«برنده باش» در حالی به عنوان پرمخاطبترین برنامه تلویزیون معرفی شد که در نظرسنجی مورد استناد قرار گرفته برای این رده بندی، جایگاه برنامه «نود» نه در رده دوم، بلکه در رده سوم است؛ اتفاقی که نشان میدهد جایگاه برنامه بیرقیب صداوسیما برای تلویزیون به شدت متزلزل شده است؛ اما چرا چنین شرایطی رقم خورده و «نود» و «فردوسی پور» پس از سالها جایگاههایشان در تلویزیون به سرعت رو به افول گذاشته است؟
به گزارش «تابناک»؛ مرکز افکارسنجی صداوسیما در تاریخ دهم دی یک نظرسنجی با نمونه آماری 404 نفر از افراد 15 سال و بالاتر ساکن شهر تهران به انجام رسانده که نتایج آن قابل تأمل است. در این نظرسنجی که البته جامعه آماری بزرگی ندارد، 78 درصد از پاسخگویان، بیننده حداقل یکی از برنامههای شاخص شبکههای سیما بودهاند. بر اساس جنسیت، بانوان 81 درصد و آقایان 75 درصد، بیننده این برنامهها بودهاند. همچنین در میان گروههای سنی و تحصیلی، نوجوانان 87 درصد و افراد با تحصیلات راهنمایی و دبیرستان 95 درصد بیشتر از سایر گروهها بیننده برنامههای سیما بودهاند.
بر اساس این نظرسنجی، مسابقه «برنده باش» با اجرای محمدرضا گلزار با 49 درصد بیننده و برنامههای «حالاخورشید» با اجرای رضا رشیدپور با 39 درصد، «نود» با اجرای عادل فردوسیپور با 38 درصد از شبکه سه و به «خانه برمیگردیم» با 31 درصد در رتبههای بعدی این نظر سنجی قرار دارند و بدین ترتیب، فردوسی پور که در بدترین شرایط در رده دوم قرار میگرفت، این بار در جایگاه سوم قرار گرفته است. هرچند همان گونه که در رده بندی مشخص است، اختلاف اندکی میان رده دوم و سوم قرار دارد، در گذشته شرایط به گونه دیگری بود، به گونهای که برای دورهای طولانی نود با اختلاف چشمگیری در صدر پرمخاطب ترین برنامههای تلویزیون قرار داشت.
مسابقه «برنده باش» که یک «بازی پول» است، فاقد هیچ خلاقیت و نوآوری است و یک کپی از مدلی است که در دیگر کشورها اجرا شده و حتی پیش از این، ایرج نوذری نیز با مشارکت یک شرکت در سالهای دور برای تلویزیون اجرا میکرد. بر این اساس میتوان گفت فاصله «برنده باش» با ردههای دوم و سوم این نظرسنجی بیش از آنکه به جذابیت این برنامه بازگردد به افول دیگر برنامهها به ویژه «نود» بازمیگردد. اکنون این پرسش مطرح است که چه اتفاقی باعث شده شاهد این تغییر چشمگیر باشیم و محمدرضا گلزار جای عادل فردوسیپور را بگیرد؟
عادل فردوسیپور برای چند سال محمدحسین میثاقی را که خود به برنامه «نود» آورده بود، حفظ کرد اما میثاقی به مرور اندازهای شد که مسئولان شبکه سه تصمیم گرفتند به او برنامه مجزایی بدهند و در همین راستا برنامه «فوتبال برتر» با محوریت لیگ برتر فوتبال روی آنتن رفت. در گذشته برنامههای پخش زنده فوتبال روی بازی متمرکز بود اما میثاقی در این برنامه بخشهای مهمی از حواشی و سوژهها را مورد توجه قرار میدهد که عملاً دست برنامه «نود» را خالی کرده است. بررسی حواشی لیگ برتر فوتبال، موضوعی بود که همگان آن را به برنامه «نود» ارجاع میدادند اما اکنون شرایط تغییر کرده است.
از سوی دیگر پس از حواشی به وجود آمده که منجر به تعطیلی چند هفتهای برنامه «نود» شد، فردوسیپور به مراتب دست به عصاتر عمل کرده و یا سراغ سوژههای جنجالی نرفته و یا این سوژهها را به شکل گذشته مورد توجه قرار نداده است. البته مشخص نیست، این اتفاق تا چه میزان برگرفته از ممیزیهای قبل و بعد از تولید برای برنامه 90 است؛ اما به هر حال تماشاگر تلویزیون، افول این برنامه را از چشم فردوسیپور میبیند و اساساً پرسش نمیکند که آیا موضوع حساسی بوده که مانعی برای پخشش وجود نداشته یا کل بضاعت نود، همین سطح کیفی بوده است؟
فردوسیپور در سالهای گذشته نسبت به پخش برنامههایی با محوریت لیگ برتر فوتبال حتی در سایر شبکههای تلویزیون به مسئولان بالادستیاش معترض شده بود که در این زمینه میتوان به اعتراضش نسبت به تمرکز برنامه «برنامه ورزش از نگاه دو» بر فوتبال اشاره کرد؛ بنابراین، جای تعجب ندارد نسبت به آنچه امروز در شبکه سوم سیما در حال رخ دادن است، اعتراض کند، ولی آیا همچون گذشته به اعتراض او پاسخ مناسبی داده میشود یا این اعتراض وارد دانسته نخواهد شد؟
آیا شوک تازه به برنامه نود و فردوسیپور، منجر به بازنگری در این روند خواهد شد یا همه از این وضع راضی هستند و روند عبور از فردوسیپور به گونه دیگری طی میشود؟ زمان نشان خواهد داد که نود در چند سال چه شرایطی را پشت سر خواهد گذاشت و پربینندهترین و پولسازترین برنامه تاریخ تلویزیون ایران چه فرجامی خواهد داشت.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.