۳۰۰ هزار نفر که خودرو پیش فروش خریده اند، پولشان را خواهند خواست/ بحران مؤسسات در انتظار شرکت‌های خودروسازی

این روز‌ها خودروسازی در ایران با اینکه بازار را کامل در انحصار خود دارد و با وجود اینکه ادعا می‌کند در این صنعت خودکفا شده و از همه مهمتر اینکه هر زمان اراده به فروش می‌کند، مشتریان آن در مقابلش به صف می‌ایستند، حال خوشی ندارد و بنا بر پیش بینی برخی از اقتصاددان‌ها به زودی به سرنوشت مؤسسات مالی دچار خواهد شد.
کد خبر: ۸۷۱۰۲۲
|
۲۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۸ 19 January 2019
|
20439 بازدید
|

۳۰۰ هزار نفر که خودرو پیش فروش خریده اند، پولشان را خواهند خواست/ بحران مؤسسات در انتظار شرکت‌های خودروسازیاین روز‌ها خودروسازی در ایران با اینکه بازار را کامل در انحصار خود دارد و ادعا می‌کند در این صنعت خودکفا شده و از همه مهمتر اینکه هر زمان اراده به فروش می‌کند، مشتریان آن در مقابلش به صف می‌ایستند، حال خوشی ندارد و بنا بر پیش بینی برخی از اقتصاددان‌ها به زودی به سرنوشت مؤسسات مالی دچار خواهد شد.

به گزارش «تابناک»؛ هنوز مدت زیادی از ۳۰ هزار میلیارد تومانی که دولت از خزانه به مالباختگان مؤسسات اعتباری و بانک‌های خصوصی و خصولتی پرداخت کرده، نگذشته که گفته می‌شود، قرار است ۱۵ هزار میلیارد تومان وام به دو خودروساز ایران‌خودرو و سایپا پرداخت شود.

البته این ۱۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات در قالب سرمایه در گردش پرداخت می‌شود؛ اما گویا دومینوی پرداخت پول توسط دولت برای بخش‌های مختلف اقتصادی و صنایع زیان‌ده آغاز شده است. به این ترتیب، خیلی دور به نظر نمی‌رسد که دولت برای بیمه‌ها و صندوق‌های بازنشستگی که وضعیت نامطلوبی را می‌گذرانند، چند هزار میلیارد تومانی ـ حالا با هر دلیل توجیهی ـ پرداخت کند.

عباس تابش، رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان چند وقت پیش در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: «برای بهبود وضعیت تولید در دو خودروساز بزرگ کشور ۱۵ هزار میلیارد تومان به عنوان سرمایه در گردش به آنان پرداخت خواهد شد. به گفته او، از مبلغ ۱۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانک مرکزی، ۱۱ هزار میلیارد تومان به صنعت قطعه‌سازی تخصیص می‌یابد که برای حفظ اشتغال در صنعت قطعه‌سازی بوده است.

او همچنین ادامه داد: بخشی از برنامه‌های وزارتخانه تأمین سرمایه در گردش خودروسازان و به خصوص قطعه‌سازان است و در این برنامه، سعی شده تا نیاز قطعه‌سازان تأمین تا شغل بیشتری برای جوانان ایرانی ایجاد شود. بانک مرکزی این امکان را در اختیار قطعه‌سازان قرار می‌دهد تا آن‌ها بتوانند علاوه بر تأمین قطعات مورد نیاز خودروسازان، شرایط تولید و اشتغال خود را تثبیت کنند.»

در حالی قرار است بانک مرکزی وام ۱۵ هزار میلیارد تومانی به دو خودروساز بدهد که تا به امروز ضرر و زیان آن‌ها در سال جاری و به دلیل مشکلات اقتصادی، گران شدن ارز و عدم افزایش قیمت و مشکلات واردات قطعات ۷۵۰۰ میلیارد تومان تخمین زده شده بود. مسئولان مختلف و فعالان این حوزه، مدام از ضرر ۷۵۰۰ میلیارد تومانی دو خودروساز می‌گفتند.

نکته جالب در این میان آنکه در روز‌های گذشته با وجود اینکه هنوز این دو خودروساز به تعهدات خود در قبال مصرف کنندگان عمل نکرده اند و بسیاری از مالباختگان به خودرو‌هایی که شاید برخی از آن‌ها بیش از یک سال و نیم است، در انتظار تحویل خودرو خود هستند، اقدام به ثبت از خریداران کرده و دوباره برخی از خودرو‌ها را پیش فروش کردند.

به اعتقاد برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، این اقدام خودروسازان تنها برای به دست آوردن سرمایه انجام شده و هنوز مشکلات خودروسازی‌ها از بابت تأمین قطعات و میزان بدهی‌ها حل نشده است؛ بنابراین، بیم آن می‌رود که در آینده‌ای نه چندان دور، شاهد اتفاقاتی نظیر آنچه در مؤسسات مالی رخ داد، باشیم و بار دیگر مالباختگان خودرو با تجمع در مقابل نمایندگی، خواستار بازگرداندن مبالغ خود باشند.

در همین زمینه، بهرام پارسایی، سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی نیز با انتقاد از آغاز دوباره پیش فروش‌های شرکت‌های خودروسازی، گفت: از آنجایی که شرکت‌های خودروسازی به نهاد یا فردی پاسخگو نیستند و الزامی به عمل به تعهدات ندارند، علیرغم بدعهدی در تحویل خودرو‌های پیش فروش، دوباره اقدام به پیش فروش کرده اند.

وی با انتقاد از فضای انحصاری که در اختیار خودروسازان قرار دارد، اظهار کرد: صنعت خودروسازی به واسطه سوءمدیریت و بی مسئولیتی، نه تنها طی چند سال گذشته پیشرفتی نداشته، بلکه از رقبای خارجی خود نیز از نظر کیفیت فاصله بسیاری پیدا کرده و عقب افتاده است.

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه سوء مدیریت در صنعت خودروسازی باعث شد که خودروسازان چاره‌ای جز پیش فروش نداشته باشند، ادامه داد: هدف از پیش فروش خودرو، تأمین بخشی از منافع مالی، مخارج و هزینه‌های اداره خودروسازی ناشی از سوءمدیریت است. در حال حاضر پیش فروش مجدد خودرو موضوع نگران کننده‌ای است و باید نهاد‌های نظارتی پیش از اینکه بحران خودروسازی نیز مانند مشکل مؤسسات اقتصادی گریبان کشور را بگیرد، به موضوع ورود کنند.

این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه برخی ادعا می‌کنند، سی شرکت خودروساز در کشور مشغول هستند، خاطرنشان کرد: تنها دو خودروساز بزرگ در ایران فعالیت می‌کنند. این دو شرکت در سال جاری ۳۰۰ هزار خودرو پیش فروش کردند. این در حالی است که از موعد تحویل این خودرو‌ها گذشته و هیچ دعوتنامه‌ای برای خریداران صادر نشده است؛ عمل به تعهدات خودروسازان در زمان نزدیک بعید به نظر می‌رسد. وی تأکید کرد: دفاع از حقوق مردم، وظیفه کمیسیون اصل ۹۰ است و در حال حاضر نیز خودرو و پیش فروش‌هایی که شرکت‌های خودروسازی انجام دادند، یکی از موقعیت‌هایی است که در حق مردم اجحاف شده و نیاز است به آن رسیدگی شود.

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: باید تدبیری برای پیش فروش خودرو‌ها ـ که دغدغه‌ای اجتماعی است ـ اندیشیده شود. در غیر این صورت، به بحران تبدیل خواهد شود. بدهکاری گسترده خودروسازان با وجود پیش فروش‌ها بر نگرانی‌ها می‌افزاید و دولت بدون در نظر گرفتن حجم وسیع بدهی‌های این شرکت‌ها در لایحه بودجه سال ۹۸ چند هزار میلیارد تومان تسهیلات برای آن‌ها در نظر گرفته است. این در حالی است که هیچ ضمانتی برای بازپرداخت وجود ندارد. پرداخت تسهیلات به شرکت‌های خودروسازی، دور ریختن سرمایه‌های ملی است، چون مشکوک الوصول خواهند بود و برگشت تسهیلات با مدیریت حاضر غیرممکن خواهد بود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۳۲
انتشار یافته: ۷۷
M
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
هیشکی به فکر مردم نیست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
هر کس و هر ملتی هر چی برسرشون میاد حقشونه طرف لیاقت داره که تو سوئیس بدون دغذغه زندگی کنم منم لیاقتم همین تو این کشور تو استرس و فشار زندگی شب خوابم نبره
ایرانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
کسانی که پیش خرید خودرو می کنند خودمقصرند و باید مسئول ندانم کاری خود باشند. دولت نیز نباید از جیب دیگر مردم پول آنها را بدهد. بهترین راه نخریدن است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
خودروسازان شدند سرطان کشور
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۴:۴۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
کمیسیون اصل 90 هم فقط حرف میزنه و انتقاد میکنه از عملکرد دولت. اگر قرار بر انتقاد بود که خودمون داریم میکنیم. شما پیگیری کن و مطالبه حق کن. خبر احقاق حق رو بیا اعلام کن نه اینکه تو کمیسیون جلسه بگذارید و بیاین بیرون مصاحبه کنین که انتقاد کنید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
انشالله که در.، ایران خودرو وسایپا راگل بگیرند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
آمین
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
قبلاراحت اختلاس میکردن ودر میرفتن کانادا.حالا دیگه لازمم نیست دربرن مردم روگروکان میگیرن تا ازجیب همین مردم (بیت المال)دوباره بالابکشن دقیقا کاریکه موسسات مالی کردن پولهای مردم دود شده انگار وبازم ازجیب مردم بهشون دادن تا صورت مساله روپاک کنن دوباره واین اختلاس پربونرم ترازقبلیه وقانونیم هست احتیاج به فرارکردن هم نداره.همینجا میمونن وبازم یه دفعه دیگه سلسله وارادامه داره...
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
مردم که دیگر توان این قیمت ها را ندارند ، مردم نمایندگان خود را در مجلس انتخاب کرده اند ، آنها باید پیگیر وضعیت مردم باشند ، مردم که نمی توانند به خیابان ها بیایند و از حق خود دفاع کنند. حقوق یک کارگر امسال 90 درصد کاهش داشته است!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
یادم میاد زمانی همین بلا سر موسسات مالی آمریکا اومد !!!! صدا و سیما و امثال شماها در بوق و کرنا کردید که پول مالیات دهندگان آمریکائی در حلقوم ثروتمندان آمریکائی ریخته شد و فلان و بهمان . هزاران تفسیر و اعلامیه و برنامه و نشست و ... برای دفاع امثال شماها از مالیات دهندگان آمریکائی . اما حالا نمی دونم چه شده که همتون از جمله این صدا و سیمای میلی حتی یک کلمه در این باب حرف نمی زنند!!! چطور اینکار برای آمریکا کار زشتیه و شما بخاطر مردم آمریکا حرف می زنید اما برای ملت ایران ساکت شدید .....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
اينها رانتي که به خودروسازان انحصارگر پرداخت مي شود البته اينها توسط خودروسازان به انحاء مختلف قبلا به مسئولان مربوطه برگردانده شده مشاور هيات مديره، استخدام به عنوان مديران شرکتهاي صوري-عضو هيات مديره و غيره-يعني تقسيم غنائم با اختصاص بودجه دولتي و در قالب خودروسازي-مردم شناسايي کنيد که اينها در نرفته باشند مثل سلطانهاي ارزي و کاغذي و بانکي که خودشان فراري داده اند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
نمیدونم باید چی بشه تا جمهوری اسلامی اعتراف کنه که عرضه اداره کشور رو نداره! کاش یه شاخصی رو حداقل تعریف کنن بگن اگه پایین تر اومد دیگه در دهنمون رو میبندیم. مردم هم براشون مشخص بشه که جامعه مطلوب از نظر جمهوری اسلامی چیه!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
عرضه داراتون رو هم دیدیدم.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
. دمت گرم حرفت حسابیه
مجیدوووو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
تو رو خدا درشو تخته کنید تا جمع بشه این سرطان صنعت
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
اولا خدا کنه مردم متضرر نشن و پولشون رو از این راهزنان اقتصادی پس بگیرن بعدش هر بلایی سرشون بیاد حقشونه.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟