پرونده جذب هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی که مدتها پیشتر باز شده بود، بالاخره در دستور رسیدگی قرار گرفت و قرار است به سرعت جمع و جور شود؛ اتفاقی که یک ابهام بزرگ به دنبال دارد که میبایست در روزهای آینده چشم انتظار پاسخ مسئولان این دانشگاه به آن باشیم.
به گزارش «تابناک»، صبح امروز و پس از انتظاری طولانی، نخستین جلسه هماندیشی و هماهنگی فرآیند جذب هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با حضور ولایتی و طهرانچی، رئیس هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس این دانشگاه برگزار شد تا جزئیات و روند جذب هیات علمی این دانشگاه به تصویب برسد و اعلام شود.
نشستی که در پایان آن، بیژن رنجبر، قائم مقام رئیس دانشگاه در امور آموزش عالی و ساماندهی پژوهشهای تحصیلات تکمیلی و مدیر مرکز جذب و امور هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی نتایجش را این گونه تشریح کرد: ۳ هزار و ۹۶۰ متقاضی در فراخوان جذب هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی شرکت کردهاند که از این تعداد صلاحیت ۵۵۹ نفر احراز شده است. پرونده تمامی این متقاضیان بررسی شده و با توجه به نسبت استاد به دانشجو در رشتههای تحصیلی هر واحد و استان و دیگر مولفهها، غربالگری اولیه صورت گرفته است.
وی با اشاره به شرایط پذیرش متقاضیان جذب، گفت: علاوه بر شرایط علمی و عمومی، حداکثر سن برای متقاضیان جذب در دانشگاه آزاد اسلامی در گروههای غیرپزشکی ۴۰ سال، پزشکی ۳۵ سال و دکتری تخصصی ۴۵ سال است که رشتههای تحصیلی متقاضیان در دو مقطع آخر تحصیلی باید با گروه آموزشی همخوانی داشته باشد.
رنجبر با تاکید بر این نکته که حداقل معدل متقاضیان جذب باید در دوره کارشناسی ۱۴، کارشناسی ارشد و دکتری حرفهای ۱۶ و دکتری تخصصی ۱۷ باشد، افزود: حداقل یک هزار عضو هیأت علمی از میان متقاضیان از دانشگاههای معتبر دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی و چند دانشگاه معتبر غیرانتفاعی جذب میشوند. تقویم زمانی توسط مرکز جذب اعلام میشود و در پایان اسفند ۹۷ و اوایل فروردین ۹۸ اسامی نهایی را اعلام میکنیم.
بدین ترتیب مشخص شد که طی زمان کوتاه باقی مانده از سال ۹۷ و احتمالا چند روز کاری از ابتدای سال ۹۷، هزار تن به شمار اعضای هیات دانشگاه آزاد اسلامی افزوده خواهد شد. افزایشی چشمگیر که اگر بدانیم قرار بوده چند سال پیش رقم بخورد، ماجرا کمی تغییر کرده و برخی ابهامات خودنمایی خواهند کرد.
ابهاماتی مانند چگونگی مواجهه با متقاضیان جذب هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی که از سال ۹۵ در صف جذب این دانشگاه قرار دارند و به رغم وعدههای مسئولان این دانشگاه، تا کنون انتظارشان به سر نیامده است. متقاضیانی که هرچند رئیس دانشگاه آزاد تاکید کرده به صف متقاضیان دیگر خواهند پیوست، اما معلوم نیست انتظار طولانی مدت شان، امتیازی ویژه برایشان به دنبال خواهد داشت یا خیر.
متقاضیانی پرشمار که پیش از این هر بار برای پیگیری پرونده شان به دانشگاه آزاد مراجعه میکردند، به انتظار برای برگزاری نشست شورای جذب دعوت میشدند، اما خبری از برگزاری این نشست نمیشد. اتفاقی که اگرچه امروز پس از مدتها رقم خورد، اما معلوم نیست برای این دسته از متقاضیان فرجام خوشایندی داشته باشد، چراکه قرار است تنها یک پنجم متقاضیان جذب شوند.
آن گونه که دکتر طهرانچی گفته، حدود ۵ هزار تن متقاضی جذب در هیات علمی دانشگاه آزاد هستند و از این میان تنها هزار تن جذب خواهند شد. گزینشی که اگر متقاضیان سال ۹۵ در زمره پذیرفته شدگان نهایی آن نباشند، بیش از دیگران مغبون خواهند شد چراکه در زمان تقاضایشان برای جذب و تشکیل پرونده، از ایشان تعهد محضری مبنی بر عدم اشتغال در محل دیگر گرفته شده که نتیجه آن، هدایت این دسته از متقاضیان به مشاغل پاره وقت و موقتی بوده که امرار معاش به کمک این مشاغل بسیار دشوار است. دورانی سخت که معلوم نیست طی کردن آن به امتیازی برای این دسته از متقاضیان منجر شده یا حکم ظلمی را دارد که به ایشان روا داشته شده؟!