ورود سلاحهای پیشرفته آمریکایی به پایگاه هوایی «عینالاسد» در عراق، دیدار بولتون با نتانیاهو در تلآویو، نهایی شدن سند جامع همکاری های راهبردی ایران و افغانستان، نشست اتحادیه عرب برای ازسرگیری روابط عربی با دولت سوریه و تشدید تدابیر امنیتی در نوار مرزی عراق ـ سوریه، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به پیاده شدن 25 هزار نظامی آمریکا در کویت نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ منابع کویتی از مشارکت بیش از 25 هزار نظامی آمریکایی در مانور و رزمایش های نظامی در شمال کویت خبر می دهند.
این منابع می گویند، نیروهای نظامی از بخش های مختلف ارتش آمریکا در این مانورها مشارکت دارند. این نیروها در پایگاه های مختلف آمریکا درکویت به ویژه پایگاه «الدوحه» نزدیک مرزهای عراق مستقر هستند.
رسانه های عراق روز جمعه به نقل از منابع کویتی اعلام کرده بودند، آمریکا پس از سال ها برای نخستین بار نزدیک مرزهای جنوبی عراق در حال برگزاری مانور نظامی در خاک کویت است.
روزنامه کویتی الرای به نقل از منابع آمریکایی مستقر در کویت نوشت، نیروهای آمریکایی مستقر در این کشور برای نخستین بار پس از سال ها، مانور و تحرکات نظامی در خاک کویت را آغاز کردند.
نیروهای آمریکایی در کویت شروع به اجرای مانورهای آموزشی با هواپیماهای امدادی و هلی برن بالگرد نظامی از نوع (بلک هوک UH-60L) با هدف تخلیه پرسنل نیروی دریایی بازگشته از عملیات کرده اند.
گزارش حاکی است که این مجموعه از نیروها با نام «گردان چارلی» و از نیروی هوایی ایالات مینسوتا و کانزاس هستند.
این نیروها در چارچوب پشتیبانی از دو عملیات «عزم جدی» و «سپر اسپارت» است که نیروهای آمریکایی از سال 2014 در منطقه خاورمیانه در حال اجرای آن هستند.
الرای کویت از قول بیانیه «ناتان بر» فرمانده این گردان نقل کرده بود، این نیروها به محض ورود به کویت، تحرکات و رزمایش میدانی خود را ـ که از پایگاه بوهرینگ و سایر پایگاه های نزدیک خود آورده و نیز یگان هایی از نیروهای زمینی ارتش کویت ـ در دشت الادیرع آغاز کرده اند.
آمریکا چندین پایگاه نظامی در کویت دارد که از جمله آنها پایگاه الدوحه، مهمترین پایگاه این کشور در کویت است. این پایگاه در شمال غرب شهر کویت و 60 کیلومتری مرز عراق واقع است.
ورود سلاحهای پیشرفته آمریکایی به پایگاه هوایی «عینالاسد» در عراق
یک منبع آگاه نظامی عراق از رسیدن تجهیزات نظامی پیشرفته آمریکایی به پایگاه هوایی «عین الاسد»، در غرب استان «الانبار» که محل حضور نظامیان آمریکایی است، خبر داد.
وی در گفتوگو با خبرگزاری عراقی «واع»، اظهار داشت: شماری از جنگندههای آمریکایی حامل اسلحه و تجهیزات نظامی، وارد پایگاه هوایی عینالاسد واقع در ناحیه «البغدادی» در شهرستان «هیت» در غرب شهر الرمادی شدند. هنوز دلیل پرواز این جنگندهها و جزئیات سلاحهایی که گفته میشود، پیشرفته است، مشخص نیست.
این منبع اطلاعات نظامی عراق گفت: این در حالی است که چند روز پیش نیز، شمار زیادی از خودروهای نظامی آمریکایی وارد پایگاه هوایی عین الاسد شدهاند. نیروهای آمریکایی در انتقال تجهیزات نظامی به مناطق استقرارشان در عراق، از شرکتهای امنیتی کمک میگیرند و نظامیان نیز با هواپیما به مقرهای مختلف اعزام میشوند.
پایگاه هوایی عینالاسد عراق، 26 دسامبر 2018، تنها چند روز پیش از سال نو میلادی، میزبان «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا بود. وی در سخنانی تأکید کرد که مطلقا قصد ندارد از عراق عقبنشینی کند.
رئیس جمهور آمریکا در ادامه این اظهارات، بار دیگر تصمیمش برای خارج کردن نیروهای آمریکایی از سوریه را مورد تأکید قرار داد و گفت: «وظیفه آمریکا ساختن کشورها نیست و این کار را باید کشورهای ثروتمند انجام دهند. داعش شکست خورده و خلیفه رفته است و اگر نیاز باشد، عملیاتی در سوریه انجام دهیم از پایگاه نظامیان آمریکایی در عراق این عملیات انجام خواهد شد».
دیدار بولتون با نتانیاهو در تلآویو
مشاور امنیت ملی آمریکا روز شنبه برای بررسی تصمیم دولت این کشور درباره عقبنشینی از سوریه وارد تلآویو شد.
قرار است، جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا امروز یکشنبه با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیویستی دیدار کند و سپس دوشنبه راهی ترکیه شود.
روزنامه یدیعوت آحارونوت گزارش داد، تصمیم واشنگتن برای خارج کردن نیروهایش از سوریه از جمله مسائلی است که قرار است بولتون در دیدار با مسئولان صهیونیستی و ترک مورد بررسی قرار دهد.
در ادامه این گزارش آمده است که سفر بولتون به فلسطین اشغالی در راستای زمینهسازی برای سفر مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا صورت می گیرد که قرار است اواخر هفته آینده آغاز شود و پامپئو در جریان آن به کشورهای مصر، اردن، عربستان، امارات، عمان، قطر و کویت سفر خواهد کرد.
نهایی شدن سند جامع همکاری های راهبردی ایران و افغانستان
سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر خارجه ایران که روز شنبه در سفری یک روزه به کابل رفته بود، در گفت وگو با خبرگزاری صدا و سیما درباره رایزنی ها با مقامات افغان از جمله همتای افغانستانی خود گفت: در این سفر با هم تبادل نظر داشتیم و همدیگر را در جریان آخرین تحولات و موضوعات و دیدارها قرار دادیم.
وی افزود: تصور ما این است که طی ماه های آینده به ویژه تا قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان ما به رایزنی های بسیار جدی و مستمری نیاز داریم.
عراقچی تحولات در منطقه را سریع و مهم خواند و گفت: نیاز داریم مشورت های مستمر داشته باشیم.
معاون سیاسی وزیر خارجه ایران با بیان اینکه بیشتر کمیته های پنجگانه به کار خود پایان داده اند، همچنین اعلام کرد که سند جامع همکاری های راهبردی دو کشور در کمتر از دو هفته آینده نهایی خواهد شد.
عراقچی با تأکید بر اهمیت همکاری های اقتصادی با افغانستان افزود: هم اکنون حجم صادرات جمهوری اسلامی ایران به افغانستان سالانه به پنج میلیارد دلار رسیده و در شرایط جدید تحریم، باید سازوکارهای جدیدی در حوزه همکاری های اقتصادی ایجاد و طراحی کنیم.
وی با اشاره به دیدار دو ساعته اش با رئیس جمهور افغانستان نیز بیان کرد: روابط ایران و افغانستان، دوستانه و بر اساس احترام متقابل است اما نگرانی ها و مشکلاتی نیز در چارچوب این روابط وجود دارد.
عراقچی در این سفر ضمن رایزنی با همتای خود، با اشرف غنی رئیس جمهور و عبدالله عبدالله رئیس هیأت اجرایی دولت افغانستان نیز دیدار و گفت وگو کرد.
نشست اتحادیه عرب برای ازسرگیری روابط عربی با دولت سوریه
همزمان با اقدام برخی کشورها از جمله امارات و بحرین، مبنی بر بازگشایی سفارتخانههای خود در سوریه، یک روزنامه مصری از موافقت اتحادیه عرب با ازسرگیری روابط کشورهای عربی با سوریه خبر داد.
روزنامه «الأهرام العربی» به نقل از برخی منابع نوشت، بسیاری از کشورهای عربی از جمله کشورهای حاشیه خلیجفارس به سمت موافقت با ازسرگیری روابط بین اتحادیه عرب و سوریه پیش میروند.
این منابع گفتند، شورای اتحادیه عرب فردا یکشنبه در سطح نمایندگان دائمی تشکیل جلسه میدهد و طی آن به بازگشایی سفارتخانههای کشورهای عربی در دمشق و بازگشایی متقابل سفارتخانههای سوریه در پایتختهای این کشورها رأی خواهد داد و این در حالی است که اتحادیه عرب، نوامبر ۲۰۱۱ به تعلیق عضویت سوریه در این اتحادیه رأی داده بود.
این روزنامه با اشاره به دودستگی در اتحادیه عرب در خصوص بازگشت سوریه به کرسی خود نوشت: «دو گروه در اتحادیه عرب وجود دارد؛ یک گروه خواهان بازگشت سوریه به کرسی خالی خود است تا «بشار اسد» در اجلاس اقتصادی سران عرب در لبنان که قرار است این ماه برگزار شود، حضور یابد. گروه دوم موافق اعطای اجازه به بازگشایی سفارتخانههای کشورهای عربی در دمشق و بالعکس و موکول کردن بازگشت سوریه به اتحادیه عرب به اجلاس آتی است که قرار است در ماه مارس آینده برگزار شود تا سران عرب در این اجلاس درباره این موضوع تصمیمگیری کنند.
این منابع گفتند که هنوز اجماع درباره بازگشت سوریه به اتحادیه عرب حاصل نشده؛ اما این موضوع تقریبا قطعی شده و تنها بحث زمان بازگشت سوریه باقی مانده است.
امارات و بحرین هفته گذشته سفارتخانههای خود در دمشق را بازگشایی کردند.
تشدید تدابیر امنیتی در نوار مرزی عراق - سوریه
یک منبع آگاه امنیتی در فرماندهی عملیات استان «الانبار»، از استقرار شمار بیشتری از نیروهای امنیتی در طول نوار مرزی عراق با سوریه در غرب الانبار خبر داد.
به نوشته پایگاه خبری «سومر نیوز»، تدابیر امنیتی نیروهای عراقی در نوار مرزی مشترک با سوریه در غرب الانبار افزایش یافته است و این اقدام در پی تهدیدهای تروریستی موجود و قصد عناصر داعش برای نفوذ از خاک سوریه به مناطق غربی عراق و انجام عملیات علیه نیروهای نظامی عراقی صورت میگیرد.
یک منبع آگاه امنیتی که خواست نامش فاش نشود، در این باره گفت: استقرار نیروهای امنیتی در طول نوار مرزی مشترک با سوریه، به منظور جلوگیری از نفوذ تروریستها و با هدف خنثی کردن حملات احتمالی آنها صورت گرفته است و نیروهای امنیتی در مناطق صحرایی عملیاتهای زیادی انجام دادهاند و شمار زیادی از تونلهای حفاری شده تروریستها را از بین بردهاند و غارها و وادی و مناطق غیرنظامی مختلفی را تفتیش کردهاند.
دو هفته پیش نیز، تدابیر امنیتی جدیدی در استان الانبار برقرار شد که نصب دوربینهای دید در شب در طول نوار مرزی و همچنین عملیات حفاظت شبانهروزی برای جلوگیری از نفوذ تروریستها از سوریه به عراق، از جمله آنها بود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.