حجتالاسلام والمسلمین قاضی عسکر در جمع اعضای شورای افتاء اهل سنت با تاکید بر اینکه درحوزه حج، زائران شیعه و سنی از خدمات یکسانی برخوردارند، تصریح کرد: امروز نظر شورای افتاء با توجه به اشراف علمی اعضای آن برای روحانیون و زائران اهل سنت کاروانهای حج قابل و اطمینانبخش است.
به گزارش «تابناک» به نقل از پایگاه اطلاعرسانی حج، حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی قاضیعسکر در نشست شورای افتاء مدیریت اهل سنت بعثه مقام معظم رهبری که در تهران تشکیل شد، با بیان اقدامات و تلاشهای صورت گرفته برای برگزاری حج ۹۸، اظهار کرد: صرفهجویی جدی در تمام بخشها و کمک دولت محترم در حوزه ارز موجب شد که قیمت هزینه حج سال ۹۸ برای مردم قابل قبول باشد.
سرپرست حجاج ایرانی، ثبتنام ۵۱ هزار نفر از دارندگان فیشهای اولویتدار در چند روز گذشته را نشاندهنده استقبال مشتاقان تشرف به حرمین شریفین دانست و گفت: آغاز خوب عملیات حج، توانمندیها و تسلط رئیس جدید سازمان حج و زیارت به این حوزه و اقدامات و برنامهریزیهای انجام شده این نوید را میدهد که حج ۹۸ بهتر و موفقتر از حج گذشته برگزار شود.
نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به اینکه مدت زمان حضور حجاج در سرزمین وحی به جدول پروازها و تخصیص اسلتهای پروازی از طرف سعودی بستگی دارد، افزود: امسال تلاش شده است پروازها به نوعی برنامهریزی شود که این مدت از ۴۲ به حدود ۳۵ روز کاهش یابد.
قاضیعسکر در ادامه با بیان اینکه شورای افتاء اهل سنت بر محوریت حج شکل گرفته است، بیان کرد: امروز نظر شورای افتاء با توجه به اشراف علمی اعضای آن برای روحانیون و زائران اهل سنت کاروانهای حج قابل قبول و اطمینانبخش است.
وی اظهار کرد: حج فرصتی طلایی برای ایجاد تحول روحی و اخلاقی در مردم است و روحانیون کاروانها باید برای تعالی و رشد ایمان و اخلاق زائران از این فرصت بخوبی استفاده کنند.
نماینده، ولی فقیه در امور حج با تاکید بر اینکه در جمهوری اسلامی ایران نگاه اقلیت و اکثریت نسبت به اهل سنت وجود ندارد، افزود: مردم این سرزمین، ایرانی و مسلمان و در داخل مجموعه نظام و کشورند و با یکدیگر برادرانه زندگی میکنند و دست در دست یکدیگر از اسلام و انقلاب حفظ و حراست میکنند.
وی گفت: در حوزه حج، زائران شیعه و سنی از خدمات یکسانی برخوردارند و تمام خدمات ارائه شده به شیعیان، به اهل سنت هم داده میشود و هیچ تفاوت و یا تبعیضی میان آنان وجود ندارد.
او با تاکید بر اینکه در نظام جمهوری اسلامی شیعه و سنی فرقی ندارد، اظهار کرد: ما همه ایرانی، هم کیش وهم مذهب هستیم و در این نظام بر اساس مشترکات با هم زندگی میکنیم و در نتیجه از ظرفیت حج هم میتوانیم برای مقابله با تهاجم فرهنگی و شکست توطئههای دشمن بیشترین استفاده را ببریم.
سرپرست حجاج ایرانی اقدامات انجام شده در حوزه اهل سنت بعثه مقام معظم رهبری را رضایتبخش و روز بروز در حال گسترش توصیف کرد و بر لزوم تبیین ظرفیت شورای افتاء اهل سنت در داخل و ارتباط با محافل علمی خارج از کشور تاکید کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه با گذشت زمان تحریمهای دشمن عملاً رنگ میبازد، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب با قدرت و صلابت در برابر دشمنان ایستاده و مردم را هدایت میکنند و اقتدار جمهوری اسلامی ایران در منطقه نیز روز بروز در حال افزایش است.
قاضیعسکر با بیان اینکه برخی کشورها که در سالهای گذشته از گروهکهای تروریستی در عراق و سوریه حمایت میکردند هم اکنون با شرمندگی سفارتخانهها و کنسولگریهای خود در این کشورها را راه اندازی میکنند.
حجت الاسلام والمسلمین هادی اکبری، مدیر اهل سنت بعثه با اشاره به اینکه شواری افتاء فصل جدیدی از فعالیت خود را آغاز کرده است، افزود: علمای برجسته اهل سنت از تمام نقاط کشور در نشستهای این شورا حضور دارند و تولید دانش و محتوای علمی و اعتماد روحانیون اهل سنت به این مجموعه از مهمترین ثمرات تشکیل این شورا محسوب میشود.
مولوی اسحاق مدنی، رئیس شورای افتای اهل سنت بعثه نیز با تقدیر از امکاناتی که در جمهوری اسلامی ایران برای ارائه خدمات به زائران اهل سنت قبل، حین و بعد از مراسم حج فراهم شده است، گفت: این از برکات جمهوری اسلامی ایران است که اهل سنت میتوانند به مباحث مذهبی و علمی خود بپردازند و با استفاده از تجارب گذشته و ابتکارات جدید، خدمات شایستهای به زائران خود ارائه دهند.
در پایان این دیدار با حضور نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت از کتاب فتح الغفار فی بیان مناسک الحجاج و العمار (مناسک حج و عمره استدلالی تحلیلی) بر اساس فقه حنفی نوشته سعید محمود درخشنده طوماج و همچنین دو کتاب پاسخ به سوالات فقهی حج اهل سنت (ویژه شوافع و احناف) و درسنامه مناسک شافعی (برگرفته از کتاب الایضاح نووی) که با تأیید شورای افتا مدیریت اهل سنت بعثه مقام معظم منتشر شده است، رونمایی شد.