دومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام مدیر عامل سابق شرکت بازرگانی پتروشیمی و ۱۳ متهم دیگر در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم اخلالگران و مفسدان اقتصادی به ریاست قاضی مسعودی مقام، صبح امروز (شنبه) به صورت علنی آغاز شد.
به گزارش فرارو، در اولین جلسه رسیدگی به این پرونده، اسامی متهمان و اتهامات آنها اعلام شد و نماینده دادستان کیفرخواست پرونده را که مشتمل بر ۷۰۰ صفحه بود به طور خلاصه قرائت کرد. اتهام این افراد اخلال کلان در نظام اقتصادی کشور و تحصیل مال نامشروع از طریق ارز حاصل از صادرات به حسابهای شخصی اعلام شده است. یکی از نامهایی که بعد از جلسه اول دادگاه بر سر زبانها افتاد، "مرجان شیخ الاسلامی" بود.
روز چهارشنبه و پس از نخستین جلسه دادگاه فساد کلان اقتصادی، نام زنی به چشم آمد که پیشتر هم نام او در کشور مطرح شده بود البته نه به عنوان متهم در پرونده پتروشیمی و اخلالگر نظام اقتصادی؛ "مرجان شیخ الاسلامی آل آقا". او مدیر عامل شرکت بازرگانی دنیز و هترا تجارت است. به گفته "قاضی مسعودی" او متهم به مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور به مبلغ مذکور و تحصیل مال نامشروع به مبلغ ۷ میلیون و ۶۵ هزار و ۵۲۹ یورو و ۸ میلیون و ۷۱۰ هزار و ۳۸۴ دلار است.
او سال پیش موفق شده بود از ایران به کانادا بگریزد. سایت بولتن نیوز در مرداد ماه ۹۶ نوشت: شرکت نفت و گاز سپانیر وابسته به قرارگاه خاتم الانبیا ناآگاهانه مبادرت به عقد قرارداد با فردی مشکوک به نام مرجان شیخ الاسلام آل آقا کرده و این فرد با گرفتن پولهای فراوان گویا از کشور متواری شده و به کانادا گریخته است. اما در عکسهایی که از جلسه دادگاه اخیر متهمین پتروشیمی منتشر شده در ردیف اول یک زن نیز نشسته است. در تصاویر منتشر شده صورت متهمین شطرنجی شده، اما این احتمال را تقویت میکند که شیخ الاسلامی اکنون در ایران و در دست دستگاه قضایی باشد.
از روز گذشته و مطرح شدن نام شیخ الاسلامی فعالان توییتری به بررسی سابقه او در فضای رسانهای پرداختند. بسیاری از فعالان رسانهای اعلام کردند که او در دهه هشتاد رییس خبرگزاری میراث فرهنگی بوده است و البته بدهی هم به خبرنگاران کم نداشته! صبا آذر پیک یکی از فعالان سیاسی و خبرنگارانی است که اتفاقا در اینباره توییت کرده است که شیخ الاسلامی به او بدهی دارد.
مرجان شیخالاسلامی ظاهرا دو بار تلاش کرده به مجلس راه پیدا کند. یک بار در مجلس ششم که خود را اصلاح طلب خوانده و یک بار در مجلس هشتم که ترجیح داده یک اصولگرا شناخته شود. او البته هرگز بر کرسیهای پارلمان ایران تکیه نزده است.
نکته قابل توجه درباره این فرد، اما ازدواج او با مهدی خلجی یکی از فعالان رسانهای خارج نشین و افراد نزدیک به رضا پهلوی است. او البته بعد از افشای اختلاس همسرش عکسهای خودش با او را پاک کرده است. خلجی که زمانی در لباس یک روحانی در قم زندگی میکرد چندی پیش به مجلس نمایندگان آمریکا پیشنهاد داد تحریمها علیه ایران بیشتر شود. این موضوع نیز ار نگاه فعالان توییری دور نمانده و در برخی توییتها این تقاضا را با فعالیتهای بازرگانی همسرش مرتبط خوانده شده است.
در همین حال صبح امروز روزنامه شرق نوشت: یکی از نامهایی که اینروزها اخبار متنوعی از آن به گوش میرسد و همه را به نوعی شوکه کرده است، روابط مرجان شیخالاسلامی، یکی از متهمان پرونده ۶.۶میلیاردیورویی است که تاکنون متهم به مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور به این مبلغ و تحصیل مال نامشروع به مبلغ هفتمیلیونو ۶۵هزارو ۵۲۹ یورو و هشتمیلیونو۷۱۰هزارو ۳۸۴ دلار شده است.
گروهی از افراد فعال در شرکت نفت و گاز سپانیر وابسته به قرارگاه خاتمالانبیا، ناآگاهانه مبادرت به عقد قرارداد با فردی مشکوک به نام مرجان شیخالاسلامی آلآقا کردهاند و این فرد با گرفتن پولهای فراوان گویا از کشور متواری شده و به کانادا گریخته است. این زن که دارای مالکیت شرکتهای آرام و دنیز در ترکیه است و متارکه کرده، با داشتن چندین فرزند برای اینکه سرپوشی بر کلاهبرداریهایش بگذارد به کانادا گریخته است. آقای خ. ع. از طرف شرکت نفت و گاز سپانیر طرف قرارداد با این خانم بوده که هماکنون از طریق مراجع قضائی در بازداشت بهسر میبرد. اما این بخش کوچکی از اطلاعاتی است که از این فرد، شنیده شده. او مدیرمسئول خبرگزاری میراث و درعینحال مشغول لابی نفتی با بقایی و تیم احمدینژاد بود. همزمان بهعنوان خبرنگار پارلمانی روزنامه همبستگی مشغول به فعالیت بود.
جالبتر آنکه مسیح علینژاد، خبرنگار آزاد که اکنون آنسوی مرزها فعالیت میکند، در کتاب معروف خود با نام «باد در موهایم» نوشته: «مرجان شیخالاسلامی، دبیر سیاسی روزنامه همبستگی، مرا زیر بالوپر گرفت». این در حالی است که او در مجلس ششم در فهرست اصلاحطلبان بهعنوان عضو جبهه مشارکت قرار داشت و در مجلس هشتم، در فهرست ائتلافی اصولگرایان! اینگونه که سابقه او نشان میدهد، روابط او محدود به یک طیف خاص سیاسی نبود و بهنوعی با نزدیکی به گروههای سیاسی، اهداف خود را پیگیری میکرد. حالا او با آخرین همسرش، مهدی خلجی، در خانهای دو میلیون و ۳۰۰ هزاردلاری در شهر واشنگتندیسی زندگی میکند.
همچنین روزنامه جوان نوشت: نگاهی به سابقه سیاسی او دگردیسی و چند زیست بودن این زن را نشان میدهد، به همین نسبت هم تصاویر متفاوت و متضادی از او در فضای مجازی موجود است؛ با مقنعه و چادر و محجبه، با مانتو و بعد بدون حجاب در خارج از کشور!
او در انتخابات مجلس ششم به عنوان عضو جبهه مشارکت و عضو تحریریه روزنامه صبح امروز به مدیرمسئولی سعید حجاریان کاندیدا شد. در مجلس هشتم ادعا کرد که تاکنون سیاسی نبوده و نسبتی با اصلاح طلبان ندارد و با عنوان اصولگرا کاندیدا شد.
او مدیرعامل اسبق خبرگزاری میراث فرهنگی است. در دوران خاتمی خود را اصلاح طلب نشان میداد و با روی کار آمدن محمود احمدینژاد به سمت اصولگرایان چرخید! او همزمان توانست در شرکتهای نفتی هم ورود کرده و طرف عقد قراردادها قرار بگیرد.
او مرداد ۹۶ از ایران به ترکیه فرار کرد و با آنچه از ایران دزدیده بود، شرکتهایی در ترکیه خرید. او سپس سرمایه و زندگیاش را از ترکیه به کانادا منتقل کرد. او اکنون همسر مهدی خلجی کارمند مؤسسه مطالعاتی انستیتو واشنگتن و از حامیان تحریم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. نکته جالب توجه آنکه روشن نیست درون گروههای اپوزیسیون چه خبر است و چه اختلافاتی بروز کرده که این اطلاعات به بیرون درز کرده است.
روزنامه اعتماد نیز نوشت: یکی دیگر از نکاتی که در زندگی شخصی این متهم اقتصادی مورد توجه افکار عمومی قرار گرفته است، نحوه ازدواج و هویت همسر اوست. مهدی خلجی از فعالان رسانهای خارج از کشور که بهتازگی نیز خود را نزدیک به رضا پهلوی معرفی میکند، همسر او است. او البته بعد از افشای اختلاس همسرش عکسهای خود با او را پاک کرده، اما نکته جالب دیگری نیز درمورد خود خلجی وجود دارد و آن، اینکه اگرچه این روزها با کت و شلوار و کراوات در رسانههای فارسیزبان خارج از کشور ظاهر میشود، اما زمانی در قم طلبگی میکرد. فعال سیاسی که ازجمله براندازان است و همین اواخر نیز به مجلس نمایندگان امریکا پیشنهاد داد که تحریمها علیه ایران را افزایش دهند. با این حساب باید ببینیم سرنوشت این غائله که حالا با هشتگ «خلجی-گیت» ازجمله بحثهای داغ توییترفارسی و دیگرشبکههای اجتماعی است، به کجا خواهدرسید.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.