کنترل برای پرداخت مالیات پزشکان بیشتر خواهد شد/ سال آینده، پزشکان نمی‌توانند فرار مالیاتی کنند

هر زمانی که صحبت از زیرمیزی، رومیزی، فرار مالیاتی، درآمد نجومی، کارانه و مانند این می‌شود، تنها موردی که به ذهن مردم می‌رسد و تنها کسانی که همه این‌ها را یکجا شامل می‌شوند، پزشکان هستند. مدت هاست این قشر از جامعه، حتی حاضر به استفاده از کارت‌خوان در مطب‌های خود نیستند و جالب آنکه مقاومت شدیدی نیز در مقابل استفاده از آن می‌کنند!
کد خبر: ۸۸۱۷۶۷
|
۰۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۸ 27 February 2019
|
14867 بازدید
|

کنترل برای پرداخت مالیات پزشکان بیشتر خواهد شد/ سال آینده، پزشکان نمی‌توانند فرار مالیاتی کنندهر زمانی که صحبت از زیرمیزی، رومیزی، فرار مالیاتی، درآمد نجومی، کارانه و مانند این می‌شود، تنها موردی که به ذهن مردم می‌رسد و تنها کسانی که همه این‌ها را یکجا شامل می‌شوند، پزشکان هستند. مدت هاست این قشر از جامعه، حتی حاضر به استفاده از کارت‌خوان در مطب‌های خود نیستند و جالب آنکه مقاومت شدیدی نیز در مقابل استفاده از آن می‌کنند!

به گزارش «تابناک»؛ کارت‌خوانی که امروزه حتی فروشندگان دوره‌گرد و میوه فروش‌های پشت وانت هم به جای دریافت پول نقد، ترجیح می‌دهند از آن استفاده کنند، چه مشکلی دارد که پزشکان حاضر نیستند آن را در مطب‌های خود بگذارند و یا در شرایطی که مجبور به این کار می‌شوند، کارت‌خوان به نام یک فرد دیگر می‌گیرند؟

طبق اعلام سازمان امور مالیاتی کشور، تنها در سال ۹۶ پزشکان باید حدود ۷ هزار میلیارد تومان مالیات پرداخت می‌کردند؛ اما بنا بر همین آمار، مجموعه پزشکان که شامل پزشکان و دندان پزشکان می‌شود، حدود ۱۵۰ میلیارد تومان پرداخت کرده‌اند.

بنا بر اخبار رسیده، گویا هر ساله سازمان امور مالیاتی بر خلاف قانون با سازمان نظام پزشکی تفاهم نامه‌ای امضا می‌کنند که بر اساس آن از پزشکان مالیات دریافت می‌شود. این در حالی است که درآمد پزشکان به هیچ عنوان شفاف نیست و اغلب نقدی حق الزحمه دریافت می‌کنند و به هیچ قیمت هم حاضر به استفاده از دستگاه کارت‌خوان در مطب‌های خود نیستند. برخی بیمارستان‌های خصوصی و حتی دولتی نیز از پرداخت مالیات کارانه پزشکان ـ که بخش عظیمی از درآمد پزشکان را شامل می‌شود ـ نیز پرداخت نمی‌کنند.

به نظر می‌رسد، اکنون بیش از هر زمان دیگری اهمیت شفافیت مالی و استفاده از کارت‌خوان در مطب پزشکان زیاد شده و به همین دلیل، بار دیگر این موضوع به صحن علنی مجلس کشیده شد تا تأکید مضاعفی بر این مصوبه شده و این موضوع در بودجه کل کشور لحاظ شود.

به همین دلیل، مجلس شورای اسلامی حین بررسی لایحه بودجه کل کشور، بار دیگر موضوع استفاده از کارت‌خوان را در مطب پزشکان بررسی کرد. نمایندگان مجلس در روز‌های گذشته، بندی مصوب کردند که همه صاحبان حرفه و مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دامپزشکی را از آغاز سال ۹۸، ملزم به استفاده از پایانه فروشگاهی می‌کند.

البته با وجود آنکه نمایندگان در نهایت این بند یعنی بند الحاقی یک تبصره ۶ را تصویب کردند در زمان بررسی این بند، به دلیل مخالفت‌هایی که با آن شد، پیشنهاد حذف آن نیز مطرح شده بود. مهرداد لاهوتی که پیشنهاد حذف این بند را مطرح کرده بود، گفت: جامعه پزشکان از سایر مشاغل در جامعه جدا نیستند، ولی جوی ایجاد شده که گویی جامعه پزشکان در حال تخلف هستند.

او توضیح داد، فرار مالیاتی در هر صنفی وجود دارد. چگونه سازمان امور مالیاتی می‌تواند با قدرت از یک فعال مالیات بگیرد، ولی نمی‌تواند از جامعه پزشکان مالیات بگیرد؟ البته تعداد مخالفان حذف این بند ـ که بر الزام پزشکان به استفاده از کارت‌خوان تأکید داشتند ـ بیشتر از موافقان حذف این بند بود. آن‌ها در بیان موافقت خود با این بند تأکید کردند، به دنبال ایجاد شفافیت هستند، زیرا با استفاده از پایانه‌های فروشگاهی شفافیت افزایش می‌یابد.

البته نمایندگان در ادامه بررسی‌های خود، بند الحاقی ۲ تبصره ۶ را نیز تصویب کردند که آن نیز مربوط به مالیات پزشکان است.

مجلسی‌ها که روز دوشنبه با تصویب بند الف تبصره ۶، کارانه اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی و پزشکان را مشمول مالیات پلکانی قرار دادند، دیروز هم مصوبه‌ای داشتند که بر اساس آن، همه مراکز درمانی اعم از دولتی، خصوصی، وابسته به نهاد‌های عمومی، غیردولتی، نیرو‌های مسلح، خیریه‌ها و شرکت‌های دولتی مکلفند ۱۰ درصد از حق‌الزحمه یا حق‌العمل پزشکی پزشکان را ـ که به موجب دریافت وجه و صورت حساب‌های ارسالی به بیمه‌ها یا نقدا از طرف بیمار پرداخت می‌شود ـ به‌عنوان علی‌الحساب مالیات کسر کرده و به نام پزشک مربوطه تا پایان ماه، بعد از حصول مبلغ صورت حساب، به حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز کنند.

البته نمایندگان جمله‌ای را به پایان این بند افزودند که تصریح می‌کند، مالیات علی‌الحساب بند الحاقی ۲ تبصره ۶، شامل کلیه پرداخت‌ها ـ که به‌ عنوان درآمد حقوقی مطابق بند الف. تبصره ۶، مشمول کسر مالیات می‌شود ـ نخواهد بود.

این تأکید مضاعف در مجلس نشان از اهمیت موضوع دارد تا شفافیت مالی پزشکان مشخص و همچنین باعث احترام به بیماران و تکریم آن‌ها و در نهایت باعث سهولت انجام این کار شودو

در این باره باید گفت، گویا همچنان راهکار‌هایی برای فرار از پرداخت مالیات وجود دارد، ولی آن گونه که سازمان نظام پزشکی می‌گوید، پس از اجرایی شدن این مصوبه، به قدری سرکشی‌ها و کنترل‌ها بیشتر خواهد شد که دیگر کسی جرأت دور زدن قانون را نداشته باشد.

البته فرار مالیاتی ممکن است در قشر‌های دیگر هم باشد، اما یک تفاوت اساسی در این بین وجود دارد؛ جامعه پزشکی کشور از جمله جوامع فرهیخته کشور به شمار می‌آید که از تحصیلات بالای جامعه برخوردارند؛ بنابراین، اینکه عده‌ای از آن‌ها با ابزار‌هایی از پرداخت مالیات خودداری کنند، دور از انتظار مردم است!

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۱۰۷
انتشار یافته: ۷۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۸ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۸
این مطالب اگر صحت داشته باشد فاجعه ای است که مسئولین کشور بجای پزشکان باید محاکمه شوند.ای کاش نمایندگان مجلس بجای پرداختن به مسائل بی ربط سیاسی صرفا دنبال پیدا کردن راهکارهایی موثرتر برای اجرای همین قوانین موجود باشند.کشوری که نصف مردم زیر خط فقر هستن و دولت پولی نداره حقوق بازنشسته رو زیاد کنه فرار مالیاتی افراد ثروتمند جرمش کمتر از قاچاق هروئین نیست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۸
فکر کردی ازون پول به ما هم میرسه؟زهی خیال باطل.من که روز به روز بیشتر نا امید میشم
یوسف
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۸
تو مراکز رادیولوژی خیلی به بیمار لطف کنند نصف مبلغ نقدی و نصف دیگر از طریق کارتخوان دریافت می شود.
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۶:۱۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۸
نمیشه این کنترل یه دفعه کامل بشه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۸
حالا بعضي ها به فكر اين ميافتند كه نصف آن با كارت خوان و نصف بقيه را نقدا بگيرند!! براي اين چه فكري كرده اند؟؟
زهرا
|
United States of America
|
۱۶:۱۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۸
لطف کنن یه سایت و یا مرجع بانی بشه و حقوق پزشکان بخصوص پزشکان عمومی رو برای مردم شفاف سازی کنن
من پزشک عمومی 5 سال سابقه کارم. باور بفرمایید تا به حال به چشم حقوق های میلیاردی رو ندیدم. منکرش نیستم اما این خقوق ها مختص 20 درصد جامعه پزشکی و عمدتا در شهر های بزرگ هست
پزشکان عمومی اکثرا کارانه ها رو یک سال یک بار دریافت میکنن و با کسورات وحشتناک که ده ها برابر عوام مالیات میدن و در این شرایط گرانی و تورم هم با همان حقوق ثابت 5 تومنی سر می کنن
کارانه اسفند 96 این جانب که چند وقت پیش پرداخت شد معادل 25 تومن بود که با کسورات عجیب و غریب 13 تومنش واریز شد.
با ما پزشکان از مالیات حرف نزنین که ته مالیاتیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۸
من صاحب یک شرکت خصوصی هستم. برای تمام فروش هایم موظف هستم که فاکتور رسمی صادر کنم و تا ریال آخر مالیات بدم. اینکه عده ای ضمن داشتن درآمد زیاد مالیات ندهند بی عدالتی است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۸
فرار خواهند کرد.
جدیدا مد شده که پزشکان خیریه ثبت میکنند و وقتی از دستگاه پوز مطبشون کارت میکشی برای پول ویزیتشون، روی رسید مشتری نوشته " خیریه...." !!!!
خیلی راحت !!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۸
متاسفانه حسادت به پزشکان به نقطه انفجار رسیده
خدمت مهندسین پرستاران معلمین کارگران و همه بازماندگان از رشته پزشکی عرض کنم پزشک داره مزد 7 سال مرارت رشته پزشکی و 4 سال پشت کنکور بودن رو میبره
حقش هست و از شیر مادر حلال تر
شما چشم ندارید چشماتون رو ببندید
در ضمن هیچ پزشک متخصصی (به جز موارد جراحی) بالاتر از 100 تومن دریافتی نداشته
عمومی ها که وضعیت به مراتب بدتر دارن. حقوق یک پزشک عمومی به سختی به 15 تومن ( کمتر از 900 دلار) میرسه.
یعنی حقوق یک هفته یک پرستار یا کمک پرستار در امریکا
مالیات نه تنها نباید گرفته بشه بلکه باید کاملا پزشک معاف از مالیات باشه. ما به اندازه کافی از جیب خودمون به دولت و ملت یارانه و امتیاز دادیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۸
ناشناس محترم ! اول اینکه چهار سال پشت کنکور موندن شما مشکل مردم نیست بلکه مشکل خود شما بوده و دوم اینکه اگه شما ۷ سال درس خوندی من ۱۱ سال درس خوندم تا دکترای تخصصی خودم رو در مهندسی بگیرم. ولی هر درآمدی که داشته باشم باید مالیاتش رو هم بدهم و این چیزیه که در همه جای دنیا صادقه. متاسفانه رویکرد شما و اظهارات شما نه فقط از فرار مالیاتی صنف شما دفاع نکرد بلکه به خوبی بیانگر نکات بسیار قابل تاملی هست که فرد یا صنفی با نگرش شما ، در طی دوران طبابت چه بلاهایی که بر سر بیماران نخواهد آورد در عین حالی که خود را محق میدانید !!
رضا
|
Germany
|
۱۶:۴۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۸
فکر می کنید
این پزشک ستیزی رسانه ای بعضی چه سر انجامی خواهد داشت ؟
ایا در نهایت آسیب ان به مردم نمی رسد
ایا آمار مهاجرت پزسکان را دارید
چرا پزشکی که باید به هم وطنان خود خدمت کند
بخاطر فشار و هجمه بعضی ها به کشور های دیگر می رود
در نهایت چه کسی متضرر خواهد شد
مردم یا پزشکی که مهاجرت کرده ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۸
کجا برن از ایران بهتر .عزت و احترامی که دکترا تو ایران دارن .پولی که می چاپن.مریضم که بسیار
حسن صرافی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۸ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۸
نمی دونم تابناک چه کینه ای از پزشکان داره....خودتو اصلاح کن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۸
جناب صرافی
اگه کسی بهتون بگه مالیاتتون رو بدید، باهاتون کینه داره ؟!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۸
من معتقدم وجود پزشکان خیلی مهمتر از مالیاتشون هست و نباید این مالیات باعث بشه ایران را ترک کنند چون اولا جذب انها در خارج از ایران بسرعت باد صورت می گیره ثانیا اونوقت ما برای یک عمل سفر خارج و هزینه هایش را بصورت ازاد متقبل شویم که امثال من در این حالت که از پسش بهیچ عنوان برنخواهیم امد
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟