روحانی در نشست هیأت‌های عالی‌رتبه ایران و عراق:

امنیت‌منطقه‌بدون‌توسعه‌ایران‌و‌عراق‌امکان‌پذیر‌نیست

کد خبر: ۸۸۵۰۴۷
|
۲۰ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۵ 11 March 2019
|
3196 بازدید

رئیس جمهوری اسلامی ایران با اشاره به روابط و همکاری‌های برادرانه و رو به گسترش ایران و عراق، تاکید کرد: مسئولان دو کشور باید برای توسعه، تعمیق و تحکیم بیش‌از پیش مناسبات همه‌جانبه تهران - بغداد تلاش کنند.

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی عصر دوشنبه در نشست مشترک هیأت‌های عالی‌رتبه ایران و عراق با تقدیر از استقبال گرم و صمیمی دولت و ملت عراق از هیأت جمهوری اسلامی ایران، گفت: روابط ایران و عراق در تاریخ ریشه داشته و همواره دوستانه و برادرانه بوده و ادامه خواهد یافت.

رئیس جمهور با اشاره به این‌که ملت ایران در روزهای سخت در کنار ملت برادر خود، عراق بوده و از هیچ کمکی دریغ نکرده است، اظهار کرد: ثبات و امنیت عراق را در راستای توسعه ثبات و امنیت ایران می‌دانیم.

روحانی با تأکید بر این‌که امنیت و توسعه منطقه بدون ثبات و توسعه ایران و عراق امکان‌پذیر نیست، گفت: در شرایطی که آمریکا با تحریم‌های ظالمانه، غیرقانونی و خلاف موازین شورای امنیت علیه ملت ایران، به دنبال اعمال فشار و فاصله انداختن میان کشورهای دوست است، باید با توسعه، استحکام و تعمیق روابط همه‌جانبه در برابر آن‌ها بایستیم.

رئیس جمهوری مذاکرات مسئولان و هیأت‌های عالی‌رتبه ایران و عراق را مثبت و در راستای توسعه هرچه بیشتر روابط و همکاری‌های فی‌مابین برشمرد و افزود: خوشبختانه امروز همه مسئولان ایرانی و عراقی اراده مستحکم و کاملی برای توسعه همه‌جانبه مناسبات تهران – بغداد دارند.

روحانی ایجاد و تسهیل در روابط مردم و تجار دو کشور و رفت‌وآمد آنان را در تعمیق مناسبات حائز اهمیت دانست و اظهار داشت: ایران و عراق می‌توانند روابط و همکاری‌های خود را در بخش‌های مختلف علمی و فرهنگی، دانشگاهی، نانو و بیوتکنولوژی و فناوری، گسترش دهند و در این راستا آماده انتقال تجربیات و همکاری در زمینه مبادلات دانشجویی و علمی با عراق هستیم.

رئیس جمهوری همکاری‌های دو کشور در زمینه حمل‌ونقل و ترانزیت را در گسترش روابط تجاری و اقتصادی مهم دانست و گفت: اتصال راه‌آهن عراق به راه‌آهن ایران که به واسطه کریدور شمال – جنوب به آسیای میانه و کشورهای آسیای شرقی متصل است، تأثیر بزرگی در روابط تجاری و اقتصادی منطقه خواهد داشت.

رئیس جمهور با بیان این‌که در بخش انرژی آماده افزایش صادرات برق و گاز به عراق هستیم، خاطرنشان کرد: مسئولان دو کشور باید برای تسریع در اجرای توافقات در زمینه حفظ محیط زیست و مقابله با گرد و غبار تلاش کنند.

روحانی گسترش روابط بانکی دو کشور و استفاده از پول‌های ملی در مبادلات تجاری را در توسعه همکاری‌های اقتصادی ایران و عراق حائز اهمیت برشمرد.
رئیس جمهور احیا اروندرود را برای دو ملت ضروری و مهم دانست و اظهار امیدواری کرد، با برنامه‌ریزی و تلاش مسئولان همکاری‌های مشترکی در راستای بهره‌برداری از این رود در برای منافع دو ملت ایجاد شود.

وی با اشاره به ضرورت توسعه همکاری‌ها در زمینه امنیت و ثبات منطقه و مبارزه کامل و نهایی با تروریسم، گفت: دولت و ملت ایران همانند روزهای سخت و دشوار مبارزه مردم عراق در برابر تروریسم داعش، در دوران بازسازی نیز در کنار دولت و ملت این کشور خواهند بود.

عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق نیز در این نشست با بیان این‌که ایران و عراق روابط گسترده‌ای در طول تاریخ داشته و از فرهنگ مشترکی برخوردارند، گفت: ما همواره منافع مشترکی داشته‌ایم و امروز نیز احساس می‌کنیم روابط فی‌مابین ایران و عراق روز به روز گسترده‌تر و قوی‌تر از گذشته می‌شود.

نخست‌وزیر عراق توسعه مناسبات و همکاری‌ها با جمهوری اسلامی ایران را برای دولت و ملت عراق حائز اهمیت دانست و گفت: نسبت به گسترش، تعمیق و تحکیم همه‌جانبه مناسبات با ایران مصمم هستیم.

وی با بیان این‌که پیشرفت ایران و عراق در راستای هم قرار دارد، گفت: باید منطقه را به عرصه همکاری و دوستی کشورهای دوست و همسایه تبدیل کنیم و نباید اجازه دهیم بیگانگان با اختلاف‌افکنی ما را از یکدیگر دور کنند.

نخست وزیر عراق با تجلیل از حمایت‌های دولت و ملت ایران در مبارزه مردم عراق با تروریسم داعش، گفت: امروز فضای مناسبی برای بازسازی عراق و مشارکت بخش خصوصی ایران در پروژه‌های عراق فراهم است که از حضور سرمایه‌گذاران ایرانی در عرصه‌های مختلف سرمایه‌گذاری در عراق استقبال می‌کنیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟