نیویورک‌تایمز منتشر کرد؛

جزئیات بیشتر از درخواست بولتون برای حمله به ایران و واکنش پنتاگون به این درخواست

هنگامی ‌که مک مستر، ژنرال سه ستاره ارتش، در اوایل سال 2017 به‌ عنوان مشاور امنیت ملی منصوب شد، دستور جدید برای برنامه‌ریزی جنگ سراسری علیه ایران صادر کرد. آقای ماتیس، که او هم از روزهای خدمت خود به‌عنوان یک فرمانده نیروی دریایی در منطقه، یک ضد ایرانی تمام‌عیار است، گزینه‌های خود در این خصوص را ارائه کرد.
کد خبر: ۸۶۹۵۸۴
|
۲۴ دی ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۳ 14 January 2019
|
41141 بازدید
|

مقامات ارشد پنتاگون عمیقاً نگرانی خود را از این‌که مشاور امنیت ملی ترامپ، جان بولتون، اقدام به ایجاد مناقشه با ایران کند ـ آن ‌هم در زمانی که آقای ترامپ دستور خروج نیروهای آمریکایی از خاورمیانه را صادر کرده است ـ ابراز نموده اند.

روز یکشنبه وزارت دفاع آمریکا و مقامات ارشد آمریکایی اعلام کردند که شورای امنیت ملی در سال گذشته از پنتاگون خواسته تا گزینه‌های نظامی برای حمله به ایران را در اختیار کاخ سفید بگذارد.

این درخواست که منجر به اعلام هشدار از سوی جیم ماتیس وزیر دفاع وقت و دیگر مقامات پنتاگون شد، پس ‌از این ادعا بود که نظامیان تحت حمایت ایران، سه خمپاره یا موشک را به سفارت ایالات‌متحده در بغداد در ماه سپتامبر، شلیک کردند.

در پاسخ به درخواست آقای بولتون، که اولین گزارش آن را وال‌استریت ژورنال منتشر کرده، پنتاگون گزینه‌های کلی را پیشنهاد داد، از جمله یک حمله فرامرزی به یک مرکز نظامی ایران که بیشتر نمادین بود. اما آقای ماتیس و سایر رهبران نظامی به ‌شدت با حمله تلافی‌جویانه مخالف بودند و اعتراض کردند که حمله صورت گرفته در بغداد بی‌اهمیت بوده است؛ استدلالی که به گفته مقامات درنهایت موردقبول واقع شد.

جزئیات بیشتر از درخواست بولتون برای حمله به ایران و واکنش پنتاگون به این درخواست

یک مقام ارشد آمریکایی که نخواسته است نامش فاش شود گفته، ممکن بود، چنین حمله‌ای به یک درگیری مسلحانه منجر شود و می‌توانست عراق را مجاب کند که دستور خروج ایالات‌متحده از این کشور را بدهد.

از زمانی که بولتون در ماه آوریل جانشین هربرت مک مستر شد، سیاست‌های دولت ترامپ برای انزوا و فشار بر ایران را تشدید کرده است، که منعکس‌کننده دشمنی وی علیه رهبران ایران است که باقی‌مانده از خاطرات گذشته او به‌عنوان یک مقام رسمی در دولت جورج دبلیو بوش است. بعد از آن ‌هم به‌ عنوان یک شهروند عادی، وی بارها خواستار حمله نظامی به ایران و نیز تغییر نظام ایران شده بود.

بولتون البته برخی از این مسائل ضد ایرانی را به پیش برده است، مانند متقاعد کردن ترامپ به خروج از معاهده هسته‌ای ایران، اما در دیگر مسائل همچون حفظ حضور نظامی آمریکا در شمال شرقی سوریه برای مقابله با نفوذ ایران توفیقی نداشته است- این همان چیزی است که بولتون تنها چند هفته قبل از اینکه رئیس‌جمهور آمریکا در ماه دسامبر تصمیم به خروج از سوریه را اعلام کند قول آن را داده بود.

یک مقام ارشد دولتی می‌گوید، بولتون در درخواست گزینه‌های نظامی، صرفاً کار خود را به‌عنوان مشاور امنیت ملی کرده است. وی اشاره نمود که نظامیان تحت حمایت ایران نیز کنسولگری آمریکا در بصره را هدف قرار داده‌اند.

گرت مارکیس سخنگوی شورای امنیت ملی در این ‌باره گفته: شورای امنیت ملی اقدام به هماهنگ کردن سیاست‌ها و فراهم نمودن اختیارات رئیس‌جمهور برای پیش‌بینی و واکنش به تهدیدات مختلف می‌کند.

بولتون هفتاد ساله، تنها ضد ایرانی حاضر در حلقه مشاوران ارشد ترامپ نیست. وزیر امور خارجه مایک پامپئو در سخنرانی هفته گذشته در دانشگاه آمریکایی قاهره اعلام کرد که همه کشورها به‌طور فزاینده‌ای درک می‌کنند که ما باید با آیت‌الله‌ها مقابله کنیم نه این‌که با آن‌ها مدارا کنیم.

در اوایل ماه جاری، او به ایران در خصوص پرتاب سه ماهواره فضایی هشدار داد و آن‌ها را به‌عنوان بهانه‌ای برای آزمایش تکنولوژی‌های موشکی که برای حمل کلاهک هسته‌ای و حمله به ایالات‌متحده و دیگر کشورهاست، توصیف کرد.

به نظر می‌رسد هدف بیانیه او ترتیب دادن یک پرونده قانونی برای اقدامات دیپلماتیک، نظامی یا مخفیانه علیه برنامه موشکی ایران است.

این اقدام تعجب‌آور بود زیرا ایران از سال 2005 این‌گونه مأموریت‌های فضایی مرسوم، عمدتاً برای استقرار ماهواره‌ها در فضا را صورت داده است. یک مقام ارشد آمریکایی گفته که پنتاگون و سازمان‌های اطلاعاتی با تفسیر آقای پامپئو از تهدید ناشی از پرتاب ماهواره مخالفت کرده‌اند.

پامپئو روز یکشنبه در جریان سفر به ابوظبی در امارات متحده عربی و این استدلال را رد کرده که تصمیم ترامپ برای خروج 2 هزار سرباز آمریکایی از سوریه در ماه‌های آینده، موجب کاهش توانایی واشنگتن برای دستیابی به اهداف دیگر خود در منطقه است.

جزئیات بیشتر از درخواست بولتون برای حمله به ایران و واکنش پنتاگون به این درخواست

اما به گفته یکی از مقامات پیشین ارشد دولتی، حتی پامپئو نیز با ایده حمله هوایی به ایران پس از حمله به سفارت مخالفت کرد. در روز یکشنبه، او در مورد گزارش وال‌استریت ژورنال اظهارنظر نکرد. پامپئو، افسر سابق ارتش، در هر توقف سفر خاورمیانه‌ای خود، از نیاز به مقابله با ایران سخن گفته اما از اقدام نظامی صحبت نکرده است.

هنگامی‌که مک مستر، ژنرال سه ستاره ارتش، در اوایل سال 2017 به‌عنوان مشاور امنیت ملی منصوب شد، دستور جدید برای برنامه‌ریزی جنگ سراسری علیه ایران صادر کرد. آقای ماتیس، که او هم از روزهای خدمت خود به ‌عنوان یک فرمانده نیروی دریایی در منطقه، یک ضد ایرانی تمام‌عیار است، گزینه‌های خود در این خصوص را ارائه کرد. اما این برنامه برای آن دست حمله‌هایی را که بولتون پس از حمله به سفارت آمریکا در 6 سپتامبر پیش‌بینی کرده بود، نیست.

روز یکشنبه بعد از آن حمله، یک مقام ارشد آمریکایی گفت، معاون آقای بولتون در آن زمان، میرا ریکاردل، اقدام به برگزاری یک جلسه اضطراری با حضور مشاوران امنیتی ملی ترامپ، و یک جلسه از کمیته نمایندگان کرد که در این جلسات گزینه‌های تلافی‌جویانه را خواستار شده بود.

در یازدهم سپتامبر، کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد: ایالات‌متحده حکومت تهران را برای هر حمله‌ای که منجر به آسیب رساندن به کارکنان ما و آسیب رساندن به تأسیسات دولتی ایالات‌متحده شود، مسئول و پاسخگو می‌داند. پاسخ آمریکا در دفاع از زندگی آمریکایی‌ها سریع و قاطعانه خواهد بود.

آنچه بعدازآن اتفاق افتاد سبک مدیریت بولتون را نشان می‌دهد. او به‌ عنوان مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور، عمدتاً مناقشات سیاست داخلی را که می‌تواند ناهماهنگی‌های سطح بالایی در دولت ایجاد کند، حذف کرده است.

مقامات ارشد دولتی می گویند بولتون نمی‌خواهد دیدگاه‌های مخالف را بشنود، نگران افشای اطلاعات درونی است و می‌خواهد همه‌ چیز را که به رئیس‌جمهور منتهی می‌شود کنترل کند؛ اما نتیجه کار این است که توجه اندکی به گزینه‌های جایگزین شده و مهم‌تر از همه، ریسک افزایش تنش‌ها وجود دارد.

پنتاگون از ارائه پیشنهاد به درخواست بولتون برای گزینه‌های نظامی علیه ایران سرباز زده و در بیانیه‌ای گفته: وزارت دفاع یک سازمان برنامه‌ریز است و گزینه‌های نظامی برای انواع تهدیدات را در اختیار رئیس‌جمهور می‌گذارد؛ به‌ طور منظم به بررسی و به‌روزرسانی برنامه‌ها و فعالیت‌ها برای مقابله با تهدیدهای متعدد ازجمله تهدیدات از سوی ایران، می‌پردازد تا اقدام به جلوگیری و در صورت لزوم واکنش به تجاوزات کند.

یک مقام ارشد دولت گفته که ایالات‌متحده همچنان به دنبال خروج نیروهای تحت حمایت ایران از سوریه و ایجاد یک راهکار سیاسی در آن کشور است. وی گفته که ایالات‌متحده تعدادی نیروی آمریکایی را در پایگاه الطنف در جنوب سوریه به ‌عنوان مانعی برای تحرکات ایران در این منطقه نگاه خواهد داشت.

به گزارش نیویورک‌تایمز، چند روز گذشته برای بولتون روزهای آشفته‌ای بود. او به ترکیه سفر کرده تا فهرست شرایط آمریکا برای خروج از سوریه، از جمله تعهد ترک‌ها به عدم حمله به متحدان کردی آمریکا در سوریه را ارائه دهد. رئیس‌جمهور رجب طیب اردوغان این درخواست را رد و از دیدن آقای بولتون خودداری کرده است.

در روز یکشنبه، ترامپ از مشاور امنیت ملی خود حمایت و در توییتر تهدید کرده که اگر ترکیه به کردها حمله کند، ایالات‌متحده اقتصاد آن کشور را ویران خواهد کرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۱
در انتظار بررسی: ۴۴
انتشار یافته: ۸۴
کمالخان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۴
متاسفانه به محض اعلام چنین شایعاتی همگی بر قدرت نظامی خود می بالند و آمریکا را ترسویی لاف زن می دانند در حالی که ما تا کنون تجربه جنگ با امریکا را نداشته ایم. قطعا کسانی من را ترسو و غربزده خطاب خواهند کرد ولیکن زمانی که حقیقت برملا شود بسیار بسیار دیر است
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۴
حمله به ایران یک امتیاز بزرگ برای ایران است، که امریکا از روی ناچاری اهدا می کند، فراموش نکنیم، پیوند های دینی مذهبی ایران با خیلی از کشورهای مسلمان منطقه و جهان زمینه همبستگی ملت های مسلمان با ایران خواهد شد. یک خود سوزی در تونس که کشورهای عربی را به هم ریخت چون اغلب حکومت های کشورهای عربی بخاطر اینکه خواستگاه و پشتیبانی مردمی را ندارند با کوچک ترین حرکت به هم می ریزند.
لقمان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۴
اگر امریکا بیش از این با ایران بخواهد چنگ و دندان نشان دهد جز اینکه به مطرح تر شدن جایگاه ایران در منطقه و مهمتر از این در جهان مسلمانان و کشورهای جهان سوم می انجامد و بیشتر از این عربستان سعودی زیان خواهد دید، کافی است یک نظرخواهی انجام شود دیدگاه ملت عرب به عربستان سعودی باوجود آن همه هزینه و همراهی کشورهای عربی در چه سطحی است؟ جایگاه عربستان سعودی آنقدر ضعیف شده است که قطر دارد خودش را بعنوان یک کشور صاحب جایگاه مطرح کرده و با عربستان سعودی دارد رقابت می کند، عمان، کویت عراق تمایل دارند متعادل رفتار کنند هرچند حاکمان سعودی خشمگین شوند. در هر صورت جنگ خانمان سوز است با این حال جنگ نقش ایران را در بین کشورهای جهان سوم و جهان مسلمانان پرنگ تر خواهد کرد و منجر به الگو شدن ایران خواهد شد. حرف های تمسخر آمیز در ایران علیه ایران کم نیست ولی آنچه که در میان ملت های عرب مسلمان و جهان سوم شنیده می شود چیز دیگری است، که بی بی سی نتوانسته تغییرش دهد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۴
داشتیم
سهند،. سبلان، ....
ناشناس
| United States of America |
۱۴:۴۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۴
متاسفانه همه چیز در ایران جنبه تبلیغی و سیاسی دارد و دریغ از استفاده کاربردی و علمی برای منافع مردم ایران. مثلا با هزینه وحشتناک سیاسی( تحریم) و اقتصادی به دنبال ارسال ماهواره هستیم ولی از همین عکسهای ماهواره ای حتی اندازه یک ریال برای اقتصاد کشور استفاده نمی کنیم. نمونه همین کلیپی که در فضای مجازی هست که بر اساس عکسهای ماهواره ای نشان می دهد که چند ده هزار هکتار زمین بیابانی را در اصفهان و فارس زیر کشت برنج برده اند و می بر اساس عکس ماهواره همه انها مشخص است و فقط برای این زمینها 670 میلون متر مکعب اب شرب مصرف می شود که اگر کشت انها متوقف و با محصولاتی که کمتر نیاز به اب دارند مانند درختان میوه جایگزین شود می توانیم کل اب شرب مصرفی این دو استان را فراهم کنیم و نیازی به مشکلات هر روزه کشاورزان اصفهان و فارس نیست و یا نیازی به ضرف هزاران میلیارد تومن برای شیرین کردن اب دریا یا انتقال سر شاخه های کارون به این بیابانها نیست ولی در عمل دولت حتی حاضر نیست که خطر کند و به این اندازه از این همه سرمایه گذاری برای استفاده از ماهواره استفاده کند و به جای ان به دنبال طرحهایی غیر علمی و به شدت مخرب اقتصاد و بودجه و محیط زیست در کشور برای شیرین کردن و انتقال اب دریا که هزینه ان حداقل 20 هزار تومن به ازای هر مترمکعب است می باشد. واقعا بی دانشی و بد دانشی در مدیریت و اقتصاد کشور بیداد می کند. برای شیرین کردن و انتقال همین 670 میلیون متر مکعب اب از دریا نیاز به حداقل ده هزار میلیارد تومن هزینه هست که با ان حتی با دلار 11 هزار تومی می توان به جای 50 هزار تن برنج تولید این شالیزارها در بیابان که حتی نیاز برنج دو شهر اصفهان و شیراز را هم براورد نمی کند می توان کل نیاز برنج 80 میلیون نفر را تامین کرد!
ماهورا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۴
ایرانو بزنن اونوخت کیو لولو کنن سلاح بفروشن؟
پاسخ ها
mrv
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۴
ساده ایها به غیر ایران لولو زیاده که بخوان سلاح بفروشن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۴
جالبه همه شاهزاده هادراین عکس شانه ی راستشان مایل بطرف وزیرخارجه ی آمریکاست!! بدبختهای فلک زده!!!.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۴
گاو شیرده امریکا اگه شیر داشته باشه که داره (ولی هنوز یک کم میترسه شیرش را بده برای تخریب کشور خودش) امریکا جرات غلط زیادی داره وگرنه هیچ غلطی نمیتونه بکنه و نمیکنه با این ترامپ خسیس و مقتصد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۴
باید لاینقطع زمینه سازی های لازم جهت قطع کامل روابط دولت عراق و سوریه با شیطان بزرگ و دیگر اذناب استعماری وی انجام گیرد. البته در هر مورد با رعایت منافع درازمدت جمهوری اسلامی ایران.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۴
بخواب از وقت خوابت گذشته
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۴
همش حرف مفت امریکا در هیچ جنگی مستقیم دخالت نمیکنه وگرنه صدام نمی ساختن فکر کردن با عراق صدام طرف هستن بابا شما یمن اول حل کنیدبعد
پرویز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۴
چهل ساله امریکامیخوادایران رانابودکنه وایران هم همینطور ،این وسط من کارگرفقط نابودشدم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۴
. فكر كرديد با چندتا از سران سرسپره عرب قدم ميزنيد خيلي مهم هستيد. شما مشغول شو دادن و دوشيدن شير كشورهاي عربي باشيد كه هدفتان همين است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۴
امثال من که باید پراید چهل میلیون بخرم گوشت هفتاد تومن بخرم نمیتونم یه سفر برم شماها که دستتون به اون بالا ها وصله حال میکنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۴
اقازاده هاشون از اروپا امریکا جمع کنن که فیض شهادت هم مال اونا بشه یکم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۴
افرین خیلی موافقم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۴
آقازاده هاذ وقت شهادت ندارند
سپهر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۴
باید، باید، باید، با خروج از برجام و ان پی تی سریعاً نسبت به ساخت و آزمایش تعدادی سلاح هسته ای و موشک حامل آن با برد ده هزار کیلومتر اقدام کنیم! آمریکایی که برای حمله به کنسولگری خود در عراق قصد بمباران ایران را دارد ممکن است همین الان با بمبی هسته ای شیراز یا مشهد را از نقشه جهان محو کند. حتی وحشیانه تر از کاری که با هیروشیما و ناکازاکی نمود. آیا جامعه جهانی توانست جلوی بمباران هسته ای ژاپن را بگیرد؟!
پاسخ ها
ابوالقاسم
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۴
اقا سپهر دستورات شما انجام شد الان هزار تا موشک قاره پیما و مسلح به بمب اتم ساخته شد و منتظر دستور جنابعالی برای شلیک به سمت اسراییل و امریکا و انگلیس و منافقین هستیم

منتظر دستور شلیک هستیم قربان
مهدی
| Germany |
۱۵:۲۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۴
برادر حرف زدن ساده تر از عمل کردن است!
فراموش کرده اید که در زمان بمباران ژاپن بیشتر جهان با آمریکا بود و جامعه بین المللی به این شکل که اکنون است بعد از آن تشکیل شد.
و استفاده از بمب اتمی علیه ایران احتمالش خیلی کم است،
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟