ساخت و سازهای لاکچری مجوز دار در حریم شهرهای بزرگ

عضو مجمع نمایندگان استان تهران با انتقاد از اینکه شهرداری‌ها به بهانه ساخت و ساز در حریم شهری، روستاها را به تصرف خود درآورده‎اند، گفت: در حال حاضر اخذ جریمه فقط به علت اضافه بنا و عقب نشینی موارد از این قبیل است و بر اصل موضوع یعنی مجوز ساخت و ساز، نظارتی وجود ندارد.
کد خبر: ۸۸۴۲۳۷
|
۱۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۵ 09 March 2019
|
3220 بازدید

علیرضا محجوب در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملتبا اشاره به ویلاسازی‌های غیرمجاز در حواشی تهران به ویژه در لواسانات، اظهار کرد: شهرداری‌ها که صادرکننده مجوز برای این ساخت و سازها هستند خود اساس و پایه این تخلفات هستند و در این زمینه شورای عالی معماری و شهرسازی تعریف نادرستی از حریم دارد که این همین تعریف نادرست نیز موجب تخلفات گسترده شده است.

نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طبق قانون مصوب مجلس و تقسیمات کشوری، روستا به هیچ عنوان حریم شهری نیست اما با تعریف نادرست شورای عالی معماری و شهرسازی به بهانه حفظ حریم شهری و یا توسعه شهر، مجوزهای ساخت و ساز در برخی روستاهای حاشیه تهران صادر می‌شود، افزود: متأسفانه در کشور هزاران روستا حریم شهری تعریف شده و تصرف‌ و دست اندازی غیر قانونی به حریم‌ها صورت گرفته است.

اکثر ساخت و سازهای عجیب و غریب حاشیه تهران مجوزدار است و پولی که بابت جریمه گرفته می‎‌شود و جریمه اضافه بنا و یا عقب نشینی است نه اصل ساخت و ساز

وی ادامه داد: یکی از افرادی که باید پاسخگوی این نابه سامانی‌ها باشد، پیروز حناچی شهردار فعلی تهران و معاون معماری و شهرسازی وقت وزارت راه و شهرسازی است که زمینه صدور مجوز برای ساخت و ساز در روستاها را با تعریف نادرست از حریم فراهم کرد و با همین تعریف نادرست ساخت و سازهای بسیاری در حریم شهر صورت گرفت.

محجوب با یادآوری اینکه اکثر ساخت و سازهای عجیب و غریب حاشیه تهران مجوزدار است و پولی که بابت جریمه گرفته می‎‌شود و جریمه اضافه بنا و یا عقب نشینی است نه اصل ساخت و ساز، تصریح کرد: در بازدیدهایی که از ساخت و سازهای غیرمجاز داشتیم، درست در بستر رودخانه با مجوز شهرداری، ساختمانی سه طبقه بنا شده بود که برای ما جای تعجب داشت.

عضو مجمع نمایندگان استان تهران یادآور شد: این ماجرا باید از ریشه حل شود و اخذ جریمه برای اضافه بنا و یا موارد مشابه یا تخریب برخی ویلاهای لوکس از این قبیل هرچند اقدامی مثبت اما راه حل نیست و راه حل این مسئله را باید در شهرداری‌ها جست و جو کرد.

وی ادامه داد: اصولا همه دنیا برای زمین ارزش ذاتی قائل نیستند، زمینی که در آن مسکن بنا می‌شود نباید ارزش اضافی داشته باشد اما در کشور ما اینگونه نیست؛ افزون بر این نبود سیستم مالیاتی نیز این قبیل ویلاسازی‌های اشرافی را ترویج می‌کند.

نظام مالیاتی باید بر ساخت و سازها نیز تأثیر بگذارد

محجوب تصریح کرد: در همه جای دنیا از فردی که خانه لوکس یا ماشین لوکس دارد مالیات سنگین‌تری گرفته می‌شود اما در کشور ما مالیات کارمندی که حدود دو میلیون تومان حقوق دریافت می‌کند؛ مالیات پیش از وصول حقوق اخذ می‌شود.

خرید و فروش ویلایی 60 میلیارد تومانی در لواسان بدون پرداخت یک ریال عوارض و مالیات

عضو فراکسیون امید مجلس با تأکید بر اینکه افرادی که پُز ثروت خود را با ماشین‌ها لوکس در خیابان‌ها می‌دهند باید مالیات بپردازند، گفت: متأسفانه سیاستگذاری‎ها در این زمینه همواره در جهت عکس بوده و به هیچ عنوان مالیات، عادلانه اخذ نمی‌‎شود و امروز شاهدیم که ویلاهایی با قیمت 60 میلیارد تومان به راحتی در لواسانات خرید و فروش می‌‎شود، بدون اینکه حتی ریالی مالیات و عوارض پرداخت شود.

تمام شهرداری‌های حوزه لواسانات به محدوده روستایی تجاوز کرده‌اند

وی اضافه کرد: تمام شهرداری‌های حوزه لواسانات به محدوده روستایی تجاوز کرده‌اند و در زمین‌های روستاهایی جواز ساخت و ساز داده‌‎اند. در حالیکه در قانون مصوب مجلس، فقط این مجوز به شورای عالی معماری شهرسازی داده شد که مجوز برای ساخت و سازهای خدماتی صورت گیرد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: در حال حاضر در یکی از روستاهای شهر اسلامشهر مجوز ساخت و ساز از سوی شهرداری تهران صادر شده با این عنوان که این روستا در حاشیه شهر تهران است و مشخص نیست با چه منطقی شهرداری تهران این روستا را حاشیه خود می‎خواند و چگونه می‌‎توان این تعریف غلط از حریم را توجیه کرد. برای حل ریشه‌ای این موضوع باید استانداران و شهرداران و مجلس تجدید نظری جدی در نحوه صدور مجوزها داشته باشند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟