با اینکه چند وقتی است، قیمت ارز در کشور به ثبات نسبی رسیده، همچنان قیمت اجناس در بازار رو به فزونی است، به گونه ای که گرانیهای پیدرپی در روزهای آخر سال، شیرینی نوروز را در کام مردم تلخ کرده و جالبتر اینکه کسی پاسخگوی این وضعیت نیست.
به گزارش «تابناک»؛ نکته عجیب دیگر آنکه حتی کسی نمیداند مشکل موجود از چیست و چه عاملی باعث شده، گرانیها در کشور زیاد شود و مشخص نیست، متولی این وضعیت کدام نهاد یا کدام بخش از حاکمیت است!
احمد مازنی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با تابناک در این باره می گوید: من مدتی درباره وضعیت اقتصادی پیش آمده در کشور سکوت کردم، تا درباره اینکه عوامل مختلف چقدر در این اوضاع دخیل هستند، به نتیجه واحدی برسم. دیدگاه های مختلفی درباره این نابسامانیها وجود دارد؛ یک نظریه این که مداخلات خارجی مؤثرترین عامل است و نظر دیگر آنکه این موضوع ربطی به دخالت خارجی ندارد و یا میزان آن خیلی زیاد نیست و این دولت است که کوتاهی میکند؛ برای مثال، برخی بر این باورند که سوءمدیریتها باعث شده تا مدیریت از دست دولت خارج شود. برخی هم اعتقاد دارند، خود دولت این کار را انجام میدهد و تعمدی بازار را رها کرده و می خواهد تا نقدینگی را در بازار جمع کند.
این نماینده افزود: اما برخی دیگر هم این موضوع را به روش دیگری بیان می کنند و اعتقاد دارند، دولت یازدهم روحانی، پای خود را روی فنر ارز گذشته و پس از انتخابات پای خود را از روی فنر برداشته و اکنون بازار، قیمتهای واقعی خود را نمایش داده است. جمعی دیگر نیز اعتقاد دارند که اساس همه تقصیرات به گردن دولت سابق است؛ یعنی دولت احمدی نژاد باعث این اوضاع شده و این وضعیت آثار همان دولت های نهم و دهم است و به این زودی ها بهبودی نمی یابد.
وی ادامه داد: برخی اقتصاددانها نیز بر این باورند، اقتصاد کشور زمینهای مشکل دارد و چون اقتصاد ما متکی بر نفت است این وضعیت ادامه خواهد داشت و مربوط به چهل سال اخیر نیست و قبل از آن نیز بوده؛ مانند بدنی که ضعیف بوده و یک ویروس کوچک وارد آن شده و آن را از کار انداخته است. خروج ترامپ از برجام نیز مانند شوکی بود که به این بدن بیمار وارد شده و کشور ما را تحت تأثیر قرار داده است و عملکردهای دیگر نیز در کنار این باعث تشدید اوضاع کشور شده و اکنون به این مرحله رسیدهایم.
این نماینده مجلس در ادامه یادآور شد: به رئیس جمهور به عنوان رئیس شورای عالی هماهنگی اقتصادی نامه نوشتیم و از وی خواستیم تا میزان عوامل مختلف در وضعیت اقتصادی را مشخص کند، چون تا زمانی که مشخص نشود ما از کجا ضربه میخوریم، نمیتوانیم از خودمان دفاع کنیم. ما هنگامی که در یک فضای تاریک هستیم که مشخص نیست از کدام طرف مورد حمله هستیم و از جناحهای مختلف چقدر خسارت میبینیم، نمیتوانیم اوضاع را کنترل کنیم؛ اما اگر دولت مشخص کند که دلیل این وضعیت چه بوده، من به عنوان نماینده مجلس میتوانم بهتر تصمیم بگیرم و میدانم که چگونه باید با آن برخورد شود.
ما نامه را فرستادیم؛ اما تنها واکنش این بود که واعظی این نامه را به جهانگیری ارجاع داده است و مشخص نشد که سرنوشت نامه چه شد و اساسا معلوم نیست، ارادهای برای مشخص شدن عوامل این وضعیت وجود دارد! ما دنبال تقصیر و مقصر نیستیم و نمیخواهیم یقه کسی را بگیریم، بلکه میخواهیم بدانیم مشکل کجاست.