سوار ابرهای ۹۷ ، رویداد سالانه شرکت آروان، با نزدیک به ۱۰۰۰ شرکتکننده و بیش از ۱۰۰۰ بازدیدکنندهی آنلاین در روز یکشنبه 5 اسفند 97 در تالار وحدت تهران برگزار شد.
به گزارش «تابناک»، پویا پیرحسینلو؛ همبنیانگذار و ناخدای اجرایی آروان در ابتدای رویداد با اشاره به توسعهی محصولات آروان در مسیر عرضهی زیرساخت یکپارچهی ابری به ۸ محصول DNS Cloud، CND Cloud، Security Cloud، Cloud Compute، Block Storage، Video Platform، Streaming و Video Ads و پاسخدهی زیرساخت ابری آروان به ۵میلیارد HTTP Request روزانه، گفت: «تقریبن هیچ ایرانی نیست که در طول یک ماه ترافیکش از زیرساختهای آروان عبور نکنه.»
فرهاد فاطمی؛ همبنیانگذار و ناخدای اجرایی آروان نیز با اشاره به توسعهی پاپسایتهای آروان به ۳۰ نقطهی مهم ایران و جهان گفت: «این توسعه باعث شد Latency ما در نقاط مختلف به حداقل برسه. ما الان در ایران برای بیش از 80درصد کاربران زیر 10 میلیثانیه محتوا رو در اختیار کاربرها قرار میدیم.»
در ادامهی رویداد سوار ابرها، محمدعرفان شمس؛ محصولبان آروان با یک نگاه تجاری به سراغ یک سناریوی حقیقی از یک کسبوکار آنلاین رفت و توضیح داد که چگونه زیرساخت یکپارچهی ابری میتواند به نیازهای متنوع آن پاسخ دهد. در کمتر از ۳۰ ثانیه زیرساخت ابری مورد نیازش را بسازد و با شیوهی پرداخت Pay-As-You-Go بسیار بهصرفه زیرساخت مورد نیازش را تامین کند. با استفاده از CDN آروان به صدها هزار کاربر همزمان پاسخ دهد و با بستر ویدیو، تبلیغات متنوع و پرکاربردی را بهراحتی بسازد و انتشار دهد.
با اضافه شدن دو امکان Dynamic Content Caching و Remote Key Offloading به CDN آروان، این محصول جزو دو CDN برتر دنیا قرار گرفته است.
صابر مسگری؛ کدسالار آروان توضیح داد که با نصب نرمافزار میگمیگ روی سرورها، صاحبان وبسایتها نگرانی بابت ترافیک بالای سرور نخواهند داشت. در مورد سایتهایی که تغییرات کمی داشته باشند، این بهبود گاهی تا ۹۸درصد در حجم ترافیک میرسد و در مورد سایتهایی که محتوای آنها تغییر بسیاری دارد تا بیش از ۵۰درصد بهبود ایجاد میشود.
در ادامه صابر توضیح داد که ابزار Remote Private Key Offloading آروان به مشتریان کمک میکند از تمامی امکانات سرویسهای CDN و امنیت ابری آروان استفاده کنند بدون آنکه کلید خصوصیشان را در اختیار آروان قرار دهند.
سروش نیکپور؛ کارشناس ارشد امنیت داتین با اشاره ویژگیهای متمایز CDN بانکی آروان و داتین در پاسخ به نیازهای بانکها به قابلیتهایی که مشتریان بانکی میتوانند برای امنیت بیشتر از آن بهرهمند شوند پرداخت:
سال گذشته آروان با حملات گستردهی DDoS مقابله کرد؛ حملاتی با بیش از ۱۰۰گیگابیت بر ثانیه و بالغ بر ۲۰میلیون پکت در ثانیه. مهرداد پنجهفولادگران؛ امنسالار آروان با اشاره به قابلیتهای جدید امنیت ابری آروان گفت که این محصول سریعتر، قدرتمندتر و هوشمندتر از پیش شده است.
آروان بهتازگی چالش SnappQ را پشت سر گذاشت که در آن باید فاصلهی پخش زنده تا کاربر کمتر از ۵ ثانیه میشد. احمدرضا ملاپور؛ شوالیه استریم آروان با نشان دادن ویدیویی نشان داد که آروان با تاخیری زیر ۵ ثانیه پس از یوتیوب در جایگاه دوم قرار دارد. آروان با توسعهی فناوری خود این فاصله را به کمتر از ۱ ثانیه نیز رسانده است.
سینا مقدس؛ ابرسالار آروان در ادامهی رویداد توضیح داد که چگونه مشکل Latency در شبکه و اختلالات اینترنت در دیتاسنترها در محصول رایانش ابری آروان حل شده است. به گفتهی سینا از ویژگیهای جذاب دیگر این طراحی، اتصال به CDN آروان و استفاده از ظرفیت آن برای DDoS Protection است.
وحید اشرفیان؛ استواردار آروان در ادامهی رویداد توضیح داد که زیرساخت PaaS آروان که در سال آینده عرضه خواهد شد، چه کمکی به مشتریان میکند: «کد شما بهصورت اتوماتیک مستقیمن روی یک زیرساخت ابری قرار میگیره که تمامی مراحل Build و حتا اجرای تست نرمافزار شما، همینطور آمادهسازی زیرساخت رو بهصورت خودکار برای شما انجام میده. هر سرویسی که احتیاج دارید رو خیلی راحت تعریف میکنید، سرویسهاتون رو بهراحتی کنار هم قرار میدید، با یک کلیک و با یک کامند، Scale میکنید.»
حامد ایروانچی؛ پیر فناوری آروان در بخش دوم رویداد اشاره کرد که بستر ابری آروان میتواند جایگزینی برای برخی از مزایای multi-tenancy برای پذیرشِ درلحظه مشتریان جدید در معماری نرمافزار پیادهسازی کنند.
حامد در ادامه از عرضهی CDN Apps آروان و Server Image Marketplace آروان در سال آینده خبر داد که به کسبوکارهای آنلاین امکان میدهد این زیرساخت را از آن خود کنند و با نام تجاری خود از این بستر برای عرضهی محصولاتشان بهره ببرند.
حامد ایروانچی حاصل سکوی ابری آروان را برای کسبوکارهای آنلاین، نداشتن نگرانی از هزینههای زیرساخت ابری و تمرکز بر شراکت با آروان بیان کرد و خبر از تلاش برای تسهیل فرآیند جذب میانگین سرمایهی ۱۰۰ میلیونی برای ۲۰ استارتآپ برتر این خانواده داد.
در مسیر آرزوها، زیرساخت و سرمایه به ما کمک میکند اما چیزی که ما را به سرمنزل مقصود میرساند ساختن فرهنگی متمایز است. در بخش پایانی رویدادسوار ابرها ثمین زاهدانی؛ معمار فرهنگ آروان به روی صحنه آمد و گفت: «استارتآپها برای صلح میجنگند، نه فناوری!: «استارتآپها دنیای آینده رو از نو میسازن اما نه بهخاطر فناوری، بهخاطر فرهنگشون. تخریب خلاقی که باید از دل این فرهنگ بربیاد بیشتر از هر چیزی یک بازتعریف از ساختار قدرت و ثروته.
استارتآپها بهدلیل ویژگی فناورانهشون کمترین تاثیرگیری رو از قدرتهای متمرکز دارن و حتا در مواردی ذات فناوری اونها، کنترلناپذیر و نامتمرکزه، و مهمتر اونکه بهشکل توزیعشده و با فراوانی بسیار بالا ایجاد میشن.»