نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: پس از 40 سال از پیروزی انقلاب اسلامی در شان مردم نیست در صف های طولانی گوشت های یخی بایستند.
به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صداوسیما، سید حسن حسینی شاهرودی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: مجلس شورای اسلامی به ویژه کمیسیون اقتصادی از ابتدا با ارز 4 هزار و 200 تومانی مخالف و موافق ارز شناور برای جلوگیری از دو نرخی شدن قیمت ها و ایجاد رانت بود.
وی گفت: تولید داخلی گوشت مرغ و تا حدود گوشت قرمز پاسخگوی نیاز کشور است اما سوء مدیریت داریم و مدیریت ها در عرصه تولید و توزیع منفصل است.
شاهرودی افزود: اگر وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت جهاد و کشاورزی و بانک مرکزی سر یک میز بنشینند آن زمان می گوییم در ستاد تنظیم بازار هماهنگی وجود دارد.
وی با تاکید بر نظارت دقیق و نمایشگاه های عرضه مستقیم کالا گفت: در برخی از این نمایشگاه ها دلالان حضور دارند و برخی قیمت ها بیشتر از قیمت های بیرون نمایشگاه است.
شاهرودی افزود: آمار و ارقام نشان می دهد سیاست ثبات قیمت کالاهای اساسی و تورم 42 درصدی در این کالاها به وسیله وزارت جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت ناکارآمد بوده است.
وی گفت: با ده ها سامانه ای که در حوزه های گوناگون وجود دارد اما این سامانه ها برای نظارت دقیق بر بازار به یکدیگر متصل نیستند.
شاهرودی افزود: شرایط کنونی اقتصادی فرصتی برای تولید کنندگان داخلی است تا کالاهایی که ارزان تولید می کنند بتوانند صادر کنند.
وی با اشاره به اختصاص 14 میلیارد دلار ارز 4 هزار و 200 تومانی برای واردات کالاهای اساسی گفت: اگر این مبلغ را برای حمایت تولید کنندگان داخلی هزینه می کردیم قطعا تولید کشور به میزانی افزایش می یافت که نیاز به واردات نداشتیم.
عباس قبادی معاون بازرگانی، داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در این برنامه گفت: با اقدام های موثر ستاد تنظیم بازار کشور برای تامین و توزیع کالاهای پرمصرف در شب عید مشکلی وجود ندارد.
وی افزود: در تهران 2 هزار فروشگاه از 15 اسفند عرضه مستقیم پوشاک را انجام می دهند و این کار در سراسر کشور نیز اجرا می شود.
قبادی با بیان اینکه امسال اصناف متولی توزیع کالاها هستند گفت: به عنوان نمونه یک میلیون و 200 هزار متر مربع پارچه تولید داخل به علاوه پارچه های وارداتی و هزار و 200 تن نخ از 2 ماه پیش در اختیار اتحادیه پوشاک قرار داده ایم که محصولات آنها برای ایجاد آرامش در بازار از 15 روز پیش به بازار آمده است.
وی افزود: اختیار برگزاری نمایشگاه های عرضه مستقیم کالاها در هر استان با تصمیم ستاد تنظیم بازار آن استان به اصناف آن منطقه واگذار شده است.
قبادی درباره قیمت مرغ نیز گفت: قیمت مرغ در هفته گذشته روند کاهشی داشته و 125 میلیون قطعه جوجه ریزی انجام شده است.
بهرام شهریاری نائب رئیس اتحادیه تولید کنندگان پوشاک کشور نیز در این برنامه افزود: بر اساس طرح ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با برندهای خارجی پوشاک قاچاق در مجتمع های تجاری بزرگ تهران برخورد شد.
وی گفت: اکنون صد فروشگاه در مجتمع های تجاری تهران در حال عقد قرارداد با برندها و تولیدکنندگان داخلی هستند.
شهریاری با بیان اینکه اتحادیه تولیدکنندگان پوشاک با توجه به نبود تقاضا، رکود بازار و تخفیف های فروشگاه ها مخالف برگزاری نمایشگاه های عرضه مستقیم بود افزود: بنا بر اصرار تولیدکنندگان تصمیم گرفته شد سه نمایشگاه برای شب عید در مصلای تهران، بوستان ولایت و بوستان گفتگو برپا شود و هیچ مشکلی در عرضه پوشاک نداریم.
علی اکبر مهرفرد معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی نیز در این برنامه گفت: در شرایط تلاطم اقتصادی هستیم و امریکا همه تلاش خود را برای محروم کردن ما از منابع ارزی به کار گرفته است.
وی افزود: این گفته که کسانی ارز 4 هزار و 200 تومانی گرفته اند اما کالای وارداتی آنها به دست مصرف کنندگان نرسیده حرفی نادرست، البته ممکن است در بخش هایی مانند گوشت قرمز این اتفاق افتاده باشد.
مهرفرد با بیان اینکه ذخایر سیب و پرتقال برای شب عید مناسب است گفت: با توجه به همه مشکلات و تحریم ها تامین کالاهای اساسی تا پایان بهمن در مقایسه با سال گذشته 2 میلیون تن افزایش یافته و به 18 میلیون تن رسیده است.
وی افزود: بخش های تامین، توزیع و نظارت باید برای ایجاد آرامش در بازار با یکدیگر هماهنگ باشند.
مهرفرد گفت: افزایش قیمت برنج هندی به دلیل افزایش قیمت جهانی آن و افزایش نرخ ارز بوده است.
وی افزود: اکنون قیمت برنج هندی برای توزیع در خرده فروشی ها 8 هزار تومان تمام می شود.
مهرفرد گفت: میوه شب عید از نیمه اسفند توزیع می شود البته قیمت سیب به دلیل سرمازدگی کمی گرانتر است اما پرتقال با قیمت مناسبی عرضه می شود و اشخاصی که از عرضه پرتقال در شمال خودداری می کنند باید بدانند اگر موجودی انبارهای خود را توزیع نکنند دولت راهکارهایی دارد که ممکن است مشتری برای پرتقال های آنها وجود نداشته باشد و موجودی انبارهای آنها خراب شود.
وی افزود: در اسفند و فروردین عرضه مرغ افزایش می یابد و قیمت آن به 11 هزار و 500 تومان خواهد رسید.
مهرفرد با بیان اینکه 93 درصد جیره طیور از جمله کنجاله سویا افزایش جهانی قیمت داشته است گفت: در مجموع در تامین نهاده ها مشکلی وجود ندارد.
محسن خردمند رئیس اتحادیه سراجان تهران نیز در این برنامه گفت: تولیدکنندگان کفش از 2 ماه پیش محصولات خود را با قیمت ها و کیفیت مناسب و تفاوت قیمت بسیار زیاد در مقایسه با برندهای خارجی در بازار عرضه کرده اند.
وی افزود: از زمانی که ورود کالاهای ساخته شده به کشور ممنوع شده است تولیدات بسیار خوبی داشته ایم.
خردمند گفت: البته برای تامین مواد اولیه در تامین ارز نیمایی مشکلاتی وجود دارد.
وی افزود: با توجه به رکود در بازار قیمت ها تغییر نکرده است و تولید کنندگان سود خود را کاهش داده اند.
مصطفی احمدی رئیس اتحادیه خشکبار و آجیل فروشان نیز در این برنامه گفت: به دلیل سرمازدگی با کاهش 70 تا 80 درصدی تولید روبرو شده اما آجیل های گوناگونی را به بازار عرضه کرده ایم و اکنون قیمت آجیل ها بین صد تا 150 هزار تومان عرضه می شود.