قرار است، یکشنبه هفته جاری، رئیس جمهور پس از استعفای سید حسن قاضی زاده هاشمی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ـ که گفته می شود به دلیل کاهش اعتبارات حوزه درمان صورت گرفته، اما دولتی ها دلیل دیگری برای آن ذکر می کنند ـ در مجلس حاضر شود تا از سعید نمکی به عنوان وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حمایت کند. احتمالا او وزیر بعدی بهداشت در دولت روحانی خواهد بود که بعد از پنج سال و نیم جانشین قاضی زاده هاشمی می شود.
به گزارش «تابناک»؛ پس از مطرح شدن شایعه استعفای قاضی زاده هاشمی از مسئولیت وزارت بهداشت، مسائل مختلفی برای انجام این استعفا مطرح شد که بخشی از آن به موضوعات اختلاف مالی بین وزارت بهداشت و سازمان برنامه و بودجه ـ که صراحتا محمدباقر نوبخت در حاشیه یکی از جلسات دولت به آن اشاره کرد و حتی طعنه و کنایه هایی هم در این زمینه خطاب به وزیر سابق گفت ـ برمی گشت.
هرچند تردیدی نیست که مبنا و پایه اصلی استعفای سید حسن قاضی زاده هاشمی، اختلافات و ناهماهنگیهای مزمن وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با سازمان مدیریت و برنامه و شخص «محمد باقر نوبخت» است؛ اما بنا بر شنیده ها مسائل و موضوعات دیگری هم در این زمینه دخیل بوده که موجب استعفای وزیر سابق بهداشت شده تا در نهایت بعد از پنج سال رئیس جمهور به فکر انتخاب جانشین برای او افتاد.
نخستین روایت درباره استعفای قاضی زاده هاشمی را «بهروز بنیادی» یکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس عنوان کرد و گفت: به نظر نمیرسد، ایشان صرفا به دلیل کاهش اعتبارات حوزه بهداشت و درمان ایشان استعفا داده باشند؛ اگر که تصمیمشات جدی باشد، دلایل را بیان خواهند کرد.
او گفت: هم اکنون در جلسات متعدد کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز که در بحث بودجه مطرح شده، وزارت بهداشت، بیش از ۱۰ هزار تن را از درآمد اختصاصی خود حقوق میدهد، حال آنکه این وظیفه حاکمیت است که این مهم را انجام دهد. بیمارستانهای زیادی ساخته شده و برای نیروها در سازمان برنامه و بودجه فکری نشده و اگر سازمان در این بخش این بار را از دوش وزارت بهداشت بردارد، مشکل خاصی دیگری نخواهیم داشت.
با وجود این «سید حسن قاضی زاده هاشمی» پس از آنکه در چند جلسه از جلسات هیأت دولت به نشانه قهر و اعتراض شرکت نکرد، اما برای پیگیری امور وزارت بهداشت در محل کار خود حاضر می شد، در یکی از جلسات شورای معاونین این وزارتخانه، بالاخره تصمیم خود را عملی کرد و ضمن خداحافظی از معاونانش رسما استعفا کرده و این وزارتخانه را بعد از نزدیک به شش سال ترک کرد.
حالا خبر می رسد، یکی از دلایل اصلی کنار رفتن سید حسن قاضی زاده هاشمی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، علاوه بر مسائلی که خود او، برخی نمایندگان مجلس و «محمد باقر نوبخت» عنوان کردند، جدال لفظی او با حسن روحانی رئیس جمهور در یکی از جلسات هیأت دولت بوده است.
از قرار معلوم و مطابق با آنچه شنیده شده، سید حسن قاضی زاده هاشمی در یکی از جلسات دولت خطاب به رئیس جمهور می گوید که قصد دارد برای سال آینده تعرفه خدمات پزشکی را تا 25 درصد افزایش بدهد که این مسأله با واکنش روحانی مواجه می شود که خطاب به وزیر سابق بهداشت می گوید، بر چه مبنایی قصد دارید چنین کاری انجام دهد؟
قاضی زاده افزایش 10 درصد سالیانه تعرفه خدمات پزشکی، افزایش تورم و گرانی ها از آغاز سال جاری را که 10 درصد به خاطر آن باید این خدمات افزایش داشته باشد و 5 درصد افزایش فراموش شده سابق را از دلایل درخواستش برای طرح چنین موضوعی بیان می کند که البته رئیس جمهور ضمن مخالفت با آن واکنش جدی به این موضوع نشان می دهد.
بر اساس شنیده ها، حسن روحانی خطاب به قاضی زاده هاشمی می گوید: ما برق، آب و گاز را گران کرده ایم و قیمت کالاهای اساسی را بالا برده ایم؟ شما قصد چنین افزایشی را دارید؟ مگر پزشکان درآمد کمی دارند؟ وضعیت اقتصادی کشور و مردم را نمی بیند که چنین درخواستی را مطرح می کنید؟ بر همین اساس، روحانی خواسته قاضی زاده هاشمی را بی پاسخ گذاشته و با آن مخالفت می کند.
گویا این اقدام رئیس جمهور باعث عصبانیت شدید وزیر سابق بهداشت می شود تا جایی که او پوشه ها و آنچه در دست داشته را روی میز می کوید و خطاب به رئیس جمهور می گوید، از قرار معلوم من نمی توانم خواسته ام را به شما منتقل کنم (بفهمانم). در همین حال، او با عصبانیت جلسه را ترک می کند.
پس از این جدال لفظی گفته می شود، رئیس جمهور باز هم قصدی برای کنار گذاشتن قاضی زاده هاشمی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نداشته و ادامه اجرای طرح تحول سلامت توسط مجری اصلی را دلیل این کار می داند، ولی گویا برخی مشاوران روحانی رأی او را می زنند و می گویند، اگر این رویه باب شود از فردا همه وزیران چنین رفتاری را برای تحقق خواسته هایشان در پیش خواهند گرفت.
بنابراین، از قاضی زاده هاشمی خواسته می شود با توجه به این موضوع بهتر است یا هر چه زودتر استعفای خود را تقدیم رئیس جمهور کند و یا اینکه برکنار خواهد شد. همین مسأله نیز باعث کناره گیری قاضی زاده هاشمی شود؛ هرچند سایر مسائلی که عنوان شده هم در این زمینه دخیل بوده است.