به گزارش ایرنا، «لارنس نورمن» خبرنگار وال استریت ژورنال گفت: جابجایی وجوه و اسناد مربوطه انجام و اجرای این ساز وکار، قطعی شده است.
وی ادامه داد: اکنون برعهده ایران است که برای تکمیل ساختار SPV اقدام به تأسیس شرکت کند.
پیشتر مقامهای اروپایی از تلاش برای اجرای ساز وکار مربوطه در روزهای آتی خبر داده بودند.
«ژانو ایو لودریان» وزیر امور خارجه فرانسه هفته گذشته در همین ارتباط گفته بود که این ساز وکار، در حکم نوعی نهاد تسویه وجوه است که ایران را قادر میسازد تا سود حاصل از فروش بخشی از منابع نفتی خود را دریافت و همزمان از سه شریک اصلی اروپایی، کالاهای ضروری را خریداری کند.
به نوشته رویترز، نهاد مربوطه در پاریس تأسیس و احتمالاً تحت نظارت فرانسه، آلمان و انگلیس اداره خواهد شد.
پس از خروج آمریکا از برجام در اردیبهشت ماه سال جاری، اتحادیه اروپا با موضعگیری علیه این اقدام، به بررسی طرحهایی با هدف حفظ تجارت با ایران پرداخت.
این اتحادیه با اجرای قانون مسدودسازی تحریمها (Blocking Statute) گامی در حمایت از شرکت های کوچک و متوسط برداشت تا این شرکت ها به موجب این قانون، مشمول تحریم های آمریکا قرار نگیرند.
از جمله طرحهایی که در ادامه مطرح شد، همکاری مستقیم بانک های مرکزی کشورهای اروپایی با ایران و نیز تدارک یک ساز وکار مالی ویژه (SPV) بود که تضمینی بر تداوم فعالیت های بانکی و تجاری باشد.
اتحادیه اروپا قرار بود روز دوشنبه با صدور یک بیانیه، اجرای این ساز وکار را اعلام کند؛ اما انتشار این بیانیه به دنبال آنچه که اختلافهای داخلی بر سر ادبیات بکار رفته اعلام شد، به تأخیر افتاد.
وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا ممکن است در حاشیه نشست غیر رسمی هفته جاری در رومانی، نشست رسمی کوتاهی نیز در ارتباط با موضوع برجام و تجارت با ایران برگزار کنند.