کتاب تاریخ نفت در خلیج‌فارس رونمایی شد

دکتر مسعود فروزنده اهل آبادان و از خانواده ای نفتی است، درباره چرایی پرداختن به تاریخ نفت ایران می گوید اشتیاق و انگیزه ام در پرداختن به تاریخ نفت در وهله اول به دلیل تعلق خاطرم به شهر آبادان است و در وهله دوم تاثیر عمیق نفت بر جامعه ایران است که بر خلاف منفعتش همیشه مورد غضب قرار گرفته است.
کد خبر: ۸۸۴۲۹۲
|
۱۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۴ 09 March 2019
|
13111 بازدید

کتاب «تاریخ نفت در خلیج‌فارس» که شامل تاریخ اکتشاف و استخراج نفت از این آبراهه تاریخی و چگونگی شکل‌گیری و فعالیت شرکت نفت فلات قاره ایران از گذشته تاکنون است، رونمایی شد.

به گزارش «تابناک»؛ حمید بورد، مدیرعامل این شرکت در حاشیه آیین بازنشستگی جمعی از همکاران شرکت نفت فلات قاره ایران گفت: بنده در آیین پارسال قول دادم تاریخ زحمات و تلاش‌های ارزشمند حداقل نیم قرن تلاشگران صنعت نفت دریایی ایران را به رشته تحریر درآوریم.کتاب تاریخ نفت در خلیج‌فارس رونمایی شد

وی افزود: خوشبختانه امروز این کار به ثمر نشسته و کتاب ارزشمند و نفیس «تاریخ نفت در خلیج‌فارس» رونمایی می‌شود و ما از این پس تاریخ بیش از ۵۰ ساله نفت در خلیج‌فارس را به صورت مکتوب خواهیم داشت.

مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران اظهار کرد: این کتاب حاصل تحقیقات میدانی طولانی، ساعت‌ها مصاحبه‌ و به‌ویژه خاطرات و گفته‌های ارزشمند بازنشستگان این شرکت است که می‌تواند منبع و مرجعی موثق و قابل اتکای برای پژوهشگران باشد.

بورد افزود: این کتاب از سوی دکتر فروزنده از استادان برجسته دانشگاه و گروه حرفه‌ای ایشان تهیه و تدوین شده است و حاصل سفرهای متعدد به مناطق عملیاتی، سکوها، شهرستان‌ها و روستاهای مجاور تاسیسات و گفت‌وگو با مدیران، مردان و زنان تاثیرگذار در صنعت نفت دریایی ایران است و با تدوین آن سعی شده افزون بر بازگویی تاریخ اکتشاف و استخراج نفت در خلیج‌فارس، چراغ راهی برای آینده این صنعت راهبردی کشور باشد.

وی از تلاش‌های همه دست‌درکاران تهیه این کتاب قدردانی کرد و گفت: بدون تردید این کتاب بی‌نظیر در تاریخ این شرکت ماندگار خواهد شد و امیدوارم این کتاب مورد استفاده پژوهشگران و به‌ویژه کارکنان و متخصصان شرکت نفت فلات قاره ایران قرار گیرد.

گفتنی است، کتاب «تاریخ نفت در خلیج‌فارس» افزون بر ۷۶۰ صفحه است و شامل بررسی تاریخی چگونگی استخراج و اکتشاف نفت در خلیج‌فارس، خروج شرکت‌های چندملیتی از ایران، شکل‌گیری شرکت نفت فلات قاره ایران، همچنین مصاحبه با مدیران و کارکنان بازنشسته این شرکت است که می‌تواند مرجع مهمی برای دانشجویان و پژوهشگران باشد.کتاب تاریخ نفت در خلیج‌فارس رونمایی شد

دکتر مسعود فروزنده پیش از این کتاب «تاریخ مصور نفت ایران» را منتشر کرده است که با چینش تصاویر قدیمی و توضیح کافی، توانسته روایتی تاریخی از فراز و فرودهای صنعت نفت ایران ارايه کند. این کتاب ۲۹۰ صفحه ای در قطع رحلی و کاغذ گلاسه با بیش از ۶۵۰ عکس، به بازخوانی رخدادهای سیاسی-نفتی از دوره ناصرالدین شاه تا کنون می پردازد. ناشر کتاب نشر عابد است.

تصاویر کمتر دیده شده از رضاشاه در مسجدسلیمان، زندگی کارگران بختیاری، چاه معروف اف ۷، تصاویر قدیمی از محلات آبادان و مسجدسلیمان به همراه فعالیت های ورزشی دهه ۱۳۱۰، ماجرای جیکاک، نقش صادق هدایت در ماجرای خانه سدان، ماجرای توده ای نفتی، ملی شدن نفت و خروج انگلیسی ها از آبادان، استقبال مصری ها از مصدق، کودتای ۲۸ مرداد، روند توسعه در دهه چهل شمسی، سفرهای شاه برای فروش نفت،‌ توسعه اموزشی در آبادان و شکل گیری تیم فوتبال صنعت نفت از جذابیت های تصویری پیش از انقلاب در این کتاب است.

تصاویر حوادث پس از انقلاب نیز در خور توجه هستند. مولف در این بخش به مهمترین حوادث مرتبط با انقلاب، جنگ، سازندگی و توسعه توجه کرده و با تصویری از بازی فوتبال نوجوانان جنوبی در پایان کتاب، به سهم اندک شهرهای جنوبی در اقتصاد ملی خرده گرفته است.

دکتر مسعود فروزنده اهل آبادان و از خانواده ای نفتی است، درباره چرایی پرداختن به تاریخ نفت ایران می گوید اشتیاق و انگیزه ام در پرداختن به تاریخ نفت در وهله اول به دلیل تعلق خاطرم به شهر آبادان است و در وهله دوم تاثیر عمیق نفت بر جامعه ایران است که بر خلاف منفعتش همیشه مورد غضب قرار گرفته است.

به گفته او معرفت و نگاه اقشار جامعه در طول چند دهه به موازات پیشرفت اقتصادی - صنعتی تغییر کرده است تا جایی که بخشی از نسل جوان کنونی حتی حاضر به شنیدن حوادث گذشته نیست تا چه برسد به اینکه به تحلیل آن بپردازد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟