گزارش «تابناک» از تدریس مربیگری، داوری، مبارزه با تبانی، قوانین قرارداد‌ حرفه‌ای و ... در یک همایش پزشکی(!)؛

دکان سه نبشی به نام «کنگره فوتبال کلینیک»/ ماجرای خانم دکتر ایرانی و کارلوس کی روش!

ایفمارک که با بودجه ارزی اختصاصی فیفا برای استفاده‌های پزشکی فوتبالیست‌های ایرانی در درجه اول و سایر ورزشکاران در اولویت بعدی تأسیس شده، امروز توسط خانمی مدیریت می‌شود که سابقه دو درگیری بزرگ با کی روش را دارد. او اخیرا به اسم کنگره فوتبال کلینیک، پا در کفش حقوق انحصاری فدراسیون فوتبال کرده و با جذب حامی مالی، همایشی راه انداخت که درباره مدیریت فوتبال، مربیگری، رسانه، امور حقوقی و سایر مسائل بی ربط با حوزه اختیاراتش ...
کد خبر: ۸۶۵۰۱۷
|
۰۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۷:۴۶ 30 December 2018
|
35418 بازدید
|

در روز‌های شلوغ فدراسیون فوتبال ایران، که این روز‌ها از ماجرای بازنشستگی و استعفای چندین مدیرِ پابه سن گذاشته اش گرفته تا تدارک تیم ملی فوتبال برای حضور در جام ملت‌های ۲۰۱۹ آسیا، درگیر حواشی ریز و درشت است، اخباری از سوءاستفاده برخی چهره‌های به حاشیه رانده شده به گوش می‌رسد که به بهترین نحو از جو متلاطم موجود استفاده کرده و در دکان سه نبش خود، مشغول کاسبی از حقوق انحصاری فدراسیون شده اند.

به گزارش «تابناک ورزشی»؛ در حالی که همه فکر و ذکر رسانه‌های معتبر و رسمی کشور در حوزه فوتبال معطوف به اختلافات کی روش و مخالفانش بر سر امکانات و نتایج تیم ملی است و یا نحوه خروج بازنشستگان پرتعداد از فدراسیون فوتبال، دخالت وزیر ورزش در قبال این تغییرات و موضع فیفا، توجه مطبوعات را به خود مشغول کرده است، یکی از عناصر جنجالی فوتبال ایران موفق شده با نام یک «همایش پزشکی»، پای را از حیطه اختیاراتش فراتر گذاشته و درآمد قابل توجهی کسب کند که فدراسیون فوتبال از آن بی اطلاع است.

اما ارائه راهکار‌هایی برای جلوگیری از تبانی در فوتبال، داوری فوتبال ، کارگاه آموزشی در خصوص فوتبال پایه، تدریس جدیدترین تاکتیک‌های فوتبال دنیا و تدریس آخرین قوانین قرارداد‌های حرفه‌ای فوتبال، چه ربطی با مسائل پزشکی فوتبال داشته و دارد؟!

دکان سه نبشی به نام «کنگره فوتبال کلینیک»/ ماجرای خانم دکتر ایرانی و کارلوس کی روش!بخشی از برنامه غیرپزشکی کنگره فوتبال کلینیک به اعتراف برگزارکنندگان

 

کنگره‌ای پر از ابهام و رانت‌های عجیب و غریب بدون مجوز فدراسیون فوتبال

دو روز پایانی فصل پاییز ۹۷، کنگره‌ای پر حرف و حدیث با تبلیغات وسیع در فضای مجازی با نام «فوتبال کلینیک» در تهران برگزار شد که «ایفمارک» خود را برگزار کننده آن معرفی کرد؛ اما با مطالعه موضوعات این کنگره، علامت سؤالی بزرگ در ذهن مخاطبان تخصصی فوتبال شکل گرفت.

ایفمارک یا همان «مرکز پزشکی عالی فیفا» در ایران این کنگره را ساماندهی و مدیریت کرده، ولی ایراد بزرگ آنجاست که این مرکز ـ که دایره مسئولیت و اختیاراتش محدود به حوزه پزشکی، و علوم مرتبط با درمان آسیب‌های فیزیکی و روحی-روانی و بازتوانی فوتبال است ـ به خود اجازه داد، پا در کفش سایر حوزه‌های تخصصی فوتبال کند و به جز حوزه سلامت برای جذب مقالات در مسائل تاکتیکی و فنی، مدیریت فوتبال، تکنولوژی، مربیگری، آنالیز و حتی رسانه و مدیا، فراخوان مقاله بدهد!

یکی از مقامات رسمی ارشد فدراسیون فوتبال به تابناک گفته که این همایش هیچ مجوزی از فدراسیون فوتبال نگرفته و برگزاری چنین رویدادی در حوزه فوتبال، نیاز حتمی به اجازه نامه کتبی از رئیس فدراسیون فوتبال یا شخص دبیرکل دارد که چنین مراحلی در مورد این همایش طی نشده است.

ایفمارک در سایتی که برای این کنگره ایجاد کرده، مدعی شده است، این مأموریت از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا به این مرکز پزشکی داده شده که این کنگره را برگزار کرده و به شرکت کنندگان گواهینامه تخصصی اعطا کند! به همین راحتی، یک مرکز پزشکی که با تلاش دیپلماتیک و پشتیبانی فدراسیون موفق به اخذ مجوز تأسیس در ایران شده و با بودجه و کمک‌های متعلق به فدراسیون فوتبال ایران بر پا شده است، در صدد دور زدن فدراسیون برآمده و با سوءاستفاده از نظارت ناکافی مدیران ارشد فوتبال کشور، چنین حقی را برای خود قایل شده که در مسائلی که ربطی به مأموریت‌های تعریف شده برای آن ندارد، ایفای نقش کند؛ هرچند هنوز اسناد مالی این رویداد و تراز سود حاصله از آن مشخص نیست که خود جای بحث مفصل دارد.

جزیره زهره هراتیان و جنگ تمام عیار کی روش برای قطع سودجویی‌ها

با مطالبی که در بالا گفته شد، متوجه شدیم مرکزی به نام «ایفمارک» که قاعدتا نمی‌تواند خود را مستقل از فدراسیون فوتبال و جزیره‌ای خودمختار بداند، به بهانه تبادل دانش و اطلاعات بین اهالی و کارشناسان حوزه‌های مختلف فوتبال، اقدام به برگزاری یک همایش به اصطلاح علمی کرده است.

اما ایفمارک چگونه سر زبان‌ها افتاد و چرا باید نام رئیس آن که یک خانم ایرانی است، دهان به دهان اهالی فوتبال بچرخد؟

شاید اکنون بتوان با بررسی جنجال قبلی ایفمارک علیه تیم ملی و سرمربی پرتغالی اش قبل از جام جهانی، ریشه عصبانیت کی روش از تحرکات برخی افراد را بهتر درک کرد. شاید در آن زمان خیلی‌ها دلیل گردوخاک کی روش را «مالکیت ایفمارک» و اختصاص آن به تیم ملی فوتبال بزرگسالان قلمداد می‌کردند، ولی امروز می‌توان به خوبی درک کرد که مشام تند این مربی حرفه‌ای به خوبی بو برده بوده که مسئولان این مرکز پزشکی ورزشی، دنبال چیزی بیش از حد و اندازه اختیارات خود هستند.

ایفمارک که با بودجه قابل توجه و اختصاصی فیفا برای استفاده فوتبالیست‌های ایرانی در درجه اول و سایر ورزشکاران در اولویت بعدی تأسیس شده است، برای مدتی محل رفت وآمد عوام و بیماران بعضا پابه سن گذاشته و بی ارتباط با فوتبال شد و کی‌روش با دیدن این وضع اصرار داشت که مردم عادی می‌توانند در مراکز عمومی‌تر به درمان خود مشغول شوند، نه اینکه به مکانی پا بگذارند که برای درمان آسیب‌های ورزشی ستاره‌ها و ملی پوشان ساخته شده است. کی روش برای طرح ریزی این مرکز زحمات زیادی کشیده بود و حق داشت به نیت و اهداف منفعت طلبانه برخی معترض شود؛ رفتاری که امروز توسط ایفمارک به اسم یک کنگره علمی تکرار شده است.

پرونده درآمد حاصله از بیماران خصوصی مراجعه کننده به مرکز تخصصی پزشکی ایفمارک هنوز بسته نشده و هراتیان اعلام کرده بود مبالغ کسب شده را برای همین مرکز در قالب خربد ابزار و امکانات خرج کرده است. اما این تنها ماجرای هراتیان نبود، چون گفته می‌شد پولی که ایران از فیفا به عنوان پاداش جام جهانی ۲۰۱۴ طلب داشت، توسط ایفمارک مفقود شد. هنوز مرجعی پیدا نشده تا این موضع را پیگیری کند که هراتیان کجای فوتبال ایران قرار دارد؟ با چه جسارتی پولی که قرار بوده به ملی پوشان فوتبال برسد و یا صرف آماده سازی تیم شود، به حساب ایفمارک هزینه شده؟

دکان سه نبشی به نام «کنگره فوتبال کلینیک»/ ماجرای خانم دکتر ایرانی و کارلوس کی روش!

«قلعه لیان شاپوی ایفمارک» میزبان مدیران برکنار شده فدراسیون

ابهام بزرگ بعدی، ترکیب سخنران ها و اساتید حاضر در این همایش است که اغلب از میان چهره های منتقد فدراسیون فوتبال گزینش شده اند؛ مثلا روزبه وثوق احمدی، تنها چند روز پس از استعفا از ریاست کمیته تعیین وضعیت فدراسیون فوتبال و اتخاذ موضع مخالف در رسانه ها، در کنگره «فوتبال کلینیک» درباره مسائل مربوط به این کمیته سخنرانی کرده است و به نوعی گزارش عملکردی از دوره خودش همراه با طرح برخی کنایه ها ارایه کرد! او آشنایی با قراردادهای حرفه‌ای فوتبال را در این همایش پزشکی تدریس کرد!

علیرضا اسدی، مدیرعامل فعلی باشگاه تراکتورسازی و دبیرکل سابق و عزل شده فدراسیون فوتبال، دیگر چهره دارای زاویه با فدراسیون فعلی است که در این همایش زبان به نطق گشود. فریده شجاعی، نایب رئیس سابق فدراسیون فوتبال ـ که مجبور به استعفا از پست خود شده بود ـ هم دیگر مدعو و سخنران این همایش خوانده شد.

خانم زهره هراتیان، نام همسر خودش هومن افاضلی را نیز در میان سخنرانان این همایش جای داده تا وی که از عضویت کمیته فنی فدراسیون فوتبال کنار گذاشته شده بود، بدون کارنامه ای روشن در فوتبال و سابقه موفقیت حتی در یکی از تجربیات مربیگری اش، مربیگری را برای حضار تدریس کند! وقتی از حضور برانکو ایوانکوویچ در این همایش هم باخبر شوید پازل روابط حسنه هومن افاضلی با سرمربی کروات پرسپولیس و دلیل درگیری های زهره هراتیان با کی روش در مغزتان تکمیل می شود. در میان سخنران های این کنگره پرابهام، نام میرشاد ماجدی و مرتضی محصص، مسئول دو کمیته حساس در فدراسیون فوتبال هم دیده می شد تا به مخاطبان رسمیت این کنگره را ثابت کند. البته حضور صادق درودگر مسول بازاریابی فعلی سازمان لیگ در این همایش چندان عجیب نیست و در واقع اگر نام او در لیست این همایش دیده نمی شد باید شگفت زده می شدیم چرا که درودگر عادت ندارد دست رد به سینه هیچ دعوت و جریانی در فوتبال بزند.

فراخوان مقاله با کدام مجوز و معرفی هیأت داوران به انتخاب چه مرجعی؟

حضور علی اکبر طاهری، مدیرعامل اسبق باشگاه پرسپولیس هم که با شاهکار تاریخی اش این تیم را به قعر چاه محرومیت بین المللی انداخت و هنوز هم ابهامات مالی دوران مدیریتش ادامه دارد، به عنوان «عضو هیأت داوران» در این همایش، باعث تعجب و مضحکه شد.

کسی که عمر مدیریتی اش در فوتبال به دوسال هم نرسید و به رغم برخورداری از بودجه ای نجومی با اشتباه مدیریتی بزرگش، بزرگترین بخت قهرمانی یک تیم ایرانی در لیگ قهرمانان را از بین برد، چگونه می تواند در جایگاه استاد و کارشناس مقالات تخصصی فوتبال را تجریه و تحلیل کرده و آنها را قضاوت کند؛ هرچند وقتی برگزارکننده همایش تا این حد بی ربط و خارج از موضوع باشد، وقوع چنین گاف هایی عجیب نیست!

First-Football-Clinic-International-Congress-2017---Picture17

در سایت برگزاری این کنگره، هیچ نامی از ترکیب هیأت داوران مشخص و منتشر نشده و مخاطبان در یک برنامه تلویزیونی متوجه شدند، طاهری که مدت هاست از دست رسانه ها فراری بوده و پاسخگوی افتضاح رقم خورده در پرسپولیس نبود، داور این همایش بوده است!

قرارداد اسپانسر و جمع شهریه این همایش چقدر بوده و کجا گزارش شده است؟  

به نظر می رسد ماجرای بهره برداری رایگان از حقوق فوتبال بدون پرداخت حق فدراسیون فوتبال پایان ندارد. بعد از پرونده های حق پخش تلویزیونی لیگ برتر، امتیاز تبلیغات محیطی فوتبال ایران، فروش اقلام و البسه با نام و نشان فدراسیون و تیم های باشگاهی و ... حالا شاهد دست درازی به حوزه های تازه ای از حقوق فوتبال هستیم که فدراسیون فوتبال هم در قبال آن سکوت کرده است و این خود شائبه های جدی ایجاد می کند!

به نظر می رسد، مدیریت ایفمارک در پی برندسازی خصوصی با استفاده از نام مرکزی است که به نام فدراسیون فوتبال ایران از فیفا مجوز گرفته است. اینکه ایفمارک با مدیریت شخصی دارای زاویه با تشکیلات فدراسیون، با یک شرکت خصوصی به نام «مؤسسه آموزش عالی آزاد اندیشه معین» قراردادی امضا می کند و با جذب اسپانسر و حامی مالی و بدون اینکه اسناد دریافت ها را به فدراسیون ارایه دهد، مستقیم یا با واسطه اقدام به دریافت شهریه از شرکت کنندگان می کند، همه نشان دهنده برنامه مدون برای بهره برداری مجانی از حقوق انحصاری فدراسیون فوتبال است.

دکان سه نبشی به نام «کنگره فوتبال کلینیک»/ ماجرای خانم دکتر ایرانی و کارلوس کی روش!

در این میان زمزمه هایی مبنی بر دخالت سازمان لیگ در برگزاری این همایش شنیده می شود که حتی در صورت صحت این ادعا، باز هم نمی تواند دلیلی قانع کننده و کارشناسی باشد، چون سازمان لیگ به عنوان یک مؤسسه خصوصی ثبت شده در سازمان ثبت شرکت ها، اجازه فروش امتیازات فدراسیون را ندارد و تنها می تواند در زمینه مسابقات لیگ برتر فعالیت کند.

دکان سه نبشی به نام «کنگره فوتبال کلینیک»/ ماجرای خانم دکتر ایرانی و کارلوس کی روش!

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۱۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
باز بگن کی روش فقط اعتراض میکنه.
پاسخ ها
احسان
| Germany |
۲۲:۴۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
کی روش دلسوزترین و سالمترین فرد تو این فوتباله و وقتی رفت تازه میفهمیم چی میگفته.این خانم هراتیان رو یکی جلوشو بگیره تروخدا،داره عملا با اون شوهرش که حتی نفت تهران هم اخراجش کرد چپاول میکنن این فوتبالو
مسلمان واقعی
|
Sweden
|
۲۰:۵۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
از من هم دعوت کردند که بروم و در باره ذکر مصیبت در کربلا سخنرانی کنم. اما چون وقت اضافه کم بود گفتم خود شون مجلس را گرم کنند.
ناشناس
|
Canada
|
۲۱:۲۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
تو این جماعت انتظار بیشتری داشتی ، اشتباه می کنی داداش، اینجا مدینه فاضله که نیست هیچ، آخرت کفاره
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۲:۳۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
تقصیر اصفهانی هاست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
اقای مایلی کهن ساکتند
سبوس برنج شمال
|
United States of America
|
۲۱:۳۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
جوانان ما الکی وقتشون صرف تحصیل کردند
و حالا باید مدرکشونو بزار جلوی آفتاب











از اون طرف یه سری افراد کم سواد شدن فوتبالیست حرفه ایی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
انچه کی روش دید و ما ندیدیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
كيروش از اول بو برد و چين جماعت خوب شناخت ، پول خوب ميگيره ولي يك كار نادرست ازش نديدن اگه اعتراض هم ميكنه بخاطر همين كاراس كه پول در جاي خودش بايد خرج كرد و براي فوتبال ، دمشگرم ، البته باز يه عده چشماشون رو ميبندن و واقعيت نميخوان قبول كنن ميان از سركينه بهش ميتازن .
بايد فكر اساسي كرد دستگاه هاي نظارتي خيلي ضعيف عمل ميكنن كه يه عده سودجو و فرصت طلب اينجوري جولان ميدن .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
داریم بد جوری به سمت بدبختی حرکت میکنیم. در همه جوانب . این هم یکیش
بماند
|
Turkey
|
۰۰:۲۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۰
خواهشاسازمان های مربوطه ونظارتی درباره برگزارکنندگان تاجر!واساتیدبسیارمجرب!این همایش دورهمی!ورودکنند۰
ناشناس
|
Germany
|
۰۸:۴۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۰
شما از خودتان شروع کنید
گر حکم شود که مست گیرند در شهر هر آنکه که هست گیرند
یعنی شما و همه شما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟