معاون برنامهریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده از تصویب تبصره ۲ ماده ۱۰۱ برنامه ششم توسعه کشور در هیات دولت خبر داد.
به گزارش ایسنا، دکتر اطهره نژادی معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده در خصوص این مصوبه گفت: آیین نامه اجرایی که به تصویب رسید در مورد تبصره ۲ ماده ۱۰۱ قانون برنامه ششم توسعه کشوراست که بر اساس آن معاونت امور زنان و خانواده با همکاری سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی کشور موظف به تهیه آیین نامه اجرایی ماده ۱۰۱ درخصوص عدالت جنسیتی و نحوه اعمال، ساز و کارهای نظارت و پایش شاخص ها و وظایف دستگاههای اجرایی برای ارتقاء آن است.
نژادی تاکید کرد: در این آیین نامه تاکید شده به منظور سنجش میزان تاثیر طرح ها و برنامههای دستگاههای اجرایی در ارتقای شاخصهای عدالت جنسیتی و همچنین تقویت نظام سیاستگذاری، تصمیم سازی و برنامهریزی کلان حوزه زنان و خانواده، معاونت موظف است حداکثر تا سه ماه پس از ابلاغ آییننامه نسبت به ایجاد سامانه ارزیابی و رصد وضعیت زنان و خانواده و پایش مستمر شاخصهای عدالت جنسیتی اقدام کند.
معاون برنامه ریزی و هماهنگی این معاونت تصریح کرد: بر اساس تبصره ماده ۲ این آیین نامه کلیه دستگاههای اجرایی موظفند نسبت به گردآوری ، بارگذاری و بهروزرسانی دادههای آماری و اطلاعات مرتبط با برنامه ها و شاخصهای مصوب ستاد در سامانه موضوع ماده (۲) این آییننامه با هماهنگی معاونت اقدام کنند.
وی همچنین در مورد ماده ۳ این آیین نامه اجرایی افزود: کلیه دستگاههای اجرایی موظفند حداکثر تا سه ماه پس از ابلاغ این آیین نامه، ضمن بررسی وضعیت موجود ساختار و تشکیلات امور زنان و خانواده در دستگاه متبوع، نسبت به تدوین طرح بازآرایی ساختار امور زنان و خانواده متناسب با شرح وظایف سازمانی و از محل پستهای بلاتصدی خود اقدام کرده و طرح نهایی را به سازمان اداری استخدامی کشور ارایه کنند.
اطهره نژادی در خصوص تبصره ماده ۳ نیز گفت: معاونت مسئولیت نظارت و کنترل بر اجرای این ماده در طول اجرای برنامه ششم توسعه کشور را برعهده دارد و موظف است ضمن دریافت گزارشهای دورهای از دستگاههای اجرایی و ارزیابی عملکرد آنها، نتایج را به هیئت وزیران ارایه کند.
معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده در خصوص مواد ۴ و ۵ آیین نامه مذکور گفت: به منظور بهرهمندی جامعه از سرمایه انسانی زنان در فرایند توسعه و تضمین مشارکت کامل و موثر زنان در سطوح تصمیم گیری سازمانی، معاونت موظف است با همکاری سازمان اداری و استخدامی کشور نسبت به طراحی و تدوین دوره های آموزشی ارتقای دانش مدیریتی زنان جهت اجرا در دستگاههای اجرایی اقدام کند.
همچنین جهت اعمال رویکرد مبتنی بر عدالت جنسیتی در سیاستها و برنامهها و تحقق ماده (۱۰۱) قانون برنامه ششم توسعه کشور، بالاترین مقام دستگاه دستگاههای اجرایی، مسئول پیگیری و اجرای مفاد این آیین نامه در سطح دستگاه اجرایی ذی ربط و ارائه گزارشهای لازم در چارچوب سامانه موضوع ماده (۲) این آیین نامه به معاونت می باشند.
نژادی تاکید کرد: معاونت موظف به رصد و پیگیری اجرای مفاد این آیین نامه بوده و باید بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه موضوع ماده (۲) این آییننامه، گزارش تحلیلی وضعیت زنان و خانواده را در مقاطع شش ماهه تهیه و به هیئت وزیران، مجلس شورای اسلامی و سایر مراجع ذی ربط ارائه کند.