کمتجربگی و نداشتن امکانات اولیه برای شروع زندگی در ازدواج دانشجویی، این سؤال را پیش میآورد که آیا ازدواجهای دانشجویی پایدار هستند؟
به گزارش آنا، محسن محمدی، در ازدواج دانشجویی حداقل یکی از زوجها دانشجو هستند؛ کمتجربگی و نداشتن امکانات موردنیاز برای شروع زندگی، این سؤال را پیش میآورد که آیا ازدواجهای دانشجویی پایدار هستند؟ راهکار پایداری این ازدواجها چیست؟
میزان طلاق در ازدواج دانشجویی کمتر از میانگین کشوری است
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها درباره میزان طلاق در ازدواجهای دانشجویی بیان کرد: مطالعه جالبی روی پایداری ازدواج دانشجویی صورت گرفته و بر اساس آمارهایی که از سازمان ثبتاحوال دریافت شده است، بسیاری از ازدواجهای دانشجویی در ۲۱ دوره اخیر با موفقیت همراه بوده و بالاتر از میزان پایداری خانوادههای عادی بوده است.
رستمی ادامه داد: دو پایش روی ازدواج دانشجویی صورت گرفته است که در پایش اول بهصورت مستقیم با یک هزار و ۶۱ زوج تماس گرفتهشده و تنها کمتر از دو درصد ازدواجهای دانشجویی به طلاق منتهی شده بود و بالای ۳۰ درصد نیز دارای فرزند هستند.
وی عنوان کرد: در دومین پایش نیز که از طریق سازمان ثبتاحوال صورت گرفت و اطلاعات ۳۰۰ هزار زوج بررسی شد، این زوجها در حدفاصل سالهای ۸۵ تا ۹۶ ازدواج کردهاند و در این نمونه تنها ۷ درصد ازدواجها به طلاق منتهی شده است.
یکی از باثباتترین خانوادهها، متشکل از ازدواج دانشجویی هستند
عضو هیئتعلمی گروه معارف اسلامی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز دراینباره گفت: بر اساس نظرسنجیهای علمی، یکی از باثباتترین خانوادهها در مملکت ما خانوادههایی هستند که در طرح ازدواج دانشجویی شرکت کرده بودند.
حجتالاسلام احمد ترابی به مطالعات انجامشده اشارهکرده و تصریح کرد: پایداری ازدواجهای دانشجویی از دو طریق بررسیشده؛ یکی از طریق مطالعات سازمان ثبتاحوال و دیگری از طریق نظرسنجیهای نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها.
سه شرط استحکام و پایداری ازدواج
حجتالاسلام محمدمهدی ماندگاری شرطهای استحکام و پایداری ازدواج را اینگونه تشریح کرد: اگر زوجهای جوان سه اصل فهم درست از دین، احترام به قانون شرع و استقامت در برابر سختیها را در زندگی خود رعایت کنند، سعادتمند خواهند شد.
این کارشناس خانواده اضافه کرد: سه شاخصه مهمترین، بیشترین و زیباترین فهم عبارتاند از فهم جامع که هم ظاهر و هم باطن را به ما نشان دهد، فهم کامل، هم جزء و هم کل را بگوید؛ هم حق و هم تکلیف را بگوید و فهمی که باید دائمی و بهروز باشد.
ماندگاری با اشاره به مشکلات موجود در جامعه تأکید کرد: اگر امروز سن ازدواج در کشور بالا است و کشور امروز با تهدید کمبود جمعیت روبهرو است، به دلیل درک ناقص و فهم نادرست از دین است.
وی در پایان تصریح کرد: اگر انسانها به قانونی که خداوند در زمین وضع کرده است احترام بگذارند، دچار خسران و محرومیت نخواهند شد.