ادعایی که یکی دو روز پس از حادثه در سخنان برخی مسئولان مردود خوانده شده بود، حالا رسما تکذیب شده تا این سوال کماکان پابرجا باشد که منبع این ادعا چه بوده و چگونه چنین منبع نامطمئنی، مرجع خبر شده است؟
به گزارش «تابناک»، ساعتی از انتشار خبر واژگونی اتوبوس در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد در تهران نگذشته بود که حجت الاسلام ابراهیم کلانتری، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی علت این حادثه را به نقل از شاهدان عینی، سکته راننده اتوبوس اعلام کرد.
خبری که نقل آن توسط این مقام عالی رتبه دانشگاه آزاد، آن هم به خبرگزاریها و رسانههای مختلف، حکایت از قابل اعتنا بودنش داشت، هرچند این سوال را به ذهن متبادر میکرد که چگونه در آن زمان کوتاه و رویداد هولناکی که در حال وقوع بوده، سکته کردن راننده تشخیص داده شده است؟
ابهامی که با توجه به جان باختن چند تن از سرنشینان اتوبوس در همان زمان واژگونی، پررنگتر جلوه میکرد و سکته راننده را ادعایی گزاف و البته قریب به کذب جلوه میداد. ادعایی که امثال ماموران اورژانس هم بعید میدانستند ریشه در واقعیت داشته باشد، اما طرح آن از زبان معاون دانشگاه مانع از تکذیب صریحش میشد.
اتفاقی که در روزهای بعد رخ داد تا همگان دریابند ادعای طرح شده توسط کلانتری صحت نداشته و آنچه این رویداد را رقم زده، نقص فنی اتوبوس بوده که عواملی مانند شیب زیاد راه و ناایمن بودن آن، موجب شده به خلق فاجعه، آن هم با این ابعاد بزرگ منجر شود. اشکالاتی که به سرعت رفع آنها در دستور کار قرار گرفت.
این در حالی است که معاون یاد شده ترجیح داد در خصوص خبری که به رسانهها داده بود، سکوت پیشه نماید، تا شاید اوضاع به روال سابق بازگردد و به رسم مالوف ایرانیان، همه چیز از یاد و خاطر همه برود. اتفاقی که تا به امروز خوب و مطابق برنامه پیش رفته بود تا اینکه گزارش پزشکی قانونی منتشر شد.
گزارشی که در آن سکته راننده اتوبوس حامل دانشجویان تائید نشده و درباره علت فوت راننده این گونه اظهار نظر شده است که «نتیجه آزمایشها، نشانهای از سکته قلبی راننده را نشان نمیداد»؛ آزمایشهایی که پزشکی قانونی تاکید کرده نتایج آنها به دادگاه اعلام شده و احتمالا درباره آن در آینده بیشتر خواهیم شنید.