رفع مشکل بوی بد جنوب تهران دو سال عقب افتاد

کد خبر: ۸۸۵۲۱۶
|
۲۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۳ 12 March 2019
|
2852 بازدید

رئیس سازمان محیط زیست که پیشتر گفته بود بوی بد جنوب تهران تا تابستان ۹۷ رفع می‌شود اعلام کرد: اگر همه دستگاه‌ها وظایف خود را انجام دهند امیدواریم بوی جنوب تهران تا دو سال آینده ریشه‌کن شود.

به گزارش مهر، رئیس سازمان محیط زیست در حاشیه افتتاح سیستم تصفیه پساب یک کارخانه آبمیوه و بستنی در جنوب تهران که از کانون‌های بوی بد اطراف فرودگاه امام بود گفت: هوای پاک از حقوق مسلم مردم است. با توجه به اینکه جنوب تهران از بعد زیست‌محیطی شرایط مطلوبی را در گذشته نداشت و آلودگی‌های مختلفی در جنوب شهر تهران فراوان بود فاضلاب‌ها و پسماندها و پساب‌ها زندگی مردم را آزرده کرده بود.

عیسی کلانتری افزود: هم نظر مقام معظم رهبری و هم نظر آقای رئیس جمهور بر این بود که حداقل در وهله اول این بوی بدی که در جنوب تهران به‌خصوص در محور اتوبان تهران قم هست رفع شود. بررسی‌هایی که شد بیش از یک‌صد نقطه آلوده‌کننده هوای جنوب شهر را مشخص کرد از جمله فاضلاب‌های شهرهای اطراف، فاضلاب‌های کارخانجات، کشتارگاه‌ها، دامداری‌ها و خود مراکز جمع‌آوری پسماند سبب شده بود که بوی بد مردم و مسافران را اذیت کند.

وی ادامه داد: به همت استانداری تهران و کل دستگاه‌های دولتی الان حدود یک سال است که مبارزه به طور جدی با مراکز آلوده‌کننده هوای تهران در جنوب شهر شروع شده و سرمایه‌گذاری انجام شده تا این بوی بد رفع شود.

رئیس سازمان محیط زیست توضیح داد: برخی واحدها مثل دامداری‌ها باید منتقل شوند که در حال انتقال هستند. کارخانجاتی که آلوده‌کننده بودند عمدتاً مربوط به حوزه لبنیات بود و به همت بخش خصوصی سرمایه‌گذاری برای رفع بو آغاز شد و اکنون با راه‌اندازی تصفیه پساب کارخانه در انتهای خط دیگر هیچ بویی وجود ندارد.

کلانتری تصریح کرد: متأسفانه آب‌های تصفیه شده وارد نهرهای هفتگانه آب‌هایی می‌شود که فاضلاب است و دوباره آلوده می‌شود و قاعدتاً وزارت نیرو باید این‌ها را سر و سامان بدهد.

وی که پیش از این وعده داده بود تابستان ۹۷ این مشکل رفع خواهد شد گفت: اگر همه دستگاه‌ها وظایف خود را انجام دهند امیدواریم که به طور کل بوی جنوب شهر تهران تا دو سال آینده ریشه‌کن شود.

کلانتری تأکید کرد: سرمایه‌گذاری‌ها بیش از آن چیزی که فکر می‌کردیم لازم بود و همین واحد صنعتی ۲۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری کرده است. یک سرمایه‌گذاری ۱۵ میلیارد تومانی هم در واحد بغل دستی اینجا انجام شده است و خود شرکت آب و فاضلاب هم توان ندارد که در مدت کوتاه این رودخانه‌ها و نهرها و پساب‌ها و فاضلاب‌ها را جمع‌آوری کند. به همین دلیل فرصت مناسبی می‌خواهند و می‌گویند که تا پایان سال ۱۳۹۹ کل این بو باید جمع‌آوری شود.

وی یادآور شد: مساله بزرگ‌تری هم چند کیلومتر آن‌طرف‌تر هست و آن هم آرادکوه است. آن را هم آقای رئیس جمهور به شهرداری تهران دستور داده که هر چه سریع‌تر این منطقه باید جایش عوض شود و حدود ۱۰۰ کیلومتر پایین‌تر در کویر در منطقه مناسب‌تری پسماندهای تهران جمع‌آوری شود.

رئیس سازمان محیط زیست گفت: به علت مابه‌التفاوتی که قیمت برق مصرفی و برق تولیدی از پسماند دارد بخش خصوصی راغب نیست که در تولید برق از پسماند سرمایه‌گذاری کند و وزارت نیرو هم می‌گوید نمی‌توانم برق را ۸۰۰ تومان بخرم و ۶۰ تومان بفروشم. قاعدتاً باید سیاستی در پیش گرفته شود که به تدریج خود مردم طوری رفتار کنند که بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری راغب شود به ویژه در شمال کشور.

کلانتری یادآور شد: پسماند در شهرهای جنوب البرز معضل است ولی در شمال کشور یک مصیبت بزرگ است. امیدوارم که با اصلاح سیاست‌های قیمت‌گذاری برق بتوانیم منابع لازم را برای حذف پسماندها به‌خصوص در شمال کشور تأمین کنیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟