اطلاعات مربوط به معافیت دانشجویی را در این گزارش بخوانید.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، بسیاری از مشمولان خدمت وظیفه عمومی در رابطه با معافیت دانشجویی سوالاتی دارند که در این گزارش پاسخ خواهیم داد.
بر اساس ماده ۳۱: دانش آموزان مدارس و دانشجویان مراکز آموزش عالی وابسته به وزارت آموزش و پرورش و یا مورد تأیید آن وزارت و دانشجویان دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی دولتی یا غیر دولتی داخلی و خارجی مورد تأیید وزارتخانههای علوم، بهداشت و طلاب حوزههای علمیه که در حین تحصیل به سن مشمولیت رسیده و یا میرسند، تا زمانی که به تحصیلات خود ادامه میدهند، از اعزام به خدمت دوره ضرورت معاف میباشند.
همچنین بر اساس ماده ۳۳: صدور معافیت تحصیلی دانشآموزان، دانشجویان و طلاب علوم دینی، موکول به ارائه گواهی اشتغال به تحصیل آنان از طریق مراجع ذیربط است و مدت اعتبار آن تا ۱ سال پس از صدور گواهی پایان تحصیلات در هر مقطع میباشد.
اما در تبصره این موضوع آمده است: حداکثر معافیت تحصیلی برای دانشآموزان تا سن ۲۰ سال تمام و در هر یک از مقاطع تحصیلی کاردانی ۲ و ۵ سال، کارشناسی ناپیوسته و کارشناسیارشد ناپیوسته ۳ سال، کارشناسی پیوسته ۵ سال و کارشناسی ارشد پیوسته ۶ سال، دکترای پزشکی پیوسته ۸ سال و دکترای تخصصی ۶دسال است.
همچنین در تبصره دیگری گفته شده: در مواقع ضروری با تشخیص و اعلام کمیسیون موارد خاص دانشگاههای مربوط حداکثر ۱ سال به مدت فوق اضافه میشود.
بر اساسی ماده ۳۴، دانشآموزان و دانشجویان و طلاب علوم دینی مشمول، در صورت ترک تحصیل، اخراج، انصراف یا فراغت از تحصیل، باید برای خدمت دوره ضرورت خود را معرفی نمایند. مقامات مسئول مکلفند صورت اسامی این قبیل مشمولین را با ذکر مشخصات کامل و نشانی و رشته تحصیلی به طور انفرادی، بدون تأخیر به سازمان محل ارسال دارند.
در تبصره این مورد آمده است: مهلت معرفی مشمولان مذکور حداکثر ۱ سال پس از تاریخ انصراف، ترک تحصیل و اخراج و فراغت از تحصیل است.
همچنین متخلفین از اجراء این ماده برای بار اول به توبیخ کتبی و درج در پرونده و برای بار دوم علاوه بر توبیخ کتبی به ۱ ماه انفصال از خدمت و برای بار سوم به ۲ ماه انفصال از خدمت محکوم میشوند.
مطابق با ماده ۳۵، مشمولان دیپلم که حداکثر ۱ سال پس از فراغت از تحصیل در یکی از دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی داخل یا خارج از کشور که مورد تأیید وزارتخانههای علوم و بهداشت میباشند، پذیرفته شوند. تا زمانی که وفق تبصره (۱) ماده (۳۳) به تحصیل اشتغال دارند، میتوانند مشروط به اینکه دارای غیبت غیر موجه نباشند از معافیت تحصیلی استفاده نمایند.
گفتنی است: این معافیت برای هر مقطع فقط یک بار داده میشود.
در تبصره ۱ این موضوع آمده است: معافیت تحصیلی دانشجویان انصرافی در طول مدت زمان تحصیل فقط ۱ بار قابل تمدید است.
همچنین در تبصره ۲ گفته شده: ترخیص کارکنان وظیفه بدون غیبت اولیه در حین خدمت جهت ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی و بالاتر به جز در زمانهای اضطراری و جنگ بلامانع است.