تحولات در گذر است و خبر هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبرهایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند. اگر خبر بهماهو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.
رصدخانه «تابناک»؛ جایی است که خبرهایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمیگیرد، برای مخاطبان آماده میکند؛ خبرهایی که گاه به ملاحظه جناحهای سیاسی مورد توجه قرار نمیگیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانهها به حاشیه میروند، ولی همین خبرها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه میکنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصهای از مهمترین اخباری که اطلاع از آنها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار میگیرد و اینک رصدخانه تابناک را میبینید.
«لنزور» و «جیک و پیک» به جای اینستاگرام!
دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه تعداد قابلتوجهی از جامعه مذهبی کشور درباره اینستاگرام انتقاداتی دارند، از جایگزین مشابه داخلی این شبکه اجتماعی با اپلیکیشنهای «لنزور» و «جیک و پیک» سخن گفته است.
همه ۴۱ کارگر بازداشتی گروه ملی اهواز به جز ۷ تن آزاد شدند
فرزانه زیلابی، وکیل مدافع تعدادی از کارگران بازداشتی گروه ملی فولاد اهواز در گفت وگو با ایرنا درباره آخرین وضعیت بازداشت کارگران گروه ملی فولاد اهواز اظهار داشت: بازداشتیهای اخیر این کارگران 41 تن بودند که تاکنون همه آنها به جز هفت کارگر به قید کفالت آزاد شدند. این وکیل دادگستری افزود: از این هفت کارگر، دو نفر در زندان مرکزی اهواز هستند و غریب حویزاوی از بازداشتگاه امنیتی به زندان منتقل شده است. پرونده در شعبه بیستم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب اهواز مطرح و حسب اعلام بازپرس اتهام همه آنها امنیتی است و همین امر مانع وکالت اینجانب در پرونده شده است؛ البته برخی از کارگران بازداشتی آزاد شده، اتهام تفهیم شده به خود را اخلال در نظم عمومی از طریق برگزاری تجمع غیر قانونی اعلام کردند که این اتهام زیرمجموعه اتهامهای امنیتی مشمول تبصره ماده 48 قانون آیین دادرسی کیفری درخصوص وکلای معتمد رئیس قوه قضاییه نیست. مسأله از دو فرض خارج نیست؛ یا اتهام به درستی تفهیم نشده یا آن گونه که موکلانم اظهار داشته اند، اتهام آنها غیر امنیتی است. برای شفاف شدن واقعیت امر این موضوع را از طریق دادستانی پیگیری خواهیم کرد.
خاطره توکلی از مخالفت آیتالله شاهرودی با اقدام سعید مرتضوی
احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با ذکر خاطرهای از زمان ریاست آیت الله هاشمی شاهرودی بر قوه قضاییه، از مخالفت او با یک تصمیم سعید مرتضوی خبر داد. احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با ذکر خاطرهای از زمان ریاست آیت الله هاشمی شاهرودی بر قوه قضاییه، از مخالفت او با یک تصمیم سعید مرتضوی خبر داد. احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت وگو با خبرنگار «انتخاب»، با ذکر خاطرهای از آیت الله هاشمی شاهرودی گفت: آیت الله شاهرودی انسان بسیار باز و روشنفکری بودند. به یاد دارم زمانی سایت الف. توسط آقای مرتضوی فیلتر شده بود؛ در آن زمان من بیانیهای تند علیه این اقدام منتشر کردم و پس از آن هم به خدمت آیت الله شاهرودی رسیدم. توکلی ادامه داد: آیت الله شاهرودی در ابتدا به حرفهای من گوش سپردند و بعد با آقای مرتضوی تماس گرفتند و به او اعلام کردند اقدام به مسدود سازی سایت الف. تصمیم درستی نبوده است و استدلال آقای مرتضوی برای این مورد غلط است و حق با توکلی است؛ پس از آن هم سایت باز شد. او ادامه داد: در مدت کمی هم خدمت ایشان بودم همیشه شاهد بودم نظرات مخالف خود را میشنیدند و جمع بندی میکردند. توکلی همچنین درباره رئیس آینده مجمع تشخیص نیز گفت: به پیشواز انتخاب ریاست مجمع نمیروم و ترجیح میدهم صبر کنم تا خود رهبری در این مورد تصمیم گیری کنند.
اشتباه تاریخی اصلاحطلبان به روایت تاجیک
محمدرضا تاجیک معتقد است که ایران امروز، سرحال نیست تا جایی که هر جمعیت، فرد و نهادی در حال جدا شدن از کارکرد اصلی و ذاتی خود است. کسانی که به مثابه گروههای مرجع نقشآفرینی میکردند به طور فزایندهای در حال مرجعیتزدایی هستند و سنت، عرف و فرهنگ دیرینهای که روحی زیبا به جامعه میداد اندک اندک در حال از دست دادن زیبایی خود است. محمدرضا تاجیک برای رفع این ناخوشاحوالی یک راهحل دارد: «اکنون زمان درنگ ـ به معنی تأمل و توقف نقادانه ـ است. معتقدم اگر باید زمانی را برای درنگ در نظر بگیریم، آن زمان هماکنون است. هماکنون باید به نقد آگاهانه و شجاعانه از خود بپردازیم. هماکنون باید محاسبه نفس داشته باشیم و ببینیم که در این مسیر کجا بیراهه، کجراهه و کجا درست رفتهایم.» اشاره او به نابسامانیهای ذهنی موجود در فضای عمومی و سیاسی کشور است. در تحلیل شرایط جاری کشور میگوید: «میان واقعیت زندگی روزمره مردم و یوتوپیهایی که قرار بود به صورت هتروتوپیا عمل کند، شکاف عمیقی وجود دارد و برای کاهش این فاصله نیازمند یک درنگ تاریخی هستیم.»
او در ادامه هرچند تنها چاره عبور از بحرانها و ابربحرانهای جاری را اصلاحطلبی اعلام کرد، در عین حال به این مسأله هم اعتراف نمود که برخی اصلاحطلبان و جریانهای اصلاحطلب به نام نامی اصلاحطلبی در حال تجارتاند. به اعتقاد این استاد دانشگاه، اصلاحطلبان باید نقش تاریخی خود را در قبال جامعه ایرانی به درستی ایفا کنند. ایفای درست نقش تاریخی از منظر او چیزی نیست جز اینکه اصلاحطلبان از برج عاج گفتمانهای فربه و زیبا پایین بیایند و پایشان را روی زمین بگذارند. به اعتقاد تاجیک رفرمیستهای سیاسی ایران اگر میخواهند، بخشی از حل مشکل مردم باشند، باید در میان مردم و با مردم حرکت کنند. همین است که در ادامه پیشنهاد میدهد تا سران اصلاحات و بازیگران اصلاحطلب فاصله بیشتر شده با دولت مستقر را حفظ کنند و با حسن روحانی و دولت اعتدال، نقادانه رفتار کنند. او البته نقدهای جدی هم به جامعه روشنفکری دارد تا جایی که صریح و بدون لکنت زبان میگوید: «جامعه روشنفکری ایران در تعطیلات تاریخی به سر میبرد.»
دو توئیت جدید ترامپ پس از بازگشت از عراق
تازه همین الان از سفر عراق و آلمان به خانه برگشته ایم. از یک چیزی مطمئنم و آن اینکه نمایندگان کشورمان افرادی باورنکردنی هستند- مردم می دانند چگونه پیروز شوند! دموکرات ها بالاخره فهمیدند که ما نیاز مبرم به دیوار امنیتی در مرزهای جنوبی داریم؟ نیاز به توقف مواد مخدر، قاچاق انسان، باندهای جنایتکار و گانگستر و جلوگیری از ورودشان به کشور داریم؟ آیا دموکرات ها فهمیدند که اغلب کسانی که دستمزد نگرفتهاند، دموکرات هستند؟
پیگیری خانواده سیدامامی در پرونده شکایت از صداوسیما
وکیل مدافع اولیای دم کاووس سیدامامی از متهمان پرونده محیط زیست از ارائه تقاضای موکلانش به شعبه بازپرسی دادسرای کارکنان دولت مبنی بر احضار مجدد مسئولان صدا و سیما و تلاش برای رفع ممنوع الخروجی مادرشان خبر داد. پیام درفشان روز پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا با اشاره به شکایت اولیای دم سیدامامی از رئیس، معاون سیاسی و مدیر شبکه دوم صدا و سیما و همچنین تهیه کننده برنامه خبری 20:30 به خاطر پخش برنامه ای با نام «منطقه ممنوعه» اظهار داشت: بعد از طرح این شکایت، یک مرتبه نماینده حقوقی صدا و سیما در شعبه بازپرسی حضور یافت و رونوشتی از مستندات ما دریافت کرد تا به آنها پاسخ بدهد. این وکیل دادگستری افزود: در آخرین مراجعه ای که به شعبه بازپرسی دادسرای کارکنان دولت داشتیم، طی لایحه ای از بازپرس پرونده تقاضا کردیم، نماینده حقوقی یا مسئولان صدا و سیما که مورد شکایت قرار گرفته، برای پاسخگویی مجدد در دادسرا حضور یابند.
رکورد شکنی مجدد آمازون به مناسبت کریسمس
شرکت آمازون اعلام کرد، به مناسبت سال جدید میلادی رکوردهایی بی نظیر ثبت کرده است؛ رکوردهایی که پیش از این و در سال گذشته میلادی نیز مشابهشان ثبت شده بود. به گزارش سرویس آی تی و فناوری انتخاب، آمازون اعلام کرده که به مناسبت تعطیلات سال نو میلادی، ده ها میلیون تن به عنوان مشترکین جدید این غول خرده فروشی آنلاین نام نویسی کرده اند. بر این اساس میلیون ها مشتری برای نخستین بار در سراسر جهان از سرویس های آمازون استفاده کرده اند که در مقایسه با سال گذشته میلادی رکوردی خیره کننده است.
با قلدری دانشگاه علوم تحقیقات را گرفتند و ساختند
خرم، وزیر سابق راه و ترابری گفت: زمین دانشگاه علوم تحقیقات را خارج از ضوابط قانونی در ارتفاع ۱۸۰۰ متری، قلدرمآبانه تصرف کردند و ساختند و به این قلدری هم افتخار میکردند. محل احداث دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات در منطقه ۵ تهران یکی از بدترین مکانهای استقرار در جهان است. طبق اصول شهرسازی، محیط دانشگاه و اطراف آن حتماً باید برای عبور پیاده، دوچرخه و خودرو شیب ملایم داشته باشد و به هیچ عنوان نباید در محیط ناهموار اینچنینی اقدام به ساخت و ساز کرد. اساساً ساخت وساز در شیب بالای ۵ درجه خطرناک است، این دانشگاه با شیبهای غیرمجاز در نقطه ارتفاعی در منطقهای برفگیر و دارای یخزدگی ساخته شده است. وقتی آنجا یخبندان میشود، آدم پیاده هم سر میخورد، چه برسد به ماشین.
انتقاد یک نماینده مجلس از غیر قابل نظارت بودن دانشگاه آزاد
عبدالکریم حسین زاده در تویتر خود نوشت: دانشگاهآزاد از نظارتناپذیرترین سازمانهاست، اگر زیر نظر وزارت علوم بود امکان استیضاح داشتیم. فرضاً اتوبوس فرسوده بود و راننده کارت سلامت نداشت، باز هم مقصر نیستند. مقصر شمایید که به وظیفه خود عمل نکردید و غیرقابل نظارت هستید. شرممان که در مرگ فرزندانمان هم عذرخواهی بلد نیستیم. حدود دو میلیون دانشجو در دانشگاه آزاد در حال تحصیل هستند و نه تنها که هاشمی حتی اگر خاتمی هم رئیس آنجا بود، دانشگاه آزاد باید زیر نظر وزارت علوم باشد تا ملت و وکلای ملت بتوانند ابزار نظارتی داشته باشند.
وزیر اقتصاد مانع اعمال نفوذ «حسین فریدون» در چینش هیأت مدیره ها شود
ابوترابی، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس با اشاره به برخی اخبار مبنی بر اعمال نفوذ «حسین فریدون» برای چینش ترکیب هیأت مدیره برخی بانکها، گفت: متأسفانه یکی از مدیران منسوب به وی که مدیرعامل یکی از بانکهای بزرگ هم شده بود توسط فریدون سفارش شده و با اعمال نفوذ وی بر آن صندلی نشسته بود. به فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد توصیه میکنم صادقانه با مردم درمورد فشارهای وارده حرف بزند تا مانع حضور افراد فاقد اهلیت در سیستم پولی و بانکی شود. نباید اجازه دهیم افراد از نفوذشان برای تعیین اشخاصی که اهلیت حضور در هیأت مدیره بانکها و سیستم پولی را ندارند سواستفاده کنند. /فارس
استعفا و عذرخواهی هم بلد نیستید؟
عصر ایران نوشت: هرچه منتظر ماندم تا خبر استعفایی، عذرخواهی از مسؤولان دانشگاه آزاد و کشور بابت حادثه واژگونی اتوبوس دانشگاه علوم تحقیقات به گوشم برسد، نرسید که نرسید. نمیدانم دیگر چه اتفاقی باید میافتاد که حضرات مسئول در این ماجرا، قلم به دست میگرفتند و استعفا نامه خود را مینوشتند و در برابر مردم خم میشدند و عذرخواهی میکردند. به خدا خسته شدهایم. مدیریت که بلد نیستید که اگر بلد بودید، ما شاهد این چنین حوادث تلخی نبودیم، آیا عذرخواهی و استعفا هم بلد نیستید؟
دینداری ما کاریکاتوری است؛ همه دنبال کاسبی هستیم
سیدحسن خمینی گفت: اگر حجاب سیاست، حکومت و انقلاب شخصیت امام را نپوشانده بود، چهره علمی ایشان مشخص تر می شد. او گفت: اعجاز سخن امام در رجوع به ادلّه نبود، بلکه در آن بود که به علل مراجعه می کرد. امام دردها را نشان می داد و خودش نیز دوای درد شد. ما مقدار زیادی گرفتار ادلّه شده ایم، در حالی که باید به علل بپردازیم. دینداری ما کاریکاتوری است و تناسب ها در آن بر هم ریخته است. آیا واقعا قبح اعمال در نگاه ما به همان اندازه است که شریعت می گوید؟! الغیبه اشدّ من الزنا. اگر کسی به خمر لب زده باشد، هرگز با او رفاقت نمی کنیم، اما یقین دارم پشت سر کسی که پنج دقیقه قبل غیبت کرده نماز هم می خوانیم. آیا توانسته ایم حبّ نفس را از دنیای خودمان دور کنیم؟! همه دنبال کاسبی هستیم. همه آنچه که مردم از ما انتظار دارند، آن چیزی نیست که در کتاب ها می خوانیم. امروزه با جامعه ای مواجه شده ایم که انتظارات آن فراتر از چیزی است که ما در کتاب ها می خوانیم؛ مشکل از کسانی است که اینها را باید به ما یاد می دادند و ندادند. /انتخاب
کنایه عباس عبدی به کیهان در ماجرای اتوبوس علوم تحقیقات
غباس عبدی در توییتر خود نوشت: بدشانسی دانشجویان دانشگاه آزاد در این است که اگر حادثهای برایشان رخ دهد،که داد،اصولگرایان عزیز بی خیال آنان میشوند. از نظر اینان ارزش جان ۱۰ دانشجوی نخبه بالای کارشناسی به اندازه مرگ یک کودک پناهجو در آمریکاست. میگویید نه؟ به این دو عکس که دو روز متوالی یک روزنامه انقلابی است نگاه کنید.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.