دفاع محمد هاشمی از مصوبه جنجالی صدا و سیما

کد خبر: ۸۸۱۲۴۲
|
۰۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۷ 25 February 2019
|
10517 بازدید
نمایندگان مجلس شورای اسلامی ۱۵۰ میلیون یورو از محل صندوق توسعه ارزی را به صدا و سیما دادند. به این معنی که رسانه ملی حدود دوهزار و دویست و پنجاه میلیارد تومان بودجه خواهد داشت و تخصیص این مبلغ به صدا و سیما موضوعی نیست که از نگاه رسانه‌ها و مردم دور بماند. آن هم در این اوضاع و احوال اقتصادی که معیشت مردم هر روز با تنگنا‌های بیشتری مواجه می‌شود و انتظار به حق بدنه اجتماعی از مسئولان صرفه جویی پیشه کردن است. در این وضعیت مبلغی کلان به مجموعه‌ای اختصاص داده شد که خود صد راه دیگر برای کسب درآمد دارد. از آنتن فروشی گرفته تا تبلیغات. محمد هاشمی رئیس اسبق این سازمان، اما بودجه اختصاص داده شده و دفاع می‌کند و معتقد است که در همین وضعیت دشوار اقتصادی نیز باید طوری به صدا و سیما بودجه داد که قادر به حفظ حیثیت جمهوری اسلامی در دنیا باشد.

او اگرچه چهره‌ای اصلاح طلب است و بار‌ها از عملکرد صدا و سیما انتقاد کرده است، اما به خاطر تجربه‌ای که در مدیریت این سازمان عریض و طویل دارد، بحث بودجه را از دیگر مسائل جدا می‌کند. هاشمی در گفتگو با «آزادی» در این باره گفت: «تا جایی که به خاطر دارم بودجه صدا و سیما در یکی، دو سال قبل حدود ۴ هزار میلیارد تومان بود و به نظر می‌رسد که اکنون کاهش نیز یافته است».

وی افزود: «رادیو و تلویزیون‌های دنیا به طور معمول از محل آگاهی و ... خود را اداره می‌کنند و کمکی که از دولت می‌گیرند نسبت به مجموع درآمد آن‌ها بخش کوچکی است. به عبارتی عمده بودجه از طریق آگهی، اسپانسر گرفتن یا به تعبیر فروش آنتن تامین می‌شود. میزان کمک دولت نیز بستگی به نیاز این سازمان دارد». هاشمی با اشاره به بالا بودن هزینه‌های ارزی صدا و سیما گفت: «صدا و سیما به خاطر اجاره ماهواره ها، تامین هزینه دفاتر خود در کشور‌های خارجی، خرید برنامه‌های ورزشی و ... هزینه‌های بسیاری دارد. اکنون نیز با توجه به تغییراتی که در نرخ ارز ایجاد شده است باید به نحوی به این سازمان بودجه داد که حیثیت کشور حفظ شود. در واقع در بودجه دادن به سازمان‌هایی مثل وزارت خارجه، صدا و سیما و ... باید پرستیژ کشور در دنیا را در نظر گرفت و نمی‌توان خیلی فشار آورد».

رئیس اسبق سازمان صدا و سیما پاسخ به این پرسش که آیا در شرایط سخت اقتصادی فعلی می‌توان انتظار داشت که از کمک دولتی به سازمان صدا و سیما کاسته شود تا هزینه‌ها را از محل آگهی‌ها و ... تامین کند؟ گفت: «مشکلی که اکنون وجود دارد این است که تبلیغ کالا‌های خارجی ممنوع شده است و این باعث کاهش چشم گیر درآمد تبلیغات شده است لذا برای صحبت از بودجه این سازمان باید کار کارشناسی دقیقی انجام داد و به نحوی تصمیم گرفت که همه این مسائل لحاظ شود. قطعا انتظار می‌رود که بودجه به نحوی تخصیص شود که اصراف نشود، اما برای این موضوع باید همه جوانب را دید و نیاز به بحث کارشناسی دارد که در صلاحیت من نیست».

وی در واکنش به اینکه عملکرد رسانه ملی و موضع گیری‌های سیاسی آن باعث شده رقم بودجه آن زیر ذره بین قرار بگیرد، گفت: «به نظر من لازم است که این مسائل را از هم تفکیک کرد. اگر صدا و سیما یا هر سازمانی در مسائلی سیاسی، فرهنگی و ... با تعبیض عمل می‌کند، ما نباید مقابله به مثل کرده و همان طور با آن رفتار کنیم. در قرآن نیز در این خصوص توصیه شده که هر کار زشتی را تلافی نکنید. به همین خاطر تاکید دارم که بحث بودجه و تامین نیاز‌های صدا و سیما را باید فارغ از رویکرد این سازمان در انتشار اخبار و برنامه سازی‌ها مورد توجه قرار داد. بالاخره این سازمان معرف جمهوری اسلامی در جامعه بین الملل است و باید طوری به حیات خود ادامه دهد که بتواند با قدرت ظاهر شود و پرستیژ کشور نیز خدشه دار نشود».
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟