به رغم آنکه بودجه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزایش یافته، یکی از مقامات ارشد آن از کاهش بودجه گلایه میکند و از ضرورت تغییر آن سخن به میان میآورد!
به گزارش «تابناک»، چندی پیش زمانی که لایحه بودجه سال ۹۸ منتشر شد، مشخص گردید که بودجه وزارت علوم از ۱۳.۶۴۲.۱۸۳ میلیون ریال به ۱۶.۶۶۱.۳۷۰ میلیون ریال افزایش یافته و رشد ۱۴ درصدی را شاهد بوده است.
میزان رشدی که در قیاس با رشد دو برابری بودجه این وزارت خانه در سال ۹۷ (به نسبت سال ۹۶) بسیار کمتر است و علاوه بر آن، با تقاضای مسئولان وزارت علوم برای افزایش ۹۰ درصدی بودجه وزارت خانه شان هم همخوانی ندارد، اما به باور معاون اداری و مالی این وزارت خانه، رشد نیست!
محمدتقی نظرپور در توضیح ادعای خود به ایرنا میگوید: مجموع بودجه امسال دانشگاهها ۷۵ هزار میلیارد ریال بود و پیشنهاد ما برای افزایش این بخش از اعتبارات عمومی دانشگاه، رسیدن به بیش از ۱۳۰ هزار میلیارد ریال بود، چراکه با توجه به شرایط پیش آمده که بخشی از اعتبارات دانشگاهها در قالب ارزی هزینه میشود و تفاوتی که در نرخ ارز به وجود میآید، ضرورت دارد این بخش از اعتبارات افزایش یابد.
وی در ادامه میافزاید: آنچه در لایحه بودجه سال ۹۸ دیده شده، حدود ۸۵ هزار میلیارد ریال است که در مجموع دانشگاههای کشور ۱۳.۷ درصد افزایش اعتبار داشتهاند. این در حالی است که ۷۰ تا ۷۵ درصد بودجه دانشگاه در بخش هزینهای، پرسنلی، حقوق و مزایا و موارد مشابه هزینه میشود و آنچه میماند با درصد افزایش ۱۳.۷ درصدی حتی پنج درصد کمتر از سال جاری شده، که جای نگرانی دارد.
مسالهای که این مقام مسئول آن را نگران کننده میخواند و میکوشد با ارائه توضیحاتی، راه جبران آن را تشریح کند. راههایی مانند متنوع کردن منابع درآمدی دانشگاهها و صرفه جوری در هزینههای جاری این مراکز که نویدبخش سالی سخت پیش روی دانشگاهیان است؛ با این ملاحظه که این سوال پابرجاست که چگونه بودجه وزارت علوم افزایش یافته، اما کاهش یافته؟!
سوالی که میشود از منظری دیگر طرحش کرد و از مسئولان وزارت علوم پرسید چگونه کاهش تقاضای ۹۰ درصدی شان برای بودجه سال ۹۸ به ۱۴ درصد اعتراض شدید ایشان را به دنبال نداشته و از آن مهم تر، چگونه قرار است ۷۶ درصد کسر شده از تقاضایشان را با صرفه جویی و درآمدزایی جبران کنند؟!