تسعیر ۱۴ میلیارد دلار با نرخ ۴۲۰۰

کد خبر: ۸۶۷۳۲۷
|
۱۶ دی ۱۳۹۷ - ۲۳:۵۳ 06 January 2019
|
2449 بازدید

معاون سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه دربودجه ۹۸ به معیشت و سلامت مردم توجه شده گفت: از ۲۱ میلیارد دلار درآمد پیش بینی شده نفت، ۱۴ میلیارد دلار برای کمک به معیشت مردم با نرخ ۴۲۰۰ تسعیر می شود.

به گزارش ایبِنا، سیدحمید پورمحمدی که شامگاه شنبه در برنامه نگاه یک حضور یافته بود، اظهار داشت: تلاش شد در بودجه سال آینده به معیشت، سلامت، امنیت، عدالت اجتماعی، دانش، محیط زیست و فرهنگ توجه شود و بودجه، شفاف، منضبط و در مقابل تحریم ها، منعطف و پایدار باشد.

وی با بیان اینکه تدوین لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ یکی از مشکل ترین تدوین لوایح بودجه سال های اخیر است، افزود: سازمان برنامه و بودجه و دستگاه ها از ۱۵ تیر تدوین این لایحه را آغاز کردند و تا ۲۵ آذر ادامه یافت.

معاون امور اقتصادی و هماهنگی برنامه و بودجه سازمان برنامه و بودجه کشور ادامه داد: امسال فضای اقتصادی کشور دچار نوساناتی شد و قیمت برخی کالاها گران شد و دستگاه های اجرایی توقع بیشتری از سازمان برنامه و بودجه داشته اند که امکان اجابت همه خواسته های آن ها وجود نداشت، زیرا منابع بودجه محدود به صادرات نفت، مالیات و گمرک و از جمله آن است.

پورمحمدی افزود: در نتیجه تحریم های ظالمانه ای که علیه ایران اعمال شده است درآمدهای نفتی مانند سال های پیش نیست، بنابراین باید با دوراندیشی و احتیاط برای بودجه سال آینده اقدام کنیم و میزان صادرات نفت را در بودجه کاهش دادیم و امکان افزایش مالیات هم در شرایط فعلی امکان پذیر نیست .

جزییات ۲ سقف بودجه

وی ادامه داد: به همین علل، بودجه سال آینده را دو سقفی دیدیم؛ سقف نخست حدود ۴۰۷ هزار میلیارد تومان و سقف دوم حدود ۴۴۷ هزار میلیارد تومان است؛ اگر منابع بیشتری بدست بیاوریم به سمت سقف دوم می رویم در غیر این صورت، سقف نخست بودجه مد نظر قرار داده می شود.

پورمحمدی درباره علت تاخیر در ارسال لایحه بودجه به مجلس گفت: سازمان برنامه و بودجه مانند سال های گذشته سعی کرد ۱۵ آذر بودجه را آماده و تقدیم مجلس شورای اسلامی کند، اما با توجه به اینکه با تعطیلات مجلس همزمان شد و همچنین از سوی مقام معظم رهبری فرمانی داده شد که باید بودجه با توجه به اصلاحات ساختاری و تنگناها تنظیم شود.

این مقام مسئول ادامه داد: سازمان برنامه و بودجه با بازنگری در بودجه سال آینده حدود ۴۷ هزار میلیارد تومان هزینه ها را کاهش داد و برخی از اصلاحات ساختاری را در بودجه گذاشت و سهم صندوق توسعه ملی از درآمدهای نفتی را هم از ۱۰ به ۲۰ درصد بازگرداندیم و این موارد موجب شد لایحه بودجه را با تاخیر به مجلس ارائه کنیم.

معاون امور اقتصادی و هماهنگی برنامه و بودجه سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: میزان صادرات نفت پیش بینی شده در بودجه در سال ۱۳۹۶، دو میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه و در سال ۱۳۹۷، دو میلیون و ۴۱۰ هزار بشکه بود اما در بودجه سال ۹۸ با کاهش یک میلیونی، یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه پیش بینی شده است.

درآمد ۲۱ میلیارد دلاری دولت از فروش نفت در سال ۹۸

پورمحمدی افزود: در سال جاری میزان درآمدهای دولت از نفت، ۲۷ میلیارد دلار و در سال آینده این رقم حدود ۲۱ میلیارد دلار است.

وی با بیان اینکه باید بودجه را نسبت به تولید ناخالص داخلی در نظر بگیریم، اضافه کرد: در سال ۹۷ میزان بودجه به تولید ناخالص داخلی، حدود ۱۴ درصد و این رقم در سال آینده به ۱۲ درصد کاهش یافته است.

پورمحمدی با اشاره به اینکه حدود ۴۰ ردیف از بودجه کم شده است، گفت: هزینه بسیاری از دستگاه ها را کاهش دادیم و انضباط سختی را بر بودجه حاکم کردیم.

وی ادامه داد: در بلندمدت اصلاحات ساختاری را بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری در دستور کار قرار داده ایم و یارانه های پنهان و مشوق های مالیاتی و مانند آن از مواردی است که سازمان برنامه و بودجه، کارشناسی دقیقی روی آن انجام داده و اکنون در دستور کار ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و سران قواست.

معاون امور اقتصادی و هماهنگی برنامه و بودجه سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به اینکه بودجه شرکت های دولتی حدود ۱۲۰۰ هزار میلیارد تومان و بودجه عمومی ۴۰۷ هزار میلیارد تومان است، گفت: بودجه شرکتی، رشد حدود ۵۰ درصدی نسبت به بودجه امسال داشته است زیرا حدود ۵۰ درصد کل بودجه شرکت ها متعلق به نفت و گاز است که درآمدهای آنها از ارزی باید به ریال تقویم شود و بخش دیگر مربوط به هدفمندی است.

سرمایه گذاری ۱۵۷ هزار میلیارد تومانی شرکت های دولتی

پورمحمدی با بیان اینکه همیشه نباید به شرکت های دولتی بدبینانه نگاه کنیم و آنها بخش مهمی از بار اقتصاد کشور را به دوش دارند، افزود: بودجه عمرانی ما در سال آینده ۶۲ هزار میلیارد تومان است اما شرکت های دولتی ۱۵۷ هزار میلیارد تومان در کشور سرمایه گذاری می کنند و حدود ۳۲ هزار میلیارد تومان منابع درآمدی دولت را در قالب سود سهام، مالیات و بازپرداخت وام ها تامین می کنند.

وی اضافه کرد: کل هزینه پرسنلی شرکت های دولتی با رشد ۲۰ درصدی حقوق کارکنان، حدود ۴ و نیم درصد است، ضمن آنکه آن ها باید مواد اولیه و نهادهای تولید را فراهم کنند، بنابراین هزینه های آنها افزایش می یابد.

پورمحمدی ادامه داد: امسال کمیسیون بودجه، کارگروه ویژه تشکیل داد و حدود ۲۰ شرکت مهم را ریز بررسی کرده است و دیوان محاسبات هم این کار را می کند.

معاون امور اقتصادی و هماهنگی برنامه و بودجه سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: از ۲۱ میلیارد دلار درآمد پیش بینی شده در بودجه سال آینده، ۱۴ میلیارد دلار برای کمک به معیشت مردم با نرخ ارز ۴۲۰۰ تومان، تسعیر می شود.

وی ادامه داد: حدود ۷ میلیارد دلار از درآمدهای نفتی سال آینده هم با نرخ ۸ هزار تومان تسعیر می شود که با جمع این دو به طور میانگین نرخ ارز، ۵ هزار و ۵۴۰ تومان است.

پورمحمدی با اشاره به اینکه کارشناسان سازمان برنامه و بودجه به طور مفصل به موضوع اختصاص ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به کالاهای اساسی و دارو پرداخته اند و معایب و مزایای آن را بررسی کردند، گفت: یک دیدگاه بر این است که این روش فسادزا، مخرب تولید، پرهزینه و غیر عادلانه است، ضمن اینکه ۶۰ هزار میلیارد تومان مابه التفاوت قیمت آن است.

وی افزود: از طرف دیگر دولت می گوید به خاطر منافع و معیشت مردم از درآمد ۶۰ هزار میلیارد تومانی می گذرد و اگر کالاهای اساسی و دارو با ارز ۸ هزار تومانی محاسبه شود فشار زیادی به مردم وارد می شود.

پورمحمدی اضافه کرد: این موضوع در حال کارشناسی است و مجلس هم آن را بررسی می کند و در نهایت، دولت تابع قانون است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟