بهای معاملات نفت روز جمعه تحت تاثیر آمار اقتصادی ضعیف آمریکا و رکود بالای تولید این کشور کاهش چشمگیری پیدا کرد و برای کل هفته حدود سه درصد کاهش رقم زد.
به گزارش ایسنا، بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا برای تحویل در آوریل ۱.۴۲ دلار یا ۲.۵ درصد کاهش یافت و در ۵۵.۸۰ دلار در هر بشکه بسته شد. این شاخص برای کل هفته حدود ۲.۶ درصد کاهش نشان داد، اما در فوریه ۶.۴ درصد صعود داشت.
بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در ماه مه ۱.۲۴ دلار یا ۱.۹ درصد کاهش یافت و در ۶۵.۰۷ دلار در هر بشکه بسته شد. نفت برنت برای کل هفته ۳.۲ درصد کاهش نشان داد، اما در فوریه ۶.۷ درصد افزایش داشت.
آماری که نشان داد تولید نفت اوپک در فوریه به پایینترین میزان در چهار سال گذشته سقوط کرده است موفق نشد از قیمتها پشتیبانی کند. نظرسنجی رویترز که روز جمعه منتشر شد نشان داد: اعضای این گروه در فوریه ۳۰.۶۸ میلیون بشکه در روز نفت تولید کردند که ۳۰۰ هزار بشکه در روز در مقایسه با ژانویه کاهش داشت و پایینترین میزان از سال ۲۰۱۵ بود.
به گفته ادوارد مویا، تحلیلگر ارشد بازار در شرکت OANDA، بازار روی اوپک برای تمدید کاهش تولید تا پایان سال حساب کرده و بازارها ممکن است به کاتالیزور جدیدی برای بالا رفتن قیمتها نیاز داشته باشند.
اسکات دیکاز، استراتژیست ارشد بازار در والش تردینگ نیز به مارکت واچ گفت: کاهش قیمت نفت احتمالاً معاملهگران را غافلگیر کرد به خصوص اینکه اخبار منتشره از کاهش تولید اوپک حکایت داشت.
آمار ضعیفتر از حد مطلوب فعالیت تولیدی و اعتماد مصرفی در آمریکا که پس از آمار کاهش فعالیت کارخانه چین منتشر شد، نگرانیها را نسبت به تقاضا برای انرژی برانگیخت.
قیمتهای نفت روز پنجشنبه روند متفاوتی پیدا کرده بودند و در حالی که قیمت نفت آمریکا تحت تأثیر افت سطح ذخایر نفت، افزایش پیدا کرده بود، نفت برنت به دلیل آمار اقتصادی ضعیفتر چین با کاهش روبهرو شده بود. با این حال هر دو شاخص قیمت در فوریه برای دومین ماه متوالی رشد داشتند.
شرکت مشاوره جی بی سی انرژی پنجشنبه گذشته اعلام کرد تولید نفت از سوی اوپک به میزان ۵۵۰ هزار بشکه در روز در فوریه کاهش یافت و مجموع کاهش تولید این گروه از اکتبر را به ۲.۲ میلیون بشکه در روز رساند. این رقم بسیار بالاتر از ۸۰۰ هزار بشکه در روزی است که اکتبر که برای کاهش تولید از سطح اکتبر توافق کرده بود.
بعلاوه گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان داد: ذخایر نفت این کشور ۸.۶ میلیون کاهش یافته و به این ترتیب روند افزایش هفتگی به مدت پنج هفته متوالی متوقف شد. آمار هفتگی نشان داد تولید نفت آمریکا به بالای ۱۲ میلیون بشکه در روز صعود کرده است. دولت آمریکا انتظار دارد تولید نفت این کشور به ۱۲.۴ میلیون بشکه در روز در سال جاری بالغ شود.
از سوی دیگر گزارش شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز نشان داد: شمار دکلهای حفاری نفت آمریکا در هفته گذشته ۱۰ حلقه کاهش یافته و به ۸۴۳ حلقه رسیده است که دومین کاهش هفتگی متوالی بود و کندی احتمالی تولید این کشور را نشان داد.