلیغاتی نه تنها دردی از درد ما را کم نمی‌کند ،‌ بلکه امکان وخیم‌تر شدن حال فرزندانمان را نیز ایجاد می‌کند.

امکان انتقال دانشجویان به بیمارستان دیگر وجود ندارد

این مادر خاطر نشان کرد: ما مادرانی که این جا چشم انتظار بازگشت فرزندانمان هستیم ، بارها به مسئولان گفته‌ایم که اگر قرار است جان فرزندانمان به دست دستیاران بیفتد، حاضر به انتقال آن بیمارستان دیگر هستیم که البته این موضوع نیز هیچ تفاوتی به حال این پزشکان ندارد و آنها در جواب می‌گویند حتی اگر قرار باشد یک بیمار هم از این جا کم شود، به نفع من خواهد بود. اما مشکل این جا است که امکان جابه جایی این دانشجویان مصدوم به دلیل وضعیت وخیم آنها وجود ندارد.

وی می‌گوید: اجازه بازدید یکی از مسئولان از فرزندم را ندادم و به او گفتم برای گرفتن عکس به این جا آمده‌اید. من این جا تاکید می‌کنم که ما ملاقات این افراد را نمی‌خواهیم و فقط خواسته ما حضور پزشک در آی سی یو است.

به گفته او پدر مهدی جانباز ۳۵ درصد و از هم‌رزمان مقام معظم رهبری در طول هشت سال دفاع مقدس بوده است. او فردی متعصب به انقلاب است و من به همسرم می‌گویم این همان مسئولان به ظاهر انقلابی هستند که جان جگر گوشه‌ام را گرفته‌اند و فرزندانمان را سوار اتوبوس‌های غیر استاندارد و بدون معاینه فنی کرده‌اند.
 
اگر پسرم به درستی درمان نشود، سلامتی‌اش را از دست می‌دهد

در ادامه‌ مادر "کیارش اسدی" که فرزندش در بخش آی سی یو بستری است، می‌گوید : پسرم ۲۲ سال داشت و دانشجوی سال آخر رشته نفت، در دوره کارشناسی بود که اسم پسرم را جزو مصدومان حادثه از طریق شبکه‌های اجتماعی دیدم. همان جا بود که قلبم در سینه تنگ شد و دیگر چیزی نفهمیدم.

او می‌گوید: پزشکان می‌گویند ریه‌ها و کبد پسرم خونریزی دارد و از ناحیه پا و دنده هم دچار شکستگی شده است. اگر چه شکر خدا جز بیماران بد حال محسوب نمی‌شود، اما اگر درمان درستی انجام نشود با مشکلات جدی مواجه خواهد شد.

این مادر در ادامه دانشگاه آزاد را مسئول اصلی سانحه اتوبوس دانشجویان دانست و مدعی شد: من به مادران داغ دیده و سایر مادرانی که فرزندان شان سالم هستند، می‌گویم از مسئولان بپرسیم آیا خودشان حاضر می‌شوند جان فرزندانشان را به اتوبوس‌های خارج از استاندارد بسپارند؟!
 
مسئولان دانشگاه آزاد باید پاسخگو باشند

در ادامه پدر "قضاوتی" یکی دیگر از دانشجویان مصدوم سانحه دانشگاه آزاد که در این مرکز بستری بود به خبرنگار ایسنا، می‌گوید: شکر خدا وضعیت پسرم امروز کمی بهتر است. او مشکل تورم سر دارد و پزشکان به ما می‌گویند که ما باید یک روز دیگر منتظر کاهش این تورم باشیم تا بتوانیم جراحی انجام دهیم.

او می‌گوید: از وضعیت رسیدگی به فرزندانمان در بیمارستان راضی هستیم و مشکل ما فقط با دانشگاه آزاد است که فرزندانمان را به این روز انداخته‌اند. آیا مسئولان این دانشگاه نباید در برابر خطای بزرگی که بر اثر آن دانشجویان را سوار اتوبوسی کردند که از لحاظ معاینه فنی قابل قبول نبود، پاسخگو باشند؟!
 
 وضعیت نامناسب اتوبوس‌ها را بارها گوشزد کرده بودیم

در پایان این گزارش یکی از دانشجویانی که برای عیادت دوستان خود به اورژانس آمده بود،می‌گوید: پنج سال است که در مرکز علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد تحصیل می‌کنم، اما طی این سال‌های اخیر که م یت دانشگاه آزاد مدام تغییر کرده‌است، اوضاع این دانشگاه هر روز آشفته‌تر می‌شود و من می‌توانم به صورت پله‌وار همه این کج سلیقگی‌های مدیریتی را ذکر نماینم. مثلا من در خصوص وضعیت اتوبوس‌های دانشگاه آزاد ده‌ها بار با مسئولان مختلف صحبت کردم و به آنها گوشزد کردم که این اتوبوس ‌ها خطر آفرین هستند، اما هر بار با لبخند از سر بی‌تفاوتی آنها مواجه شدم.

این دانشجو می‌گوید: سازمان صدا و سیما در بخش خبری ۲۰:۳۰ خود عنوان کرد کسانی که ۲۰ سال پیش در دل کوه‌ها دانشگاه ساختند باید پاسخگوی این نوع سوانح باشند،  اما به اعتقاد من این رویکرد، فرافکنی محض است. من پنج سال است که در این دانشگاه تحصیل می‌کنم. اتوبوس‌های این مرکز در دو سال گذشته هیچ مشکلی نداشتند، اما با روی کار آمدن برخی مدیران طی دو سال آخر، این دانشگاه را با انواع مشکلات مواجه کرده است و مسئولان دانشگاه باید بابت این نوع خطاهای بزرگ خود به دانشجویان و خانواده‌ها پاسخگو باشند.

اگر چه دلایل قطعی وقوع حادثه تلخ برای دانشجویان واحد علوم، تحقیقات دانشگاه آزاد بعد از اظهار نظرهای مختلف همچنان در دست بررسی است، اما یقیناً هر نتیجه‌ای که اعلام شود نقش پررنگ دانشگاه آزاد در تامین امنیت دانشجویان را نمی‌توان نادیده گرفت، چرا که این اتفاق در دانشگاهی به وقوع پیوست که شاید از لحاظ مالی تنها دانشگاه مرفه کشور محسوب شود.
 
نکته قابل تامل این جا است که تشکیل و ساخت دانشگاهی در دل کوه و به تبع آن مسیر صعب العبور، آن هم بدون در نظر گرفتن ساز و کارهای ایمنی در اطراف مسیر و عدم توجه به نیاز مسیر به گاردریل در جاده‌های منتهی به این دانشگاه از جمله مواردی است که مسئولان قبلی و فعلی دانشگاه با اندکی توجه به آنها می‌توانستند از وقوع این فاجعه جلوگیری کنند. آیا این دانشجویانی که برای حضور ساعت‌ها در کلاس درس هزینه‌ها پرداخت می‌کنند حق استفاده از اتوبوس‌های استاندارد و مجهز را ندارند؟!
 
منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۰۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۶
بسم الله،حالا نوبت تبلیغ علیه رزیدنت ها هست.هر جا قانون داره.الکی جو راه نندازید.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۶
آنهایی که مجوز موسسات آموزش عالی را به صورت بی رویه صادر کردند و نمی گذارند سرمایه های دانشگاه برای دانشجویان، اساتید و کارکنان هزینه شود مسوول اصلی این سو مدیرت ها و حوادث هستند. ببینید وضع غذاخوری، سیستم گرمایشی سرمایشی، سرویس بهداشتی، پارکینگ، ... چگونه است. دانشگاه طی این سالها دایم در حال تحمل فشارهایست که خود را تحمیل می کنند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۱۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۶
ادم نمیدونه چی بگه ، امیدوارم همه این عزیزان به اغوش خانواده هاشون برگردند
حمید کلباسی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۵۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۶
پروانه صفت چشم بر او دوخته بودیم / ناگه که خبردار شدیم ، سوخته بودیم .
40 سال بعد از انقلاب اسلامی که به بهای شهادت و جانبازی میلیونها جوان غیور ایرانی و آوارگی میلیونها ایرانی به دست آمد کمترین خواسته مردم این است که مسئولان ارشد مملکت از جان و مال و ناموس ملت نجیب و مقاوم ایران محافظت کنند اما هر روز شاهد فجایع غیر قابل باوری هستیم که فقط در ایران با سابقه 25 قرن تمدن اتفاق می افتد!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۰۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۶
من دانشجوی علوم تحقیقات هستم. تو این چند سالی که اینجا دانشجو هستم مشکل خاصی در رابطه با خود اتوبوس ها نداشتم جز مسیر حرکت که دارای شیب زیادی است. مسئولین قبلی دانشگاه هم به این مشکل پی برده بودند و پروژه احداث تله کابین را راه اندازی کرده بودن و حدود 70 ای 80 درصد هم پیشرفت فیزیکی داشت. دو سال قبل که مسئولین جدید امدن علیرغم صرف هزینه های هنگفت دستور به توقف پروژه دادن حالا چرا باید در مقابل ملت و قوه قضائیه پاسخگو باشند که اگر این پروژه متوقف نمی شد الان این عزیزان هم جانشان را از دست نمی دادند.
مطمئن باشین که نه پاسخگو خواهند بود و نه کسی از آنها پاسخ خواهد خواست. فقط کاسه کوزه ها سر چند مقام و مسئول رده پایین شکسته خواهد شد.
دانشگاهى
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۴۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۷
من بيست سال پيش در دانشكده فنى دانشگاه علوم و تحقيقات تحصيل مى كردم. آن زمان تردد دانشجويان توسط مينى بوسهاى بنز و اتوبوسهاى بنز جاده اى انجام مى شد، نه اتوبوسهاى ضعيف شهرى. در هر صورت مشكل از مديرانى است كه عليرغم كهولت، كم دانشى و بى لياقتى زمان امور را در دست گرفته اند و حاضر به رها كردن آن هم نيستند. حال بهايش جان جگرگوشه هاى مردم هم باشد غمى نيست.
علی محمد بیدارمغز
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۶:۳۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۷
سلام. حتی بسیاری از افراد متخصص هم نمی دانند در مواقع حیاتی چگونه سخن بگویند: [...او در جواب گفت که رزیدنت‌های من افراد بسیار ماهری هستند و مجدد از او سئوال کردم که آیا امیدی به بازگشت پسرم هست، این گونه پاسخ داد "مگر من خدا هستم که از بازگشت او سخن بگویم"].
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۷
یعنی یک رییس دانشگاه نمیدونه که جاده کوهستانی یا شیب دار باید گارد ریل داشته باشد؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۷
همان امكاناتى كه براى رياست فقيد مجمع تشخيص خرج كرديد اينجا هم بكنيد لطفا ... اينها جوانان وطن هستند ... به جناب ولايتى هم بگوييد دم شما گرم
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟