انتقاد نائب رئیس مجلس به کثرت دانشگاه‌ها در کشور؛

آمریکا به این اندازه دانشگاه ندارد که ما داریم!

چرا با خیل فارغ التحصیلان بیکار مواجهیم؟ این سوالی است که اگرچه مسئولان آموزش عالی در کشورمان سعی دارند دلیل آن را در مختل بودن ارتباط دانشگاه و صنعت یا بازار کار یا بی توجهی به اموری مانند مهارت آموزی در دانشگاه‌ها نشان دهند، اما می‌توان پاسخ‌های ساده تری هم به آن داد.
کد خبر: ۸۸۰۰۶۷
|
۰۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۸ 21 February 2019
|
5968 بازدید
|
چرا با خیل فارغ التحصیلان بیکار مواجهیم؟ این سوالی است که اگرچه مسئولان آموزش عالی در کشورمان سعی دارند دلیل آن را در مختل بودن ارتباط دانشگاه و صنعت یا بازار کار یا بی توجهی به اموری مانند مهارت آموزی در دانشگاه‌ها نشان دهند، اما می‌توان پاسخ‌های ساده تری هم به آن داد.

پاسخی مانند آنچه مسعود پزشکیان، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی می‌دهد: «متاسفانه در کشور حدود ۲۷۰۰ دانشگاه داریم؛ در هیچ جای دنیا به ویژه در کشور‌های توسعه یافته به اندازه ایران دانشگاه درست نشده است، اما برون‌داد دانشگاه‌های آن‌ها با دانشگاه‌های ایران بسیار متفاوت است. آمریکا به این اندازه دانشگاه ندارد که ما داریم.»

سخنانی قابل تامل که اگرچه بی نیاز از تفسیر به نظر می‌رسد، اما بد نیست نگاهی دقیق‌تر به آن بیاندازیم. نگاهی موشکافانه که نائب رئیس مجلس کوشیده در گفتگو با خانه ملت برخی نتایج نامطلوب آن را یادآوری کند، از جمله مشکلاتی که در زمینه رشد علمی در کشور، حتی با وجود تاکیدات موکد رهبر انقلاب در این زمینه دیده می‌شود.

مشکلاتی که به باور پزشکیان، می‌بایستی تجزیه تحلیل شوند تا علت بروزشان شناسایی شده و سپس به دنبال راهکار مناسب برای رفعشان باشیم، اما این گونه نمی‌شود. تجزیه و تحلیلی که می‌بایست در خصوص کثرت دانشگاه‌ها در کشورمان نیز صورت گیرد. وفور دانشگاه‌هایی که به تاکید پزشکیان، بسیاری از فارغ‌التحصیلان آن‌ها چشم انتظار دریافت پست و سمت از طرف دولت هستند.

دانشگاه‌هایی که روز به روز در حال تکثیر هستند تا جایی که آمار و ارقام حکایت از رقم خوردن وضعیتی عجیب در کشورمان دارد؛ وضعیتی که برای توصیف آن همین بس که اشاره کنیم کشور چین با آن جمعیت بسیار بسیار بزرگش، تنها حدود ۵۰۰ دانشگاه دارد و ایران بالغ بر ۵ برابر آن یعنی حدود ۲۷۰۰ دانشگاه!

آماری که اگر قرار باشد درباره برخی دیگر از کشور‌های جهان هم بیان شود، شاید کافی است اشاره کنیم که انگلیس ۲۹۱ دانشگاه و کشور آلمان ۴۱۲ دانشگاه دارند. اعداد و ارقامی که اگر باشد در میزان تولید علم و دانش مد نظر قرار گیرند، پی خواهیم برد که چقدر وضعیت دانشگاه‌های کشورمان در این حوزه نامطلوب و ضعیف است.

وضعیتی که موجب شده دانشگاه در کشورمان چیزی جز ادامه تحصیلات مدارس نباشد. تحصیلی به قصد دریافت مدرک و پیوستن به صف فارغ التحصیلانی که بسیاری شان چشم انتظار فرصتی مناسب برای استخدام در نهاد‌های دولتی یا وابسته به دیگر قوا هستند. فارغ التحصیلانی که اغلب احساس نادیده گرفته شدن رهایشان نمی‌کند چراکه خواسته هایشان در عرصه اشتغال جامه عمل نمی‌پوشد و مجبورند با چالش بیکاری یا کار در امور غیرمرتبط با تحصیلاتشان سر کنند.

شرایطی که اگرچه امثال نائب رئیس مجلس هم بر نامطلوب بودن و ضرورت تغییر آن تاکید دارند، اما ظاهرا قرار نیست تغییر کند و روز به روز در حال وخیم شدن است؛ وخامتی که برای توصیف آن همین بس که شمار دانشگاه‌های کشورمان در سال ۱۳۹۰ کمتر از ۲۴۰۰ دانشگاه بوده و حالا به حدود ۲۷۰۰ دانشگاه رسیده است؛ افزایشی برابر با کل تعداد دانشگاه‌های انگلیس در هفت سال!
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۲
دانشگاه !!!!!! یا تجارتخانه !!!!!!
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۲
بله. خیلی خوب گفتید ولی بهتره که به فکر آموزشهای کاربردی و بهبود شرایط و رشته های هنرستانها کنید. واقعا چه لزومی به ورود همه به دانشگاه است؟ دانش آموزشی که مغزش پر است از حفظیات چه دردی میخواد از خودش دوا کنه؟ اما اگر واقعا هنرستانها تقویت بشن، رشته های کاربردی و مربیان ماهر و آزموده، چه بهتر از این . اینهمه هجوم به دانشگاه ها نخواهیم داشت
ناشناس
|
United States of America
|
۱۲:۰۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۲
این رشد سرطانی دانشگاهها، منجر به بی ارزش شدن تلاشها و اعتبار مدارک دانشگاهای معتبر کشور هم شده است، بچه های دانشگاه های سراسری معتبر کشور سرخورده شده اند. دلیل آن نیز، وجود خیل فارغ التحصیلان دانشگاه های آزاد، علمی و کاربردی و ... هست که اغلب به سرعت فرصتهای شغلی رو پر میکنن هست. البته نه این که لیاقت داشته باشن، بلکه چون به حقوق های ناچیز راضی هستند و با همین کار صرفا چارت لازم وزارت کار یه کارفرما رو پر میکنن و خلاص.... عملا بود و نبودشون فرقی نداره

طیف دیگه هم شاغلینی در مراکز دولتی هستن که به برکت دانشگاهای در پیت در مملکت ارتقای شغلی میگیرن و همیشه سر بچه های درچه یک مملکت بی کلاه میمونه این موقع ها میگن خودتون برین اشتغال زایی کنین.... یه حرف مسخره و بی اساس
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۲
و همه فارغ التحصیلان حقوق این دانشگاهها ، کانون وکلا را مسئول اشتغال خود می دانند!!! و دشمنان نهاد وکالت هم با اینکه می دانند چنین چیزی شدنی نیست ، اشتغال این عزیزان را بهانه هزارن حمله و هجمه به این نهاد ۸۰ ساله مردمی کرده اند واقعا جای تاسف دارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۲
عمده اینها در واقع بنگاه های درآمدزایی هستند و از اصالت و هدف دانشگاه دور افتاده اند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۲
دانشگاه چیزی رو درس میده که بازار احتیاجی به اون چیز نداره من از دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر فارغ التحصیل شدم الان آبادان تو یه شرکت نیمه ایرانی استخدام شدم احتیاج یه اطلاعات حقوق دریا و مکاتبات با زبان انگلیسی دارم اما هیچدام را در تحصیل دانشگاه یاد نگرفتم در دانشگاه به من آمار و دروس سخت اقتصادی و اقتصاد سنجی و ادبیات و غیره درس دادند اما بازار این معلومات را نمیخواهد....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۲
اکثر اینها دانشگاه نیستند بلکه بنگاه اقتصادی هستند که فقط برای کاسبی از شهریه های دانشجویان تاسیس شده اند و جالبه که با کاهش آمار دانشجویان از بیشتر این دانشگاهها فقط یه ساختمان باقی مانده و عده ای کارمند که حالا بیکار میشوند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۲
دانشگاه؟بگو یه پله بالاتر از دبیرستان.یا شایدم همان دبیرستان غیر انتفاعی.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۲
بابا اسمن دانشگاس .
1. محل جذب سرمایه و درامد برای یک عده
2. مرکز چاپ و نشر انواع مدرک بدون تخصص
3.ایجاد سرگرمی و اشتغال کاذب برای جماعت بیکار به مدت چندسال
اینا همش نعمته قدر بدونین . دیگه
ارش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۵ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۲
بیزنس چاپ مدرک تحصیلی بی پشتوانه به حدی داغ است که به اسانی در این مملکت نمیتوان از ان چش پوشید
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟